De 5 beste laptops voor fotobewerking

964

Veel mensen vinden het leuk om zich bezig te houden met fotografie. Of je het nu leuk vindt om foto’s te maken van de natuur of dat je jouw Instagram pagina wilt voorzien van wat mooie foto’s, voor de fotobewerking is het noodzakelijk om over een goede laptop te beschikken. Zonder een goede laptop ben je namelijk niet in staat om ervoor te zorgen dat je jouw Photoshop bestanden kunt openen op een prettige manier. Zoals je wel begrijpt komt er best wel wat kijken bij het maken van deze aankoop. Ben je op zoek naar een laptop voor fotobewerking dan is het handig om dit artikel even door te nemen, je vindt hier namelijk alles wat eventueel van belang kan zijn.

Het belang van een goede laptop voor fotobewerking

We laten je straks meer zien over de beste laptops voor fotobewerking die je op dit moment kunt vinden. Echter is het handig om eerst even te kijken naar de vraag waarom het zo handig is om een goede laptop te kopen. We zien namelijk dat lang nog niet iedereen hiervan op de hoogte is. De belangrijkste reden om een laptop voor fotobewerking te kopen is het feit dat je dankzij een goede laptop in staat bent om op een soepele manier te kunnen werken. De meeste video bewerkingsprogramma’s nemen heel veel ruimte en energie in beslag voor je computer. Om ervoor te zorgen dat je jouw videobestanden op de best mogelijke manier kunt bewerken is het noodzakelijk om over een sterke processor te beschikken. Een te goedkope laptop zal vaak de programma’s niet goed genoeg kunnen draaien. Alleen met een laptop voor fotobewerking ben je in staat om jouw video’s te kunnen bewerken

Voor wat voor soort laptop voor fotobewerking moet je dan kiezen? Bij het maken van deze aankoop is het noodzakelijk om rekening te houden met verschillende factoren. Een van de belangrijkste is natuurlijk je budget. Je moet nadenken over hoeveel je bereid bent om uit te geven voor je aankoop? En een ander is waar je het voor gaat gebruiken. Wil je alleen films monteren in 720p? Of monteer je grote projecten in 4K? Uw antwoord zal bepalen wat voor soort systeem u nodig heeft. Als je als hobby aan videobewerking wilt doen, raden wij je aan om te beginnen met een goedkope game-laptop. Het biedt je heel wat kracht voor bij het werken. Als je een professional bent die een top-of-the-line videobewerking laptop nodig heeft is het verstandig om een scherper en helderder scherm te gebruiken. Dit kost vaak wat meer dan een standaard scherm.

Top 5 laptops voor fotobewerking

Door het bovenstaande stuk weet je waarom eigenlijk iedereen voor fotografie een speciale laptop voor fotobewerking nodig heeft. Mocht je er nog geen hebben dan zou je hier echt verandering in moeten brengen. Voor welke laptop zou je alleen moeten kiezen? Er zijn echt ontzettend veel mogelijkheden om voor te gaan. Aangezien je door de bomen het bos niet meer kunt zien hebben we het wat makkelijker voor je gemaakt. Hieronder kun je namelijk de beste laptops voor fotobewerking van dit moment terugvinden. Met een van deze laptops heb je zeker een uitstekende kwaliteit in huis. Dit zorgt ervoor dat het risico op een miskoop minimaal zal zijn.

Lenovo IdeaPad L340-17IRH 81LL003AMH

De Lenovo IdeaPad L340-17IRH 81LL003AMH is een 17,3-inch gaming laptop met NVIDIA GeForce GTX 1050-videokaart. Hiermee is het mogelijk om alle soorten games te spelen, maar ook om videobestanden of foto’s te kunnen bewerken. Deze Lenovo Gaming laptop bevat een Intel Core i7-9750H processor. Dit is een processor die je normaal gesproken alleen ziet in desktops. Dat betekent dat je echt veel meer kan dan met andere laptops. Door de 1TB HDD weet je ook nog eens zeker dat je nooit te weinig geheugen zult hebben voor je foto’s. De webcam van deze laptop heeft een fysieke hoes, zo kan je optimaal aan het werk in de wetenschap dat je privacy gewaarborgd is.

Voordelen

 • Met de NVIDIA GeForce GTX 1050-videokaart kan je mooie beelden zien op het scherm
 • Door de grote opslag kun je alle foto’s op je laptop voor fotobewerking opslaan voor later

Je hebt als het goed is een beter beeld gekregen over het kopen van een goed laptop voor fotobewerking voor bij jou in huis. Door middel van onze handige selectie is het niet meer nodig om alle winkels langs te gaan voor het maken van een aankoop. Met een dergelijke laptop kan je voor jezelf de best mogelijke foto’s bewerken. Heb je meer aankopen nodig voor bij jou in huis? Dan is het handig om zeker even een kijkje te nemen bij onze andere artikelen. Dankzij onze site weet je namelijk zeker dat je nooit meer een miskoop hoeft te maken. Ook jij zal zo altijd weer uitkomen bij de beste laptop voor fotobewerking van dit moment.

Acer Swift 3 SF314-58-59KV

Met de Acer Swift 3 SF314-58-59KV weet je dat je eigenlijk niet echt de fout in kunt gaan. Door de Intel Core i5-processor kan je zonder problemen Adobe Photoshop en Illustrator openen. Dankzij 8GB RAM is het schakelen tussen open programma’s ook nog eens een stuk eenvoudiger dan voorheen. En dankzij de Full HD resolutie is het mogelijk om alle beelden in ruim 1080p resolutie te bekijken. De Swift heeft ook een vingerafdrukscanner waarmee u sneller kunt inloggen dan wanneer u een wachtwoord moet invoeren. Je kunt de Swift openen en de laptop in een paar seconden opstarten dankzij de SSD. Ook is hij voorzien van een verlicht toetsenbord om het typen wat makkelijker te maken. Daar komt bij dat je ook nog eens 1 gratis jaar Norton 360 Deluxe antivirus krijgt bij aankoop.

Voordelen

 • Met een Intel Core i5-processor en 8GB RAM is fotobewerking echt ontzettend makkelijk
 • Door de vingerafdrukscanner is inloggen op deze laptop voor fotobewerking erg makkelijk
 • Omdat deze laptop slechts 1,5 kilogram weegt kan je hem makkelijk meenemen

HP Pavilion 15-cs3975nd

We gaan even terug naar de lijn van HP Pavilion, dit is namelijk echt een ontzettend goede keuze voor een goede laptop voor fotobewerking. De HP Pavilion 15-cs3975nd is echt de grote winnaar als het aankomt op snelheid. Dankzij de Intel Core i7-processor kunt u moeiteloos de meest veeleisende programma's uitvoeren. Het 16GB RAM zorgt ervoor dat deze programma's op volle snelheid draaien zonder dat je last hebt van vertraging. Bewerk je vaak foto's of video's? Dit HP-paviljoen heeft een NVIDIA GeForce GTX 1050-videokaart. Deze kan je gebruiken voor het bewerken in onder andere Adobe Premiere Pro. Ook beschikt hij over een grote opslag van 512GB SSD. Hierdoor kan je al jouw foto’s opslaan op je laptop voor fotobewerking.

Voordelen

 • De Intel Core i7-processor is krachtig genoeg voor de meest veeleisende programma's
 • Dankzij de NVIDIA GeForce GTX 1050 kan je ook nog eens ideaal gamen
 • De batterij van deze laptop voor fotobewerking meer dan een werkdag mee

Lenovo ThinkBook 15 - 20SM003DMH

Op de Lenovo ThinkBook 15 - 20SM003DMH zal je zonder problemen in staat zijn om jouw video’s op een eenvoudige manier te bewerken. Ook is hij voorzien van alle Office-programma’s die handig zijn voor in het dagelijks leven. Met Windows 10 Pro is het mogelijk om op afstand te werken met behulp van Remote Desktop. De behuizing van deze laptop is gemaakt van aluminium, hierdoor weet je zeker dat hij voor een ontzettend lange tijd mee zal gaan. Harde stoten of gemorste koffie zal niet meer van invloed zijn op je laptop voor fotobewerking. Hij is ook nog eens voorzien van een handige vingerafdrukscanner om het inloggen net even wat vlotter te maken. Tevens vinden we hier een verlichte toetsenbord om het werken in de avond net even wat makkelijker te maken. Zo druk je niet meer zo snel op het verkeerde knopje.

Voordelen

 • Dankzij de Intel Core i5-processor en 8 GB RAM kun je foto's in Photoshop bewerken
 • Met de vingerafdrukscanner kan je eenvoudig inloggen op je laptop voor fotobewerking
 • Je kunt eenvoudig op afstand werken met behulp van Remote Desktop

HP-PAVILION X360 14-DW0952ND

Met de HP-Pavilion x360 14-dw0952nd heb je echt een ontzettend goede aanwinst in handen voor bij het bewerken van alle mogelijke soorten bestanden. Je bent met deze aanwinst voorzien van zowel een laptop als een tablet voor bij het werken. Draai het touchscreen van deze 2-in-1 HP laptop om en gebruik de laptop als tablet. Met de tablet modus is het mogelijk om optimaal te kunnen genieten van jouw favoriete series op Netflix. Door de uitstekende Bang & Olufsen luidsprekers kan je alles goed horen bij het bewerken. In een slecht verlichte kamer zet je de toetsenbordverlichting aan om goed te kunnen werken. Je kunt de laptop in ongeveer 45 minuten van 0 tot 50 procent opladen.

Voordelen

 • Je kunt het touchscreen 360 graden draaien om hem te gebruiken als een tablet
 • Met een Intel Core i5 processor en 8GB RAM is het editen echt ontzettend eenvoudig
 • Je kunt de laptop in ongeveer 45 minuten van 0 tot 50 procent opladen
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten