De 5 beste spinningfietsen voor je fietstraining

463

Heel veel mensen vinden het heerlijk om een eindje op de racefiets te fietsen. Nu is het alleen wel zo dat het in ons land niet altijd lekker weer is. Maar wat moet je dan als het regent maar je toch zin hebt om te fietsen? In dit geval is het mogelijk om een spinningfiets te kopen. Door middel van een spinningfiets ben je in staat om altijd weer droog te kunnen fietsen. Een dergelijke fiets is niet zomaar iets, je wilt dan ook zeker weten dat je uit zal komen bij de fiets die perfect past bij wat je zocht. Om je hiermee te helpen hebben we hieronder de belangrijkste informatie voor jou op een rijtje gezet. Dit zorgt ervoor dat je niet mee zo snel een miskoop maakt.

Het belang van een spinningfiets

We zullen straks gaan kijken naar de beste spinningfietsen die je op dit moment kunt vinden. Echter is het handig om eerst even te kijken naar de spinningfiets zelf. We zien namelijk dat lang niet iedereen weet wat het belang is van een dergelijke fiets of dat je er mee kunt doen. een spinningfiets is een speciale fiets die je in staat stelt om het wielrennen na te bootsen. In tegenstelling tot een hometrainer zit je op een spinningfiets dan ook echt anders. Je kunt je voeten vastklikken om meer kracht te zetten bij het fietsen en om tegelijkertijd de pedalen omhoog te trekken. Hierdoor kun je veel harder gaan dan met een reguliere hometrainer. Daar komt bij dat deze fiets vaak speciale handvaten heeft om vast te houden. Dankzij deze handvaten zal je tijdens het fietsen kunnen staan als je dit prettig vindt, om toch even dat ene zetje te kunnen maken.

Goed, allemaal leuk en aardig, maar waarom zou je nu een spinningfiets moeten kopen? Door middel van deze fiets ben je in staat om thuis aan je conditie te kunnen werken. Lang niet iedereen vindt het prettig om in een of andere sportschool te trainen. Om dit overbodig te maken zal je dankzij een goede spinningfiets in staat zijn om geheel zelf thuis te sporten. Je verbrand een hoop tijdens een goede sessie, hierdoor ben je in staat om aan jouw droomlichaam te kunnen werken. Daar komt bij dat het een goede aanwinst is voor de wielrenners die graag willen werken aan hun kracht. In het verkeer ben je altijd afhankelijk van de auto’s om je heen. Met een spinningfiets kan je echter alles geven om te trainen. Dit maakt een fiets een uitstekende aanwinst om te maken.

Top 5 spinningfietsen

Nu je meer weet over de fiets in het algemeen is het van belang om te kijken naar de beste spinningfietsen die je op dit moment kunt vinden. Er zijn echt ontzettend veel opties om voor te gaan. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we hieronder de beste opties van dit moment voor je op een rijtje gezet. Kies je voor een van deze spinningfietsen dan weet je zeker dat je een goede kwaliteit in handen zult hebben. Alle fietsen die we hieronder onder elkaar hebben gezet voldoen dan ook echt aan alle eisen die je maar aan een dergelijke aankoop kunt stellen:

Virtufit Stage 1 fitnessfiets

Met de Virtufit Stage 1 fitnessfiets heb zal je ook weer een zeer goede aanwinst in handen hebben. Je kunt kiezen voor een 1 uur durende spinning les, 2 zwaardere sessies van 30 minuten en een hometrainer sessie. Dankzij deze mogelijkheden is het voor jou mogelijk om jezelf echt even uit te dagen tijdens het fietsen. Je kunt het zadel eenvoudig verstellen en het heeft een extra lange zadelpen voor lange mensen. Een prima fiets dus om voor te kiezen!

Voordelen

 • Gebruik één van de 8 trainingsprogramma’s om je training te houden
 • Het fietsen voelt realistisch aan dankzij de weerstand via de remblokken

Met de informatie uit dit artikel is het ook voor jou mogelijk om binnen no time over een goede spinningfiets te beschikken. Met behulp van een spinningfiets kun je het jezelf echt een stuk makkelijker tijdens het fietsen. Je hoeft niet meer naar buiten toe wanneer het regent, maar je kunt gewoon binnen een heerlijk rondje fietsen zonder dat je van je plaats komt. Zo zal je niet meer zo snel nat worden. Ook kan je makkelijker trainen voor wedstrijden. Blijf zeker even hangen op de site als je nog meer producten op je verlanglijst hebt staan voor bij jou in huis. Door de andere artikelen door te nemen is het voor iedereen mogelijk om de beste aankopen te kunnen maken.

Schwinn IC2 Spinbike

De Schwinn IC2 Spinbike is uitstekend geschikt voor iedereen die een goede spinningfiets zoekt. Dit basismodel heeft 99 weerstandsniveaus. Hierdoor kun je altijd prettig fietsen. Hoe hard je ook fietst, de spinbike blijft stevig op zijn plaats dankzij het zware vliegwiel van 14kg. Zo kan je op een veilige manier aan het werk gaan. Vergrendel je voeten op de pedalen om meer kracht te kunnen zetten bij het trainen. Tijdens de training kun je alles weer aflezen vanaf het prettige Lcd-scherm.

Voordelen

 • Deze spinningfiets heeft 99 weerstandsniveaus voor een optimale training
 • Je kunt zowel het zadel als het stuur verstelbaar verstellen voor mee comfort
 • Dankzij de transportwielen is het makkelijk om hem te verplaatsen

flowFitness Racer DSB600i

Mocht je thuis willen trainen dan zal ook dit weer een ideale fiets zijn om te kiezen voor bij jou in huis. De flowFitness Racer DSB600i is een uitzonderlijk goede fiets. De magneetrem en het 20kg vliegwiel zorgen ervoor dat je op een soepele manier kunt rijden. Deze flowFitness Racer DSB600i is voorzien van 32 verschillende weerstandsniveaus. Ook zijn er 19 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s die je kunt volgen bij het trainen. Mocht je alles uit je training willen houden dan zou je ook gebruik kunnen maken van de iConsole+ app of op de Kinomap app. Omdat de DSB600i een ergometer is, is deze ook geschikt voor revalidatietraining. Het is mogelijk om het zadel zowel horizontaal als verticaal te verstellen. Uiteraard kun je ook je stuur verstellen als je dit prettig vindt. Zo kun je ervoor zorgen dat je op een manier traint die jij prettig vindt. Tijdens de training is het mogelijk om op het LCD-kleurenscherm alles af te lezen. Denk hier aan je afstand, calorieënverbruik, energieverbruik, hartslag, snelheid, tijd en wattage. Met deze fiets zal je echt helemaal niets tekort komen.

Voordelen

 • Met de ergometerfunctie kunt u controleren hoeveel vermogen je opwekt bij het fietsen
 • De fitnessfiets kan gekoppeld worden aan de app om inzicht te krijgen in je training

BH Fitness i.Air Mag HIIT

Als je op zoek bent naar een goede spinningfiets dan zal je met deze aanwinst niet meer de fout in kunnen gaan. Deze fiets is geschikt voor trainingen met een hoge intensiteit. Echter kan je hem natuurlijk ook gebruiken als je wat lichter wilt rijden. Deze machine maakt gebruik van een unieke combinatie van luchtweerstand en magnetische weerstand om een zeer gevarieerd trainingsaanbod te bieden. Daarnaast ondersteund bij de HIIT trainingen, dit zijn de zware intervaltrainingen die echt goed zijn voor je conditie. Je kunt de fiets ook gebruiken voor een standaard spinsessie door het te koppelen aan een interactieve app op je telefoon of tablet. Mocht je tijdens het fietsen naar je tablet willen kijken dan kan dit door de speciale tabletsteun. De i.Air Mag HIIT is gemaakt van stevig materiaal waardoor hij lang mee zal gaan.

Voordelen

 • Je kunt de fiets super eenvoudig koppelen aan een app om inzicht te krijgen in uw training
 • De luchtweerstand wordt automatisch verhoogd of verlaagd op basis van de kracht die je inzet
 • Door de keuze voor de sterke materialen ben je voorzien van een erg lange levensduur

Tunturi FitRace 40 HR

Laten we eens gaan kijken naar de eerste spinningfiets van dit lijstje. Dit is een spinningfiets van het bekende merk Tunturi. Zoals je wellicht al weet is dit echt een van de beste merken die je maar kunt vinden als het aankomt op het kopen van een goede spinningfiets. De Tunturi FitRace 40 HR is een fitnessfiets die de gevorderde fietser een uitdagende trainingssessie biedt. Het overzichtelijke display laat je alles zien wat je maar moet weten. Hier kan je denken aan de tijd, afstand, snelheid en verbrande calorieën. De pedalen zijn voorzien van een handige clip om je schoenen aan vast te maken. Wil je echt snel fietsen dan zal dit natuurlijk noodzakelijk zijn. Je kunt de weerstand handmatig instellen op een manier die jij prettig vindt. Omdat het zadel verstelbaar is, kunt u uw fietshouding eenvoudig aanpassen. De FitRace 40 HR is ook geschikt voor de mensen die wat zwaarder zijn. Deze fiets kan een maximaal gewicht van 135 kg aan.

Voordelen

 • Je kunt zowel normale schoenen als SPD-fietsschoenen gebruiken op de fiets
 • Door de aandrijfriem is hij stiller en kan je meer kracht zetten tijdens het fietsen
 • Het is mogelijk om je hartslag te meten wanneer je aan het trainen bent
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten