De 5 beste dolce gusto apparaten om koffie te maken

451

Als je overweegt een Dolce Gusto apparaat te kopen, heb je waarschijnlijk al begrepen dat het een van de beste merken op de markt is. Dolce Gusto machines kunnen echter allemaal op elkaar lijken, vooral voor het ongetrainde oog, en het kiezen van een Dolce Gusto apparaat kan een lastige taak worden.

De keuze van een Dolce Gusto apparaat betekent waarschijnlijk dat je een liefhebber bent van de nationale drank en dat je dus het meest geeft om een lekkere romige koffie zoals aan de bar.

In feite is het vrij moeilijk te begrijpen of het model dat je gaat kopen in dit opzicht goed is, ook omdat de prijs niet noodzakelijk een goede indicator is. Laten we zeggen dat een goede koffie het resultaat is van vele variabelen, en dat er maar enkele die verband houden met het apparaat, gemakkelijk kunnen worden vastgesteld.

Wat het verschil maakt is allereerst de druk, aangegeven in bar. Afhankelijk van hoe krachtig de stuwkracht van het water is, zal het de aroma’s en actieve bestanddelen van de koffie volledig kunnen absorberen en terugbrengen in het kopje. Bovendien moet de koffie er niet te snel uitkomen, want dat is een aanwijzing dat hij waarschijnlijk waterig zal zijn. Voor de rest is het goed om hier wat verder te lezen om te weten te komen welke eigenschappen de verschillende toestellen hebben.

Manuele of automatische technologie

Een van de grootste verschillen tussen de verschillende modellen is of ze manuele of automatische technologie gebruiken. Met manuele technologie mag je niet worden afgeleid terwijl de machine koffie zet, omdat de waterafgifte door een menselijke tussenkomst moet worden gestopt. Het voordeel van deze optie is dat je voor elk kopje de lengte van de bereide drank kunt instellen, meestal door een eenvoudige hendel te bedienen. Bij automatische technologie doet de machine alles zelf, omdat de verdunning van de drank vooraf is ingesteld. In dit geval geldt dat hoe meer gradaties je kunt kiezen, hoe meer kans je hebt om de perfecte gradatie voor je smaak te vinden. Laten we zeggen dat sommige mensen hun koffie graag tot het uiterste aanpassen, in dat geval zorgt de handmatige afstelling voor een effectievere controle. Aan de andere kant, zal een volledig geautomatiseerd Dolce Gusto apparaat zeker een aangename luxe zijn

Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Lumio

Met dit koffietoestel van Krups geniet je direct van de lekkerste koffie- en theespecialiteiten met de speciale NESCAFÉ Dolce Gusto capsules. Het compacte ontwerp neemt weinig ruimte in beslag op het aanrecht in de keuken.

De belangrijkste eigenschappen

De koffiemachine doseert automatisch de watertoevoer afhankelijk van je instellingen. Naast een lekkere warme koffie zet deze stijlvolle NESCAFÉ Dolce Gusto koffiemachine ook gemakkelijk verse ijsthee of ijskoffie. Dankzij de pompdruk van vijftien bar geniet je niet alleen van professionele kwaliteit, je krijgt ook een zacht crèmelaagje op een espressokopje of perfect melkschuim op een latte macchiato of cappuccino.

Technische kenmerken

 • De inhoud van het afneembaar waterreservoir is een liter
 • De eco-modus zorgt voor automatische uitschakeling na gebruik
 • Het toestel is 37 cm hoog
 • Het toestel weegt 2,5 kg en is gemakkelijk verplaatsbaar

Krups Nescafé Dolce Gusto Genio

Dit is een compacte koffiemachine met een voortreffelijk ontwerp en naadloos frame. Daardoor is het geschikt is voor gebruik in elke keuken en het perfectioneert tegelijkertijd je keuken. Kwaliteitskoffie bereiden was nog nooit zo eenvoudig.

Dit apparaat combineert praktische functies en creativiteit om je keuken te perfectioneren met een voortreffelijk ontwerp. Personaliseer voortaan je favoriete koffiedrank, op welke manier je ook wilt. Of het nu warm of koud is, het kan allemaal in stijl en met de beste kwaliteit. Van espresso en koffie tot cappuccino en latte macchiato. Wat je ook kiest, dankzij het hogedruksysteem van de koffiemachine (tot 15 bar) is het resultaat een heerlijke koffie. Met een druk op de knop geniet je thuis van meer dan dertig soorten dranken.

De verzegelde capsules zorgen voor de versheid van de koffie. Nadat de koffie gezet is, stopt de koffiemachine automatisch, zodat je gemakkelijk de ideale koffie krijgt. De eco-modus schakelt de machine automatisch uit na een minuut inactiviteit, zodat de machine energiebesparend is.

Technische kenmerken

 • Het toestel heeft gebruiksvriendelijke intuïtieve led-bedieningsring.
 • Personalisatie mogelijk door verschillende temperatuurinstelling en waterdosering
 • Het verwijderbare waterreservoir heeft een inhoud van 0,8 liter
 • Het hogedruksysteem produceert een druk van vijftien bar
 • De boost functie zorgt voor een meer intense en geconcentreerde koffie
 • Het toestel heeft een A+ energieklasse en schakelt automatisch uit na een minuut
 • Er is geen melkopschuimer voorzien
 • Het toestel is 27,3 hoog en heeft een snoerlengte van een meter
 • Het weegt 2100 gram en gemakkelijk verplaatsbaar

Krups NESCAFÉ Dolce Gusto PICCOLO XS

Als je op zoek bent naar een compacte en gebruiksvriendelijke koffiemachine met capsules dan is dit apparaat inderdaad iets voor je. Het is klein in formaat, maar groots in prestaties. Het verdient een plaats in elke keuken.

Eigenschappen van het apparaat

Het hogedruksysteem tot 15 bar zorgt voor een uitstekende koffiekwaliteit met een dikke, maar zachte crèmelaag. Met de verzegelde capsules van Dolce Gusto geniet je keer op keer van perfecte, verse koffie met een heerlijk aroma. Plaats gewoon een capsule en trek aan de hendel om een ​​van de dertig soorten koffie te bereiden, waaronder espresso, cappuccino, cappuccino, latte macchiato,....Je kunt er zelfs warme chocolademelk, thee en koude dranken. mee bereiden.

Technische kenmerken

 • Het toestel schakelt automatisch uit na een minuut
 • Je kunt de sterkte van de koffie zelf bepalen
 • Het toestel is opgewarmd en gebruiksklaar na veertig minuten
 • Met deze koffiemachine maak je zowel een krachtige ristretto, een stevige espresso of een lungo.
 • Het toestel heeft geen melkopschuimer
 • Het apparaat is 28 cm hoog en heeft een snoerlengte van een meter

Krups KP1208 Nescafé Dolce Gusto MiniMe

Met dit toestel creëer je de lekkerste koffievariëteiten. Door de automatische watertoevoeging is deze capsule koffiemachine eenvoudig te regelen. Kies een variant, plaats de capsule en Mini Me doet de rest.

De belangrijkste eigenschappen

De verschillende programma’s kunnen eenvoudig aangepast worden aan je persoonlijke voorkeuren. Op deze manier kun je keer op keer lekkere koffie maken en alle verschillende soorten proeven. Dit Dolce Gusto apparaat is duurzaam en heeft een hoge energie-efficiëntie. Deze modus schakelt het Dolce Gusto apparaat automatisch uit na vijf minuten.

Ook bij dit Dolce Gusto apparaat wordt aanbevolen om de originele capsules te gebruiken om het beste uit je koffieapparaat te halen.

Technische kenmerken

 • Het waterreservoir van het Dolce Gusto apparaat is 0,8 liter
 • Het toestel warmt snel op en is al na dertig seconden gebruiksklaar
 • Je kunt met deze machine ook thee, chocolademelk, ijsthee ….maken
 • Het apparaat heeft geen melkopschuimer en geen ingebouwd opvangbakje voor de capsules
 • Het slimme ontwerp en de innovatieve technologie zorgen voor de juiste druk op de capsules
 • Je kunt een grote variatie van meer dan dertig warme dranken klaarmaken met het toestel
 • De koffiemachine stopt binnen de vijf minuten na gebruik
 • De druk is 15 bar
 • De automatische waterdosering zorgt voor de perfecte koffie

KRUPS Dolce Gusto

Het beperkte formaat en het bijzondere ontwerpen voegen meer stijl toe aan je keuken. Dit Dolce Gusto apparaat heeft wel een watertank van 1,2 liter die gemakkelijk verplaatst kan worden. Doordat het lekbakje verstelbaar is in de hoogte kan je koffiekopje altijd in de ideale positie blijven. Je kunt gemakkelijk een Ristretto, en een Lungo zetten

De belangrijkste eigenschappen

Met dit Dolce Gusto apparaat kun je genieten van meer van 25 soorten koffie van hoge kwaliteit.

Het hogedruksysteem van het apparaat zorgt voor professionele kwaliteit van de koffie. Je kunt het apparaat niet gebruiken met Nespresso cups. Om de beste resultaten te halen wordt aanbevolen om de originele Dolce Gusto capsules te gebruiken.

Technische kenmerken

 • Het toestel is binnen de veertig seconden op temperatuur
 • Het waterreservoir van 1,2 liter is uitneembaar
 • Het opvangbakje is instelbaar op drie verschillende hoogtes
 • Het apparaat is niet uitgerust met een melkopschuimer en produceert alleen maar de beste koffie met de originele cups
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten