De 3 beste waterblazers voor honden besproken

22

amazon.nl

Veiligheid: XKISS dierenhaardroger is CE-gecertificeerd, super sterk, sneldrogend, veilig en betrouwbaar. Efficiënt: vier luchtuitlaatdesigns. De efficiëntie is ongeveer 20% hoger dan bij vergelijkbare producten. Laat het haar van je huisdier na het baden snel zacht worden en...

amazon.nl

Met 4 mondstukken voor verschillende vormen. De flexibele slang kan eenvoudig tot 2,5 m worden verlengd. Met 4 mondstukken voor verschillende vormen. De flexibele slang kan eenvoudig tot 2,5 m worden verlengd. Hierdoor kan de professionele hondenkapper de luchtstroom...

Comfywise

Met de professionele hondenföhn blaas je jouw hond binnen een handomdraai droog. Heerlijk rennen door plassen en rollen door de modder, honden kunnen soms flink ravotten en daarbij nat en vies worden . Dit is geen enkel probleem! Geef jouw hond een salonbeurt allemaal in de comfort van jouw eigen...

Door middel van een waterblazer kun je de vacht van je hond gemakkelijk droogmaken wanneer deze nat is geworden na een duik in de sloot of een harde regenbui. Tevens werkt deze droogblazer voor honden om stof en zand en klitten uit het haar van je hond te halen, wat bijvoorbeeld handig is voor je je trouwe viervoeter gaat borstelen.

Op welke zaken moet je allemaal letten wanneer je een waterblazer voor je hond gaat kopen en welke verschillende modellen en materialen zijn er allemaal? En bovenal, welke drie varianten zijn het beste voor een optimale verzorging van de vacht van jouw hond?

Waarop letten bij het kopen van een waterblazer voor je hond?

Een droogblazer voor honden wordt voornamelijk gebruikt om een natte vacht droog te maken. Het is echter ook een effectief middel om stof en zand en klitten uit de vacht van jouw trouwe viervoeter te verwijderen. De beste waterblazer voor honden is niet altijd de duurste en wanneer je zo’n apparaat gaat aanschaffen, is het belangrijk om naar de sterkte ervan te kijken. Dit geeft namelijk aan hoe snel een hondenvacht gedroogd kan worden.

Je kunt het beste kiezen voor een waterblazer waarbij je zelf de warmte en blaaskracht in kunt stellen, zeker omdat honden in het begin moeten wennen aan het effect en de temperatuur. Deze apparaten zijn in verschillende wattages te verkrijgen en een waterblazer met een hoger motorvermogen zal hierbij meer energie verbruiken. Welk wattage je nodig hebt, ligt aan diverse factoren, zoals de dikte van de vacht en lengte van het haar.

Een ander aspect van waterblazers voor honden is het geluid dat ze produceren. Het maakt sowieso geluid, maar er zijn luidruchtige en stille waterblazers voor honden. Ook produceren lagere blaasstanden minder lawaai dan hogere standen. Veel waterblazers voor honden worden tevens geleverd met verschillende opzetstukken, waardoor je het geheel kunt afstemmen op wat jouw hond nodig heeft.

Welke drie modellen zijn het beste?

Forgoods Hondenfohn met Opzetstukken

Tot slot staat op nummer drie de hondenföhn van Forgoods, welke tevens een laag geluidsniveau heeft om stress bij een hond te verminderen en het gebruiksgemak voor het baasje te verhogen. Er zit een draagbeugel bij de waterblazer voor honden, waardoor je het makkelijk kunt vervoeren. Ook heeft de föhn een flexibele slang die tot twee meter uit te trekken is. De krachtige motor heeft overigens een vermogen van maximaal 2800 Watt. Daarnaast kun je gebruikmaken van drie handige opzetstukken voor het drogen van de hele vacht of juist enkel delen ervan.

Deze waterblazer heeft een compact ontwerp en is geschikt voor alle hondenrassen. Er zitten twee verschillende temperatuurniveaus op, normaal en warm, waarmee je de vacht van jouw hond binnen 10 tot 20 minuten droog blaast. Het model is in zwart te verkrijgen, maar je kunt ook voor een uitvoering in het wit of roze kiezen. Op de droogblazer zitten overigens rubberen, anti-slip pootjes, ter bevordering van het gebruiksgemak.

Voor- en nadelen

Deze waterblazer voor honden van Forgoods heeft de volgende voordelen:

 • Makkelijk te gebruiken door de opzetstukken en flexibele slang.
 • Mooi, modern ontwerp verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • Geschikt voor zowel grote als kleine hondenrassen.

Daarentegen kent het model ook een aantal nadelen:

 • Het snoer is aan de korte kant in vergelijking met andere waterblazers.
 • Relatief hoge prijs

Comfywise Waterblazer voor Honden

Deze hondenföhn is ook voorzien van een draaiknop om de blaaskracht zelf in te stellen tot een maximale luchtsnelheid van 50 meter per seconde. Daarnaast is de temperatuur instelbaar tussen 30 en 70 graden Celsius. Met de flexibele buis, die tot 270 centimeter uittrekbaar is, kun je het apparaat makkelijk bedienen. Overigens is geprobeerd geluidsoverlast zo laag mogelijk te houden doordat het geluidsniveau niet hoger dan 60 decibel komt. Op deze manier is het proces minder stressvol voor je hond.

Elke hondenföhn van Comfywise wordt geleverd met vier verschillende opzetstukken en een speciale hondenborstel. Hierdoor is het geschikt voor elke hond en situatie, aangezien elk opzetstuk weer een andere functie heeft. Zo is er een brede opzetkop die is ontworpen voor het droogmaken van de hele vacht en een rond opzetstuk om een hele zachte vacht te creëren. De platte opzetkop is weer handig voor het droogmaken van de pootjes van je hond. Na het föhnen kun je dan de borstel gebruiken om losse haren en klitten nog te verwijderen en je trouwe viervoeter helemaal te verwennen.

Voor het gebruiksgemak is er ook een handleiding beschikbaar. Overigens weegt het apparaat vier kilogram en heeft het een afmeting van 35 bij 17 bij 20, waardoor het gemakkelijk op te bergen is. Voor de behuizing van deze waterblazer voor honden is gebruikgemaakt van aluminium en ABS plastic, wat duurzame materialen zijn.

Voor- en nadelen

De volgende voordelen zijn verbonden aan de Comfywise hondenföhn:

 • Door het lage maximale geluidsniveau van 60 decibel wordt er minder stress veroorzaakt voor honden.
 • Hoog gebruiksgemak door de flexibele, lange slang en de verschillende opzetstukken.
 • Ook professioneel te gebruiken, zoals in hondensalons.
 • Voorzien van het CE-keurmerk.

Aan de andere kant:

 • De waterblazer heeft maar twee warmtestanden.
 • Op de hoogste stand kan er een piepend geluid ontstaan

Gridbyt Professionele Hondenföhn

Deze waterblazer voor honden van Gridbyt is een professionele hondenföhn en geschikt om de vacht van je hond droog en schoon te blazen. Dit komt van pas wanneer je hond een duik in het water heeft genomen of wanneer hij of zij helemaal is natgeregend. Deze föhn heeft een luchtsnelheid van 25 tot 50 meter per seconde die je zelf aan kunt passen. Zo kun je met de gewenste luchtsnelheid de vacht van je hond droog blazen.

Ook de temperatuur van het apparaat kun je zelf instellen van 30 tot 70 graden Celsius. Hierdoor kun je je hond geleidelijk laten wennen aan de warme lucht en het zorgt ervoor dat vuil gemakkelijker weggeblazen wordt in de vacht. Deze waterblazer heeft een vermogen van 500 tot 2400 Watt en weegt vier kilogram. Het is overigens een compact apparaat, waardoor je het ook weer gemakkelijk kunt opbergen na gebruik.

Naast de hondenföhn krijg je er een flexibele uittrekbare slag, drie opzetstukken en een Nederlandstalige en Engelstalige handleiding bijgeleverd. Dit vergemakkelijkt het gebruik van de waterblazer en zorgt ervoor dat het voor iedere hondensoort geschikt is.

Voor- en nadelen

Er zitten een aantal voordelen aan deze droogblazer voor honden:

 • Een licht en compact ontwerp, waardoor het makkelijk is mee te nemen en op te bergen.
 • Mogelijkheid om de luchtsnelheid en temperatuur zelf aan te passen.
 • Makkelijk te bedienen door de flexibele, uittrekbare slag van 270 centimeter lang en het netsnoer van 220 centimeter lang.
 • Sterke behuizing gemaakt van aluminium en ABS plastic.

Aan de andere kant kent dit model ook een aantal nadelen:

 • Er kan een fluitend geluid uitkomen wanneer de hoge luchtsnelheden gebruikt worden.
 • Er is geen koude stand.
 • Er wordt geen koffer of tas meegeleverd, waardoor het moeilijker op te bergen is
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten