De 3 beste puppybrokken voor jouw allerliefste hondje

6

De meeste mensen vinden een hond het perfecte huisdier. Je hond is er altijd voor je, als je verdriet hebt, maar ook als je blij bent. Als je een moeilijke dag op werk gehad hebt, en je chagrijnig thuiskomt, dan is je hond degene die je weer op vrolijkt. Je hond is altijd positief en kwispelt erop los, en daar kan jij dan een voorbeeld aan nemen. Op deze manier kan jij je zorgen opzij zetten en alle liefde en aandacht aan je viervoeter schenken. Steeds meer mensen nemen tegenwoordig een hond, en dat is niet zonder reden. Er zijn zoveel voordelen verbonden aan het hebben van een hond, zoals de vrijheid en de vrolijkheid die een hond met zich meeneemt.

amazon.nl

Speciaal ontwikkeld voor puppy's van kleine en mini rassen met een gevoelige spijsvertering. Ook geschikt voor drachtige/zogende teven Graanvrij hondenvoer, samengesteld met cassave voor energie en een goede spijsvertering Met speciale ingrediënten om een gezonde...

Farm Food

Goed om te weten:Productkenmerken diervoeding: Geen kunstmatige smaakstoffen / Geen kunstmatige geurstoffen / Geen kunstmatige kleurstoffenSmaak dierenvoeding: RundLeeftijd dier: Puppy (1-12 maanden)Grootte honden/kattenras: Hele kleine hondenrassen (1-5 kg)Speciaal voedingsdoel: Geen speciaal...Een puppy is een jonge hond die nog veel zorg nodig heeft. Zo’n jonge hond is extra leuk om te kopen, omdat je zo de ontwikkeling van jouw puppy tot volwassenen hond mee kan maken. De band tussen jou en je hond is een stuk sterker als je hem of haar vanaf jongs af aan al meemaakt. Jij wil alleen maar het beste in huis voor jouw lieve hond! Daarnaast is het vooral bij een jonge hond, belangrijk dat je de goede puppybrokken voor hem of haar koopt.

Puppyvoer is een complex concept, omdat elke type puppybrokken weer iets anders belooft en er weer andere gevolgen aan verbonden zijn. Om het jou als hondenbezitter wat gemakkelijker te maken, wordt hieronder de top 3 puppybrokken besproken. Deze puppybrokken zijn het allerbeste voer dat je in huis kan halen voor jouw jonkie! Lees hieronder meer over de top 3, zodat jij met een druk op knop deze puppybrokken kan bestellen.

Waar moet je allemaal op letten bij het kopen van puppybrokken?

Het kopen van puppybrokken gaat niet zonder haken of ogen. Het is altijd enorm lastig in te schatten bij welke vitaminen, mineralen en vezels jouw hondje baat heeft. Het is daarom om af en toe op periodieke controle bij de dierenarts te gaan. Hier wordt je hondje van top tot teen nagekeken en wordt gekeken of er eventuele tekorten zijn qua vitaminen en mineralen. Afgaand op het rapport en advies van de dierenarts, kan jij de puppybrokken uit gaan zoeken. Het is dus verstandig om ook daadwerkelijk advies in te winnen van een deskundige, voordat je tot een aankoop overgaat.

Tevens is het van essentieel belang dat je er goed op let dat er niet te veel calcium en voldoende eiwit in de brokken zit. Dit is namelijk niet voor elk soort puppybrokken het geval. Er zijn bepaalde richtlijnen voor het kopen van brokken, en daarin staat beschreven dat de brokken niet te veel calcium mogen bevatten. Puppy’s kunnen calcium namelijk nog niet goed opnemen in het lichaam en het daardoor afscheiden. Vooral puppy’s die uitgroeien tot grote honden is het belangrijk dat de calcium binnen de perken blijft. Het kan namelijk voorkomen dat er zich problemen aan het skelet ontwikkelen. Het is ook goed om de balans met fosfor in de gaten te houden. De verhouding tussen calcium en fosfor moet 1.3x zijn. Fosfor kan schadelijk zijn, dus er mag nooit meer fosfor dan calcium in de brokken zitten.

Voor eiwitten geldt eigenlijk het tegenovergestelde: een puppy heeft juist meer eiwitten nodig dan een volwassen hond. De puppy moet immers nog groeien, en wat is er beter voor spiergroei dan eiwit? De brokken moeten genoeg eiwitten van een goede kwaliteit hebben. Dierlijk eiwit is beter dan plantaardig eiwit, maar plantaardig eiwit kan ook zeker werken. In het algemeen moeten de brokken ruim 28% aan eiwitten bevatten, en dit moeten vooral dierlijke eiwitten zijn. Plantaardige eiwitten mogen ook, om het eiwitgehalte nog wat omhoog te krikken. Jouw hondje zal heerlijk smullen van deze gezonde brokken met lekker veel eiwitten. Jij blij, je hondje blij!

Eukanuba Dog Puppy Large Breed - Kip - Puppyvoer - 15 kg


Dit voer is zo goed, dat het zelfs een bepaalde prijs gewonnen heeft: de Crufts, World Dog Show (European Dog Show 2012). Dat is natuurlijk niet voor niks: de brokken bevatten extra toegevoegde middelen zoals omega-6, vetzuren en eiwitten. Deze mineralen zorgen ervoor dat de vacht van jouw hondje mooi gaat glimmen, maar ook dat de organen van jouw hond op een goede manier groot worden. Jouw hondje wordt een slimme hond dankzij dit type voer, omdat er speciale stoffen inzitten die het leerproces van jouw hondje stimuleren. Op deze manier wordt het aanleren van commando's een fluitje van een cent!

Daarnaast is dit voer speciaal ontwikkeld voor puppy's die een zwak immuunsysteem hebben, omdat hun weerstand niet al te best is. Dierenartsen hebben met de makers van deze brokken samengewerkt om zo de belangrijkste stoffen en wat extra van dit soort belangrijke vitaminen in het voer te verwerken. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat jouw hondje iets tekort komt!

Voordelen

  • Extra veel voedingsstoffen die goed van pas komen voor zwakke honden
  • Prijswinnaar

Nadelen

  • Enkel grote verpakkingen beschikbaar

Carocroc Puppy Large Breed 15 KG


Deze puppybrokken zijn speciaal gemaakt voor jonge pups die van het leven houden. Puppy's die veel energie hebben, en graag spelen totdat ze moe in hun mand vallen. Dit komt omdat er enorm veel vitaminen in de brokken zitten. Deze vitaminen heeft jouw puppy nodig om vol levenslust te zitten. Een vitale hond heeft echt baat bij deze brokjes, zodat hij/zij iedere dag kwispelend naast de deur kan zitten om tijdens het uitlaten er weer op los te dartelen. De brokken zijn gemaakt van gedroogd kippenvlees, diverse soorten bindingsmiddelen en andere eiwitten. Ook zitten er onwijs veel eiwitten in de brokken, die ervoor zorgen dat de spieren van jouw hondje zich optimaal ontwikkelen.

Voordelen

  • Lekker krokante brokken die smaken naar meer
  • Alle vitamines komen aan bod

Nadelen

  • De brokken kunnen soms ietwat droog zijn: week ze in een beetje water en de brokjes worden heerlijk smeuïg

Farm food pup kleine rassen


Dit type puppybrokken is speciaal gemaakt voor de wat kleinere honden. De brokken zijn van een niet al te groot formaat, wat handig is zodat je kleintje zich niet kan verslikken. Het is vooral bedoeld voor honden van 0 tot en met 12 maanden. Het hondenvoer is van uitzonderlijk hoge kwaliteit, omdat er gewerkt wordt met extra smaakmakers. Deze zorgen ervoor dat het eten nog verslavender wordt van deze brokken: ze zijn om je vingers (of poten) bij af te likken. Jouw hondje zal dit ongetwijfeld ook vinden! Daarnaast hebben de brokken enorm veel goede voedingsstoffen, wat zorgt voor een enorm zuiver resultaat. De chemische hulpstoffen zoals anitoxidanten zorgen ervoor dat de brokken er aantrekkelijk uitzien en dat de vacht van je puppy helemaal gaat stralen. Jouw hondje heeft energie voor 10 dankzij deze smakelijke brokjes!

Voordelen

  • Klein formaat brokken zodat je hondje zich niet kan verslikken
  • Veel vitaminen en mineralen zorgen ervoor dat je hondje evenwichtig op kan groeien
  • Het eten is licht verteerbaar

Nadelen

  • Vrij prijzige brokken
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten