De 6 beste elektrische figuurzagen bekeken

4986

Voor nauwkeurig zaagwerk is een elektrische figuurzaag echt een aanrader. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat je materialen nauwkeurig in figuren kunt krijgen, maar het is ook nog eens bijzonder tijdseffectief, waardoor je meer tijd overhoudt om andere zaken te doen tijdens het klussen. Het is dus ideaal voor particuliere hobbyklussers, maar ook voor grote ondernemers. In dit artikel bespreken we de 5 beste elektrische figuurzagen, zodat jij een goede keuze kunt maken welke het beste bij je past. Daarbij worden de voordelen en de nadelen besproken, zodat jij een eerlijk overzicht krijgt van de elektrische figuurzagen.

Figuurzaag Ds 460 Met 2 Snelheden

Voor een echte geavanceerde figuurzaag ben je bij deze op het juiste adres. Je betaalt meer geld voor dan de voorgaande figuurzagen die we besproken hebben, maar daar krijg je dan ook veel voor terug. Het punt is namelijk dat deze figuurzaag 2 snelheden kent. Ook is deze figuurzaag voorzien van een ingebouwde afzuigaansluiting. Dankzij een handige draaiknop kan er makkelijk gespannen worden en zo zijn er nog veel meer voordelen te noemen.

In ieder geval is deze figuurzaag echt voor de expert. Iemand die al ervaring heeft met figuurzagen, maar nog een trede hoger in de hiërarchie wil zitten als het gaat om zijn producten. Kortom: een echte aanrader voor ondernemers of ervaren particulieren.

Scheppach DECO-FLEX figuurzaag 16"

Voor deze figuurzaag betaal je wel een redelijk bedrag in vergelijking met wellicht een andere elektrische figuurzaag. Daar staat wel tegenover dat je er heel veel voordelen gratis bij krijgt en dat is natuurlijk een fantastisch gegeven. Hij is bijvoorbeeld geschikt voor ondernemers die effectief tewerk willen gaan en deze figuurzaag vaak willen gebruiken. Maar ook voor ervaren particulieren kan deze elektrische figuurzaag ideaal zijn. De figuurzaagmachine is ook voorzien van een stofafzuigingsaansluiting met een diameter van 35mm. Daarnaast is de machine zeer duurzaam en handig in gebruik

Er zijn vrijwel geen negatieve aspecten te constateren als het gaat om deze machine. Alle consumenten die een recensie hebben achtergelaten zijn zeer positief over dit product.

FERM Figuurzaagmachine – 120W

Een uniek aspect aan deze machine is dat deze is voorzien van een voetpedaalschakelaar. Dit maakt het natuurlijk veel gemakkelijker om figuur te zagen als je het vergelijkt met machines die daar niet van voorzien zijn. Bovendien kan deze figuurzaagmachine met een vermogen van 120 Watt heel veel aan. Ben jij een hobbyklusser, dan kan het zeker aan te raden zijn om deze figuurzaagmachine aan te schaffen. Maar ook voor de kleine ondernemer is het ideaal, aangezien hij zeer effectief is en je tijd kunt besparen met toch een keurige afwerking van verschillende materialen. Een ander voordeel is dat je geen extra zaagbladen hoeft aan te schaffen de eerste periode. De figuurzaagmachine wordt namelijk geleverd met 6 zaagbladen. Daar kun je dus wel een flinke tijd mee vooruit!

FERM staat bekend om de gemakkelijk besturing. Daarnaast kunnen de zaagbladen zeer eenvoudig worden gewisseld. Een negatief aspect dat je in de recensies terugziet, is dat de machine wel van een matige kwaliteit is. Maar deze mening wordt niet door iedereen gedragen. Over het algemeen krijgt de figuurzaagmachine zeer goede recensies.

Proxxon - Figuurzaag Ds 230

Voor materialen die absolute precisie vereisen, is deze figuurzaag echt ideaal. Daar steekt de figuurzaag dan ook bovenuit, wanneer je het vergelijkt met andere figuurzagen. Natuurlijk hebben die ook wel precisie, maar deze steekt met kop en schouders boven veel andere soorten figuurzagen uit. Het is ideaal voor de typische houtbewerking, maar ook voor modellen van geheel ander materiaal. Een ander voordeel van deze figuurzaag is dat deze voorzien is van een zeer stevige zaagbeugel. Dit zorgt ervoor dat het materiaal strak kan worden bewerkt. Ook is deze figuurzaag voorzien van een bladbegeleider. Hierdoor wordt figuurzagen nog gemakkelijker. Bovendien zorgt het ervoor dat beginners ook goed met dit apparaat overweg kunnen.

In principe zijn er vrijwel geen negatieve aspecten als het gaat om deze figuurzaag. Hij wordt alom gewaardeerd en de recensies zijn louter positief. Uiteraard zijn er goedkopere figuurzagen op de markt, maar als je voor kwaliteit en duurzaamheid gaat, dan kan het verstandig zijn om deze figuurzaag aan te schaffen. Je zal er lang plezier van hebben.

Scheppach SD1600V figuurzaagmachine

Deze elektrische figuurzaag is zeer populair onder consumenten en krijgt dan ook zeer goede reviews. En dat is ook wel logisch als je nagaat wat de capaciteiten van deze prachtige figuurzaag zijn. Deze figuurzaagmachine is ideaal voor mensen die nog weinig ervaring hebben als het gaat om het figuurzagen en er mee willen beginnen. Maar ook voor mensen die al enige ervaring hebben met een elektrische figuurzaag, is deze van harte te aan te bevelen. Met deze figuurzaag kun je hele ingewikkelde patronen zagen en dat is natuurlijk hartstikke leuk om te doen. Nauwkeurigheid staat immers altijd centraal en deze machine doet altijd op een goede manier zijn werk.

Dit product heeft een zaagdiepte van van 50 - 406 mm. En een tafelafmeting van 255 x 415 mm. Een belangrijk voordeel is dat de tafel van deze figuurzaagmachine verstelbaar is, waardoor je hem op verschillende manieren kunt gebruiken. Een ander belangrijk voordeel is dat je de snelheid van deze machine kunt aanpassen en dat maakt het ook ideaal voor beginners. Zo kan je eerst rustig beginnen, maar als je iets meer ervaren wordt, kun je de de machine op een snellere stand zetten. Hij is verstelbaar van 500 omwentelingen per minuut tot en met 1700.

Na een tijdje moet je natuurlijk altijd de zaagbladen vervangen. Bij veel elektrische zagen, kan dit echter een lastig klusje zijn. Maar dat is gelukkig niet het geval met deze zaag. Dankzij het handige Quick Change Systeem heb jij de zaag binnen no-time vervangen. Ook is de machine vrijwel vibratievrij, waardoor er minder snel fouten worden gemaakt en alle materialen nauwkeurig kunnen worden afgewerkt.

Als er dan toch een klein nadeel genoemd moet worden, dan is het dat de handleiding in het Nederlands fouten bevat. Maar dat is natuurlijk niet heel erg, het gaat erom dat de machine goed werkt en dat is gelukkig het geval.

Powerplus POWX190 Figuurzaagmachine - 85 watt

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze elektrische figuurzaagmachine heel veel power in zich. Zeker als het gaat om hout, dan heeft deze figuurzaag een ongelofelijk krachtige zaagcapaciteit. Dat wil zeggen dat ook hele dunne materialen zeer goed in figuur kunnen worden gezaagd dankzij deze kwalitatieve elektrische figuurzaag. De machine is ook voorzien van een zeer flexibele luchtblaaspijp, waardoor vrij zicht op de werkruimte altijd gegarandeerd kan blijven en dat is natuurlijk een prachtig voordeel te noemen.

Deze elektrische figuurzaag heeft een netspanning van 230 volt. Het vermogen van de motor staat op 85 Watt en dat is krachtig genoeg om er goed gebruik van te maken, ook voor een langere periode. De effectiviteit straalt er bij deze elektrische figuurzaag namelijk van af. Een ander voordeel is dat je een garantie op dit product krijgt. Mocht er dus iets mis zijn met het product, dan kan deze kosteloos vervangen worden waardoor jij dus geen enkel risico loopt.

Een minpunt is dat je er wel een extra verlengkabel bij aan moet schaffen als je de elektrische figuurzaag op een zeer mobiele wijze wil gebruiken. De reguliere kabel heeft namelijk maar een lengte van 2,1 meter. In veel situaties kan dat net onvoldoende zijn om de elektrische figuurzaag op een goede manier te gebruiken. Ook kan het nodig zijn om vervangzaagbladen aan te schaffen. De reguliere zaagbladen kunnen namelijk minder efficiënt worden na verloop van tijd. Daarnaast is er nog een ander klein nadeel: dat is dat de motor kabaal kan maken. Maar in principe doet elke elektrische figuurzaag dit wel.

Al met al is het een zeer effectieve figuurzaag. Waarmee je zeer ruwe houwbewerkingen kunt verrichten, maar daarnaast ook de meer fijnere houtbewerkingen voor een optimaal resultaat.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten