De 3 beste draadloze oordopjes onder 50 euro

1895

Draadloos, dat klinkt goed. Die irritante snoertjes raken maar verward. Vooral met het sporten zitten draadjes vaak in de weg. Draadloos is dan lekker vrij. Geen plakkerige snoertjes meer in je zweterige nek. Ook voor thuiswerkers is draadloos handig, zodat je tijdens het bellen bewegingsvrijheid hebt. Zo voorkom je dat je je een verlengstuk van je laptop gaat voelen. Onder het bellen kan je rustig rondlopen door je kamer, zonder dat je onverstaanbaar wordt.

Draadloos wordt steeds populairder en ontwikkelt zich ook nog steeds. Voor een draadloze verbinding heb je bluetooth nodig. Dit is tegenwoordig standaard aanwezig op smartphones. Daarnaast wordt de stroom geleverd met een batterij of wel een accu. Die accu laad je in de meeste gevallen op via een kabel op het elektriciteitsnet. Er bestaan wel al oplaadsystemen en powerbanks die werken op zonne-energie, maar bij oordopjes is dit (nog) niet het meest gangbare. Wellicht in de (nabije) toekomst wel.

Het voordeel van oortjes (ook wel in-ear genoemd) ten opzichte van koptelefoons, is dat oortjes veel minder wegen en dat ze niet snel losgaan en dat je genoeg bent afgesloten voor omgevingsgeluid. Voorwaarde is dat je oortjes koopt die goed passen in jouw gehoorgang. Dit kan best wel verschillen per mens. Vaak worden ze daarom geleverd in verschillende maten. Ook voor kinderen zijn er speciale oortjes. Oortjes zijn ook lekker klein en licht in gewicht en dus gemakkelijk mee te nemen op reis.

Draadloos of volledig draadloos

  • Draadloos wil zeggen dat er geen kabel nodig is tussen de oortjes en het andere apparaat (pc, laptop, iPad, smartphone…), maar dat de twee oortjes nog wel met een kabeltje verbonden zijn. Dit kabeltje loopt dan achter je nek langs.
  • Bij volledig draadloos heb je echt twee losse oortjes. Er komen helemaal geen snoertjes meer aan te pas. Men noemt dit ook wel ‘truly wireless’.

Eigenschappen draadloze oordopjes

Bluetooth

Iedereen kent het inmiddels wel, maar wat is het precies? Bluetooth is een technologie om twee of meer dicht bij elkaar (tot tien meter) staande apparaten met elkaar te verbinden. Het is ontwikkeld in de jaren negentig door het Zweedse bedrijf Ericsson. Harald Blauwtand is de naam van een Scandinavische Vikingenkoning; daar komt de term bluetooth dus vandaan. De uitvinder is de Nederlander Jaap Haartzen, die toen bij Ericsson werkte.

Bluetooth werkt door middel van radiogolven. De radiofrequentie van bluetooth is 2,4 GHz. Aanvankelijk waren er wat kinderziektes, maar inmiddels is bluetooth een goed werkend systeem. Tegenwoordig gebruikt men veelal versie 5.0. De radiofrequentie van bluetooth dringt ook door vaste materie heen, mits het geen metaal betreft. Communicatie door digitale spraak behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden van bluetooth. Bluetooth gebruikt weinig stroom en dit is natuurlijk heel handig, want dat scheelt weer in de accuduur.

Batterijduur en opladen

Vraag voordat je (volledig) draadloze oortjes koopt altijd naar hoe lang de batterijduur is en hoe snel je de accu weer op volledige sterkte hebt. Vaak worden (volledig) draadloze oortjes geleverd met een oplaad case, een soort van powerbank zeg maar. Ook die oplaad case moet een keer opnieuw worden opgeladen, via het elektriciteitsnet. Hiervoor wordt dan weer een oplaadkabel meegeleverd.

Beste draadloze oortjes onder 50€

Hieronder onze selectie voor als je geen tijd of zin hebt om zelf te speuren

Je weet nu wat belangrijk is bij het bepalen van een keuze, maar misschien heb je geen tijd en-/of geen zin om op zoek te gaan naar de beste oordopjes. Wij hebben er drie beneden de vijftig euro gevonden, die goede beoordelingen hebben gekregen van eerdere kopers. Toch, zelf uitproberen is natuurlijk altijd het beste.

Earbuds Bluetooth oordopjes – alternatief AirPods

AirPods zijn volledig draadloze oortjes die in de negentiger jaren zijn ontwikkeld door Apple. Bij deze earbuds komt er ook geen kabeltje meer aan te pas en raakt er niets meer in de knoop. Dit zijn slimme volledig draadloze oordopjes met een gemakkelijk te bedienen systeem. De batterijduur is drie uur, maar de oplaad case zorgt ervoor dat je nooit met een lege accu zit. Haal je de dopjes uit de case, dan gaan ze automatisch aan en als je ze terug legt gaan ze vanzelf weer opladen. Voor het opladen van de oplaad case wordt een USB-kabel bijgeleverd.

Verder zitten deze oortjes comfortabel en wordt omgevingsgeluid voldoende geweerd. Mensen die dit product kochten zijn tevreden over het heldere geluid en over het draagcomfort. Uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding en dus een prima alternatief voor de veelal duurdere Apple AirPods.

Wij wensen je veel luisterplezier

Wat je keuze ook mag zijn, wij wensen je veel luisterplezier met je nieuwe (volledig) draadloze oordopjes.

Sony WI-C200 draadloze in-ear oordopjes

Deze oordopjes zijn met een klein kabeltje verbonden dat je in je nek draagt. Sommige mensen geven hier de voorkeur aan of vinden het geen bezwaar ten opzichte van volledig draadloos. De ingebouwde accu van deze oortjes gaan vijftien uur mee en met de snellaadfunctie kan je na tien minuten alweer een uur genieten van je muziek. Handsfree bellen gaat ook prima met deze gemakkelijk te bedienen set. De oordopjes zijn er in de maten S, M en L.

ZDR-350 ZEDAR – volledig draadloos en waterdicht

Dit zijn perfecte oortjes om mee te sporten, want ze zijn zo waterdicht, dat je er zelfs mee kan zwemmen. Zorg ervoor dat ze dan goed passend zijn. Ze worden geleverd in drie maten: S, M en L.

Je kan tot zes uur lang genieten van muziek of drie uur lang bellen. De batterij is in negentig minuten weer helemaal opgeladen.

Deze oortjes worden verkocht met een oplaad case. Je kan de oortjes daarmee driemaal opladen. Als je de oortjes uit de oplaad case haalt, worden deze direct met elkaar verbonden. Doe je ze weer terug in de case, dan sluiten deze vanzelf weer af. Zonder verbinding schakelen de oortjes na twee minuten automatisch uit. Zo gebruik je de batterij heel efficiënt.

Mensen die deze oortjes kochten vinden de kwaliteit die ze krijgen voor zo’n zacht prijsje, verrassend goed. Het geluid is zuiver en de oortjes zitten lekker, is over het algemeen de waardering.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten