De 5 beste luchtreinigers van 2022 besproken

245

Zonder dat je het door hebt zweeft er vaak van alles door de lucht, zoals stof, vuil, microplastic en pollen. Met name als je gevoelige longen hebt kan dit erg vervelend zijn. Een goede oplossing hiervoor is een luchtreiniger. Een luchtreiniger (ook wel luchtzuiveraar genoemd) is tegenwoordig erg populair, vandaar ook dat er tal van verschillende merken en modellen verkrijgbaar zijn. Het vinden van de beste luchtfilteraar kan hierdoor vaak een lastige klus zijn. Om je aankoop wat gemakkelijker te maken kun je een kijkje nemen bij de best geteste modellen van dit moment. De onderstaande modellen zijn allen uitvoerig getest op verschillende eigenschappen en voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Bekijk de verschillende eigenschappen en de voor- en nadelen van elk product en kies een reiniger die het best aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.

WINIX luchtzuiveraar ZERO Compact

Heb je geregeld last van pollen in de lucht? Of ben je gevoelig voor andere soorten allergieën? Dan is de WINIX ZERO Compact de beste keuze voor jou. De WINIX ZERO Compact is een zuiveraar met 4-fase filtratie die de lucht effectief en volledig automatisch reinigt. Het apparaat heeft een zeer krachtige motor die geschikt is voor het effectief reinigen van ruimtes tot ca. 50m². Het apparaat heeft een CADR (Clean Air Delivery Rate) van 250 m3 per uur en verwijdert 99,97% van alle bacteriën, virussen en allergenen in de lucht. Hierdoor is het apparaat zeer effectief voor het verminderen van allergieklachten.

De WINIX ZERO Compact is uitvoerig getest en gecertificeerd door zowel ECARF als Allergy UK. De luchtzuiveraar heeft een handige luchtkwaliteits-indicator op een display, waarop je altijd de actuele luchtkwaliteit kunt inzien. Ook heeft het apparaat een nachtmodus die slechts 26,5 dB heeft, waardoor je het apparaat ook gerust in je slaapkamer kunt plaatsen. Wat dit apparaat ten slotte nog meer bijzonder maakt is de geavanceerde plasma-Ionisatie technologie. Deze technologie breekt onaangename geuren af, bestrijdt vluchtige stoffen, en heeft tevens een antistatische werking. Hierdoor worden zelfs de allerkleinste stofdeeltjes uit de lucht gefilterd.

Voordelen
- Zeer hoge CADR
- Compact en stijlvol design
- Geavanceerde plasma-Ionisatie technologie

Nadelen
- Geen bijbehorende app of afstandsbediening
- Geen ultraviolette lamp

Duux Bright Smart Luchtreiniger DXPU07

Wil je een zo volledig mogelijk inzicht verkrijgen in de kwaliteit van de lucht in jouw woonruimte? Dan is de Bright Smart van Duux een zeer goede keuze reiniger voor jou. De Bright Smart DXPU07 luchtzuiveringsapparaat van het merk Duux is een zeer geavanceerd en effectief apparaat dat tegelijkertijd zorgt voor een echte eyecatcher in je woonruimte. Het apparaat is gemakkelijk te installeren en is zeer gebruiksvriendelijk. De Bright Smart reiniger DXPU07 beschikt over een effectieve prefilter, een HEPA H13- én een actief koolstof filter en is geschikt voor ruimtes tot 26 m ². Dankzij de meerdere filters biedt dit apparaat een hoge CADR (Clean Air Delivery Rate) van ca. 200m³/u.

Het luchtzuiveringsapparaat heeft een ingebouwde PM2.5 sensor dat de luchtkwaliteit nauwkeurig registreert in jouw woonruimte. Met behulp van de smart functionaliteiten en de bijbehorende smartphone-app kun je deze data eenvoudig bekijken en heb je tegelijkertijd toegang om het apparaat op afstand te bedienen. Ook kan je het apparaat verbinden middels Google Home en Alexa. Hierdoor heb je altijd een optimaal overzicht van de luchtkwaliteit.

Voordelen
- Op afstand en met app te bedienen
- Verschillende effectieve filters
- Zeer krachtige reiniging

Nadelen
- Geen ventilatorfunctie
- Zonder ultraviolette lamp

Clean Air Optima

De Clean Air Optima is een zeer goede en gebruiksvriendelijke reiniger met zeer geavanceerde functies. Het apparaat heeft een ingebouwde luchtkwaliteitsmeter, waardoor je altijd exact weet hoe de kwaliteit van je lucht is. Ook gaat het apparaat vanzelf aan en uit wanneer dit nodig is, waardoor je het apparaat niet zelf in de gaten hoeft te houden en je altijd gegarandeerd bent van een optimale luchtkwaliteit.

De Clean Air Optima luchtzuiveraar is gemakkelijk in gebruik en is zeer veilig dankzij het kinderslot dat voorkomt dat kinderen het apparaat kunnen bedienen. Het apparaat is erg stil en is hierdoor zonder problemen in een slaapkamer of studeerkamer te plaatsen. De zuiveraar bevat twee actiefkoolstoffilters, die beide zorgen voor het effectief filteren van gassen, chemicaliën en geuren zoals sigaretten lucht, huisdier-, schimmel- en verfgeuren. Het apparaat beschikt daarnaast ook over een geavanceerde ultraviolette lamp (met UV-C straling) met een golflente van 254nm. Dit licht doodt effectief verschillende gezondheidsschadelijke micro-organismen, zoals kiemen, virussen en schadelijke bacteriën.

Voordelen
- Geavanceerde actiefkoolstoffilters
- Ultraviolette lamp
- Te bedienen met app

Nadelen
- Relatief prijzig

De Philips AC0830/10

Ben je op zoek naar een compacte, stijlvolle en effectieve luchtreiniger? Dan is de Philips luchtreiniger AC0830/10 een uitstekende keuze voor jou. Dit stijlvolle model is klein van formaat, maar biedt een zeer effectieve reiniging dankzij een CADR (Clean Air Delivery Rate) van maar liefst 190 m³/u. Hierdoor is het apparaat ook effectief in zeer grote ruimtes (ruimtes tot ca. 49 m²). Het apparaat is eenvoudig in gebruik en is te bedienen met slechts een druk op de knop. De luchtreiniger heeft een simplistisch design en past uitstekend bij vrijwel elke woonstijl.

De Philips AC0830/10 luchtreiniger is muisstil en heeft een gedimd licht wanneer je het apparaat op slaapstand hebt staat, waardoor je het apparaat zonder problemen in de slaapkamer kunt plaatsen. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en installeren en vergt geen lastige instructies. Daarnaast bevat het apparaat nog tal van andere handige functies, zoals een automatische zuivering en een kleurindicatie voor de luchtkwaliteit.

Voordelen
- Compacte formaat
- Automatische zuivering
- Kleurindicatie luchtkwaliteit

Nadelen
- Zonder afstandsbediening
- Geen ultraviolette lamp

De Rolfstone Air Balance

De best geteste luchtreiniger van dit moment is de Rolfstone Air Balance luchtzuiveraar. Dit model is momenteel razend populair en beschikt dan ook over tal van handige eigenschappen. Zo bevat de reiniger een speciale slaapmodus, instelbare ventilatorsnelheden, een timer, en een automatische modus die de ventilator stand zelf instelt op basis van de real-time omstandigheden. De reiniger is erg stijlvol en past uitstekend in elk interieur. Het apparaat is zeer eenvoudig in gebruik en vergt geen lastige installatie of ingewikkelde instellingen.

Rolfstone Air Balance luchtreiniger is daarnaast populair vanwege de effectieve HEPA 13 filter die zorgt voor een zeer hoge kwaliteit filtering. Dit filter bevat een actieve koolstof, dat zorgt voor het verwijderen van o.a. nare geurtjes en (sigaretten)rook. Dankzij het filter wordt 99,97% van de deeltjes in de lucht met een grootte van 0,3 micron gefilterd. Hierdoor zorg je met dit apparaat voor een zeer effectieve reiniging van de lucht, dat bijdraagt aan het verminderen van allergieklachten en het tegengaan van nare geurtjes.

Voordelen
- Touch display
- Geavanceerde HEPA filter
- Instelbare ventilatorsnelheden

Nadelen
- Niet geschikt voor zeer grote ruimtes
- Zonder afstandsbediening

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten