De 5 beste CV ketels om te kopen in 2023

12284

Het hebben van een aangenaam warm huis of appartement en het uitgeven van weinig geld aan stookkosten dat is mogelijk. Gasgestookte ketels horen tot de meest energiezuinige verwarmingstoestellen omdat ze een groot deel van de gebruikte energie omzetten in warmte. Met de beste cv ketels kunnen enorm veel elektriciteits- en gaskosten worden bespaard.

amazon.nl

Doorstroomboiler, ontworpen en gebouwd om in Italië te worden geïnstalleerd Soft Touch display voor temperatuurregeling Water Plus-technologie: beschikbaar tot 16% water Opgave van het aantal douches Eco Evo-functie: intelligent leren van je gewoonten;...

amazon.nl

Goed temperatuurcomfort: direct en onbeperkt warm water op één of meerdere waterplaatsen in woningen en eengezinswoningen, bijvoorbeeld Wastafel, douche, keukengootsteen en badkuip. Op grote schaal constante uitlooptemperaturen, ook in de winter: PinControl beperkt de debiet en...

Vaillant

Condensatieketel op gas voor wandmontage van de serie ecoTEC pro, type VCW 286/5-3, die kan worden gebruikt voor centrale verwarming en warmwaterproductie volgens het doorstroomprincipe, met geforceerde trek, gemakkelijk te installeren dankzij zijn compactheid. Het is uitgerust met een...

Naast het verwarmen van water, brengen sommige modellen ook het water voor huishoudelijk gebruik op temperatuur, zodat de gasketel de kranen in de woning bevoorraadt. Het grote aanbod van verschillende wandketels maakt het moeilijk om een geschikt apparaat voor het appartement of huis te vinden.

Wat is een cv ketel op gas

Een gasketel is een apparaat dat water verwarmt door het verbranden van gas. Het warme water is bedoeld voor de verwarming en de gasketel pompt de vloeistof in de radiatoren in de woning. Als het water weer koud is, stroomt het terug in het apparaat en warmt het weer op.

Het gesloten circuit zorgt ervoor dat het appartement of huis aangenaam warm is als de buitentemperatuur laag is. Veel mensen noemen ze nog steeds cv ketels, omdat het uitgangspunt is afgeleid van de oorspronkelijke ketel, die met hout of kolen verwarmd werd.

Voor verwarming en warm water: Sommige gasketels zijn combinatiemodellen die geschikt zijn voor verwarming en waterbereiding. Dergelijke apparaten kunnen drinkwater verwarmen om de douche of wastafel van warm water te voorzien.

Hoe worden cv ketels gebouwd

beste cv ketels

De structuur van een gasketel is complex. Het apparaat combineert verschillende elementen die zorgen voor een betrouwbare en veilige werking. Om te begrijpen hoe het werkt, is het belangrijk om de afzonderlijke componenten te kennen:

De brander

De brander is het hart van elke gasketel, want hier wordt het gas verbrand.

De warmtewisselaar

De warmtewisselaar bevindt zich rond de brander en geeft de warmte van de verbrandingskamer door aan het water dat er doorheen stroomt.

De circulatiepomp

De circulatiepomp zorgt voor een betrouwbare circulatie van het verwarmingssysteem door het warme water uit de gasketel naar de radiatoren te pompen.

Het expansievat

Het expansievat is een extra component in de gasketel die de volumeschommelingen van het water compenseert. De schommelingen worden veroorzaakt door de verschillende temperaturen van het water.

De besturingselektronica

Instellingen zoals de temperatuur of de luchthoeveelheid kunnen via de besturingselektronica worden uitgevoerd. Met behulp van sensoren controleert hij de werking, past hij de uitgang aan de temperaturen aan en informeert hij over problemen.

Elke gasketel bestaat uit deze vijf hoofdcomponenten. Om een goede werking te garanderen zijn de ketels uitgerust met extra elementen zoals kleppen, verwarmingsbuizen en uitlaatgasleidingen. Maar hoe werken de componenten samen zodat de temperatuur in het appartement na korte tijd comfortabel is?

Hoe werkt een cv ketel op gas

Om een gasketel te kunnen installeren, moet het appartement een gasaansluiting hebben. Veel apparaten maken de levering van aardgas en vloeibaar gas mogelijk. Het gas komt via de leiding in de gasketel, waar het wordt gemengd met lucht. Dit is belangrijk, want zonder de zuurstof kan er geen verbranding plaatsvinden.

Het gas-luchtmengsel stroomt in de brander, waar het met een vonk ontbrandt. Tijdens de verbranding worden warmte en uitlaatgassen geproduceerd en wordt door de luchtvochtigheid condensaat gevormd.

Wat is condensaat? Condensaat is het resultaat van condensatie – wanneer een gasvormige stof verandert in een vloeibare toestand. Dit kan gemakkelijk worden waargenomen met flessen uit de koelkast, waar zich na korte tijd kleine druppeltjes water vormen in een getemperde ruimte.

Een soortgelijke reactie vindt plaats in de brander, omdat de hete uitlaatgassen van het verbrande lucht-gasmengsel in contact komen met de warmtewisselaar. Het koude water stroomt er doorheen, zodat er condensatiewater wordt afgezet. Condensatieketels gebruiken de energie van het hete condensaat en verwarmen zo het binnenkomende water voor, zodat de brander minder energie en gas nodig heeft voor de verwarming.

De beste condensatieketels op gas

Bulex Thema Condens 25/30

Als u op zoek bent naar een nieuwe combiketel met de nieuwste verwarmingstechnologie, dan is dit uw go-to model. De Bulex Thema Condens 25/30A is uitgerust met variabel geregelde slimme elektronica die zorgt voor een consistente verwarming van water en radiatoren gedurende de hele dag, waardoor de energie-efficiëntie wordt gemaximaliseerd. De ketel kan tot vijf verwarmingszones aan en is geschikt voor woningen die werken op gas, olie of vaste brandstof.

Om een veilige, efficiënte en betrouwbare werking van uw combiketel te garanderen, is het van het grootste belang dat u het toestel optimaal laat presteren. Dit betekent niet alleen regelmatig onderhoud van de Bulex Thema Condens 25/30A maar ook de aankoop van vervangingsonderdelen om de slijtage van de ketel op te vangen.

Kenmerken

 • Inhoud: 25 liter
 • Vermogen: 24500 Watt
 • Warmwaterklasse: CW3
 • Energieverbruik niveau: A
 • Bediening via mobiele app: Nee
 • Gewicht: 40 kg
 • Product gewicht: 39.5 kg

Bosch Tronic elektrische cv ketel

De Bosch Tronic 6 kW elektrische boiler is een zeer moderne boiler met een kleine voetafdruk en geavanceerde techniek. Elektrische boilers zijn veiliger, vergen minder onderhoud en verwarmen is eenvoudiger dan ooit tevoren.

U hoeft zich nooit meer zorgen te maken over het uitschakelen van uw oude gasgestookte cv-ketels, want de stroomonderbreker van de Bosch Tronic 6 kW elektrische boiler beschermt elk huis tegen elektrische overbelasting.

De Bosch Tronic 6 kW elektrische boiler is niet alleen veiliger (geen kans op co-vergiftiging), maar ook zuiniger in het verbruik. Als u uw huis al verwarmt met radiatoren hoeft u dat niet te veranderen alleen omdat het winter is; dit product verwarmt zowel op 230 volt als op 400 volt, wat betekent dat u dit product gemakkelijk kunt gebruiken tegen weinig kosten en toch kunt genieten van warme voeten door het hele huis!

Kenmerken

 • Maximaal werkdruk: 3 bar
 • Maximaal temperatuur: 85°C
 • Wattage: 3 x 2000
 • DB: 39
 • Expantievat: 7 liter
 • IPX: 40 beveiliging
 • Maximaal vermogen: 6 kW

Mikoterm eTronic 7000

De Mikoterm eTronic 7000 is de perfecte oplossing voor wie milieuvriendelijk wil zijn en wil besparen op zijn stookkosten. De eTronic elektrische boiler is een zeer veilige en duurzame manier van verwarmen, zonder uitstoot van gas of koolmonoxide. Hij kan gemakkelijk worden gebruikt in combinatie met andere groene producten, zonder in te boeten op vermogen en betrouwbaarheid. En na verloop van tijd betaalt u de installatiekosten zelfs terug door lagere energierekeningen!

De Mikotherm eTronic 7000 verwarmt ook een boiler voor leidingwater met een driewegklep. Het is ook mogelijk om de zonnepanelen te gebruiken om het tapwater te verwarmen of voor te verwarmen. De energiebehoefte van de elektrische boiler wordt gedekt door PV-panelen. De interne boiler van 12,5 liter van de Mikoterm eTronic maakt hem gemakkelijk te gebruiken in kleine ruimtes en in woonomgevingen, wat vooral voordelig is als u niet wilt werken met gas of de gevaren van rookgas.

Kenmerken

 • Min vermogen: 2kw
 • Max vermogen: 18kw
 • Expansievat: Varem Italy 8L
 • Overdrukventiel: 3bar
 • Afmeting ketel: 710 x 430 x 230mm
 • Veiligheid klasse: IP40

Vaillant EcoTec Pro VCW-286

De Vaillant EcoTec Pro VCW-286 is de beste keuze als u op zoek bent naar een efficiënte, kwalitatief hoogwaardige ketel. Een van de belangrijkste kenmerken van deze ketel is de condenserende functie die uw huis energiezuiniger maakt en u geld bespaart op de gasrekening!

Met een combi vermogen van 24 kW / 28 kW (verwarming + sanitair warm water) is deze ketel perfect om 12 radiatoren tegelijkertijd te voorzien van verwarming en sanitair warm water! De primaire warmtewisselaar is geüpgraded naar roestvrij staal, waardoor deze ketel zonder twijfel een van de meest betrouwbare modellen op de huidige markt is. En met zulke prachtige eigenschappen als HR-TOP label en A-label pomp, is de Vaillant EcoTec absoluut een uitstekende keuze!

Kenmerken

 • Bediening via mobiele app: Ja
 • Gewicht: 36.5 kg
 • Product gewicht: 36.5 kg
 • Type boiler: Doorstroom
 • Verpakking breedte: 540 mm
 • Verpakking hoogte: 820 cm
 • Verpakking lengte: 820 cm

Bosch Condens GC7000iW 35 23/21

Bosh Condens is een uitstekende cv-ketel met laag vermogen, het is een condensatieketel voor wandmontage met een vermogen van 28 kW. In vergelijking met andere cv-ketels van dezelfde soort is deze hoogwaardige condensatieketel iets minder compact en zwaarder, maar dit is in feite het enige nadeel.

Het maximale vermogen van 12,5% tot 100% zorgt voor een uitstekende efficiëntie. Het belangrijkste voordeel is misschien wel het revolutionaire moderne ontwerp (verkrijgbaar in zwarte en witte uitvoering), maar ook door de aansluiting op de EasyControl thermostaat kan perfect worden geregeld. In combinatie met de slimme radiatorkraan kies je met je smartphone de temperatuur van elke kamer!

Voordelen

 • de Bosch Condens heeft een uniek ontwerp
 • gecombineerd met de EasyControl-thermostaat is het mogelijk om een ​​intelligente bediening te realiseren
 • de cv ketel kreeg het energielabel A +
 • de ketel heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten