De 5 beste messenslijpers om te kopen

482

Overal waar messen regelmatig worden gebruikt, mag een messenslijper niet ontbreken. Na verloop van tijd worden de messen onscherp. Met een messenslijper kun je de messen opnieuw slijpen. De functie is in principe hetzelfde voor elk toestel. De verschillende modellen verschillen echter wat het slijpmateriaal betreft. Zo kun je kiezen tussen toestellen die je messen slijpen met bijvoorbeeld diamant, staal of keramiek.

Bij handmatige messenslijpers moet je de lemmeten van je messen door een geleiderail bewegen. Om de messen scherp te krijgen, moet het materiaal van het lemmet zachter zijn dan het slijpmateriaal. Dit is ook het verschil tussen goedkope producten en messenslijpers van hoge kwaliteit. Let in ieder geval op het slijpmateriaal. Bij goedkope modellen wordt bijvoorbeeld vaak te zacht staal gebruikt. Het slijpresultaat is niet bevredigend met deze apparaten.

Elektrische messenslijper

Met elektrische messenslijpers plaatst je het lemmet gewoon in de geleiderail en het apparaat neemt de bewegingen over die je anders met de hand zou moeten uitvoeren. Goede messenslijpers hebben meerdere geleiderails zodat je kunt grof slijpen, fijn slijpen en polijsten.

Elektrische slijpers die werken met bandslijpmachines zijn meer professionele apparaten.

Een slijper kopen – dit is waar je op moet letten

Vanwege de verschillende soorten messenslijpers die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn er een paar dingen waar u aan moet denken voordat je tot aanschaf overgaat:

De aankoopprijs

Natuurlijk speelt de aankoopprijs een rol in je aankoopbeslissing. Hoogwaardige messenslijpers liggen in de hogere prijsklasse. De hogere kosten betalen zich echter op lange termijn terug. Goedkope producten gebruiken meestal een inferieur slijpmateriaal. Je messen en scharen hebben hieronder te lijden en het resultaat van het slijpen is meestal niet bevredigend. Kwaliteitsproducten slijpen je messen op een zachte manier en zorgen voor scherpe lemmeten.

Voor welke messen moet de slijper geschikt zijn?

Let er bij de aanschaf van een slijper op welke messen met dit apparaat kunnen worden geslepen. Sommige messenslijpers zijn uitsluitend voor gladde snijvlakken, terwijl andere modellen ook vertandingen kunnen uitvoeren. Als je je outdoormessen wilt slijpen en dat tijdens tochten wilt doen, zijn draagbare lichtgewicht toestellen aan te bevelen. Zelfs keramische messen kunnen worden geslepen, maar niet door ieder toestel. In dat geval moet je er dus zeker van zijn dat het apparaat geschikt is voor het slijpen van dit soort messen.

Eenvoudige bediening

Handmatig slijpen vergt altijd enige oefening omdat de messen in de juiste hoek moeten worden gehouden. Met praktische ervaring wordt het hanteren steeds gemakkelijker. Als je echter een apparaat wilt dat vanaf het begin geschikt is voor onervarenen, moet je kiezen voor een elektrische slijper met geleidingsgleuven. Deze apparaten zijn gemakkelijk te bedienen.

Bavarian EdgeKnife Sharpener

Deze slijpmachine bezorgt je haarscherpe messen binnen een paar seconden. Het toestel kan gebruikt worden voor professioneel slijpen, slijpen en polijsten van van alle soorten keukenmessen. De ingebouwde diamantdeeltjes in het slijpgedeelte zorgen voor een goed slijpresultaat.

De belangrijkste eigenschappen

Dit toestel maakt gebruik van de X-Cross-technologie. Daardoor kan het eenvoudig worden aangepast aan elk mes. Het slijptoestel is buitengewoon duurzaam en makkelijk te verplaatsen.

Technische kenmerken

 • De slijper is ook geschikt voor getande messen
 • Er kan enkelzijdig en dubbelzijdig geslepen worden
 • Het is stabiel, gemakkelijk verplaatsbaar en duurzaam

LACOR ELEKTRISCHE MESSENSLIJPER

Beschrijving van de slijper

Dit is het ideale hulpmiddel om je messen en scharen in perfecte staat te houden. Het is een compact, maar stevig toestel die ervoor zorgt dat de messen, een van de belangrijkste gereedschappen in de keuken, in goede staat blijven.

Technische kenmerken

 • Het toestel heeft een vermogen van zestig Watt en weegt 640 gram.
 • Zuignappen aan de onderkant zorgen voor stabiliteit tijdens het gebruik.

Prenefits Messenslijper

Het is vervelend als tijdens een kooksessie blijkt dat je messen niet goed snijden. De Prenefits slijper kan de oplossing bieden. Met de in-line slijper met drie verschillende slijpstaven wordt je mes direct scherper dan ooit. De puntenslijper is veilig, gebruiksvriendelijk, hygiënisch en gemakkelijk op te bergen. De ideale aanwinst voor in de keuken.

De belangrijkste eigenschappen

De slijper heeft 3 verschillende staven je je mes weer scherp te slijpen. Je kunt keramisch, grof en fijn slijpen. Bij het keramisch slijpen worden kleine stukje metaal weggeslepen totdat je mes weer scherp is. Bij het grof slijpen wordt een V-vormige snijkant van het metalen lemmet eerst in zijn oorspronkelijke vorm teruggebracht. Bij het fijnslijpen kun je eenvoudig keramische mesjes slijpen en beschadigde metalen mesjes herstellen.

De messenslijper heeft een stevig handvat en is voorzien van anti-slipvoetjes. Op die manier zal de slijper veilig gebruikt kunnen worden en niet wegglijden tijdens het gebruik. Doordat de slijper volledig uitneembaar en afwasbaar is blijft hij ook altijd hygiënisch. Daarnaast is het ook nog eens een stijlvol instrument om in je keuken te zetten.

Technische eigenschappen

 • De zwarte messenslijper is gemaakt van kunststof en roestvrij staal
 • Er zijn drie verschillende slijpstaven
 • De slijper kan gebruikt worden voor gewone keukenmessen en koksmessen
 • De slijper weegt 158 gram

Messenslijper - Zwart - Anti slip

Wil je altijd perfecte snijresultaten in je keuken zonder altijd nieuwe mensen te moeten kopen dan moet je een goede messenslijper hebben.

Deze slijper is perfect om al je botte messen weer scherp te maken. De eerste opening kan beschadigde messen repareren en rechtzetten. De tweede slijper snijdt het mes weer in een mooie V-vorm. Ten slotte is de derde opening om de laatste oneffenheden te verwijderen en een glanzend uiterlijk te hebben.

Of je nu rechtshandig of linkshandig bent, de ergonomische grip kan ervoor zorgen dat je mes weer helemaal scherp wordt. Het enige wat je hoeft te doen is het mes in de steel te steken en een paar keer terug te trekken zodat je mes er weer als een nieuw mes uitziet. De puntenslijper is afneembaar, hierdoor kun je de puntenslijper correct schoonmaken en is hij ook nog eens vaatwasmachinebestendig. Deze rode messenslijper is gemaakt van stevig kunststof en keramiek en heeft een lange levensduur.

De technische kenmerken

 • De messenslijper is gemaakt van roestvrij staal, keramiek en kunststof
 • De zwarte slijper kan in drie standen ingesteld worden en is zo geschikt voor verschillen formaten
 • Hij heeft een ergonomisch ontwerp en is gemakkelijk schoon te maken
 • Er kunnen drie methodes gebruikt worden: diamantslijpen, Wolframslijpen en keramisch slijpen
 • Gekartelde messen kunnen met dit toestel niet geslepen worden
 • Deze messenslijper weegt 180 gram

B&H Hoogwaardige Messenslijper

Slecht snijdende messen die zorgen voor verhakkelde groenten en platgeduwde tomaten zorgen voor frustratie. Slechte messen zorgen ervoor dat je het plezier van kopen volledig verliest. Dankzij dit toestel horen botte messen toe het verleden.

De belangrijkste eigenschappen

Deze exclusieve slijper heeft twee slijpfasen zodat zelfs het meeste roestige en botte mes weer buitengewoon scherp kan worden.

Je kunt de messenslijper veilig gebruiken omdat je vingers nooit dicht bij het lemmet van het mes komen.

Voor het beste resultaat moet je het mes in een richting door de slijper bewegen

Als je niet tevreden zou zijn over dit apparaat kun je de set nog binnen de dertig dagen retourneren.

Technische kenmerken

 • De messenslijper combineert een fraai ontwerp en topkwaliteit
 • Het is een messenslijper van het type doortrekslijper
 • Het slijpgedeelte is van staal
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten