5 beste schermvergroters: privé bioscoop binnen handbereik

2433

Een mobiele schermvergroter is eigenlijk een vergrootglas voor mobiele apparaten dat je scherm van je smartphone of iPhone uitvergroot naar een groter scherm. De schermvergroter is zoals het woord zelf zegt een software toepassing die de grootte van afbeeldingen en tekst op je mobiele scherm uitvergroot.

De werking is te vergelijken met een vergrootglas

Een schermvergroter is gebaseerd op de zogeheten focusmethode. Het volledige proces om het scherm van je mobieltje te vergroten, werkt volgens het principe van refractie. Wellicht ken je die term van bij de opticien. Het scherm dat in feite functioneert als lens, wordt op de juiste afstand van het mobiele toestel gehouden. Op die manier werkt de ‘brekingswet’ en wordt de weergave op een groter scherm uitvergroot. Een schermvergroter functioneert uitstekend voor wie kleine dingen op een beeldscherm van zijn mobiel toestel niet goed kan detecteren of voor mensen met een visuele beperking.

De voordelen van een schermvergroter

Een standaard beeldschermvergroter kan afbeeldingen, pictogrammen en teksten tot 3-4 keer vergroten ten opzichte van de oorspronkelijke grootte. Zo is het soms moeilijk om een cursor op je mobieltje te vinden als je iets aan het typen bent. Met de beeldschermvergroter kan je alles uitstekend volgen. Hetzelfde geldt voor de ondertitels van een film. Kortom, het is een uiterst geschikt hulpmiddel wanneer je je mobiel in optimale omstandigheden wil gebruiken.

Omdat het gezichtsvermogen sterk verschilt van persoon tot persoon, bieden schermvergroters diverse opties. Je kan op een eenvoudige manier aanpassen wat je op je mobiele beeldscherm wil vergroten, verscherpen of markeren. Als je een schermvergroter op je mobiele toestel installeert, moet je wel even tijd maken om de verschillende instellingen eerst te optimaliseren.

De beste schermvergroters

Vivo Vergrootglas voor smartphone

Met deze superhandige schermvergroter van het merk Vivo kan je op een heel eenvoudige manier met je smartphone als bondgenoot series en films kijken. En dit wanneer en waar je ook wil. Favoriete series bekijken is nog nooit eerder zo makkelijk geweest vanaf je smartphone. Deze schermvergroter biedt HD beeldkwaliteit. Het toestel is heel makkelijk mee te nemen omdat het opklapbaar is. De schermvergroter is compatibel voor alle mobiele telefoons. Merken of types maken geen enkel verschil uit. Het is erg handig in gebruik wanneer je zakelijke documenten of een krant online wil lezen.

Pluspunten

 • Een compact toestel met stijlvol design
 • De beeldkwaliteit met HD en 3D is uitstekend
 • Het is makkelijk op te klappen om overal mee naartoe te nemen
 • Het scherm is 12 inch en wordt aanzien als de perfect reisgezel

Technische specificaties in een notendop

Merk: Vivo products
Categorie: projectiescherm
Kleur: zwart
Compatibiliteit: met alle mobiele telefoonapparaten, merken of types
Gewicht: 374 g
Schermdiagonaal: 12 inch of 30 centimeter
Schermgrootte: kleiner dan 70 inch

Beeldscherm Vergroter HD - Telefoon bioscoop

Heeft deze situatie je ook al eens overmand? Soms wil je op je dooie gemak een film of serie ongestoord volgen, maar het beeldscherm van je smartphone is net iets te klein om alle ondertitels op een ontspannen manier te lezen. Met deze smartphone beeldschermvergroter wordt dit euvel definitief verholpen. Wanneer je je mobieltje achter de uitklapbare schermvergroter plaatst, ben je in de mogelijkheid om te genieten van een vergrootte HD projector. Het beeldscherm biedt uitstekende kwaliteit en is haarfijn. Het toestel is makkelijk overal mee naartoe te nemen. Vaak wordt deze beeldschermvergroter ook als cadeau gegeven.

Pluspunten

 • Het gewicht is slechts 320 gram en is bijgevolg makkelijk overal mee te nemen
 • High Definition (HD) vergroting biedt een groot voordeel qua beeldkwaliteit
 • Het toestel is te verkrijgen in 3 verschillende kleuren
 • Je display wordt 3 tot 4 keer vergroot

Technische specificaties in een notendop

Merk: Merkloos
Categorie: projectiescherm
Kleur: keuze uit 3 verschillende kleuren
Compatibiliteit: met alle mobiele telefoonapparaten
Gewicht: 332 g
Schermdiagonaal: 12 inch of 30 centimeter
Schermgrootte: kleiner dan 70 inch

Enjoy Inc - Vergrootglas voor Smartphone

Soms wil je op een onbewaakt moment naar een filmpje als ontspanning kijken op je smartphone of iPhone, maar vaak is het beeldscherm net iets te klein om de ondertitels te kunnen lezen. De beeldschermvergroter van het merk Enjoy Inc maakt dat het scherm wel tot 3 tot 4 keer wordt uitvergroot. Het is vooral een handig instrument voor mensen die slechtziend zijn en het scherm soms iets te klein is. De beeldschermvergroter nodigt uit om in bed nog een serie te volgen of wanneer je op het strand naar een film wil kijken. Een te kleine ondertiteling behoort definitief tot de voltooid verleden tijd. Het toestel is overal mee te nemen en is een lichtgewicht.

Pluspunten

 • Compatibel voor alle mobiele telefoons en zelfs voor tablets
 • Het is vederlicht en is heel makkelijk overal mee te nemen
 • Zoomt 3 tot 4 keer in zodat je alle ondertitels makkelijk afleest

Technische specificaties in een notendop

Merk: Enjoy Inc
Categorie: projectiescherm
Schermdiagonaal 12 inch (30 centimeter)
Compatibiliteit: met alle mobiele telefoonapparaten
Gewicht: 330 g
Schermgrootte: kleiner dan 70 inch

Vergrootglas voor Smartphone - Beeldscherm Vergroter HD

Door de kleine ondertiteling op de smartphone is het niet altijd even makkelijk te lezen. Deze merkloze schermvergroter zorgt ervoor dat je in de toekomst nooit meer last zult hebben van overbelaste vermoeide of droge ogen. Het scherm kan tot 4 keer worden vergroot waardoor je op een ontspannen manier naar het beeldscherm van je mobieltje kan kijken. Met een diagonaal scherm van 12 inch kijk je vanaf nu heel relaxed naar je favoriete series op één van de streamingdiensten waar je op geabonneerd bent. Je hebt bij wijze van spreken een privé bioscoop nu binnen handbereik. De schermvergroter heeft het grote voordeel dat het inklapbaar is zodat je overal kan genieten van een groot overzichtelijk beeld. Dit kan zowel op het strand, trein of op één of andere luchthaven. De zogenaamde Smartphone Magnifier is een aanwinst. Kleine tip: door het gebogen scherm krijg je het effect van 3D op je scherm.

Pluspunten

 • Een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding
 • Het gebogen scherm creëert een D effect
 • De schermvergroter is inklapbaar en is makkelijk overal mee te nemen. Ook als je pendelt in de trein bijvoorbeeld

Technische specificaties in een notendop

Merk: Merkloos
Categorie: projectiescherm
Kijkhoek: 180 graden
Compatibiliteit: met alle mobiele telefoonapparaten
Gewicht: 174 g
Schermgrootte: kleiner dan 70 inch

Beeldscherm vergroter

Met half dichtgeknepen ogen naar een vrij klein beeldscherm turen, in een poging naar een grappig youtube filmpje te kijken of ondertitels te ontmaskeren. Geef toe, dit zorgt voor geen comfortabel gevoel. Gelukkig is de schermvergroter in het leven geroepen sinds enkele jaren. Een scherm van slechts 12 inch groot voldoet niet om een Netflixfilm te bekijken. Met een schermvergroter is dit probleem volledig opgelost omdat het 3 tot 4 keer het kleine beeldscherm van je mobiel vergroot. Opgevouwen is deze schermvergroter groot genoeg om het in je rugzak te herbergen. En voor het te gebruiken is het ook voldoende groot om zonder verdere ongemakken de grappigste youtube filmpjes te bekijken.

Pluspunten

 • Het vergroot 3 tot 4 keer het beeldscherm van je mobiel apparaat
 • Ondertitels op de telefoon bekijken vormen geen enkel probleem meer
 • Het is heel compact en makkelijk mee te nemen in je rugzak
 • Het gewicht is te verwaarlozen met 150 gram

Technische specificaties in een notendop

Merk: Dataspirit
Categorie: telefoonlenzen
Kleur: houtkleur
Compatibiliteit: met alle mobiele telefoonapparaten
Gewicht: 150 g
De meeste korte scherpstelafstand: 2 meter

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten