De 5 beste straalkachels voor thuis

1661

De huidige energiecrisis zorgt voor grote onzekerheid bij de mensen nu dat de winter voor de deur staat. De stijgende gas en elektriciteitsprijzen hebben als gevolg dat een groot deel van de bevolking alternatieven zoekt om hun huis te verwarmen. Eén van die alternatieven is om een straalkachel aan te schaffen. In dit artikels bespreken we de beste straalkachels van dit moment en waar je zeker op moet letten bij je aankoop.

amazon.nl

Geschikt voor ruimtes tot 45 m³ (~ 19 m²) Maximale Verwarmingsvermogen: 800 watt 2 warmtestanden Gestroomlijnd design met bijzondere verwerking van de verwarmingsbuizen Bescherming tegen omvallen

amazon.nl

KRACHTIGE ELEKTRISCHE VERWARMING VOOR THUIS - Voel direct 1200W aan verwarmingsvermogen dankzij de snelle opwarmingstijd van 5 seconden. Regel uw omgevingscomfort met een eco-timer en meerdere warmte-instellingen. Deze kamerverwarming voor de slaapkamer bespaart u energie en...

Alpina

Soms willen we in een bepaalde ruimte wat extra warme creëren, zonder dat gelijk overal in huis de verwarming aan moet. Denk daarbij aan een slaap- of logeerkamer, een kantoor of studie ruimte en gedurende de koudere maanden wellicht ook wel op een veranda of in de schuur. En laat de alpina...

In vergelijking met een lucht verhitter of een radiator verwarmt een straalkachel niet de omgevingslucht, maar zorgt hij voor directe verwarming van de oppervlakken van voorwerpen of lichamen. Daarom zijn dergelijke modellen geschikt voor gebruik buitenshuis. Het effect treedt op na korte tijd zonder een lange opwarmingsfase. Naast de klassieke stralingsverwarming met infraroodgolven zijn er ook modellen op gas, de zogenaamde paddenstoel verwarmers.

Hoe werkt een straalkachel

Elektrische en gasstralers zijn stralings- of warmtegolfkachels. De stralen raken het oppervlak direct en verhitten het. Hoewel het oppervlak een deel van de warmte weer afgeeft aan de kamer, verhoogt het de omgevingstemperatuur, maar in geringe mate. De elektrische stralingsverwarming is uitgerust met een of meer verwarmingsstaven die zich in het infraroodpaneel bevinden. Een kabel voorziet de staafjes van elektrische stroom, zodat ze beginnen te gloeien. Dit produceert warmte in de vorm van straling. De mineralen zoals kwarts die in de verwarmingsbuizen zijn verwerkt, zorgen ervoor dat een hoog stralingsniveau wordt uitgestraald. Om ervoor te zorgen dat de golven het toestel, maar in een richting verlaten, zit er gewoonlijk een reflector op de achterkant van de verwarmingsdraden. Het heeft hetzelfde effect als een spiegel en richt de golven in een richting.

Andere elementen van het elektrische stralingsverwarmingstoestel, zoals warmte-isolerende lagen of een beschermrooster, hebben tot doel de uitwendige verhitting van het toestel tot een minimum te beperken en brandwonden bij de gebruiker zoveel mogelijk te voorkomen. In de meeste gevallen kunnen verschillende verwarmingsniveaus worden ingesteld, zodat de verwarmingsdraden meer of minder stroom trekken. Afhankelijk van het gekozen niveau leidt dit tot een sterkere of zwakkere verwarming.

Waarom heb je een straalkachel nodig

Er zijn vele redenen om er een aan te schaffen. Meestal worden de toestellen gebruikt op het balkon, op het terras of bij de tuinstoel. Zodra het kouder wordt, zorgt de straalkachel voor aangename temperaturen op de huid. In tegenstelling tot andere kachels hebben de koude omgevingslucht of de wind geen invloed op de warmteafgifte, zodat de gebruiker onmiddellijk na het inschakelen van de kachel van de warmte profiteert. Dit kan een voordeel zijn bij een tuinfeest, een rookpauze of een barbecue.

De infraroodstraler is ook geschikt voor gesloten ruimten. Veel ouders gebruiken de apparaten wanneer ze de luiers van hun kroost verschonen zodat de baby het niet koud krijgt. Wie het te koud vindt om in de badkamer te douchen, kan zich wassen zonder te “bevriezen” dankzij de stralingsverwarming. Vooral op koude winteravonden kan het een voordeel zijn wanneer de behaaglijke stralen tijdens het tv kijken of lezen op het lichaam vallen en het opwarmen.

CosmicBeam Plus infrarood straalkachel 2400W IP24

Beschrijving van het toestel

Met behulp van deze infraroodstralers worden terrassen, feestzalen of woonkamers in de tuin comfortabel en warm. Met een vermogen van 2400 Watt verspreidt langgolvig infrarood licht zich snel en efficiënt en dompelt het de omgeving onder in een aangenaam warme omgeving.

De belangrijkste eigenschappen

Deze kachel wordt aan de muur of aan het plafond gemonteerd. Hierdoor zal hij geen hinder veroorzaken terwijl hij laaggolvig infraroodlicht verspreidt met een vermogen van 2400 Watt. Het toestel dompelt de omgeving in een aangename warmte.

Dankzij de infraroodtechnologie kan warmte gericht op objecten en mensen worden overgedragen zonder de lucht onnodig te verwarmen. Zelfs koude wind heeft nauwelijks invloed op de verwarming en zal geen gevleugelde onruststokers zoals muggen aantrekken. Houd er rekening mee dat wanneer de gewenste temperatuur lager is dan de omgevingstemperatuur de warmtestraler niet werkt.

Technische gegevens

 • Het is een typische terrasverwarmer
 • Het toestel heeft een lengte van 150 cm en een breedte van 1530 cm.
 • Het kan bediend worden met een afstandsbediening.

VONROC Ventilator en Straalkachel

Beschrijving van het product

Met deze combinatie van warmtestraler en ventilator is de temperatuur in je schuurtje, werkplaats, garage, voortent...altijd behaaglijk in de koudste maanden. Je kunt de temperatuur van deze kachel traploos aanpassen.

De belangrijkste eigenschappen

Het verwarmingsoppervlak binnen bereikt twintig vierkante meter. Ook de ventilatiestand is handig, waardoor de warmte in de caravan, camper of tent kan worden afgevoerd wanneer nodig.

Er is een ventilatiestand en twee verwarmingsstanden. De kachel verspreid geen vreemde geur tijdens het opwarmen. Het formaat zorgt ervoor dat je deze straalkachel overal gemakkelijk kunt meenemen.

Technische eigenschappen

 • De straalkachel heeft een vermogen van tweeduizend Watt
 • Het toestel is beschermd door een keramische coating
 • Het heeft een regelbare thermostaat en is geschikt voor ruimtes tot twintig vierkante meter.
 • Het toestel weegt 1800 gram en heeft een snoerlengte van twee meter.

Tristar KA-5024 - straalkachel

Beschrijving van het product

Deze elektrische straalkachel kan zowel in je werkplaats, je caravan of voortent gebruikt worden. Drie verwarmingsstanden zorgen ervoor dat je op een eenvoudige manier van de aangename temperaturen kunt genieten.

De belangrijkste eigenschappen

Dankzij de roterende functie kan de kachel de kamer gelijkmatig verwarmen.De geïntegreerde handgreep en kantelbeveiliging zorgen ervoor dat de elektrische kachel veilig kan worden gebruikt.

Met vermogens van 400, 800 en 1200 watt kun je de straalkachel op drie standen instellen. Met het handvat aan de achterkant verplaats of berg je de kachel gemakkelijk op.

Als de kachel per ongeluk wordt omvergeworpen, zorgt de kantelbeveiliging ervoor dat de kachel ook direct wordt uitgeschakeld.

Technische eigenschappen

 • De straalkachel heeft een afmeting van 18.5 × 31 × 45 cm
 • Aanbevolen ruimtes tot 13 m²
 • Het zilverkleurige toestel kan niet aan de wand gemonteerd worden
 • Het apparaat weegt 1500 gram

Draagbare Kachel Ventilatorkachel

Beschrijving van de straalkachel

Als je geen ruimte hebt voor een grote radiator of als je wilt bijverwarmen op bepaalde plaatsen dan is deze moderne en compacte keramische kachel geschikt voor je. Met deze kleine straalkachel verdrijf je de kou al na enkele seconden.

De belangrijkste eigenschappen

Het toestel is geschikt voor de badkamer, een garage, een keuken of elke andere kleinere ruimte die je wilt verwarmen. Door zijn formaat is hij ook gemakkelijk mee te nemen op vakantie.

Deze heater heeft een compact ontwerpt en kan overal geplaatst worden zonder veel ruimte in te nemen. Met deze kachel kun je langer in je garage, badkamer, werkruimte, ...verblijven in de winter. De kachel maakt geen geluid, waardoor je ongestoord van de warmte kunt genieten.

Technische kenmerken

 • Je voelt de eerste warmtestralen al na drie seconden
 • Het toestel is beveiligd tegen oververhitting
 • Er is een instelling voor sterk warme lucht en een voor medium warme lucht
 • Een intelligente chip zorgt voor een perfecte temperatuurregeling
 • Een keramische verwarmingsplaat zorgt voor de nodige warmte
 • Het heeft een vermogen van 600 Watt en is geschikt voor kleine ruimtes tot zeven vierkante meter.
 • Het toestelletje meet 11 × 13 × 15 cm en weegt zevenhonderd gram

Eurom - straalkachel - Geschikt voor badkamer

Beschrijving van het toestel

Je kunt deze infrarood straalkachel eenvoudig aan de muur bevestigen. De verwarming is in twee verschillende standen in te stellen.

De belangrijkste eigenschappen

Je kunt deze straalkachel van 600 tot 1200 watt gebruiken als badkamerverwarming of als terrasverwarmer. Het zal je verblijf in de badkamer of op het terras aangenamer maken.

Je kunt het toestel aan- en afzetten door aan een draad te trekken die de schakelaar in beweging brengt.

Binnen de minuut na het inschakelen voel je de eerste warmte van je straalkachel.

Technische kenmerken

 • De aansluitingsspanning van het toestel is 220 Volt
 • De zilverkleurige straalkachel heeft een maximaal vermogen van 1200 Watt
 • Twee kwartslampen dienen als verwarmingselementen
 • Je kunt er gemakkelijk een ruimte tot dertien vierkante meter mee verwarmen
 • Het toestel meet 12 × 56 × 16 cm en weegt 2114 gram
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten