De 5 beste draadloze muizen van 2023

232

Waar moet je op letten bij de aankoop

Voordat je een draadloze muis koopt, moet je een lijst maken van de factoren die voor je belangrijk zijn. Naast de vraag naar het type draadloze muis of de oplaadmogelijkheid zijn er enkele factoren die van belang zijn

 • reikwijdte
 • de resolutie: focus op de dpi-waarde
 • ergonomie
 • grootte en gewicht

Het gebruiksgebied van de draadloze muis is een belangrijk punt. Allereerst rijst de vraag of je de muis professioneel nodig hebt, maar af en toe thuis of in het weekeind om spelletjes te spelen.

Ook het besturingssysteem speelt een belangrijke rol. Je moet er altijd voor zorgen dat je de bijbehorende draadloze muis met je besturingssysteem kunt gebruiken.

Daarnaast speelt ook het gebruik voor apparaten een belangrijke rol. Want je kunt een draadloze muis niet alleen op de PC of op de kantoorcomputer gebruiken. Het kan ook gebruikt worden op de laptop, tablet, smart tv, gameconsole of zelfs smartphone, waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van de betreffende draadloze muis.

Vooral de eigenaars van Apple-apparaten stellen vaak de compatibiliteit van draadloze muizen met hun besturingssysteem in vraag. Dit komt omdat de meeste draadloze muizen zijn ontworpen voor Windows. Echter, zoals een blik op internetfora, klantenbeoordelingen of vakbladen laat zien, kunnen de meeste apparaten tegenwoordig zonder problemen door Apple gebruikers worden gebruikt.

Microsoft Wireless Mobile 3500

De eerste indruk

Je denkt waarschijnlijk "heb ik echt een andere muis nodig?" Totdat je de Microsoft Wireless Mobile 3500 ziet. Het apparaat heeft heel wat functies waardoor het een verantwoorde investering wordt.

De belangrijkste eigenschappen

 • Aan de onderzijde van de 3500 zit een sleuf om de ontvanger in te steken als je hem uit je computer moet halen.
 • Als je hem in het slot steekt, wordt de muis uitgeschakeld.
 • Er is ook een aan/uit-schakelaar, dus als je hem een tijdje niet gebruikt, kun je hem uitzetten.
 • De muis wordt direct herkend door Windows 7 en hoger.
  Voor meer controle kun je de Intellipoint-software downloaden, waarmee je verschillende parameter kunt aanpassen zoals de scrolsnelheid, de volgsnelheid en de knopconfiguratie.
 • De muis wordt geleverd met een AA-batterij die acht maanden moet meegaan.
 • De muis is klein genoeg om in de laptoptas te stoppen, maar groot genoeg om zich comfortabel te voelen in grote handen.

Conclusie

De lasertracking van deze muis is nauwkeurig en werkt op de meeste oppervlakken (geen glas of spiegels).
De drie jaar garantie en de bescheiden prijs zullen je ervan overtuigen dat dit een goede koop is.

Apple Magic Mouse 2

Deze muis is niet verschillend van de originele Magic Mouse. Hij heeft enkele veranderingen die van invloed zijn op de manier waarop de muis beweegt en een nieuwe ingebouwde batterij.
Het uiterlijk van de Apple Magic Mouse 2 is bijna hetzelfde als dat van de Magic Mouse. Hij heeft nog steeds een witte plastic strip die op een aluminium behuizing rust, zonder zichtbare knoppen of scrollwiel.
Als je de muis omdraait, zie je eindelijk een verschil. De Magic Mouse 2 heeft een ingebouwde oplaadbare lithium-ionbatterij, dus je hebt geen afneembare batterijklep meer nodig. Waar vroeger de vergrendeling voor het klepje zat, zit nu een “lightning” poort die gebruikt wordt om de batterij op te laden.

De belangrijkste eigenschappen

Apple heeft de plastic rails aan de onderkant van de muis vervangen.
In combinatie met een lichter gewicht is het resultaat een soepeler, sneller gevoel als je de Magic Mouse 2 beweegt, een enorme verbetering vergeleken met zijn voorganger, die een ruw gevoel had.

Geen gedoe meer met Bluetooth-koppelingen: Als je de Magic Mouse 2 met een Lightning-kabel (meegeleverd) op je Mac aansluit, maakt “El Capitan” automatisch een Bluetooth-koppeling aan.

De Magic Mouse 2 heeft een buitengewoon laag profiel, dus als je het onderste gedeelte van de muis tegen je handpalm wilt laten rusten, kun je dat met de Magic Mouse 2 misschien niet doen.

De Magic Mouse 2 heeft nog maar twee knoppen. Voor veel gebruikers is dat genoeg, maar voor sommige power users is dat niet het geval. Er is geen fysieke scheiding tussen de rechter- en linkerknop.
Als je op een knop klikt, drukt de hele bovenkant van de muis met een hoorbaar klikgeluid naar beneden.

Multi-Touch is geïntroduceerd in de Magic Mouse, en zit nog steeds in de Magic Mouse 2. Op Multi-Touch wordt vertrouwd voor het scrollen, vooruit of achteruit gaan in iPhoto of Safari, zoomen en nog veel meer, maar er zijn geen innoverende functies.

Apple heeft een patroon van het niet implementeren van nieuwe functies in oudere apparaten om mensen het apparaat te laten adopteren. Het gebrek aan Force Touch in de Magic Mouse 2 kan zowel een moeilijke zaak zijn als een manier om mensen over te halen om over te stappen op een Magic Trackpad 2.

Conclusie

Apple combineert het ontwerpt en de bruikbaarheid van deze muis met succes. Het heeft een stijlvol ontwerpt dat veel mensen aantrekkelijk vinden.

Logitech MX Master 2S

De eerste indruk

De kwaliteit van de Logitech MX Master 2S begint al bij de verpakking. In tegenstelling tot de andere draadloze muizen is de box elegant vormgegeven en kan de magnetische sluiting gemakkelijk worden geopend om een eerste blik op de MX Master 2S te werpen.
Uitgepakt omvat de levering de Bluetoothmuis zelf, een micro-USB-kabel en een Bluetoothstick, indien het eindapparaat geen geïntegreerde Bluetoothverbinding heeft. De aan/uit-schakelaar en de zogenaamde easy-schakelaar bevinden zich aan de onderzijde

De belangrijkste eigenschappen

Met de logitech Flow-technologie kunnen professionals eenvoudig met een muis over meerdere pc's werken.
Op het eerste gezicht lijkt het vlaggenschip van Logitech een beetje groot, maar zodra je je hand er voor het eerst op legt, merk je het ingenieuze vakmanschap van het zware plastic en de perfecte ergonomie voor zowel grote als kleine handen.

De duimsteun en de licht naar links gekantelde bovenkant is perfect voor de hand en je kunt er zonder problemen vele uren mee werken.
Het goede gevoel gaat verder met het scrollwiel. Het licht geruwde oppervlak en het draaien zelf zorgen voor een absolute controle over het scrollen. Door een knop boven het scrollwiel in te drukken, kunt je beslissen of deze met "tussenklikken" of zonder dat betekent vrij draaiend, moet draaien.

Als je snel naar beneden scrolt, schakelt het wiel automatisch over naar de vrije roterende modus. Maar dat is nog niet alles. Er is ook een klein wiel boven de duim dat zonder tussenklik kan worden gedraaid en waarmee het volume eenvoudig kan worden aangepast.
De drukpunten van de zes muisknoppen worden zo goed mogelijk geregeld. Zo wordt zelfs de toets die bestaat uit de duimsteun niet per ongeluk ingedrukt, omdat er wat meer druk nodig is om deze te activeren.
Aan elke toets kunnen commando's worden toegewezen zoals "druk op CMD + C", maar ook om programma's uit te voeren.
Er kunnen apparaten gekoppeld worden kunnen via de logitech Flow gekoppeld, om vervolgens met een druk op de knop tussen de drie apparaten te kunnen schakelen.

Conclusie

Over het geheel genomen is de logitech MX Master S2 zeker de beste allround muis op de markt. Als controlemuis laat ze je alle mogelijkheden zien om van een eenvoudige computermuis een high-end apparaat te maken!

Logitech M570

De eerste indruk

De M570 heeft vijf knoppen: links- en rechtsklik, voorwaarts en achterwaarts, en een klikbaar scrollwiel. Het ontbreekt de M570 aan een precisieknop en het scrollwiel kan niet kantelen zoals bij de MX Ergo. Maar de M570 is aanzienlijk lichter dan de MX Ergo, dus het is een betere draagbare optie, en het blijft op een bureau staan tijdens het dagelijks gebruik.

De belangrijkste eigenschappen

 • De logitech M570 is gemaakt van gegoten kunststof.
 • De M570 is bedekt met een gladde, harde kunststof. Maar het tien jaar oude gladde ontwerp van de M570 ziet er wat gedateerd uit in vergelijking met het moderne industriële ontwerp sommige nieuwere modellen.
 • Hoewel de M570 de kantelfunctie mist, rust hij vlakker op een bureau.
 • De nieuwere Logitech-opties-software ondersteunt de M570 niet. In plaats daarvan gebruik je Logitech Control Center dat dezelfde functies heeft maar een ouder uiterlijk.

Conclusie

De M570 wordt geleverd met drie jaar garantie. Het is een iets ouder model dat al duizenden positieve reviews kreeg. Je kunt er dus vanuit gaan dat er met deze muis niet veel kan mis gaan.

Logitech M235

De logitech M235 overtuigt direct met een uitstekende kwaliteit. De vorm is symmetrisch -ook geschikt voor linkshandigen- en over het algemeen is de muis relatief klein. Het symmetrische ontwerp vereist wel dat de ringvinger en de pink strak tegen de muis worden gedrukt, maar dat is in dit geval niet erg.

De belangrijkste eigenschappen

De logitech stick verbindt de Bluetoothmuis rechtstreeks met de PC. Het nadeel is dat de muis een USB-poort nodig heeft. Er kunnen echter nog zes andere logitechapparaten worden aangesloten via de stick.
De muis heeft alleen rechter- en linkermuisknop, een soepel scrollwiel en dat is het. Deze bluetoothmuis is direct, intuïtief en zeer goed te bedienen.
De AA-batterij (meegeleverd) moet een jaar meegaan en een klein ledlampje boven het scrollwiel geeft aan wanneer deze bijna leeg is.
Als je de muis een paar minuten laat staan, gaat hij in de energiebesparende modus.
Het is even wennen dat het alleen nog maar ontwaakt met een klik op een van de twee muisknoppen.
De drukpunten van de twee knoppen zijn aangenaam en geven een duidelijke klik.

Conclusie

Over het geheel genomen is dit een succesvolle Bluetoothmuis, waarvan de reductie tot de essentie echt succesvol is. Het is een Spartaanse allround muis, die precies met deze bedoeling is ontwikkeld en dus geslaagd is.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten