De 5 beste elektrische messen voor in de keuken

563

Lange tijd was het snijden van voedsel alleen mogelijk met spierkracht. Waar brood, gebak en gekookt vlees gemakkelijk door te snijden waren, zag het er anders uit voor bevroren voedsel of zelfs beenderen. Elektrische messen nemen veel van de moeite weg. Of het gebraad nu gelijkmatig in plakjes moet worden gesneden of de cake in fijne stukjes moet worden verdeeld, een elektrisch mes werkt snel en precies.

Een elektrisch mes helpt je moeiteloos en precies te snijden

Een elektrisch mes werkt volgens een eenvoudig en doeltreffend principe. Het toestel bestaat uit een motor, die zich in een behuizing van kunststof of inox bevindt. Uit de behuizing steken twee bladen, die met elkaar verbonden zijn en tegen elkaar bewegen door de aandrijving van de motor. Het resultaat is dat deze messen niet alleen moeiteloos, maar ook zeer precies snijden.

Koopadvies voor elektrische messen

De keuze aan elektrische messen is – net als bij veel andere keukenapparatuur – zeer groot. En ook al zijn de verschillen soms eerder marginaal, toch moet je bij de aankoop van een elektrisch mes met enkele aspecten rekening houden.

De messen

De messen zijn zoiets als het hart van een elektrisch mes. Ze moeten van inox zijn. Dit materiaal is optimaal omdat het roestbestendig en gemakkelijk schoon te maken is. Het is ook zeer duurzaam. Sommige messen zijn zelfslijpend, voor gewone messen wordt een messenslijper aanbevolen. De lengte van het mes kan verschillen, en je moet zelf beslissen welke lengte het beste bij uw situatie past. Bij sommige modellen kun je ook meerdere extra messen kopen, die elk een ander soort voedsel geschikt zijn. Meestal kun je het mes gemakkelijk verwijderen om het schoon te maken en vervolgens weer in het apparaat klikken.

Naast de gewone messen zijn er ook speciale diepvriesmessen. Veel toestellen hebben meerdere sets messen.

Het vermogen

Het weergegeven vermogen van een elektrisch mes is een eerste aanwijzing van de kracht waarmee het voedsel kan snijden. De meeste elektrische messen op de markt hebben een motorvermogen van honderd tot tweehonderdvijftig watt. Een krachtige motor is vooral belangrijk bij het snijden van bevroren voedsel..

Veiligheidsaspecten

Waar messen en bladen worden gebruikt, is een ding bijzonder belangrijk: veiligheid. Dit geldt des te meer als er kinderen in je gezin zijn. Een veiligheidsschakelaar is hier zeker op zijn plaats. . Deze is over het algemeen gemonteerd aan de zijkant van het toestel en moet stevig worden ingedrukt zodat kinderen die niet zomaar kunnen bedienen. Voordat deze schakelaar wordt ingedrukt, zullen de messen van een elektrisch mes niet in beweging komen.Ook de afwijkende stand van de schakelaar maakt het voor kinderen niet mogelijk met het mes te beginnen snijden.

Een ander aspect dat vaak minder aandacht krijgt, is een soort plastic mesbescherming. Deze kan over de messen van het elektrische mes worden getrokken wanneer het apparaat niet in gebruik is.

Kabellengte

Terwijl elektrische messen op batterijen een grote actieradius hebben, ben je met een apparaat met snoer min of meer gebonden aan de positie van een stopcontact. Om ervoor te zorgen dat je nog steeds goed met het mes kunt werken en niet wordt beperkt of gehinderd door de kabel, moet de kabel minstens 1,50 m lang zijn.

Handvat

Een van de belangrijkste onderdelen van een elektrisch mes is een stevig handvat. Het moet comfortabel in je hand liggen en het best voorzien zijn van een antisliplaag. Dit is zorgt niet alleen maar voor een betere snijtechniek, maar ook voor meer veiligheid. Het mes zal je minder snel ontglippen.

Grootte en gewicht

Het formaat van de apparatuur is belangrijk, want je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je het elektrische mes na gebruik gemakkelijk kunt opbergen. Zorg ervoor dat het apparaat niet te groot is en dat het lemmet eenvoudig kan worden verwijderd zodat het minder ruimte inneemt.

Aan de andere kant moet je rekening houden met het te snijden voedsel. Als je een toestel met een korter mes koopt, is het mogelijk niet lang genoeg om grotere stukken vlees of andere voedingswaren te snijden. Denk vooraf na over waarvoor je het mes allemaal wilt gebruiken en houd Houd rekening de lengte van de messen om ervoor te zorgen dat je mes groot genoeg is om aan je behoeften te voldoen.

Hoe groter het apparaat, hoe zwaarder het is. Probeer een mes te kopen dat zo licht mogelijk is om letsel aan armen of handen te voorkomen bij langdurig gebruik van het toestel. Meestal heb je maar een paar minuten nodig om het te gebruiken.

Accessoires

Elektrische messen zijn ook verkrijgbaar in sets met verschillende lemmeten. Naast vervangmessen of extra messen zijn er nog andere accessoires voor elektrische messen. Sommige apparaten kunnen bijvoorbeeld in een wandhouder worden opgeborgen. Deze dient dikwijls ook als oplaadstation voor apparaten die op batterijen werken. Op die manier wordt het elektrische mes, waarvoor niet in elke kast voldoende plaats is, aan de ene kant veilig opgeborgen en aan de andere kant steeds gebruiksklaar gehouden.

Tefal 8523.31 Elektrisch mes

Dit elektrisch mes elektrisch mes wordt geleverd met zelfslijpende messen die je gemakkelijk kunt verwijderen met een uitwerpknop. De messen zijn uitknop om het product te activeren. Het slijpt automatisch, als je het mes wilt schoonmaken, kun je het verwijderen met de uitwerpknop. Dit elektrisch mes is een topproduct van Tefal omdat het eenvoudig is in gebruik en zeer geschikt is om verschillende voedingswaren te snijden.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

 • Met dit elektrisch mes van minder dan een kilogram en een lengte van dertig centimeter snij je moeiteloos brood, taarten, vlees ……
 • Je hoeft geen tijd te besteden aan het slijpen van de messen omdat ze zelfslijpend zijn.
 • Het is een stevig toestel en zeker niet het goedkoopste. Maar Tefal garandeert je met dit mes zeker waar voor je geld.
 • De motor heeft een vermogen van 100 Watt wat voor sommige mensen weinig zal lijken. Toch snijdt dit elektromes gemakkelijk door de meeste voedingswaren.

Clatronic Elektrisch mes - 180 W

Met dit elektrisch mes snij je alles met een druk op de knop. Het is een geluidsarm en trillingsvrij toestel dat beschikt over een veiligheidsschakelaar. Het elektrisch mes heeft een speciaal gekarteld dubbel inox lemmet.

Belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

 • De behuizing is gemaakt van kunststof.
 • Het elektrisch mes heeft een krachtige motor van 180 watt die geluidsarm en trillingsvrij werkt
 • Een speciale schakelaar zorgt voor meer veiligheid.
 • De messen zijn vaatwasbestendig
 • Het toestel weeg 650 gram.

Moulinex Secanto DJAC41

Dit elektrisch mes is geschikt voor het eenvoudig en snel snijden van verschillende producten zoals gebak, gebraad ….maar ook diepvriesproducten. Het toestel wordt geleverd met veilige en praktische opbergzakken voor de messen. De messen kunnen gemakkelijk losgekoppeld worden via een handige knop.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

 • De behuizing is gemaakt van kunststof
 • Naast de gebruikelijke messen van inox is er een speciaal mes voor diepvriesproducten.
 • De messen worden automatisch geslepen.
 • De motor heeft een vermogen van 100 Watt.
 • Het toestel en de onderdelen zijn niet vaatwasbestendig.
 • Het elektrisch mes weegt 1033 gram.

ROMMELSBACHER Elektromes

De krachtige motor en de twee stevige messen van dit elektrisch mes zorgen ervoor dat je gemakkelijk brood, gebak, vlees en gevogelte kunt snijden.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

 • Er is zowel een mes met grove tanden voor het snijden van diepvriesproducten als een mes met fijne tanden voor onder andere gebak …
 • De messen kunnen in de vaatwasser gereinigd worden.
 • De uitschakelknop is voorzien van een veiligheidsschakelaar.
 • De motor heeft een kracht van 120 Watt
 • Het toestel weegt 772 gram

Severin EM 3965 Elektrisch Mes

Dit elektrische mes met afneembaar mes en gemaakt van inox heeft een vermogen van 100 Watt. De afneembare onderdelen mogen in de vaatwas gereinigd worden. Het elektrisch mes heeft een vingerbescherming en een ontgrendelingsknop.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken.

 • De behuizing is gemaakt van kunststof
 • Het elektrisch mes heeft een snoer van 1,2 meter
 • De schuifschakelaar, de vingerbescherming en de mesontgrendelingsknop zorgen voor extra veiligheid.
 • Het toestel weegt 947 gram
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten