De 5 beste elektrische radiatoren voor de winter

1209

Wanneer de dagen korter worden en de temperatuur daalt, dan is het fijn wanneer de ruimtes in je woning, kantoor of ander bijgebouw lekker warm zijn. Soms is daarvoor bijverwarming nodig. Een elektrische radiator biedt dan uitkomst. Je verplaatst hem gemakkelijk naar daar waar je hem nodig hebt. Bovendien neemt het apparaat weinig ruimte in en berg je hem in het voorjaar of zomer weer op.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een elektrische radiator

Hoe groot moet het vermogen zijn

Als je op zoek gaat naar een elektrische radiator, dan weet je waarschijnlijk al voor welke ruimte je hem nodig hebt. Aan de hand de totale oppervlakte bepaal je hoe krachtig het vermogen van de verwarming moet zijn. Door lengte maal breedte maal hoogte te berekenen, weet je precies hoe veel m3 de ruimte is. In een woonruimte heb je ongeveer 35 watt per m3 nodig, in een badkamer 50 watt per m3 en in een slaapkamer 30 watt per m3. In ruimtes met hele hoge plafonds heb je een radiator met meer wattage nodig om de ruimte goed te verwarmen. Reken hierbij op ongeveer 70 watt per m3.

Belangrijke eigenschappen

Behalve de wattage, zijn er nog een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een elektrische radiator koopt. Wil je de radiator in de zomer als een soort ventilator gebruiken? Dan kies je een kachel die ook een zomerventilatie stand heeft. Zo geniet je heel het jaar door van de voordelen van je elektrische radiator.

Waarschijnlijk hecht je veel waarde aan veiligheid. Je doet er dan goed aan om te kijken of de radiator voorzien is van een beveiligingsmechanisme tegen oververhitting. Zodra de temperatuur te hoog oploopt, schakelt de kachel zich vanzelf uit.

Omvalbeveiliging zorgt ervoor dat de radiator automatisch afslaat wanneer hij omvalt.

Een vorstvrij functie is vooral handig wanneer je de elektrische radiator in een koude schuur of een magazijn gaat gebruiken. De temperatuur komt met deze functie nooit onder de 0 graden Celsius.

Elektrische radiatoren die voorzien zijn van een oscillatie functie verspreiden de warmte door heel de ruimte in plaats van alleen rondom de kachel.

Verplaats je de radiator vaak naar een andere plek? Dan zijn wieltjes en handvatten op het apparaat een uitkomst.

Kachels met een thermostaat zorgen ervoor dat de ruimte die moet worden verwarmd altijd een bepaalde temperatuur houdt.

Top 5 elektrische radiatoren

Nu je weet waar je op moet letten wanneer je op zoek bent naar een goede elektrische verwarming, zijn er een groot aantal radiatoren waar je uit kunt kiezen. Om de keuze te vergemakkelijken, hebben wij voor jou uitgezocht welke elektrische radiatoren het beste zijn. Aan de hand van jouw eigen wensenlijst kan je heel eenvoudig zien welke elektrische verwarming het meest geschikt is.

Duux Stream

Met een gewicht van slechts 3,6 kg verplaats je deze elektrische radiator naar waar je hem maar wilt hebben. De Duux Stream is een verwarmer en koeler ineen. De ingebouwde ventilator blaast in combinatie met het verwarmingselement zacht de lucht door de ruimte tot op een afstand van zeven meter. Met een vermogen van 1500 watt verwarm je ruimtes tot 30 vierkante meter. De Duux Stream heeft twee warmtestanden en vier ventilatiestanden. Bovendien is er een nachtstand, voor een zachte bries. Met een geluidsniveau van slechts 30dB mag je deze ventilatorkachel bijna muisstil noemen. De ventilator is 80 graden draaibaar dankzij de oscillatie functie. De hoek kan je verticaal instellen tot 90 graden. De timer is instelbaar van één tot acht uur. Met de bijgeleverde afstandbediening bedien je de functies van de Duux Stream vanaf je luie stoel. Tenslotte valt het moderne en stijlvolle design op. Je plaatst deze elektrische radiator waar je hem maar wilt, op de kast, op je bureau of op de salontafel.

Voordelen

 • Te gebruiken voor zowel verwarmen als ventileren
 • Verspreidt warmte of koele lucht tot een afstand van zeven meter
 • Geluidsniveau minder dan 30 dB

Nadelen

 • Niet geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer

DOMO DO7344H Turbo verwarmer

Wil je een wat grotere ruimte verwarmen? Bekijk dan de DOMO DO7344H Turbo verwarmer. Dit model kan tot ongeveer 40 vierkante meter snel voorzien van warmte. De elektrische radiator heeft de vorm van een box en kan overal worden geplaatst, behalve in natte ruimtes zoals een badkamer. Deze kachel heeft een timer tot 12 uur en een regelbare thermostaat. Daarnaast kan je met de afstandbediening zelf eenvoudig de temperatuur regelen. Wil je deze elektrische radiator gebruiken in een koude ruimte zoals een garagebox of een schuur? Dan hoef je weinig te regelen. Zodra de temperatuur zakt tot onder de 5 graden Celsius, gaat de DOMO DO7344H Turbo verwarmer vanzelf aan. De kachel heeft ook een beveiligingsfunctie. Leg je namelijk per ongeluk iets op dit apparaat, dan schakelt de kachel zich vanzelf uit.

Voordelen

 • Turbofunctie voor snelle opwarming van de ruimte
 • Afstandbediening meegeleverd
 • Ecostand voor zuinig verwarmen
 • Beveliging tegen oververhitting wanneer er een voorwerp op wordt geplaatst

Nadelen

 • Niet geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer

Eurom Mon Soleil 720 Glass Wifi

Functionaliteit en design gaan hand in hand bij de Eurom Mon Soleil 720 Glass Wifi. Deze elektrische radiator bedien je via de Android/iOS Eurom Smart app op je smartphone of tablet. De dikte van slechts 4 centimeter en de prachtige ombouw van glas maken van deze kachel een fraai kunstwerk in de woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte. De elektrische radiator heeft een vermogen van 720 watt. Hiermee kunnen ruimtes tot 20 vierkante meters goed worden verwarmd. Met de weektimer stel je nauwkeurig jouw ideale temperaturen in per dag en uur.

Voordelen

 • Bediening via je smartphone of tablet
 • ook geschikt voor ruimtes die minder of slecht geïsoleerd zijn
 • Groot aantal warmtestanden

Nadelen

 • Niet geschikt voor natte ruimtes zoals badkamer

Tristar KA-5014

De Tristar KA-5014 is een keramische ventilatorkachel. Deze elektrische radiator verwarmt en koelt met gemak ruimtes tot 20 vierkante meter. Dankzij de oscillatie functie wordt de warmte zacht de hele ruimte in geblazen. De bedieningsknoppen zitten aan de bovenkant. Maar met de bijgeleverde afstandbediening kan je ook de warmte standen of ventilatie stand bedienen. Met de timer bepaal je hoe lang de kachel blijft branden of ventileren.

Pros

 • Warmte verspreidt zich door de hele ruimte
 • Afstandbediening bijgeleverd
 • Ingebouwde timer

Cons

 • Niet geschikt voor natte ruimtes zoals badkamers
 • Geen thermostaat

Mill IB600DN

Ben je op zoek naar een geruisloze elektrische verwarming, dan is de Mill IB600DN voor jou de perfecte oplossing. Deze design convector kachel met stalen front is niet alleen mooi om te zien, hij is ook nog eens stil. Daarmee is het een goede keuze voor keuken of woonkamer, maar deze kachel kan ook in de badkamer gemonteerd worden. De warmtestanden zijn via de ingebouwde thermostaat in te stellen van 5 tot 30 graden Celsius. Bovendien zit er een nachtstand op, zodat je bespaart op energiekosten. Deze elektrische radiator heeft een ingebouwde beveiliging tegen omvallen en oververhitting. De Mill IB600DN heeft een vermogen van 600 watt. Je plaatst hem het best in ruimtes tot 11 vierkante meter.

Voordelen

 • Geruisloos
 • Radiator schakelt uit bij oververhitting en omvallen
 • Ook geschikt voor badkamers

Cons

 • Minder geschikt voor slecht geïsoleerde ruimtes zoals schuren

Gerelateerde berichten