De 5 beste inkjet printers van dit moment

146

Printers komen er in alle mogelijke soorten en maten. Deze verscheidenheid maakt het mogelijk om een printer te kiezen die volledig aansluit bij wat je al die tijd al zocht. Een van de meest populaire soort printers die je kunt kopen zijn de inkjet printers. Waarschijnlijk ben je zelf op zoek naar een inkjet printer, je bent namelijk met een reden hier op de site terecht gekomen. Door te kiezen voor een dergelijke printer heb je een prima kwaliteit in handen. Aangezien nog niet iedereen bekend is met het maken van een aankoop hebben we besloten om in dit artikel het een en ander voor je op een rijtje te zetten. Door dit goed door te nemen is het kopen van een inkjet printer al een stuk makkelijker dan voorheen.

De oorsprong van de inkjet printer

Hoewel de meeste mensen wel een beeld hebben bij wat een inkjet printer is zijn er maar weinig mensen die bekend zijn met de manier waarop deze printers tot stand zijn gekomen. Het is handig om hier even kort op in te gaan om je het verschil met bijvoorbeeld een laser printer wat duidelijker te maken. Een inkjet printer is een type computerprinter dat een digitaal beeld nabootst door inktdruppels op papier en plastic substraten te drukken. De inkjet printers zijn het meest gebruikte type printer en variëren van kleine goedkope consumentenmodellen tot dure printers voor in drukkerijgen. Het concept van inkjet druk ontstond in de 20e eeuw en de technologie werd voor het eerst uitgebreid ontwikkeld in het begin van de jaren vijftig. De eerste inkjet printer ter wereld werd uitgevonden door Ichiro Endo, die in Japan voor Canon werkte. Precies, dit bedrijf heeft natuurlijk veel betekent voor de wereld van het printen.

Eind jaren zeventig werden inkjet printers ontwikkeld die digitale beelden konden reproduceren die door computers werden gegenereerd. Deze waren met name afkomstig van door Epson, Hewlett-Packard (HP) en Canon. Hoe is deze techniek eigenlijk ontstaan vraag je je af? In 1982 kwam Robert Howard op het idee om een klein kleurenprintsysteem te produceren dat piëzo’s gebruikte om inktdruppels te spuwen. Hij vormde het bedrijf R.H. Research en ontwikkelde de revolutionaire technologie die leidde tot de Pixelmaster-kleurenprinter met vaste inkt. Later werd er gebruik gemaakt van speciale piëzo kristallen, om materialen rechtstreeks op substraten af te drukken.

Top 5 inkjet printers

Door te kiezen voor de inkjet printers zal je op een eenvoudige manier in staat zijn om alle soorten bestanden te printen. Wat alleen wel is, is dat er nogal wat opties zijn om voor te kiezen. We begrijpen het maar al te goed als je het hierdoor lastig vindt om zelf een aankoop te maken. Gelukkig hoeft dit ook niet echt. Hieronder kan je namelijk een handige selectie vinden. De inkjet printers die je hieronder kunt vinden voldoen aan de hoogste eisen die je er maar aan kunt stellen. Dit zorgt ervoor dat je echt een super goede aanwinst in handen zult hebben:

HP Envy 5030 printer

We blijven even bij het merk HP voor onze laatste optie. Met deze handige alles-in-één printer ben je voorzien van alle mogelijke functies die van belang kunnen zijn voor bij het printen. Deze printer is ook nog eens beschikbaar voor een zeer voordelige prijs. Hierdoor weet je zeker dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor jouw aanwinst. Naast Wi-Fi en Wi-Fi Direct biedt het ook Bluetooth voor allround draadloze connectiviteit. Het is ook uitgerust met een touchscreen interface om het instellen nog makkelijke te maken. Het printen is langzaam, maar dat is dan ook het enige nadeel. Het kan scannen en printen met een redelijk hoge resolutie. Dit maakt het mogelijk om te beschikken over een hoge kwaliteit voor je foto’s.

Voordelen

  • Door wifi en Wi-Fi Direct kan je super eenvoudig printen vanaf je telefoon
  • Het touchscreen interface maakt het instellen erg makkelijk

Indien je op zoek bent naar een standaard printer die het eigenlijk altijd wel zal doen dan zal je met de inkjet printer niet de fout in kunnen gaan. Het is niet voor niets zo dat deze printersoort echt de standaard is geworden. Door de hoogwaardige kwaliteit en het betrouwbare drukproces zal je altijd weer over goede printjes kunnen beschikken. Dankzij de informatie uit dit artikel zal je in ieder geval een beter beeld hebben gekregen bij het maken van deze handige aankoop. Ook zorgt de selectie ervoor dat je niet meer zelf heel de stad hoeft te doorzoeken. Ben je op zoek naar een ander soort printer voor bij jou in huis? Neem dan zeker een kijkje bij de andere artikelen die er hier op de site te vinden zijn. Er is namelijk nog veel meer om te zien en te ontdekken!

HP Envy Foto 7855

Een ander merk wat ook echt een goede keuze is, is natuurlijk het bekende merk HP. Met de HP Envy Photo 7855 zal je voorzien zijn van meer dan genoeg handige functies voor bij het printen. Naast printen, scannen, fotokopiëren en faxen is het een printer die is uitgerust met allerlei handige snufjes. Hier kan je denken aan de NFC-connectiviteit en een SD-kaartsleuf. De gekleurde inkten worden gecombineerd in een cartridge. Door de HP Instant Ink service ben je voorzien van nieuwe vullingen redelijke abonnementsprijs als ze leeg zijn. Dit zorgt ervoor dat je echt nooit zonder inkt hoeft te zitten. Door de prima opties kan je niet de fout in gaan met deze handige inkjet printer.

Voordelen

  • Door de NFC-connectiviteit is het mogelijk om je telefoon snel te koppelen
  • Het is mogelijk om te printen vanaf de SD-kaartsleuf voor jouw foto’s

Epson EcoTank ET-M1120

Deze printer lijkt misschien een beetje op de bovenstaande optie, echter zitten er wel degelijk een aantal grote verschillen tussen beide opties. Dit is een printer die in het bijzonder bedoeld is voor de mensen die echt alleen in het zwart wit willen printen. Bij aankoop krijg je genoeg inkt om tot 6.000 pagina's te printen. Hoewel dit wat minder is dan de bovenstaande optie weet je wel zeker dat je jouw printer gelijk in gebruik kunt nemen. Het is mogelijk om de Epson's EcoTank te vullen met zwarte inkt uit de speciale navulflessen. Deze kunnen makkelijker worden gerecycled dan cartridges. Dit zorgt er dus voor dat je op een duurzame manier kunt gaan printen. De printer is uitgerust met Wi-Fi en dubbelzijdig printen. Ook beschikt hij over een redelijke snelheid van 15 pagina's per minuut aan.

Voordelen

  • Deze printer beschikt over een redelijke snelheid van 15 pagina's per minuut
  • Door de Epson’s EcoTank kun je op een duurzame manier je inkt vullen

Epson EcoTank ET-4750

Een ander merk wat natuurlijk ook een zeer goede optie is om te kiezen is het merk Epson. Dit is een merk wat ook een goede prijs kwaliteit verhouding weet te leveren. Kies je voor het speciale EcoTank systeem van Epson dan ben je echt voorzien van iets bijzonders. Door de Eco modus weet je zeker dat je op een duurzame manier kunt printen. Deze speciale functie is volledig geïntegreerd in deze vier-in-één printer. Met een vrij diepe papierlade van 250 vel en de ondersteuning voor Wi-Fi met Wi-Fi Direct is dit echt een super handige aanwinst voor in huis of voor op kantoor. Hij drukt redelijk snel en consistent af en de initiële prijs is inclusief voldoende inkt voor maximaal 14.000 zwart-wit en 11.200 kleurenpagina's. Hierdoor weet je zeker dat je gelijk aan de slag kunt met het printen van alle mogelijke soorten bestanden. Zo weet je zeker dat je gelijk even vooruit kunt.

Voordelen

  • Deze inkjet printer is voorzien van een uitstekende prijs kwaliteit verhouding
  • Bij aankoop krijg je inkt voor maximaal 14.000 zwart-wit en 11.200 kleurenpagina's

Brother DCP-J1100W

Kies je voor een merk als Brother dan zal je een super goede kwaliteit en een lange levensduur kunnen verwachten voor je aankoop. Dit is de eerste inkjet printer die je op dit moment kunt vinden met drie jaar inkt en service inbegrepen in de prijs.  Hierdoor ben je dan ook voorzien van een van de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen die er op dit moment te vinden zijn. De printer zelf is een geschikt drie-in-één apparaat dat kan printen, scannen en kopiëren met een vrij hoge resolutie en tegen een redelijk tarief scherpe en kleurrijke duplexpagina's kan produceren. Hij is niet zo snel als sommige andere inkjet printers van Brother, echter weet je door de hoogrenderende inktcartridges wel zeker dat je voor weinig geld kunt printen in huis of op kantoor. Hij is ook nog eens voorzien van met Wi-Fi Direct-connectiviteit en een kleuren touchscreen-interface voor eenvoudige bediening.

Voordelen

  • Door het kleuren touchscreen-interface kan je hem makkelijk instellen
  • Bij aankoop van de printer krijg je drie jaar inkt en service inbegrepen
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten