De beste laptop onder 700 euro bekeken

591

Er zijn verschillende laptops op de markt. Er zijn zowel gaming notebooks en zakelijke notebooks… Notebooks zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De laaggeprijsde modellen kosten tot 700 euro. Deze zijn ideaal voor alledaagse activiteiten, zoals het surfen op het web en kantoortoepassingen. De modellen tussen ongeveer 700 en 900 euro zijn daarentegen meestal uitgerust met een hogere prestatie en kunnen idealiter worden gebruikt als multimediale notebooks. Consumenten kunnen voor ongeveer 700 euro aan hoogwaardige laptops  komen.

Lenovo Ideapad S340-14IWL

De eerste indruk

De aluminium behuizing ziet er hoogwaardig en stabiel uit, het ontwerp is eenvoudig, maar aantrekkelijk. Lenovo noemt het model "ultradun", maar de notebook is met zijn 2,2 centimeter niet uitzonderlijk dun – het is een goed en handig gemiddelde. De andere afmetingen zijn ook normaal voor een 14 inch apparaat. Het display kan 180 graden worden geopend.

De belangrijkste eigenschappen op een rij

 • Het hoogtepunt van het Lenovo Ideapad S340-14IWL is de accu, waar Lenovo niet op heeft beknibbeld: Een 53 Wattuur accu is zelfs in duurdere notebooks zelden te vinden. De levensduur van de batterij is navenant uitstekend.
 • Lenovo hecht ook veel waarde aan lichtheid: het gewicht van 1,5 kg van het apparaat is goed, zo niet uitstekend. Het toestel kan zonder problemen getransporteerd worden.
 • Je kunt geen prestatiewonderen verwachten van de dual-core processor Intel Pentium Gold 5405U. Met een kloksnelheid van 2300 MHz, ondersteund door de geïntegreerde grafische chip Intel UHD Graphics 610 en 8 GByte DDR4-2400 RAM, levert de Lenovo Ideapad S340-14IWL een solide prestatie.
 • De Lenovo behaalt gemiddelde tot goede resultaten in de benchmarks, maar is in de praktijk absoluut geschikt voor dagelijks gebruik. Normale kantoor- en multimediatoepassingen zijn geen probleem; het apparaat is k niet geschikt voor veeleisende videobewerking of gaming.
 • Het 14-inch LC-scherm van het Lenovo Ideapad S340-14IWL is een TN-paneel met typische meetwaarden. De metingen van de Lenovo zijn  solide: de maximale helderheid van 239 candela per vierkante meter is bovengemiddeld in vergelijking met andere notebooks in deze categorie.
 • De Lenovo Ideapad S340-14IWL kan ook vrij goed buiten worden gebruikt dankzij het matte scherm.
 • De aansluitingen voldoen aan de verwachtingen van de apparaatcategorie: Naast twee USB-interfaces van het type A (USB 3.1)krijg je een USB-C-interface, maar deze laatste is ook alleen USB 3.1 Gen 1 zonder Thunderbolt 3 of Displayport-ondersteuning. Je kunt een extern beeldscherm aansluiten via HDMI. WLAN is beschikbaar in 802.11ac standaard, Bluetooth in de nog voldoende 4.2 versie. Verder is er een aansluiting voor een kabelhoofdtelefoon en een 1 megapixel webcam met 720p resolutie.

Besluit

Goed vakmanschap en prettige bediening Het vakmanschap van de Lenovo Ideapad S340-14IWL. Het frame is robuust en het display kan eenvoudig worden geopend. De polssteun is ook oké, het Ideapad is een beetje hoekig geconstrueerd, maar dat stoort niet. Het is prettig dat deze laptop bijna geruisloos werkt.

Acer Chromebook 314 CB314-1HT-C98R

De eerste indruk

Acer's instapmodel chroombopl schittert met een uitstekende levensduur van de batterij en is daarom onze keuze als beste laptop onder 700 euro. In ruil daarvoor komt het HD-scherm uit in een wat lagere klasse. Het kunststof frame is redelijk stabiel gebouwd. De scharnieren houden het deksel strak, het is voldoende stijf.

De belangrijkste eigenschappen op een rijtje

 • Er zijn twee USB-C 3.0 poorten, een met DisplayPort 1.2.
 • Binnenin zit een AC-WLAN chip met 2 × 2 antennes. In de praktijk merkten we dat het laden van websites sneller verliep dan bij een apparaat met een 1 × 1-antenne.
 • Er is ook een kaartlezer, die met 59 MB/s niet zo traag is. Dit is de uitzondering voor low end apparaten.
 • De 720p webcam geeft eerder zwakke resultaten.
 • Het toetsenbord heeft kleinere toetsen, het gebruikt niet de hele breedte.
 • Het ClickPad met de korte slagafstand is vrij goed te bedienen. Een drukpunt is echter bijna niet meer aanwezig in de bovenste helft. Al met al is het een goed ClickPad.
 • De verlichting is met 81% relatief goedht, het contrast is met 1056: 1 ook in orde. Er is geen PWM-flikkering voor de helderheidsvermindering ondanks het low-end scherm!.
 • Acer vertrouwt op Intel Celeron N4100 (Quadcore 4 × 1,10 GHz) samen met 4 GB OnBoard RAM. Het RAM is niet uitbreidbaar. Er zijn geen andere upgrademogelijkheden, behalve de microSD-kaart (tot 256 GB).
 • Het 64 GB flashgeheugen (eMMC) is voldoende voor Chrome OS, gebruikersgegevens worden meestal toch online opgeslagen.
 • In het dagelijks leven lijken de prestaties meer dan voldoende, pagina's laden snel, 10 browsertabbladen zijn geen probleem. Dezelfde Celeron N4100 + eMMC zou onder Windows 10 niet zo snel lopen. Hier blijkt eens te meer dat Chrome OS efficiënter omgaat met resources.
 • De geïntegreerde Intel UHD Graphics 600 is geschikt voor browsergames, maar niet voor de meest veeleisende titels. Het brengt de keerzijde in GFXBench naar boven.  Het apparaat heeft geen ventilator. Dit is ook het geval met de concurrenten. Toch blijft de temperatuur laag, we hebben maximaal 36 graden gemeten op het toetsenbord onder belasting.

Besluit

De Acer Chromebook 314 CB314-1HT-C98 met oplaadfunctie en DisplayPort, kan punten scoren voor connectiviteit, evenals een wendbare microSD-lezer. De hardware rond de Celeron N4100 is daarom vrij goed opgesteld, zelfs de WiFi-module met zijn vier antennes.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten