De 5 beste 40 inch tv’s voor je woonkamer

1681


Een televisie is vaak het hart van de woonkamer. Het is het toestel voor ontspanning en informatie en simpelweg een product dat vaak gebruikt wordt. Logisch dan ook dat je voor je een televisie gaat kopen eerst voldoende informatie opzoekt. Niet alleen de beeldkwaliteit moet goed zijn, maar ook de afmetingen moeten passen in de ruimte waar je de televisie zet of monteert. Bij een kijkafstand van ongeveer twee meter is een 40 inch tv een goede keuze. Dit komt overeen met een breedte van ongeveer 92,5 centimeter. Als je thuis een kleine of middelgrote woonkamer hebt of shopt voor een tweede televisie voor bijvoorbeeld de slaapkamer is een 40 inch tv de logische zet.

Waar moet je op letten bij de aankoop?


Eerst en vooral is het belangrijk om na te gaan naar wat je eigenlijk op zoek bent. De beeldkwaliteit van televisies is vandaag de dag iets waar enorme verschillen in te vinden zijn. Zoek je een 40 inch tv met kristalhelder beeld of is dat voor jou van minder groot belang? Daarnaast zijn ook de extra opties iets waar veel variatie in zit. Een smart tv is tegenwoordig bijna standaard geworden. Wil je een televisie die kan verbinden met het internet en allerhande smart functies heeft of niet? Ook de energiezuinigheid van de televisie kan een rol spelen in het aankoopproces. Het spreekt voor zich dat je bij voorkeur kiest voor een energiezuiniger model dan eentje die meer energie verbruikt als je de keuze hebt. Dat gezegd zijnde is het niet gemakkelijk om het brede aanbod aan 40 inch tv’s door te waden. Ben je op zoek naar een goede koop? Dan zetten wij hier voor je de vijf beste 40 inch televisies van het moment op een rijtje.

De top 5 40 inch tv’s op de markt

De Samsung HG40EJ470

Samsung is een naam als een klok en het spreekt dan ook voor zich dat ook zij een goede 40 inch televisie in de rangen hebben. Samsung bespeelt het hele segment en de Samsung HG40EJ470 is een mooi middenklasse model met straffe prestaties.

De plus- en minpunten


+ Full HD beeld
+ Betrouwbaar presteren
+ Handige bediening

- Geen smart televisie

De specificaties


Scherpte: Full HD
Verversingssnelheid: 60 Hz
Kleurdiepte: 17 miljoen kleuren
Gewicht: 7,3 kg
Afmetingen: 57,8,4 x 91,7 x 22,6

Een woordje uitleg


De Samsung HG40EJ470 is een 40 inch televisie van de middenklasse die vooral een bijzonder betrouwbare en duurzame televisie is. Er is een HDMI, USB, S-Video en VGA-uitgang aanwezig, maar het toestel mist jammer genoeg wel een Scart uitgang. Niet echt een probleem voor de moderne mens, maar toch altijd een pluspunt als het verwerkt is. De beeld- en geluidsprestaties zijn zeer goed en er is een CI-ingang waar je bijvoorbeeld digitale televisie op kunt aansluiten. Qua energieverbruik valt de Samsung HG40EJ470 in het middenveld, maar qua design scoort hij behoorlijk veel beter. Dit is de keuze die je moet maken als je een ruim budget heb, maar toch nog niet verkocht bent aan de smart televisies van onze wereld.

De Sharp LC-40FI3122E

Sharp is een Japans elektronicabedrijf dat al opgericht werd in 1912. Die ruime ervaring uit zich in steevast kwalitatief hoogstaande producten voor een faire prijs zoals bijvoorbeeld de Sharp LC-40FI3122E.

De plus- en minpunten


+ Full HD beeld
+ Duidelijke handleiding en vlotte bediening
+ Voldoende uitgangen

- Geen smart televisie

De specificaties


Scherpte: Full HD
Verversingssnelheid: 100 Hz
Kleurdiepte: 17 miljoen kleuren
Gewicht: 8,15 kg
Afmetingen: 54,4 x 92 x 20

Een woordje uitleg


De Sharp LC-40FI3122E is een meer dan degelijke 40 inch televisie. Het is geen smart tv dus verwacht je niet aan apps, games en internettoepassingen. Wat je wel mag verwachten is een vlekkeloos design, een goede beeldkwaliteit en een mooi klinkend geluid. Het beeld stroomt mooi door zonder te laggen en Sharp heeft bovendien een zeer sterke klantenservice mocht er toch iets mislopen. Ook handig is het feit dat je heel wat aansluitingen hebt om zowel oude als nieuwe apparaten op te bevestigen. Deze Sharp LC-40FI3122E is dan ook een kwaliteitsvolle koop voor wie op zoek is naar een nieuwe televisie zonder overrompeld te worden door functies of rekeningen.

De Nikkei NF4012

Nikkei is niet alleen de naam die de Japanse beurs meekrijgt, maar is ook de naam van één van de meest toonaangevende producenten voor kleine televisies ter wereld. Nikkei is de specialist op het gebied van travel proof tv’s van een klein formaat. Naast kleine formaten hebben ze ook enkele grotere exemplaren zoals de Nikkei NF4012.

De plus- en minpunten


+ Scherpe prijs
+ Mooie beeldkwaliteit
+ Voldoende uitgangen

- Geen toegang tot apps, games en dergelijke
- Speakerkwaliteit is matig
- Beperkte opties

De specificaties


Scherpte: Full HD
Verversingssnelheid: 100 Hz
Kleurdiepte: 17 miljoen kleuren
Gewicht: 8,5 kg
Afmetingen: 53 x 97 x 20

Een woordje uitleg


De Nikkei NF4012 is een topper wat budget tv’s van 40 inch betreft. Deze televisie scoort op elk gebied meer dan behoorlijk zonder daarom meer dan naar behoren te kosten. De beeldkwaliteit is Full HD wat voor de meeste mensen ruimschoots voldoende is. Bovendien is er nauwelijks lag op het beeld en is de beeldverversing behoorlijk snel. Pluspunt is ook de CI wat betekent dat je geen aparte digitale decoder nodig hebt om digitale televisie te kijken. Buiten de basisfuncties valt er niet veel te zeggen over de Nikkei NF4012 maar dat kan je vlot oplossen door bijvoorbeeld er een chromecast op aan te sluiten. Het enige minpunt van deze goedkope televisie is het feit dat de speakerkwaliteit niet optimaal is. Jammer, maar niet onoverkoombaar en zeker niet voor deze prijs.

De Salora 40LED1600

Salora is misschien een naam die je niet meteen veel zegt, maar deze Finse producent van televisies en aanverwanten is wel degelijk een grote speler op de markt van de kleinere tv’s. Ben je op zoek naar een betaalbare 40 inch televisie zonder op kwaliteit in te boeten? Dan is de Salora 40LED1600 wat je zoekt.

De plus- en minpunten


+ De geïntegreerde mediaspeler
+ Goede prijs
+ Betrouwbaar functioneren

- Geen toegang tot apps, games en dergelijke
- Een CI+ ingang ontbreekt. Er is een aparte digitale decoder nodig om digitale tv te kijken
- Voetstuk draait niet mee

De specificaties


Scherpte: Full HD
Verversingssnelheid: 50 Hz
Kleurdiepte: 17 miljoen kleuren
Gewicht: 8,5 kg
Afmetingen: 58,1 x 92,7 x 21

Een woordje uitleg


De Salora 40LED1600 is een basismodel binnen het gamma van de 40 inch televisies. De beeldkwaliteit is Full HD en bovendien heb je behoorlijk wat aansluitingen op deze televisie. Een HDMI-aansluiting, Scart, USB of 12V? Allemaal aanwezig. Leuk is ook dat je deze mooi vormgegeven televisie aan de muur kunt monteren. Het grote pluspunt van de Salora 40LED1600 is echter de bijzonder lage prijs. Voor een dergelijke kwaliteit en prestatie ga je geen betere koop vinden. Voor een lage prijs moeten er echter ook toegevingen gedaan worden. Die toegevingen zijn dat je geen smart functies hebt en dat de geluidskwaliteit matig is. Ook een klein aandachtspuntje is het feit dat de voet niet meedraait. Best vervelend als je de juiste kijkhoek aan het zoeken bent.

De Panasonic TX-40HXW804

Panasonic is al sinds jaar en dag een grote speler op de markt van televisies en toebehoren. Waar veel producenten het segment van de 40 inch tv’s de laatste tijd links laten liggen is dat bij Panasonic zeker niet het geval. Met de Panasonic TX-40HXW804 hebben ze zelfs een echte winner in huis.

De plus- en minpunten


+ Een intuïtief Home Screen besturingssysteem
+ Goede beeldkwaliteit
+ Geschikt voor gamen dankzij de lage input lag vertraging

- Snelle beelden worden niet altijd even vloeiend weergegeven

De specificaties


Scherpte: 4K (UHD)
Verversingssnelheid: 50 Hz
Kleurdiepte: 17 miljoen kleuren
Gewicht: 11 kg
Afmetingen: 57,4 x 90,1 x 23,6

Een woordje uitleg


De Panasonic TX-40HXW804 is een knap vormgegeven 40 inch televisie die tot de middenklasse behoort. Dankzij het 4K beeld kan je alles wat er op het scherm aan het gebeuren is tot in de kleinste details bekijken. Ook moet gezegd worden dat de televisie gemakkelijk te bedienen is en een goede geluidskwaliteit garandeert. Leuk is ook dat deze televisie perfect geschikt is voor te gamen. Er is zo goed als geen lag wat betekent dat er bijna geen vertraging zit tussen de controller en wat er op het beeld gaande is. Zoals het een moderne televisie betaamt heeft de Panasonic TX-40HXW804 een Smart Menu waar je op een overzichtelijke wijze alle aangesloten apparaten kunt beheren. Een klein minpuntje is wel dat snelle beelden, door de 50 Hz beeldverversing, niet altijd even vlot in beeld worden gebracht. Dat gezegd zijnde is deze televisie meer dan een goede koop.

Bosch MUC11W12 AutoCook - MultiCooker

De Bosch is het tegenovergestelde van de Hendi. Dit apparaat is perfect om thuis mee te koken. Allereerst heeft het heel veel functies. Zo kan je de Bosch als sous vide gebruiken, maar ook als slowcooker, stomer, rijstkoker en friteuse. Zo kan jij met één apparaat bijna alles doen wat je kan bedenken qua koken. Ook heeft hij een mooie maat met een inhoud van 5 liter en kan hij van 40 tot maar liefst 160 graden worden ingesteld.

Voor- en nadelen


Door alle functies die op dit apparaat zitten, is het een zeer geschikt apparaat voor de thuischef. Ook is de Bosch niet duur en makkelijk te bedienen. Echter, het staat nummer 5 omdat de temperatuur alleen maar per stappen van 5 graden in te stellen is, wat niet ideaal is voor een sous vide. Ook is het best zwaar met ruim 5 kilo, waardoor je er wel de ruimte voor moet hebben.

Gebruiksgeheim

Tot slot hadden we jou nog een klein gebruiksgeheim beloofd. Als jij perfect sous vide wil gaan koken, dan is het erg belangrijk dat jij een logboek bijhoudt. Hierin schrijf je op hoe lang en op welke temperatuur je het product hebt bereidt. Vervolgens ga je heel kritisch met je gezin of gasten het eten keuren. Zo kom je vanzelf op de perfecte bereiding van elk product. Als je de bereiding goed bijhoudt, kan je steeds nauwkeuriger gaan koken en wordt het steeds beter. Als je dan eerst een wat simpeler sous vide helemaal hebt uitgespeeld, kan je wellicht voor nummer 4 gaan waarmee je nog nauwkeuriger kan gaan garen. Veel plezier en geniet van het eten!

Gerelateerde berichten