De 5 beste zangmicrofoons om te kopen in 2022

85

Als je op zoek bent naar de beste zangmicrofoon, dan ben je hier aan het juiste adres. Van thuisstudio’s tot muziekzalen, wij begrijpen hoe belangrijk het is om de juiste zangmicrofoon voor de klus te hebben. Deze lijst zal rekening houden met de verschillende manieren waarop je een zangmicrofoon zou gebruiken en de verschillende budget behoeften van onze lezers. Het beste aan zangmicrofoons is dat er een optie is voor iedereen, en met de juiste kennis, kun je het meeste waar voor je geld krijgen. We zullen dus kijken naar een aantal goede opties voor zowel live als studio zang.

We nemen onze lijst van microfoons met je door voordat we ingaan op waarom we van elke keuze houden. Lees daarna verder om meer te weten te komen over live vs opname microfoons. Laten we nu maar op zoek gaan naar de beste zangmicrofoon!

Shure SM58

Velen zullen je vertellen dat de Shure SM58 Dynamic Handheld Vocal Mic de beste microfoon voor zang is als je live zingt, en voor de meeste mensen is dat waarschijnlijk ook echt zo. De ingebouwde functies zijn essentieel voor een zangmicrofoon, en het lage prijspunt brengt deze kwaliteit microfoon naar diegenen met een kleiner budget, waardoor hij nog toegankelijker wordt.

Als je ooit een zangmicrofoon in een kooivormig apparaat hebt zien zitten, dan is dat een externe shock mount. Deze handheld microfoon biedt een helderder middengebied met een lage bas roll-off zorgt voor een goed afgerond geluid dat je stem tot leven brengt. De ingebouwde pneumatische shock mount zorgt ervoor dat je op het podium kunt bewegen zonder het risico dat hanteringsgeluiden je audio verstoren.

De Shure SM58 heeft ook een intern popfilter om ongewenste wind- en ademgeluiden te verminderen. Het geavanceerde cardioïde pickup-patroon zal helpen voorkomen dat achtergrondgeluiden binnendringen en feedback veroorzaken. Deze eigenschappen zijn essentieel voor een live microfoon, dus als je op zoek bent naar een microfoon voor op het podium, is dit waarschijnlijk de beste draadloze zangmicrofoon voor jou.

Pluspunten:
-Gemakkelijk te gebruiken
-Fantastisch geluid

Minpunten:
-Versterkte audio
-Prijzig

Wat betekenen de verschillende audio patronen?
Sommige microfoons in deze lijst bieden verschillende opties voor audio patronen: Bidirectioneel, cardioïde, omnidirectioneel en stereo. Andere bieden alleen cardioïde. Hier volgt een korte uitleg van elk patroon, om je te helpen beslissen welk patroon je moet gebruiken:

Cardioïde: Dit patroon registreert geluid dat uit één richting komt. Dit is ideaal voor een enkele bron die direct in de microfoon spreekt, zoals in vergaderingen of bij het opnemen van voice-overs.

Bidirectioneel: Het patroon pikt audio op die slechts uit twee richtingen komt. Dit is ideaal voor twee sprekers die recht tegenover elkaar zitten.

Omnidirectioneel: Dit patroon pikt audio op van rondom de microfoon. Dit is ideaal voor een hele groep mensen rondom de microfoon.

Stereo: Dit patroon pikt audio op aan de voorkant van de microfoon, maar ook aan de zijkanten. Dit is ideaal voor een muziekgroep, of een groep luidsprekers die in dezelfde richting kijken

Rode Podmic

Als je op zoek bent naar de beste microfoon voor zang voor voice over werk met een minimaal budget, dan is de Rode Podmic een van de beste keuzes. Rode is het eerste merk dat je kunt overwegen voor gebruik in een thuisstudio. Het niveau van detail dat je uit hun betaalbare microfoons haalt is bijna net zo opmerkelijk als de Shure. De Rode Podmic is om die reden waarschijnlijk velen hun favoriet.

Deze vintage uitziende omroepmicrofoon ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit een radioshow is gehaald. Ondanks wat je op basis van het uiterlijk zou denken, gebruikt deze microfoon een dynamische capsule met permanente polarisatie om je stem op te vangen. Wat nog opmerkelijker is, is dat hij dezelfde brede frequentierespons heeft die we verwachten van condensatormicrofoons, wat bijdraagt aan de laag van detail die deze microfoon naar je stem brengt.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Rode Podmic geoptimaliseerd voor podcast- en omroep gebruik, en daarom is het een van de favoriete microfoons voor voice-over werk. Voor de lage prijs van deze microfoon is het verbazingwekkend waartoe hij in staat is, en we raden je zeker aan hem eens te proberen. Dit kan je beste microfoon zijn voor zang als je begint met YouTube of een ander soortgelijk medium.

Pluspunten:
-Fantastisch geluid
-Hoge bouwkwaliteit
-Lage prijs
-Intern popfilter

Minpunten:
-Niet ideaal voor nieuwkomers
-Statief niet inbegrepen

Blue Yeti

Ongetwijfeld de meest populaire en bekende zangmicrofoon voor voice over werk is de Blue Yeti USB. Veel vloggers zullen je vertellen dat dit de beste microfoon is voor zang op video. Deze zangmicrofoon heeft een tri-condenser capsule array, waardoor het een enorm niveau van veelzijdigheid heeft. Of je nu opneemt in een vergaderzaal of alleen zit, het optimaliseert je audio met hun multi-pattern selectie.

Enkele van de unieke kenmerken van deze computer microfoon zijn gain control en een mute knop. De mogelijkheid om actief het volume te veranderen, of het helemaal uit te zetten, is gunstig voor live streaming, podcasts en andere gesprekken op afstand. Het niveau van detail in de audio is ongelooflijk, zelfs vergelijkbaar met studiomicrofoons, dankzij de hoge gevoeligheid.

Eerder noemden we al de multipolaire patroon opties, waaronder cardioïde, bidirectioneel, omnidirectioneel en stereo. Hierdoor kun je bijna alles opnemen, van zang tot instrumenten, maar ook één-op-één interviews met je gast aan de andere kant. Als je dus op zoek bent naar de beste microfoon voor zang, specifiek voor voice-overwerk, dan is de Blue Yeti USB een extra overweging waard.

Pluspunten:
-Veelzijdig
-Redelijk geprijsd
-Goede geluidskwaliteit

Minpunten:
-Niet zo nauwkeurig als gespecialiseerde microfoons
-Niet de beste mount

Sennheiser e945

Naar onze persoonlijke mening is de beste microfoon voor live zang de Sennheiser e945 Super-Cardioid Dynamic Handheld Mic. Hoewel niet zo populair als de Shure SM58, is de Sennheiser e900 serie de gouden standaard voor live microfoons.
Velen kopen deze microfoon voor het eerst omdat ze gehoord hebben dat beroemdheden hem op het podium gebruikten. Nu is dat natuurlijk geen geweldige reden om een microfoon te kopen, maar we kunnen je vertellen dat de audio zeker de prijs waard is. Je hebt echter niet het beste geluid ooit nodig voor live optredens, en de SM7B hierboven zal voor de meesten meer dan genoeg zijn.

De Sennheiser e945 heeft een Neodymium ferromagneet met borium, die de stabiliteit beschermt tegen klimaatomstandigheden. Deze enkele eigenschap voegt een veelzijdigheid toe die veel live microfoons niet hebben. Het niveau van detail en definitie die deze microfoon aan je stem geeft is voortreffelijk, en we kunnen er niet genoeg goede dingen over zeggen.

Gezien de prijs van deze microfoon, zouden we adviseren hem alleen gebruiken als zangmicrofoon. Er zijn aanzienlijk betere opties voor opnames tegen vergelijkbare kosten, en misschien vind je hem wel de beste microfoon voor zang live.

De hele e-serie zit vol met de beste microfoons voor zang. Maar zoals ik eerder vermeld, is het voor de meeste mensen niet echt noodzakelijk om hem te hebben, maar als je net de beste microfoon voor op het podium wilt, hoef je niet verder te zoeken.

Pluspunten:
-Gemakkelijk te gebruiken
-Goede geluidskwaliteit

Minpunten:
-Eenvoudige bediening
-Vangt windruis op

Shure SM7B

Met recht bovenaan staat de Shure SM7B, misschien wel de beste draadloze zangmicrofoon. Niet alleen biedt deze microfoon een verbluffende geluidskwaliteit, maar het is ook de meest veelzijdige high-end microfoon die je ooit heb gehad. Alleen al om die twee redenen is dit (bijna) altijd de favoriete microfoon voor het opnemen van vocalen op een computer.

Van YouTubers tot glamour artiesten, de Shure SM7B is populair onder enkele van de beroemdste mensen ter wereld. De drie meest voorkomende toepassingen voor deze microfoon zijn voice-overs, rock vocals, en hip-hop vocals. Om een voorbeeld te geven voor elk, Joe Rogan gebruikt het voor zijn podcast, The Breakfast Club voor rap showcases, en Michael Jackson gebruikte hem voor Thriller.

Deze Shure zangmicrofoon is ook berucht om zijn stille werking want het is een zeer lage output microfoon. Dat gezegd zijnde, is het ook een goede gewoonte om toch een microfoon voorversterker te gebruiken, en de Cloudlifter CL-1 is de meest gebruikte gain booster voor deze zangmicrofoon. En neem maar van ons aan dat het het meer dan waard is!

Wat maakt deze dynamische zangmicrofoon zo populair? Hij beïnvloedt vooral je vocalen, waardoor ze knallen met een goed afgerond geluid, van de heldere hoge tonen tot de warme lage tonen. De definitie die aan je stem wordt toegevoegd maakt het een van de microfoons voor zang. Het is fantastisch dat een microfoon in deze prijsklasse zo goed klinkt als hij doet. Als je het je kunt veroorloven, is dit de beste microfoon voor zang.

Pluspunten:
-Hoge geluidskwaliteit
-Goed voor verschillende settings

Minpunten:
-Prijzig

Gerelateerde berichten