De 5 beste wafelijzers van dit moment

2862

Hou jij wel van een wafel? Dan ben je zeker niet de enige, heel veel mensen vinden het lekker om deze zoete lekkernij naar binnen te werken. Hoewel je ervoor kunt kiezen om een wafel te halen bij een wafelkraam is het natuurlijk veel leuker om ze zelf te maken. Wil je dit kunnen doen dan zal je alleen wel over een wafelijzer moeten beschikken. Door middel van dit ijzer zorg je namelijk voor de juiste vorm. Weet je niet waar je op moet letten bij het kopen van een wafelijzer? Dan hoef je je geen zorgen te maken, hieronder hebben we namelijk de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet. Dankzij deze info zal ook jij binnen no time over een goed ijzer kunnen beschikken.

Het belang van een wafelijzer

We gaan je zo meer laten zien over het kopen van een goed wafelijzer. Echter zullen we eerst even stil moeten staan bij het ijzer zelf. Waarom zou jij er namelijk ook in huis moeten hebben? Zoals we al even kort hebben aangegeven is het eigenlijk alleen met een goed wafelijzer mogelijk om zelf wafels te maken thuis. Zonder dit ijzer kun je nooit de juiste vorm krijgen. Het is een beetje hetzelfde als bij het maken van poffertjes. Wil je de juiste vorm krijgen dan zal je over de juiste mal moeten beschikken. Door middel van een goed wafelijzer is het ook voor jou mogelijk om heerlijke wafels te maken. Deze ijzers zijn zo gemaakt dat ze altijd zorgen voor de juiste dikte. Hiermee kan je dus dezelfde wafels maken die je ook bij de kraampjes kunt vinden.

Naast het feit dat het maken van wafels mogelijk is met een dergelijk ijzer is het ook nog eens zo dat je er andere dingen mee kunt maken. Vaak zijn de wafelijzers voorzien van een uitneembaar opzetstuk. Dit opzetstuk kun je vervolgens vervangen voor een opzetstuk voor poffertjes. Zo heb je dus eigenlijk twee aankopen in een. Belangrijk om te vermelden is wel dat dit niet voor ieder ijzer het geval is. Controleer dus even goed welk product je koopt voordat je zomaar een aankoop doet. Door het juiste onderzoek te verrichten kom je niet meer voor verrassingen te staan.

Fritel WA 1450

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor de Fritel WA 1450. Dit wafelijzer maakt 2 stuks per keer. Hierdoor kun je de dag dus gelijk goed beginnen. De wafels hebben een afmeting van 4 bij 7 centimeter. Dit maakt het een ideale keuze voor de mensen die het lekker vinden om een grote wafel te eten als snack. Hij is voorzien van ruim 1.400-watt vermogen. Dit maakt het mogelijk om de wafels echt ontzetten snel te verwarmen. De Cool Touch-handgrepen zorgen ervoor dat deze altijd koud blijven tijdens het bakken. Zo brand je nooit meer je handen bij het pakken van de wafels. Het vet wordt opgevangen in een aparte opvangbak, hierdoor blijven de wafels lekker gezond. Zo kom je niet aan van al die lekkere dingen.

Voordelen

 • Dankzij de anti-aanbak laag plakt het beslag niet aan de wafelplaten
 • Doordat je hem verticaal kunt neerleggen neemt hij weinig ruimte in beslag

Je hebt als het goed is een beter beeld gekregen over het kopen van een goed wafelijzer voor bij jou in huis. Dankzij onze handige selectie is het niet meer nodig om heel de stad te doorzoeken naar een goede aankoop. Met een dergelijk ijzer kan je voor jezelf en voor je kinderen altijd weer zorgen voor een lekkere snack. Heb je meer aankopen nodig voor in de keuken zoals een keukenmachine of staafmixer? Dan is het handig om zeker even een kijkje te nemen bij onze andere producten. Dankzij onze site weet je namelijk zeker dat je nooit meer een miskoop hoeft te maken. Voortaan kom jij alleen met de beste producten thuis.

Domo DO9047W

Of je nu een heerlijk knapperige, bruine wafel of een zachte wafel wilt hebben, echt alles is mogelijk met de Domo DO9047W. Dit maakt het dan ook gelijk zo’n goed wafelijzer om te kiezen voor bij jou in huis. Met de handmatig instelbare temperatuur is het mogelijk om een wafel te maken op een manier die jij het lekkerst vindt. Het wafelijzer is geschikt voor het maken van wafels tot een dikte van 2,6cm. Variëren is nog nooit zo makkelijk geweest. Hij is ook nog eens gemaakt van de sterkste kwaliteit materialen die je maar kunt vinden. Hierdoor ben je voorzien van een aankoop waar je voor een ontzettend lange tijd plezier van zult hebben. Niet voor niets dat zoveel mensen kiezen voor dit ijzer.

Voordelen

 • Dankzij de anti-aanbak laag kleeft het deeg niet aan de wafelplaten
 • De temperatuur kan handmatig worden ingesteld waardoor je wafels kunt personaliseren

Deze platen maken het mogelijk om wafels van wel 2.6cm dik klaar te maken

Domo DO9043W Pro

Hoewel dit een iets onbekender merk is, is het wel een goed wafelijzer om te kiezen voor bij jou in huis. Dit wafelijzer maakt het namelijk mogelijk om op een eenvoudige manier Belgische wafels te maken op een professionele werkwijze. Met de Domo DO9043W Pro zal je dan ook echt als een ware wafelbakker aan de slag kunnen gaan met het bakken. Met dit automatisch omkeerbare wafelijzer kan je ervoor zorgen dat jouw wafels op een gelijkmatige bruin worden gemaakt. Wat dit ijzer voor wafels bijzonder maakt is dat je in staat bent om een temperatuur in te stellen. Dit zal ervoor zorgen dat het toestel automatisch stopt. Zo heb je voldoende tijd over om andere dingen te doen tijdens het koken. Je hoeft alleen maar op de Crisp knop te drukken om krokante wafels klaar te maken. Hoe makkelijk kan het zijn?

Voordelen

 • Het wafelijzer draait automatisch om waardoor de wafels gelijkmatig bruin worden
 • Je krijgt een signaal te horen zodat je weet dat de wafels klaar zijn.
 • Het is mogelijk om de wafels extra krokant te maken met behulp van de Crisp knop

FriFri BMC3000 Twins

We blijven even hangen bij het merk wat we hierboven ook al hebben benoemd. De FriFri BMC3000 Twins is echt ideaal als het aankomt op het bakken van alle mogelijke soorten wafels. Het bijzondere aan dit wafelijzer is dat je aan beide kanten een aparte grillplaat kunt vinden. Deze grillplaat kun je zelfstandig instellen met betrekking tot de temperatuur. Hierdoor kun je wafels klaarmaken die tenminste echt zo zijn zoals jij ze wilt hebben. Zo kunt je bijvoorbeeld de ene kant iets donkerder laten worden terwijl je de andere kant juist wat lichter hout. Door de twee aparte thermostaten is de temperatuur constanter en wordt het deeg sneller gebakken. Daar komt ook nog eens bij dat de temperatuurverschillen veel kleiner zijn. Dit proef je echt bij het bakken van je wafels. Om te kunnen variëren in het type wafel zijn de bakplaten onderling uitwisselbaar. Je kunt deze los kopen. Van een wafel in de vorm van een hart tot aan de standaard rechthoek, met dit wafelijzer is echt alles mogelijk.  

Voordelen

 • De twee thermostaten kunnen individueel ingesteld worden voor het bakken
 • De bakplaten zijn onderling uitwisselbaar waardoor je makkelijk kunt wisselen

Door de afneembare ijzeren platen is het makkelijk om hem schoon te maken

FriFri WA102a

Als het aankomt op het kopen van een goed wafelijzer is er een merk wat echt bovenaan staat. Dit is het merk FriFri. Eigenlijk kun je wel aan de naam zelf zien dat dit merk zich volledig heeft gericht op het maken van snacks en gebakjes die je moet bakken. Met de FriFri WA102a is het mogelijk om super eenvoudig alle mogelijke soorten Belgische wafels te maken. Door aan de grote draaiknop te draaien ben je in staat om de temperatuur in te stellen. Dit maakt het mogelijk om de kleur van de wafels te bepalen. De een vindt het nu eenmaal lekker om een knapperige wafel te hebben terwijl de ander het toch lekkerder vindt als de wafel net even wat zachter is. Met dit wafelijzer kun je de wafels eenvoudig draaien tijdens het bakken. Door de anti-aanbak laag van de wafelplaten zal het deeg niet meer zo snel vastplakken. Dit maakt het echt een stuk makkelijker om hem schoon te maken. Dankzij de afneembare platen van het FriFri wafelijzer kun je eenvoudig wisselen tussen verschillende soorten wafels.

Voordelen

 • Je kunt zelf de baktemperatuur en de kleur instellen met de draaiknop
 • De bakplaten zijn eenvoudig los te maken om ze weer schoon te maken
 • Dankzij de verschillende beschikbare wafelplaten kan je makkelijk wisselen
Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten