De vijf beste opvouwbare bolderkarren doorgelicht

931

Een bolderkar is zo’n typisch product waar je zelden over nadenkt, maar dat wel verdomd handig is om in huis te hebben. Als je met een groot gezin een uitje maakt, als je de kinderen naar school moet voeren of gewoon om lekker veel boodschappen van de supermarkt mee te nemen: met de bolderkar kan het. Ook op vakantie (denk maar aan het strand!) of op de werkvloer (denk maar aan een kinderdagverblijf) heeft de bolderkar, ook wel bolderwagen genoemd, zijn nut.

Wat is het?


De bolderkar of bolderwagen is in feite niets meer dan een draagbak op vier wielen. Dankzij de trekarm aan de vooras kan je met de fiets de bolderkar voorttrekken. De meeste bolderkarren hebben plek genoeg voor een paar kinderen of een behoorlijk volume aan spullen. Het is ook een typisch vervoermiddel voor huisdieren en kan zelfs ingezet worden voor een verhuis. Er zijn de standaard bolderkarren die je wel kent vanuit het straatbeeld: log, zwaar en uit hout. Vandaag de dag zijn er echter ook opvouwbare bolderwagens op de markt. Een opvouwbare bolderkar neemt niet veel plaats in beslag wat het transport betreft en biedt ter plekke wel heel wat opties. Het is de geknipte oplossing voor een dagje strand of op vakantie. Of je hem nu op de trein, in de auto of in de bus mee wilt nemen: gewoon inklappen en terug uitklappen op bestemming.

Waar moet je op letten bij de aankoop?


Net zoals bij alle producten kan je ook bij de aankoop van een opvouwbare bolderkar maar beter eerst je research doen. Het spreekt voor zich dat je graag kwaliteit voor jouw geld hebt. Het eerste om rekening mee te houden is jouw budget. Er zijn al bolderkarren op de markt voor een paar tientallen euro’s en dat gaat helemaal tot een paar duizend euro. Heb je jouw budget bepaald? Dat zijn de afmetingen van belang. Hoe groot moet jouw bolderkar zijn en vooral: hoe groot is het opgevouwen resultaat? Het grote voordeel van de opvouwbare bolderkar is immers dat hij gemakkelijk verplaatsbaar is.

Als dit niet het geval blijkt te zijn heeft een aankoop weinig zin. Ook het gewicht van het toestel is in deze een belangrijke factor. Een te zware bolderkar ga je niet gemakkelijk mee kunnen nemen voor een uitje. Ten slotte is ook de stevigheid van de opvouwbare bolderkar een grote factor. De draagkracht zal bepalen hoeveel kinderen/dieren/spullen je in jouw bolderwagen kunt vervoeren. Ben jij op zoek naar een opvouwbare bolderkar maar zie je door het bos de bomen niet meer? Dan zetten we voor jou de vijf beste op een rijtje.

De top 5 beste opvouwbare bolderkarren van het moment

De MaxxGarden Opvouwbare bolderkar


De MaxxGarden opvouwbare bolderkar met massieve banden profileert zich eerst en vooral als een oplossing voor in de tuin. Deze bolderwagen heeft echter meer toepassingen dan dat.

De plus- en minpunten


+ Goede belastbaarheid
+ De massieve wielen
+ Uitstekende prijs

- Niet al te groot

De specificaties


Belastbaar tot: 80 kg
Afmeting opengeklapt: 53 x 93 x 64
Afmeting gelsoten: 55 x 23 x 51
Gewicht: 10 kg

Een woordje uitleg


MaxxGarden heeft met deze bolderwagen met massieve banden een koopje qua prijs-kwaliteitsverhouding in handen. Dankzij de massieve banden is deze bolderkar geschikt voor zeer uiteenlopende terreinen. Bovendien rijdt hij vlot en is hij dankzij het sterke frame belast tot 80 kg. Ook het in- en uitvouwen is geen enkel probleem. Om toch een nadeel van dit leuke product op te noemen: het is jammer dat de afmetingen aan de kleine kant zijn. Dat beperkt de opties toch altijd een beetje.

De TecTake - Bolderkar transportkar

TecTake is een producent die zich in heel wat sectoren heeft gemengd de laatste jaren. Het uitgangspunt is daarbij altijd hetzelfde: een scherpe prijs voor een leuk product. Een strategie die ook op deze TecTake - Bolderkar transportkar van toepassing is.

De plus- en minpunten


+ Goede afmetingen
+ Draait soepel
+ Beschermt tegen regen
+ Uitstekende prijs

- Geen al te hoge draagkracht
- Materiaal is niet van de hoogste kwaliteit

De specificaties


Belastbaar tot: 70 kg
Afmeting opengeklapt: 115 x 54 x 104
Afmeting gesloten: 55 x 23 x 74
Gewicht: 11,5 kg

Een woordje uitleg


De TecTake - Bolderkar transportkar is de oplossing voor wie niet veel geld uit wil geven maar toch veel opties wilt. Met zijn massieve banden kan deze bolderwagen heel wat terreinen aan en bovendien krijg je er gratis een draagtas bij. Ook inbegrepen bij de aankoop is een stevige laadbak en een polyester afdak dat tegen de regen bescherming biedt. Deze bolderkar heeft vrij grote afmetingen en kan dan ook een behoorlijk volume verplaatsen en dat bovendien droog houden. Het nadeel is wel dat het materiaal niet van de hoogste kwaliteit is. Mailverkeer met de producent verloopt echter vlot en eventuele mankementen worden in de regel snel opgelost.

VDM bolderkar luxe

Van der Meulen is een groothandel in speelgoed en aanverwanten die al jaren een belangrijke producent is binnen het Nederlandstalige grondgebied. Ze hebben een breed aanbod waaronder ook een selectie bolderkarren waaronder de VDM bolderkar luxe.

De plus- en minpunten


+ Vlot bestuurbaar
+ Sterk materiaal
+ Gemakkelijk in- en uit te vouwen
+ Vouwt redelijk klein op
+ Leuke styling

- Geen al te hoge draagkracht
- Sterke geur

De specificaties


Belastbaar tot: 68 kg
Afmeting opengeklapt: 93 x 51 x 57
Afmeting gesloten: 75 x 39 x 20
Gewicht: 10 kg

Een woordje uitleg
De VDM bolderkar luxe is een opvouwbare bolderwagen met een stalen constructie en een hoogwaardig polyester doek. Dankzij de luchtbanden valt hij vlot te besturen en ook het in- en uitvouwen verloopt probleemloos. Met een gewicht van slechts 10 kilogram is het ook geen al te zwaar toestel. Dat gezegd zijnde is deze luxe versie wel een vrij prijzige bolderwagen en is er ook sprake van sterke geurhinder de eerste paar dagen. De rubberen banden hebben immers wel even nodig om gerodeerd te worden. In die periode valt het aan te raden deze bolderkar buitenshuis te bewaren

Campart Travel HC-0911 opvouwbare bolderwagen

Campart is een belangrijke producent op het gebied van kamperen en het buitenleven. Het spreekt dan ook voor zich dat ze niet kunnen ontbreken in het segment van de opvouwbare bolderkarren. Met de Campart Travel HC-0911 opvouwbare bolderwagen hebben ze alleszins een kwaliteitsvolle inzending in handen.

De plus- en minpunten


+ Een goede prijs
+ Sterk materiaal
+ Gemakkelijk in- en uit te vouwen
+ Vouwt redelijk klein op

- Geen al te hoge draagkracht
- Wielen werken niet in het zand

De specificaties


Belastbaar tot: 70 kg
Afmeting opengeklapt: 91 x 48 x 57
Afmeting gesloten: 75 x 39 x 20
Gewicht: 11,5 kg

Een woordje uitleg


De Campart Travel HC-0911 is een opvouwbare bolderwagen van het middensegment. Het is een bolderkar die compact op te bergen valt en binnen een paar seconden kan worden in- en uitgevouwen. Het harmonicasysteem werkt met een hendel die zich onderin de wagen bevindt. Leuk is dat deze bolderwagen geleverd wordt inclusief bodemplaat en draagtas. Ben je van plan om zware spullen of kinderen te vervoeren? Dan zorgt de bodemplaat voor de nodige versteviging. Je hoeft je overigens ook tijdens een plensbui geen zorgen te maken: de Campart Travel bolderwagen is bewerkt met een waterafstotende stof. Om toch een minpuntje op te noemen: de wielen werken niet in zand en dat is jammer. Bovendien is een draagkracht van 70 kilogram ook niet al te veel.

De Macsports opvouwbare bolderkar met massieve banden

Macsports is een Amerikaans merk dat gespecialiseerd is in de productie van buitenmeubilair. Naast die core business zijn ze echter ook actief in de productie van opvouwbare bolderkarren. De focus ligt daarbij op een lage prijs voor een goed product.

De plus- en minpunten


+ Goedkoop
+ Degelijke kwaliteit
+ Gemakkelijk in- en uit te vouwen
+ Leuk ontwerp

- Geen al te hoge draagkracht
- De bolderwagen blijft niet rechtop staan als je hem opvouwt
- De banden maken behoorlijk wat lawaai

De specificaties


Belastbaar tot: 70 kg
Afmeting opengeklapt: 90 x 51 x 57
Afmeting gesloten: 75 x 51 x 20
Gewicht: 11 kg

Een woordje uitleg


De Macsports bolderwagen met massieve banden is een handige en goedkope oplossing voor wie een bolderwagen zoekt die zijn werk doet. Dankzij de massieve banden is deze bolderkar ook geschikt voor ruwer terrein. Meer specifiek is dit een geknipte bolderwagen om mee naar het strand te nemen. Het is een gemakkelijk op te vouwen toestel dat met 11 kg niet overdreven zwaar is. Het kader is stevig en ook het sturen is een eitje. Minpunten zijn dan weer dat het ingevouwen toestel niet vanzelf rechtop blijft staan en dat de belastbaarheid niet extreem hoog ligt. 70 kg lijkt wel wat, maar als je een paar kinderen moet vervoeren zit je al heel snel aan dat gewicht. Al bij al is de Macsports bolderwagen met massieve banden een goedkope aankoop voor redelijk wat kwaliteit. Een aanrader.

Gerelateerde berichten