De beste beamer onder 1000 euro bekeken

174

De verkoop van videoprojectoren neemt voortdurend toe onder particulieren dankzij de recente prijsdaling: het is eindelijk mogelijk om een uitstekend model te vinden onder de 1000 euro om je eigen thuisbioscoop te maken. Een droom die uitkomt!

Deze investering zal je toelaten om op lange termijn te besparen op voorwaarde dat je aandacht besteedt aan de valkuilen… Om je te helpen bij je keuze, stellen we de twee beste beamers van het moment voor in functie van je budget.

Casio XJ-V100W

DLP-technologie voor de Casio XJ-V100W

Er zijn twee verschillende technologieën die de markt voor videoprojectoren, DLP en LCD. Casio heeft  gekozen voor DLP voor deze XJ-V100W. De DLP is de meest efficiënte technologie in termen van contrast en helderheid. Technisch gezien bestaat dit apparaat uit een ontelbaar aantal spiegels. Afhankelijk van de weer te geven kleur weerkaatsen de spiegels deze wel of niet. Op deze manier worden de zwarten des te meer zwart, omdat er weinig licht wordt uitgestraald door de videoprojector. Deze technologie  heeft alleen maar voordelen. Echter, DLP is nog steeds de meest geavanceerde technologie voor thuis- en zakelijke projectoren.

Helderheid

Casio XJ-V100W heeft dankzij 3000 lumen een uitstekende lichtsterkte! Het weergave-effect zal natuurlijk beter zijn in een donkere kamer. Maar door zijn prestaties kan hij ook een goede beeldkwaliteit laten zien in ruimtes die niet helemaal donker zijn. In tegenstelling tot een tv zullen er, afhankelijk van het omgevingslicht, zeker minder zwarte tinten zijn. De videoprojector biedt de ideale helderheid voor zowel films kijken als presenteren in vergaderruimten.

Laser- en led-verspreiding voor de Casio XJ-V100W

Klassieke lampen domineren nog steeds de markt. Maar de XJ-V100W kiest voor laserdiffusie en led-koppeling om een ​​langere levensduur van de lamp te garanderen! De lamp moet ongeveer 20.000 uur meegaan voordat ze kapot gaat. Dit betekent dat je de projector tegen die tijd misschien heeft vervangen.

Besluit

De Casio XJ-V100W is een multimediaprojector voor scholen, kantoren en thuis  die gebruik maakt van duurzame laser- en led-technologie in plaats van de traditionele lamptechnologie, met een looptijd tot 20.000 uur. De helderheid van de projector is 3000 ANSI-lumen, met een contrastverhouding van 20.000:1.

Met de 1,5x zoom kun je de projector flexibel instellen. Samengevat moet de Casio XJ-V100W  worden aanbevolen omwille van de kenmerken, de duurzaamheid en de prijs.

Epson EB-535W

LCD-technologie voor de Epson EB-535W

Nu domineren twee projectietechnologieën de meeste markten: DLP en LCD. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Daarom moet je begrijpen welke van deze technologieën het beste zijn voor je gebruik. Daarom koos Epson LCD voor de EB-535W. In tegenstelling tot DLP dat is gebaseerd op een set spiegels, is LCD, of beter gezegd een drievoudige LCD, gebaseerd op de polarisatie van licht. Naast polariserende filters kunnen kristallen ook de as van licht aanpassen aan de elektrische intensiteit van licht.

Een goede resolutie

Net als tv is resolutie een van de belangrijkste aankoopcriteria. Gewoonlijk bepalen de resolutie en de gebruikte technologie de kosten. Er zijn veel meer elementen waarmee rekening moet worden gehouden. Epson EB-535W biedt een resolutie van 1280 × 800 WXGA. In feite is dit wat we HD noemen. Nu worden alle media in HD-formaat geproduceerd. Het is nu de standaard. Deze resolutie is geschikt om je favoriete films en tv-programma's te bekijken of games te spelen met voldoende comfort.

Goede helderheid

Lumen, contrast … al deze kenmerken moeten overwogen worden en zijn niet altijd gemakkelijk te begrijpen. Daarom worden lumen gebruikt om de helderheid aan de uitgang van een videoprojector te meten. Deze intensiteit moet echter variëren met de afstand tussen de projector en het projectiescherm. Epson EB-535W heeft een helderheid van 3400 lumen! De beeldkwaliteit is natuurlijk beter in een donkere kamer. Maar zijn functie kan ook een goede beeldkwaliteit krijgen in een niet volledig donkere kamer. In vergelijking met tv-toestellen zijn zwarttinten altijd lichter van kleur naargelang de helderheid van de kamer. Daarom heeft dit model een perfecte helderheid, kun je genieten van je films …

De verbindingsmogelijkheden

De connectiviteit  zal bepalen of de EB-535W geschikt is voor je apparaten.Hier zijn de interfaces in meer detail:

  • HDMI: De HDMI-poort is nu een standaard. Het is een digitale audio- en video-interface die de mogelijkheid biedt om media in hoge definitie af te spelen. Zijn troef is zeker zijn ergonomie, gemakkelijk te gebruiken.
  • VGA: Het is per definitie de video-interface. Het is een goede manier om signalen in High Definition uit te zenden, met lange kabels zonder kwaliteitsverlies. Het is voorzien op alle professionele apparaten.
  • USB: USB is vooral handig voor professionele presentaties.

Besluit

Deze projector heeft een breedbeeldformaat dat dicht in de buurt komt van 16:9-standaard van HDTV. Dit formaat is ideaal als je van plan bent om HD-video te tonen, en kan nog steeds worden gebruikt voor presentaties.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten