De 5 beste infraroodlampen van dit moment

3217

Als je ooit al eens een infrarood lamp hebt gebruikt dan weet je hoe prettig dit product kan zijn. Door middel van een infrarood lamp ben je namelijk in staat om altijd weer te zorgen voor een heerlijk warm gevoel. Het is dan ook mogelijk om diverse soorten klachten te verhelpen met behulp van een dergelijk soort lamp. Aangezien er best wel wat komt kijken bij het kopen van een infrarood lamp is het handig om dit artikel even goed door te nemen. We hebben namelijk alles op een rijtje gezet voor het maken van deze aankoop, zo zal je niet meer met een verkeerde aanwinst thuiskomen.

Het belang van een infrarood lamp

Laten we eerst eens kijken naar het belang van een infrarood lamp. Iedereen die lijdt aan chronische pijn begrijpt hoe frustrerend het is om met de klachten om te maken. Het is vooral moeilijk als je de voorkeur geeft aan natuurlijke behandelingen boven de medicatie die je mogelijk kunt nemen. Diverse klinische studies hebben aangetoond dat infrarood lichttherapie zeer succesvol kan zijn bij de behandeling van pijn, wonden en andere gezondheidsklachten, en daarom kan een infrarood lamp de ideale aanvulling zijn voor mensen die chronisch ziek zijn. Een infrarood lamp gebruikt licht van een specifieke golflengte om door huidlagen heen te dringen en zo je cellen, weefsels, botten en andere lichaamsdelen te ontspannen. Dit kan vervolgens helpen bij het volledige genezingsproces. Om effectief te zijn, moet een infraroodlamp wel de de juiste golflengten van licht produceren.

De belangrijkste factor om te overwegen bij het zoeken voor een infraroodlamp is de golflengte van het licht dat het produceert. De infrarood lampen voor thuisgebruik bieden over het algemeen golflengten tussen 600 en 1400 nanometer (nm). Onderzoeken tonen aan dat golflengten in het bereik van 630 tot 680 nm en 800 tot 880 nm meestal het meest effectief zijn. Het is dus om een lamp te kiezen die in staat is om die golflengten te leveren. De totale grootte van een infrarood lamp is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Statie lampen zijn meestal het grootst, met een grootte die vergelijkbaar is met die van de meeste standaard vloerlampen. Lichtpanelen zijn meestal ook aan de grote kant, hoewel ze gemakkelijk op tafel passen. Bureaulampen in het infrarood zijn nog kleiner en passen op de meeste bureaus. Als je echt weinig ruimte hebt kan je kiezen voor een infrarood lamp die je vasthoudt.

Top 5 infrarood lampen

Heb je dus last van klachten en wil je ervoor zorgen dat je deze klachten kunt verminderen dan is het kopen van een infrarood lamp zo gek nog niet. Nu is het echter wel zo dat er nogal wat opties zijn om voor te kiezen. Deze diverse opties zorgen ervoor dat je goed onderzoek moet doen voordat je een aankoop maakt. Heb je hier niet zoveel zin in dan heb je geluk, hieronder hebben we namelijk de beste lampen van dit moment voor je verzameld. Wanneer je kiest voor een van deze opties zal ook jij voorzien zijn van de best mogelijke kwaliteit.

Medisana IR885

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor deze lamp van het merk Medisana. De krachtige lamp van maar liefst 300 Watt is een duurzame infrarood-halogeenlamp die snel verlichting zal brengen. Een behandeling van 15 minuten is ruimschoots voldoende en is dan ook de maximaal instelbare tijd van de automatische timer. Je kunt hem super makkelijk draaien, hierdoor kan je echt ieder gebied bereiken. Door de diepere doordringen van de huid weet je zeker dat jij binnen no time van alle mogelijke klachten af zult zijn.

Voordelen

 • Je kunt de lamp 360 graden bij het gebruik
 • De sterke materialen zorgen voor een lange levensduur

Iedereen die ook zijn of haar klachten wilt verminderen doet er echt verstandig aan om ook een goede infrarood lamp te kopen. Door middel van een dergelijke lamp is het lichaam namelijk in staat om op de best mogelijke manier te ontspannen. Dankzij de tips en tricks uit dit artikel is het ook voor jou mogelijk om binnen no time uit te komen bij de lamp die echt perfect past bij wat je al die tijd al zocht. Mocht je nog meer aankopen op de planning hebben staan dan raden wij je zeker aan om ook een kijkje te nemen bij de andere artikelen die er hier op de site te vinden zijn. Door onze site is het maken van een miskoop eigenlijk onmogelijk geworden. Blijf dus zeker even hangen voor nog veel meer leuke info!

Philips InfraCare PR3140/00

Ben je op zoek naar een infrarood lamp die even iets groter is dan de andere soorten lampen dan zal je met de Philips Infracare niet de fout in kunnen gaan. Deze infrarood lamp van het merk Philips voldoet aan alle mogelijke eisen die je er maar aan kunt stellen. Door de grote voet kun je hem overal neerzetten.

Mocht je bijvoorbeeld last hebben van spierpijn aan je rug dan zal je met deze infrarood lamp eenvoudig het gebied kunnen behandelen waar je last van hebt. Hij is voorzien van een totaal vermogen van ruim 650 Watt, hierdoor is hij echt een stuk sterker dan de andere modellen die je op dit moment op de markt kunt vinden.

Hoewel de Philips Infracare zeker niet goedkoop is zal hij zeker van pas kunnen komen voor de mensen die last hebben van aanzienlijk wat lichamelijke klachten. De infraroodlampen kunnen voor veel dingen worden gebruikt. Ze zijn ook zeer krachtig en u hoeft ze alleen maar aan te zetten om te beginnen werken.

Voordelen

 • Deze lamp kan eenvoudig versteld worden in de hoogte voor optimaal gemak
 • Door de grote voet staat deze lamp stevig op de grond

Beurer IL21

Weer een lamp van hetzelfde merk. Jazeker, hier is een goede reden voor te geven. Het is namelijk echt het beste merk wat je maar kunt vinden als je op zoek bent naar een goede infrarood lamp. De Beurer IL21 infrarood lamp is er voor iedereen die ontzettend veel last heeft van heftige spierpijn. Deze compacte tafellamp straalt IR-B licht uit dat de bovenste lagen van je huid diep zal dringen. Door dit diep indringen in de huid zal je jouw lichaam echt even kunnen laten ontspannen. Dit is niet alleen handig voor de mensen die last hebben van een chronische ziekte, maar ook mensen die gewoon vaak naar de sportschool gaan en spierpijn hebben. Het licht is UV-vrij en dus niet schadelijk voor uw huid of ogen. Door de sterke kwaliteit materialen zal je zeker weten dat jouw aankoop voor een lange tijd mee zal gaan. Dit maakt het zeker geen verkeerde keuze om voor te gaan.

Voordelen

 • De sterke kwaliteit materialen voorzien de lamp van een lange levensduur
 • Dankzij de compacte vorm is het mogelijk om de lamp op je bureau te zetten

Beurer IL11

Ook deze infrarood lamp van het merk Beurer is een zeer goede optie om voor te gaan als je op zoek bent naar een goede lamp voor het verlichten van alle mogelijke soorten klachten De Beurer IL11 infraroodlamp is er echt voor de mensen die vaak last hebben van spierpijn en die hier graag af willen komen zonder het gebruik van paracetamol. Deze compacte tafellamp straalt IR-B licht uit dat de bovenste lagen van uw huid en je spieren verwarmt. Een behandeling van 12 minuten is voldoende om de pijn in uw spieren te verminderen. Ook bij dit product is het alleen maar nodig om te zitten en om te genieten van de warmte die vrijkomt door de lamp. Dankzij de 5 verschillende standen is het mogelijk om de lamp precies op het te behandelen gebied richten. Ook dit licht is UV-vrij en dus niet schadelijk voor je huid of ogen. Hierdoor kan je op een veilige manier gebruik maken van de lamp.

Voordelen

 • Het warme infrarood licht vermindert de pijn in je spieren
 • Deze lamp is voorzien van een goede prijs kwaliteit verhouding
 • Dankzij de compacte vorm kunt u het ook op uw bureau plaatsen

Beurer IL50

Het is tijd om te kijken naar het eerste product, dit is de Beurer IL50. Met de infraroodstraling van de infrarood lamp zal je eenvoudig in staat zijn om alle soorten klachten te verminderen, zonder dat je gelijk naar de pijnstillers hoeft te grijjen Deze stralingsverwarming zendt IR-A licht uit. Dit is het meest therapeutische infrarood licht dat het licht en de warmte tot ver in je spieren laat doordringen. Je kunt de handgrepen gebruiken de warmtestraler naar de pijnlijke plek te leiden. Vervolgens stel je een bepaalde tijd in via de ingestelde timer. Op het scherm kan je precies zien hoeveel resterende minuten er eigenlijk zijn voor je gebruik. Na ongeveer kwartier zijn je spieren weer soepel. Je zal merken dat de pijn aanzienlijk minder zal zijn en dat je symptomen echt verlicht zijn. niet voor niets dat dit een zeer populaire optie is om ook voor te kiezen voor in huis.

Voordelen

 • Het warme infrarood licht vermindert de pijn in je spieren en gewrichten
 • Hij is voorzien van een therapeutische licht IR-A voor optimale ondersteuning
 • Met de handgrepen kun je de stralingsverwarming eenvoudig op de juiste plaats richten
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten