De 5 beste wasmiddelen onder de loep genomen

143

Tegenwoordig zijn er oneindig veel soorten wasmiddelen. Zo bestaan er wasproducten voor de zwarte was, wasmiddel voor de gekleurde was en wasmiddel voor de witte was, en verschillen deze soorten onderling weer in tal van verschillende eigenschappen. Ook wordt er nog eens onderscheidt gemaakt tussen vloeibare wasproducten en waspoeder. Het vinden van het beste middel is dan ook een lastige opgave. Om de aankoop van wasproducten wat eenvoudiger te maken kun je een kijkje nemen bij de onderstaande best geteste middelen van dit moment. De onderstaande wasproducten zijn allen van hoge kwaliteit en hebben elk zo hun unieke voor- en nadelen. Bekijk daarom elk onderstaand wasmiddel en vergelijk welke eigenschappen voor jou van belang kunnen zijn

Soak Wash no-rinse wolwasmiddel

Een zeer gewild en gelieft wasproduct is het middel van Soak. Soak Wash no-rinse wolwasmiddel is het beste middel voor de zeer fijne was en kan gemakkelijk gebruikt worden voor de handwas. Zo is deze wasformule speciaal samengesteld voor zeer fijne hand was of een lichte machinewas, zoals bijvoorbeeld voor het wassen van garens, lingerie, zachte truien, of babykleertjes. Indien je het wasmiddel gebruikt zonder wasmachine kun je het product simpelweg in een bak met water doen en je kleden een tijdje erin laten weken. Het product is al effectief met zeer lage temperaturen. Na het weken hoef je de kleding enkel uit te knijpen en plat te drogen. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk wassen en heb je geen andere producten meer nodig zoals waspoeder en wasverzachter.

De Soak Wash no-rinse wasformule behandeld en reinigt uiterst voorzichtig en kan ook in de machine gebruiken worden. Het middel is volledig vrij van parfum, en is dan ook geurloos. Hierdoor is het product veilig te gebruiken voor de huid en niet schadelijk voor het milieu. Ook zijn de flessen van het merk gemaakt van gerecycled kunststof, en gaat het wasproduct dankzij de geconcentreerde volume extra lang mee.

Voordelen
- Milieu- en huidvriendelijk
- Bevat natuurlijke ingrediënten
- Slechts 1 eetlepel is al voldoende
- Geschikt voor de zeer fijne was

Nadelen
- Dankzij het veilige en duurzame karakter heeft het wasmiddel geen parfum geur

De Ecover - Vloeibaar Wasmiddel Universal

Wil je graag wassen zonder daarbij schade aan te brengen aan het milieu? Dan is Ecover een uitstekende keuze. Het beste duurzame wasproduct van dit moment is het Ecover vloeibaar wasmiddel voor universeel gebruik. Zo was je met deze formule eenvoudig je gekleurde en bonte was, je witte was en je donkere was, en zorg je daarmee altijd voor een uitstekend resultaat. Dankzij een krachtige formule bestrijdt dit eco product hardnekkige vlekken en zorgt het tegelijkertijd voor een zo optimaal mogelijk kleurbehoud. Ook verwijdert de wasformule katoenpluisjes na veelvuldig wassen en werkt het product krachtiger dan waspoeder. Hierdoor krijgen je kledingstukken weer geheel nieuw leven in geblazen en gaan ze een stuk langer mee.

Ecover heeft een heerlijke natuurlijke geur. Wanneer je de Ecover fles opent komt de frisse en kruidige geur van kamperfoelie, jasmijn en lelie je tegemoet. Het wasproduct is gemaakt met plantaardige ingrediënten, die biologisch afbreekbaar zijn, waardoor het middel niet schadelijk is voor het milieu. Ook is de fles erg duurzaam, dankzij het 100% post-consumer recyclede plastic en de makkelijk recycleerbare nieuwe dop dat uit 50% post-consumer recycled plastic bestaat.

Voordelen
- Gemaakt met plantaardige ingrediënten
- Duurzame verpakking
- Krachtige formule

Nadelen
- Geen

Robijn Klein & Krachtig Black Velvet Vloeibaar Wasmiddel

Robijn Klein & Krachtig Classics Black is het beste vloeibaar wasmiddel voor het wassen van zwarte was. Het wasmiddel zorgt namelijk voor het behouden van donkere en zwarte kleur van kledingstukken. Hierdoor worden je donkere en zwarte kledingstukken minder snel dof en kun je langer van je kleding genieten. Het product is daarnaast ook verrijkt met een Black Serum, waardoor je was langer fris blijft ruimen en de stof van je kleding langer zijn vorm blijft behouden. Ook draagt dit wasmiddel voor zwarte was bij aan het langer behoud van je kledingstukken.

De Robijn Klein & Krachtig wasformule is een extra geconcentreerd vloeibaar wasproduct, waardoor je minder van het product hoeft te gebruiken en je fles Robijn dus erg lang mee gaat. Hierdoor is het product zuiniger dan vele waspoeder producten, en bespaar je niet alleen geld uit, maar ontlast je ook het milieu. Ook heeft het merk rekening gehouden met een duurzaam design van haar flessen. Zo zijn de flessen van Robijn gemaakt van 70% gerecycled plastic en kunnen volledig gerecycled worden.

Voordelen
- Speciaal ontwikkeld voor het wassen van zwarte en donkere kleding
- Zeer geconcentreerde formule
- Recyclebare fles

Nadelen
- Geen plantaardige ingrediënten

De Frisse Reus Lotus Amandel wasgel

Indien je op zoek bent naar een krachtig wasmiddel voor het verwijderen van vlekken en het verwijderen van hardnekkige vuil uit kleding is het Lotus Amandel wasgel van Frisse Reus een uitstekende keuze voor jou. Dit product is ideaal wanneer je een gezin hebt met buiten spelende kinderen. Het verwijderen van gras vlekken, modder en zand is met deze wasformule geen enkel probleem. Het product heeft een heerlijk ruikend aromatherapie parfum van Lotus en Witte Lelie geur, waardoor je was altijd heerlijk fris ruikt. Deze heerlijke geur blijft langdurig na het wassen in je kleding, waardoor je zo lang mogelijk van de frisse geur kunt genieten.

De Frisse Reus Lotus Amandel wasgel is speciaal samengesteld voor het grondig wassen van witte en zeer lichte was, en laat je witte en lichte kleur kleding weer stralen. Met het product hoef je jouw witte was daarnaast niet op hoge temperaturen te wassen. Het product is namelijk al effectief tegen het verwijderen van vlekken vanaf 20 °C en is geschikt voor wastemperaturen van ca. 20 °C tot 60 °C. Indien je het product op lage temperaturen gebruikt is het wasproduct minder belastend voor het milieu dan vele andere producten.

Voordelen
- Speciaal ontwikkeld voor witte en lichte was
- Werkt hardnekkige tegen vuil en vlekken

Nadelen
- Niet erg duurzaam
- Geen plantaardige ingrediënten

Robijn Klein & Krachtig Color Vloeibaar Wasmiddel

Een van de meest populaire wasmiddelen is het klein & krachtig wasmiddel van Robijn. Dit wasmiddel voor wasmachine en voor een gekleurde en bonte was zorgt ervoor dat je kleding zo lang mogelijk zijn kleur blijft behouden. De wasformule beschikt over een krachtig Color Serum dat ervoor zorgt dat je kleding mooi in vorm blijft. Ook heeft het wasmiddel een heerlijk frisse geur die je langdurig blijft ruiken nadat je kleding gewassen is.

Dankzij een zeer geconcentreerde volume hoef je slechts weinig van dit product te gebruiken en bespaar je daarmee flink wat geld. Ook is het product hierdoor een stuk beter voor het milieu dan doorsnee wasproducten. Robijn Klein & Krachtig wordt daarnaast geleverd in praktische wasmiddelflessen die ervoor zorgen dat je gemakkelijk kunt schenken zonder hierbij te lekken. Hierdoor heb je geen last van vlekken rondom het wasproduct en wasmachine. Ook zijn de flessen van het merk gemaakt met 70% gerecycled plastic en zijn ze 100% recyclebaar. Hierdoor is het wasproduct minder schadelijk dan vele andere wasproduct merken.

Voordelen
- Zeer geconcentreerde formule
- Recyclebare fles

Nadelen
- Niet enkel plantaardige ingrediënten

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten