De 5 beste stoomkokers van dit moment van naderbij bekeken

2845

Mocht je alles uit jouw keuken willen halen dan is het noodzakelijk om de juiste spullen te kopen. Er zijn veel apparaten te vinden die het koken een stuk makkelijker kunnen maken. Een van deze apparaten is de stoomkoker. Met een stoomkoker is het mogelijk om jouw eten klaar te maken, zonder dat je hiervoor olie voor nodig hebt. Dit maak het echt een stuk gezonder om bijvoorbeeld aardappeltjes te eten. Als je meer te weten wilt komen over het kopen van een stoomkoker dan is het handig om dit artikel even goed door te nemen. Hieronder hebben we namelijk de voordelen van een stoomkoker op een rijtje gezet. Ook laten we je zien wat de beste stoomkokers van dit moment eigenlijk zijn.

Het belang van een stoomkoker

We laten je straks meer zien over de beste stoomkokers die je kunt kopen voor bij jou in huis. Echter doen we er verstandig aan om even in te zoomen op de stoomkoker zelf. Wat is namelijk het voordeel van een stoomkoker voor bij jou in de keuken? De stoomkokers houden meer voedingsstoffen in je voedsel vast. Ook zal je eten meer kleur behouden. Maar misschien het belangrijkste voordeel is het feit dat een stoomkoker de behoefte aan olie volledig elimineert. Het stomen van voedsel is een veel gezondere manier van koken en kan tot 25% meer vitaminen vasthouden dan conventioneel gekookt voedsel. Dit is dus ideaal voor de mensen die graag wat gezonder door het leven willen gaan.

Maar gebruik je een stoomkoker dan alleen om groenten te koken? Nee, dat zeker niet. Het is waar dat een stoomkoker geweldige manier is om je groenten knapperig en smaakvol klaar te maken. Maar wist je dat je ook brood, gebak, vis en vlees kunt klaarmaken met een stoomkoker? Het is ook ideaal voor het ontdooien van voedsel omdat het niet meer zorgt voor een te hete temperatuur. Daarnaast blijft het voedsel vochtig zodat het smaakt alsof het net gekookt is! Stomen voorkomt ook kruisbestuiving. Mocht je dus tegelijkertijd zalm en chocolade klaar willen maken dan zal dit geen probleem opleveren. Niet zo raar dat zoveel mensen kiezen voor een stoomkoker in huis.

De top 5 stoomkokers

Je doet er dus echt verstandig aan om dit product ook in huis te halen. Echter is het wel zo dat er nogal veel opties zijn om voor te kiezen. Hoe weet je nu of je de juiste kwaliteit in huis weet te halen? Om het kopen vaan een stoomkoker wat makkelijker te maken hebben we hieronder een selectie voor je gemaakt. Kies je voor een van de onderstaande modellen dan zal ook jij zeker weten dat je een uitstekende kwaliteit in handen hebt. Door deze hoge kwaliteit zal je voor een lange tijd plezier hebben van je aankoop:

Russel Hobbs 3 Tier Food Steamer

We keren wee even terug naar het merk Russel Hobbs, het is nu eenmaal een van de beste merken die je maar kunt kiezen voor bij jou in de keuken. Met de Russel Hobbs 3 Tier Food Steamer zal je dan ook echt niets te klagen hebben. Dit product stelt je in staat om eenvoudig verschillende soorten ingrediënten op een gezonde manier klaar te maken. Het grote volume van 10,5 liter is verdeeld in 3 afzonderlijke lagen. Deze lagen zorgen er dus weer voor dat je verschillende gerechten klaar kunt maken. Krijg je gasten over de vloer dan kan je zonder problemen zorgen voor verschillende gangen. Alles wordt tegelijkertijd gestoomd, hierdoor weet je zeker dat je niet lang hoeft te wachten voordat het allemaal is gestoomd. Je kunt de starttijd eenvoudig instellen via de digitale timer. Het display maakt het een stuk makkelijker om te zien welke instellingen je hebt gekozen. Hij is zeker niet goedkoop, echter is hij de prijs meer dan waard.

Voordelen

 • Je kunt de foodsteamer eenvoudig bedienen via het digitale display
 • De kunststof handgrepen blijven koel tijdens het stomen

Als je zelf ook echt op een gezonde manier wilt koken raden wij je zeker aan om te kiezen voor een stoomkoker. Dit is echt een van de beste investeringen om te maken. Niet alleen zorg je ervoor dat je jouw groenten en vlees makkelijk kunt klaarmaken, maar je maakt het ook nog eens overbodig om olie toe te voegen. Dankzij de info uit dit artikel zal het ook voor jou makkelijker zijn om een goed product te kopen voor in huis. Blijf zeker even hangen op deze site voor nog veel meer artikelen over het kopen van de beste producten.

Tefal Minicompact VC1301

Dit is een merk wat je waarschijnlijk nog niet zal kennen, los van de pannen natuurlijk. Laat dit je echter niet weerhouden om een aankoop te maken, het is namelijk een merk wat een prima kwaliteit weet te leveren voor bij jou in huis. Deze Tefal stoomkoker Minicompact VC1301 is namelijk een ideale aanwinst om verschillende gerechten tegelijk klaar te maken. Hij is dan ook voorzien van 3 verschillende stoommanden. Door deze verschillende mandjes kan je gelijk meer eten klaarmaken. Mocht je een groot gezin hebben dan komt dit zeker van pas.  De timer zorgt ervoor dat u de juiste bereidingstijd instelt. Is de tijd voorbij dan zal het product vanzelf uitgaan. Je kunt hem hierdoor niet meer per ongeluk aan laten staan.

Voordelen

 • Met de 3 stoomkommen kun je meerdere gerechten tegelijk bereiden
 • Ook deze stoomkoker is voorzien van een Keep Warm-functie

Braun FS3000WH stoomkoker

Ook Braun is een uitzonderlijk goed merk om voor te kiezen voor bij jou in huis. Met de Braun FS3000WH stoomkoker kun je super eenvoudig op een gezonde manier koken zonder dat je hiervoor olie nodig hebt .De stoomkoker zorgt voor het behoud van smaak en voedingsstoffen tijdens het klaarmaken van de meest heerlijke gerechten. Of je nu van plan bent om rijst klaar te maken of om je zalmpje te stomen, met deze stoomkoker is het echt allemaal mogelijk. De Braun stoomkoker produceert stoom na 45 seconden. Door deze korte duur hoef je niet lang te wachten voordat je kunt gaan beginnen met het koken. Het is mogelijk om de timer in te stellen tot 60 minuten. Als de ingestelde tijd voorbij is dan zal je vanzelf een seintje krijgen. Dit product wordt geleverd met 2 bijgeleverde stoomkommen. Deze zijn ieder 2 liter groot. Hij is iets kleiner dan die van hierboven, echter is het alsnog een goede optie om te kiezen. Na gebruik kan de stoomkoker eenvoudig worden gereinigd door deze in de vaatwasser te zetten.

Voordelen

 • Deze stoomkoker is voorzien van een uitstekende prijs kwaliteit verhouding
 • Het is mogelijk om de losse onderdelen te wassen in de vaatwasser

Russell Hobbs Cook at Home Steamer 19270-56

Zoals je wellicht al wel weet is Russell Hobbs echt een ontzettend goed merk om voor te kiezen. Dit is dan ook goed terug te zien bij de Russell Hobbs Cook at Home Steamer 19270-56. Met dit product is het mogelijk om een gezonde maaltijd op tafel te zetten zonder dat je hiervoor ongezonde olie hoeft te gebruiken. Deze stoomkoker heeft ruim 3 stoombakken met een totale inhoud van 9 liter. Dit maakt het mogelijk om eten klaar te maken voor wel 4 personen. Naast de stoombakken krijg je bij je aankoop ook nog eens een 1 liter stoommandje. Dit mandje stelt je in staat om rijst klaar te maken. Door het waterreservoir te vullen en de timer aan te zetten wordt het eten vanzelf klaargemaakt. Kijk zeker even in de handleiding om de stoomtijden per ingrediënt op te zoeken. Dit maakt het mogelijk om precies te zien hoe lang het eigenlijk duurt.

Voordelen

 • In de handleiding staat precies vermeld hoe lang je jouw eten moet stomen
 • Je krijgt een handig stoommandje voor het bereiden van rijst.
 • De stoombakken zijn stapelbaar en nemen daardoor minder plaats in op

Magimix Le Cuiseur Vapeur 11582NL

De Magimix Le Cuiseur Vapeur 11582NL is een uitstekende optie om voor te kiezen. Dit product is aan te merken als een multifunctionele stoomkoker. Dit maakt het mogelijk om super snel en eenvoudig een gezonde maaltijd klaar te maken zonder dat je hiervoor ook maar een druppeltje vet hoeft te gebruiken. Het is met dit model mogelijk om eenvoudig te kiezen uit 4 automatische programma's. Dit maakt het mogelijk om altijd weer de juiste temperatuur te gebruiken. Kies je voor dit product dan ben je voorzien van 2 grote stoombakken met een inhoud van 5,5 liter. Ook zijn de bakken voorzien van een afneembare bodem met een staak voor het opwarmen van saus of rijst. Je wilt nu eenmaal wel eten klaar kunnen maken voor al je gasten. De onderste schaal bevat ook inkepingen speciaal voor het koken van een ei. Hij is zelfs voorzien van een warm houdfunctie. Mocht je zoon of dochter wat later zijn voor het eten dan zal dit geen enkel probleem meer hoeven te zijn.

Voordelen

 • Deze stoomkoker is voorzien van 4 automatische temperatuurinstellingen
 • Dankzij de bijgeleverde rijstkom met deksel kun je ook rijst klaarmaken
 • De keep-warm functie maakt het mogelijk om het eten warm te houden
Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten