De 5 beste stijltangen van 2022 bekeken

322

Als je niet tevreden bent met je haar, kun je een stylingstool gebruiken om de textuur van je haar te veranderen, in ieder geval voor een tijdje. Een van de meest populaire beautygadgets van dit soort is ongetwijfeld de stijltang. De geschiedenis gaat terug tot het einde van de 19e eeuw. In die tijd werden echter nog echte ijzeren platen in ovens geplaatst en daar opgewarmd: verschroeide haren en mogelijke verwondingen waren soms het gevolg.

Waar je op moet letten bij de aankoop

 • Stijltangen werken met warmte om de structuur van individuele haren te breken, waardoor ze in de gewenste vorm worden gebracht. De temperatuur die hiervoor nodig is, gedraagt zich op elke haarschacht anders en een breed temperatuurbereik met verschillende warmte-instellingen belooft te voldoen aan je individuele behoeften. Houd er altijd rekening mee dat extreme hitte het haar beschadigt. Om deze reden moet je temperaturen boven ongeveer 200 °C vermijden als dat überhaupt mogelijk is.
 • Als je je ’s morgens klaarmaakt voor het werk sta je vaak onder tijdsdruk. Wachten tot de stijltang volledig is opgewarmd kan  vervelend zijn. Je moet een korte opwarmtijd niet onderschatten. In de regel is het tussen dertig  en zestig seconden.
 • Net als bij elk ander elektrisch verwarmd apparaat moet je niet alleen bij het gebruik van een richtmiddel, maar ook daarna extra voorzichtig te werk gaan. Als je vergeet om het uit te schakelen na het stylen van je haar, zou je kunnen eindigen met een verwoestende huisbrand. Om dit te voorkomen hebben veel modellen een geïntegreerde automatische uitschakeling. Het zorgt ervoor dat de stijltang zichzelf uitschakelt en na een bepaalde tijd afkoelt.
 • Het materiaal van de verwarmingsplaten van de stijltang kan sterk variëren. Veel gebruikt zijn varianten van keramiek, aluminium en metaal. Er moet een onderscheid worden gemaakt tussen volle materialen en producten die alleen een keramische of titanium coating hebben. Keramische platen worden in principe als de beste optie beschouwd, omdat ze bijzonder glad en warmtegeleidend zijn, wat belangrijke voorwaarden zijn voor een mooi resultaat. Bij andere materialen verspreidt de warmte zich bijvoorbeeld minder goed en kunnen er hobbels in het haar ontstaan.
 • De stijltang moet zowel comfortabel zijn om vast te houden als een laag gewicht hebben, anders kan het strekken van het haar belastend zijn voor de pols.

Carmen CR-1070 Smooth & Shine

De variabele temperatuur kun je instellen van 120 graden naar 230 graden. De stijltang is geschikt voor alle haartypes. De stijltang kan eenvoudig en veilig worden gebruikt met een roterend touw en een goede vergrendeling.

De belangrijkste eigenschappen

 • Het toestel beschikt over extra lange bewegende platen van 110 millimeter.
 • Ze zijn voorzien van een zachte keramische coating.
 • Je kunt de temperatuur gemakkelijk instellen tussen 120 en 230 graden.
 • Het toestel is na een minuut klaar voor gebruik.
 • Dankzij het meedraaiend snoer van bijna twee meer krijg je veel bewegingsruimte om je haar te stylen

Conclusie

De Carmen CR-1070 Smooth & Shine is geschikt voor alle haartypes gaande van dun en fijn tot erg dik en kroeshaar. De instelbaarheid van de temperatuur en de duurzame coating zorgen voor een extra bescherming van je haar.

Remington S8500 Shine Therapy

De eerste indruk

De platen van deze stijltang zijn voorzien van een premium keramische coating. Deze coating gevat arganolie die door de warmte wordt geactiveerd en op het haar wordt aangebracht.

Uit testen is gebleken dat het haar veel zachter wordt, de algemene conditie verbetert en een perfecte styling van zowel dik als dun haar mogelijk is.

De belangrijkste eigenschappen

 • Er is een digitale temperatuurinstelling mogelijk tussen 150 en 230 °C. Je kunt de temperatuur aflezen op een lcd-display.
 • Het toestel bereikt de gewenste warmte na vijftien seconden.
 • De flexibele plaat kan gelijkmatig op je haar worden gedrukt.
 • Je kunt de temperatuur vastleggen om onbedoelde wijzigingen tijdens het gebruik te voorkomen.
 • Het toestel schakelt veilig en automatisch uit na een uur

Conclusie

De Remington S8500 Shine Therapy glijdt  soepel door je haar zonder dat je het vreselijke gevoel van warmte en gebroken haar voelt. Je haar wordt zacht dan zacht en krijgt een uitstekende glans.

BaByliss Sleek Finish ST255E

Door het gebruik van toermalijn en keramiek heeft deze stijltang een gladde coating. Daardoor glijdt ze langzamer door je haar. Het gebruik van deze materialen zorgt ook voor een snelle opwarming. De temperatuur daalt niet tijdens het gebruik waardoor je haar gelijkmatig gestyled wordt.

De belangrijkste eigenschappen op een rijtje

 • De BaByliss Sleek Finish ST255E heeft drie temperatuurinstellingen met een bereik tussen  190 en 230 ° C. Probeer bij het eerste gebruik  je haar op de laagste temperatuur te stylen. Als het gewenste resultaat niet wordt bereikt, kan de temperatuur worden verhoogd.
 • Het netsnoer is twee meter lang waardoor de Babyliss Sleek Finisch ST255E overal bruikbaar is. Daardoor heb je ook voldoende bewegingsruimte voor het stylen van je haar.

Conclusie

Naast het beschermen van het haar zorgt de keramiek  er ook voor dat de gehele tang de juiste  temperatuur behoudt. Het verwarmingselement verwarmt de Babyliss stijltang, maar het keramiek verdeelt de warmte gelijkmatig over de stijltang. Toermalijn versterkt dit. Zo wordt je gehele kapsel overal gelijkmatig gekruld.

Babyliss I-PRO 230 Steam

Van Babyliss I-PRO Steam wordt verwacht dat het de perfecte stijltang is voor krullend, poreus (beschadigd, kwetsbaar) en krullend haar. Door de keramische plaat en stoom kan het haar gemodificeerd worden om het haar pluisvrij, glanzend te maken en voor langer steil haar te zorgen.

De eerste indruk

Er zijn veel handige en goede dingen aan deze stijltang. Het kan worden verwarmd tot 230 graden. Elk meisje denkt dat je het haar eerst met een borstel moet binden en daarna het haar met een pincet moet vastbinden. Dit is niet nodig, de tanden van de styler kunnen voor het kammen zorgen. Daarnaast kun je de Babyliss I-PRO 230 Steam  ook zonder stoom gebruiken als een gewone stijltang.

De belangrijkste eigenschappen

 • Zoals elke moderne stijltang  heeft deze een keramische plaat om het haar te beschermen. Je  kunt de tanden verlengen. De tanden zitten op de bodemplaat. Op de bovenplaat zitten gaten waar stoom doorheen stroomt. Net zo kun je  kiezen of je stoom wilt gebruiken of niet.
 • Boven het ledscherm bevindt zich een knop die de temperatuur aangeeft. Daarboven is het  waterreservoir. Druk op de knop en het waterreservoir komt los! Vul hem dan helemaal met water en klik weer. Het reservoir is echter klein en moet tussen de twee stylingbeurten worden bijgevuld.

Besluit

Je zult deze stijltang zeker blijven gebruiken. Je oude kan weg. Er zitten zoveel handige snufjes aan die het allemaal veel makkelijker maken. Je  haar is superzacht, blijft lang stijl en voelt minder droog aan.

L'Oreal Steampod 3.0

Zoals de naam al aangeeft, is de SteamPod 3.0 de derde generatie stijltang van L'Oréal. Iedereen die de 2.0 heeft geprobeerd zal hier enorme verbeteringen opmerken. Namelijk dat hij wendbaarder is, met 14% dunner en 37% lichter dan de SteamPod 2.0. Het heeft ook een ingebouwde waterreservoir, in vergelijking met het aparte compartiment van het vorige apparaat. Het beschikt over een roterend snoer, waardoor het veel gemakkelijker is om rond te draaien en golven te creëren, evenals het rechttrekken en gladstrijken.

De belangrijkste eigenschappen

 • De stoom zelf komt vrij uit zeven kleine kamers die aan een kant van de keramische drijvende platen naar beneden lopen.
 • Er is ook een kleine kam die langs deze kant loopt en twee pijlen die aangeven dat deze aan de onderkant van het apparaat zitten terwijl je strijkt. Het idee is dat je haar eerst wordt blootgesteld aan de stoom, dan aan de hitte van de platen en de kam, dus in plaats van vocht te verliezen terwijl je het styled, wordt je haar gevuld met beschermende hydratatie en krijgt het een aangename glans.
 • De stoom is een andere functie die is opgewaardeerd vanaf de 2.0 en die nu 0.8 gram per minuut afgeeft vergeleken met 3.5. Vraag je je af waarom minder stoom een goede zaak is? Groter is niet altijd beter en het gaat om de controle. Door het verminderen van de nevel uit het apparaat zorg je voor consistentie tijdens het stylen.  Het is  van belangrijk dat je niet zonder stoom komt te zitten en halverwege de rit moet bijvullen.
 • Consistentie is hier duidelijk een thema met het ontwerp, omdat de keramische platen elke twee seconden hun temperatuur controleren en zelfregulerend zijn, een leuke touche die ervoor zorgt dat de hele stylingervaring soepel verloopt.
 • Je hebt de keuze uit drie temperaturen: 185 °C, 200 °C, 210 ° en na dertig is het toestel volledig opgewarmd.

Conclusie

Al deze kenmerken van de L OREAL STEAMPOD 3.0  zouden voldoende moeten zijn om je te overtuigen om de SteamPod 3.0 elke dag te gebruiken.

Als je er paar keer mee gestyled hebt en de vaardigheid hebt, zal het zeker niet moeilijk aanvoelen om het te gebruiken.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten