ibVPN review: is deze VPN provider zijn geld waard?

23

ibvpn - invisible browsing

Je hebt ontzettend veel te kiezen als je zoekt naar een VPN provider. Je kunt standaard kiezen voor de bekende aanbieders, de grote jongens, je kunt echter ook met de wat kleinere providers vaak prima uit de voeten. Een dergelijke kleinere speler op de markt is wel ibVPN. Het aantal servers is laag, de snelheid wat minder dan van de top aanbieders maar daar is de prijs dan ook naar. Bij deze provider ben je heel erg goedkoop uit en krijg je voor dat beetje geld eigenlijk heel erg veel geleverd. Een overweging waard dus om eens voor een dergelijke provider te kiezen. Bovendien weet je ook bij deze aanbieder zeker dat je veilig en anoniem online actief kunt zijn.

ibVPN staat voor Invisible browsing VPN, voor onzichtbaar surfen dus. En dat is ook daadwerkelijk het geval. Met deze provider van VPN diensten ben je veilig en anoniem als je online activiteiten onderneemt. De provider staat er goed op. Het is nu nog een kleine speler met een kleiner netwerk. Maar dat wat het doet, doet het meer dan uitstekend.

Voor- en nadelen

Tot de voordelen van deze provider behoren de mate van betaalbaarheid, want het is een van de meest goedkope aanbieders van VPN diensten. In alles is nog wel het kleinere netwerk te merken, maar daar staan zeer snelle verbindingen tegenover want die kan ibVPN je echt bieden. Voordeel is de gebruiksvriendelijkheid en het gemak waarmee je een en ander kunt installeren. In dat geval kan een kind echt de was doen. De privacy is vanwege de vestigingsplaats, Roemenië, in orde, net als de veiligheid. In Roemenië is niemand verplicht om logs bij te houden om of informatie af te staan aan bijvoorbeeld overheden of de politie.

Privacy en security

ibVPN houdt geen logs bij en is bij wet ook niet verplicht om informatie aan politie of andere veiligheidsdiensten te overhandigen. Dit heeft uiteraard alles te maken met vestigingsland Roemenië. Wat nodig is, is een werkend e-mailadres. Als je een anoniem account aanmaakt voor betalen met de bitcoin dan worden zelfs je betaalgegevens niet bewaard. En bij deze aanbieder kun je met de bitcoin betalen, zoals je dat ook kunt met de litecoin en de ripple. Er zijn mogelijkheden genoeg om de betaling te anonimiseren. Stel dat je VPN verbinding uit zou vallen, dan biedt de kill switch oplossing door meteen alle programma’s te sluiten. Het verlies van verbinding krijg je als gebruiker niet altijd mee en voor je het weet ben je onder je eigen IP-adres aan de gang. Kill switch voorkomt dat. ibVPN biedt ook ibDNS, daardoor kun je anoniem en in volledige privacy media uit andere landen streamen zonder snelheidsbeperkingen.

Ter vergroting van de privacy is het bij deze aanbieder ook mogelijk in het bezit te komen van een dedicated IP adres. Met een dergelijk adres kun je altijd surfen via een VPN server, terwijl je wel hetzelfde IP adres houdt, een adres dat uiteraard niet gedeeld wordt met andere gebruikers. Een dergelijk adres is op aanvraag verkrijgbaar. Uiteraard maakt de goedkope provider gebruik van OpenVPN, een protocol dat communicatie versleutelt middels het Transport Layer Security protocol. Voor de transmissie wordt TCP of UDP toegepast. Dit protocol wordt algemeen gezien als de meest veilige.

Wij raden iBVPN niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Snelheid en prestaties

ibVPN heeft niet strandaard de beschikking over een ingebouwde snelheidstest. Met een dergelijke test kun je steeds de snelste verbindingen zoeken. Over de snelheid die het biedt, bestaat geen misverstand. Want die is gewoon prima te noemen. Het down- en uploaden gaat gewoon met een vriendelijke snelheid. Je zult nooit problemen hebben met het streamen van video, net als met gewoon surfen op het web. Voor de gemiddelde gebruiker kun je de snelheden zelfs uitstekend noemen. Je moet als gebruiker wel reëel blijven in de verwachtingen. Deze provider is aantrekkelijk vanwege de zeer lage prijzen die gehanteerd worden, dan kun je simpelweg geen topprestaties verwachten.

Entertainment

Het is geen geheim meer dat met VPN’s vaak naar de Amerikaanse versie van Netflix gekeken werd. Netflix echter, probeert daar uit alle macht paal en perk aan te stellen. Ze weren elk IP-adres waarvan het vermoeden bestaat dat het van een VPN is. Daardoor is het bij veel providers al enige tijd onmogelijk om naar Netflix USA te kijken. Bij ibVPN kan dat nog wel. Dat blijft echter een momentopname en ondertussen kun je online al lijsten vinden met de providers die wel en niet geblokkeerd zijn. Wat betreft Netflix kun je via deze provider gebruik maken van een speciaal DNS pakket. Je kunt dan geo-restricted content gebruiken, ook in die gebieden die normaliter niet toegankelijk zijn. Denk dus maar aan de Amerikaanse versie van Netflix. Voordeel van het werken met een DNS pakket is dat je jouw eigen internetsnelheid gewoon behoudt. Testresultaten leveren op dat je via een dergelijke dienst zonder enige vertraging naar Netflix Amerika kijkt.

Customer reviews

De gebruikers van ibVPN zijn door de bank genomen dik tevreden met de prestaties van hun provider. Ze benoemen veel meer positieve dan minder positieve ervingen en dat is toch wel een aardige graadmeter. Zo zijn ze tevreden over de prijs die gevraagd wordt voor de diensten en bovendien roemen ze de steeds stabiele en snelle verbindingen. Ze twijfelen ook al niet over de veiligheid die de provider biedt, en wanen zich onbespied ook als ze online actief zijn. Als voordeel wordt ook de mogelijkheid om met digitaal geld te betalen genoemd. Daardoor hoef je zelfs geen sporen van betaling meer achter te laten en anonimiseer je in feite heel het proces. Gebruikers zijn blij dat P2P downloaden mogelijk is en de gebruikers kunnen prima uit de voeten met deze aanbieder, ook al vanwege de duidelijke handleiding. Als er dan toch een kanttekening geplaatst wordt, dan gaat het over de support die niet 24/7 beschikbaar is en het ontbreken van een speedtest.

Prijs

ibVPN biedt vier verschillende pakketten aan. Met de Ultimate heb je toegang tot alle servers, inclusief ook die servers die torrents en P2P toestaan. Je kunt nu van drie apparaten tegelijk gebruik maken. Voor de Ultimate betaal je slechts 2,41 dollar per maand. Ga je een contract aan voor de duur van twee jaar, dan krijg je nog eens 78 procent korting op het maandbedrag. Met het Standard abonnement heb je eveneens toegang tot alle servers, behalve die torrents en P2P toestaan. Je kunt nu op een apparaat gebruikmaken van de dienst. Deze vorm kost je slechts 1,54 dollar per maand. ibVPN biedt ook TOR over VPN. Er zijn servers beschikbaar die TOR over het Virtual Private Network mogelijk maken. Je maakt dan eerst connectie met een VPN server van ibVPN. Vervolgens zorgt die ervoor dat je internetverkeer via het onion netwerk verloopt. En zo zie je maar weer dat een goedkope aanbieder nog best veel te bieden kan hebben.

Conclusie

ibVPN werkt met de software voor Windows, iOS, macOS en Android en het OpenVPN, L2TP/IPSec, PPTP, IKEv2 protocollen. De provider biedt diverse betaalmogelijkheden met iDeal, creditcard, PayPal, bitcoin en met de PaySafeCard. Zo kun je dus ook het betaalproces verder anonimiseren. Je kunt bij deze aanbieder steeds van een connectie tegelijk gebruikmaken. Al met al is ibVPN een zeer goedkope service. En voor dat geld krijg je een heel behoorlijke snelheid. Je mag simpelweg ook geen topsnelheid verwachten voor een zo lage prijs. Op dit moment heeft de provider 172 servers in een schommelend aantal landen. Bovendien hoef jij je door het feit dat de provider in Roemenië is gevestigd geen zorgen te maken over je veiligheid en privacy. Je kunt dus prima een abonnement afsluiten bij deze provider. Je krijgt waar voor het kleine beetje geld dat je moet betalen. En alleen dat al maakt het avontuur aangaan met ibVPN eigenlijk best de moeite waard. Goedkoper kan bijna niet en met de kwaliteit is al met al niet zo heel erg veel mis.

iBVPN is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022