De beste TV onder 1000 euro om te kopen

1854

Als je op zoek bent naar een tv minder dan 1000 euro vind je deze mischien hier. In deze prijsklasse ontvang je normaal gesproken geen premium functie zoals Oled of QLED-displays. Echter, basis specificaties zoals Ultra-HD resolutie (3840 × 2160 pixels) en HDR (ten minste 8-bit FRC) en apps voor Netflix en Co. zijn standaard, evenals HDMI 2.0 en HDCP 2.2.

Uiteraard kun je met kleinere tv-schermen genieten van betere beeldkwaliteit, geluid of slimme tv-functies. Met een prijslimiet van ongeveer 1000 euro kunt je al zeer goed uitgeruste apparaten krijgen.

Sony KD-49XE9005

Deze Sony is voor ons de beste tv onder 1000 euro. Sony heeft een lange traditie als het gaat om beeldkwaliteit en combineert deze voordelen nu met een besturingssysteem dat belooft om over een lange periode zoveel mogelijk slimme functies te garanderen: Android tv.

Na een recente update zijn Sony's Tv's overgeschakeld op Android 7, wat eigenlijk een positief effect heeft op het overzicht in de instellingsmenu's.

Nu is het veel gemakkelijker om terug te gaan naar het tv-programma van het slimme niveau, favoriete kanalen en opnames te beheren of instellingen te vinden in de Sony KD-49XE9005. Maar Sony heeft – hopelijk – nog niet het einde van zijn ontwikkeling bereikt wat betreft de algehele intuïtiviteit van de bediening of de snelheid. Je kunt nu al genieten van een gigantische vloed aan apps.

Met de  uiterst interessante plug-ins openen volledig nieuwe dimensies van entertainment voor een tv. De 16 gigabytes aan vast geheugen van de Sony KD-49XE9005 moeten worden gevuld. De populaire "klassieke" video on demand apps zijn ook te vinden in de Playstore in grote verscheidenheid en leveren natuurlijk ook HDR in Ultra-HD.

Het UHD-ledpaneel

Het LCD-paneel lijkt erg op het dure topproduct van Samsung en levert het beste ISO-schaakbordcontrast

De Leds van de achtergrondverlichting zijn voor kleur verbeterd en bieden een even grote kleurruimte als duurdere modellen. De lichtopbrengst van de Sony KD-49XE9005 is iets hoger om bijna het dubbele van die van de anderen te bereiken.

Android als centrale punt

Android is  het centrale punt van de apparaatcontrole en apps staan  hier centraal. Klassieke tv-functies verschijnen als een bijzaak, wat voor veel klanten een enorme verandering zal betekenen.

Zodra de menu's op het scherm worden opgeroepen, werkt de navigatie, maar het lijkt erop dat de Sony vaak wacht op een reactie van het internet om de aanbevelingen en de inhoud van de app op elkaar af te stemmen. Maar in tegenstelling tot de vorige generaties is het al een stuk beter en sneller geworden.

Sony wint echter met het enorme aantal apps en opties, van spraakbesturing tot schermspiegeling van Miracast en geïntegreerde Chromecast-functiepunten.

Besluit

Sony levert de beste achtergrondverlichting in de test en kan scoren met een intelligente beeldverwerking en hoogwaardige kleuraanpassing. Daarnaast is het aanbod van Android-apps groot.

Panasonic TX-49HXW944

Eerste aanblik

De Panasonic pro TX-49HXW944 biedt een edele buitenkant in plexiglaslook. Onder de “motorkap” is een krachtig besturingssysteem aan het werk met FirefoxOS. Meestal is het echter verborgen voor de gebruiker – de gebruikersinterface ziet eruit als die van een buis-tv in huis.

De bediening

De tv heeft een globale zenderlijst die je kunt n bewerken zoals je wilt; daarnaast heeft de tv ook een favorietenlijst. Het menu kan door de gebruiker naar wens worden geconfigureerd. De indeling van de knoppen op de afstandsbediening is net zo intuïtief als het apparaatmenu. De belangrijkste knoppen voor het wijzigen van het volume en de zenders zijn ook in het donker te vinden.

De knoppen op de afstandsbediening van de TX-49HXW944 zijn duidelijk gerangschikt en zijn groot genoeg, zelfs voor mannenhanden. De achterkant van de tv is verborgen onder een mooi plexiglas.

Talrijke online diensten

De huidige "slimme" Panasonic Tv's ondersteunen veel gratis en betaalde internet videodiensten. Naast YouTube en talrijke streamingproviders bieden de Tv's ook muziekkanalen aan zoals Spotify. De multimedia mogelijkheden van Panasonic TV's zijn goed, maar niet uitgebreid: vanaf USB-media spelen ze audiobestanden af in het FLAC- en het MP3-formaat.

Foto’s bekijken en beelden in jpeg-formaat lukt perfect. Je kunt ook digitale foto’s met hoge resolutie bekijken, maar je kunt er niet op inzoomen.

Het geluid is vrij scherp maar ideaal voor een kleinere ruimte.

Het beeld van deze tv is veel dynamischer: landschappen lijken duidelijk afgebakend, contrasten genuanceerd. Dankzij de brede kijkhoek van het gebruikte paneel blijft de beeldindruk stabiel.

Aan de ene kant stralen heldere sequenties uit – maar door de relatief vlakke zwarte, donkere gebieden van het beeld zien ze er iets minder spectaculair uit dan bij duurdere modellen.

Conclusie

Als je een Tv-toestel wilt dat niet te groot is, makkelijk te gebruiken en geschikt voor daglicht, dan is deze Panasonic de juiste keuze.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten