De 5 beste bruiswatertoestellen voor in de keuken

50

Drink je vaak frisdrank of bruisend water? Dan kan het soms erg irritant zijn om iedere week nieuwe flessen te moeten kopen. Dit is tevens ook erg duur. Ben je hier helemaal klaar mee? Dan kun je ook thuis gemakkelijk bruisend water en frisdank maken met een bruiswatertoestel. Je gebruikt hiervoor gewoon kraanwater. Om frisdrank met een smaakje te maken voeg je nog wat siroop toe. Dit is veel goedkoper én beter voor het milieu omdat je minder plastic gebruikt.

Een bruiswatertoestel maakt gebruik van een CO2-cilinder die gas toevoegt aan het water. Een bruiswatertoestel komt met een speciale fles die je vult met water en dan in het apparaat plaatst. Met een simpele druk op de knop voeg je dan het gas toe aan deze fles met water. Je kunt zelf bepalen hoeveel bubbels je in het water wilt hebben.

De voordelen van een bruiswatertoestel

Met een bruiswatertoestel heb je altijd bruisend water in huis. Je tovert in een handomdraai kraanwater om in frisdrank. Je hoeft dus nooit meer flessen frisdrank te kopen. Je bespaart veel ruimte in je kast en je bespaart ook veel plastic. Met een bruiswatertoestel herbruik je namelijk steeds dezelfde fles. Een bruiswatertoestel is een kleine investering, maar je bespaart uiteindelijk wel geld. Kraanwater is namelijk ontzettend goedkoop. Met een gasfles kun je erg lang doen en wanneer deze leeg is, betaal je alleen voor het gas als je de oude fles inlevert. Met de verschillende smaken siroop kun je alle soorten frisdrank maken. Hier zit ook veel minder suiker in dan bij reguliere frisdrank. Het is dus ook nog veel gezonder én mensen drinken vaak meer water wanneer ze een bruiswatertoestel hebben. Het is namelijk ook gewoon heel leuk om zelf bruisend water te maken

MySoda Woody black

Wil je liever helemaal geen plastic meer gebruiken? Dan is deze bruiswatermachine van MySoda een duurzame oplossing. Er wordt namelijk helemaal geen plastic in dit apparaat verwerkt. Alles is gemaakt van biocomposiet van een houtbasis. Alle materialen komen van natuurlijke grondstoffen en zijn op een duurzame manier verkregen. De meeste materialen zijn namelijk restmaterialen die uit verschillende industrieën komen. Hierdoor hoeft er voor dit product geen enkele boom extra gekapt te worden. Het apparaat is net zo stevig als plastic, maar heeft wel een robuustere uitstraling door de natuurlijke materialen.

Dit apparaat werkt ook erg simpel. Je plaatst de herbruikbare fles in de machine en drukt op de knop. Binnen enkele seconden heb je bruisend water. Ook dit apparaat werkt met een koolzuurcilinder van 60 liter.

Je hebt hier geen stopcontact nodig, alle energie komt uit de koolzuurcilinder. Dit apparaat is ook erg klein en compact en kun je dus overal neerzetten. Wanneer je dit apparaat koopt, zorg je voor geen enkele belasting van het milieu én je bespaart op de termijn ook nog geld.

Voordelen

+ Milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd.

+ Eenvoudig in gebruik

+ Geen stopcontact nodig

+ Klein en compact

Nadeel

  • Heeft maar 1 stand

Sodastream Crystal

Wil je een luxere versie van de Sodastream? Dan is de SodaStream Crystal een goed model voor jou. De meeste SodaStream flessen zijn namelijk gemaakt van plastic, maar deze zijn gemaakt van glas. Dit zorgt niet alleen voor een luxe uitstraling, maar vermindert ook de productie van plastic. Je kunt de mooie glazen karaf op tafel zetten tijdens een etentje of gewoon in de koelkast bewaren. Ook het apparaat zelf is gemaakt van een zwart edelmetaal voor een luxe uitstraling.

Je vult de glazen karaf met water en plaatst deze in de houder. Dan haal je de bovenkant van het apparaat omlaag zodat de fles volledig in het apparaat zit. Gebruik dan de knop bovenop om handmatig het bruisniveau te bepalen. Dit handmatige apparaat hoeft niet in het stopcontact.

Dit apparaat is speciaal gemaakt voor de glazen karaf die erbij zit. Je kunt hier dus geen andere plastic SodaStream flessen in bevestigen. Je kunt het water natuurlijk wel altijd overgieten naar een andere fles. Op de karaf zit wel een draaidop zodat je deze af kunt sluiten en mee kunt nemen. Dit zorgt er ook voor dat de bubbels langer in het water blijven zitten.

Voordelen

+ Luxe uitstraling met glazen karaf

+ Bepaal zelf het bruisniveau

+ Geen stopcontact nodig

Nadeel

  • Er passen geen andere plastic SodaStream flessen in dit apparaat

Hoobi Waterstof Generator

De meeste bruiswatertoestellen maken gebruik van koolzuur om bubbels te maken, maar dit apparaat maakt gebruik van waterstof. Waterstof creëert niet alleen bubbels, maar er wordt ook geclaimd dat dit heel gezond voor je zou zijn. Het zou bijvoorbeeld je huid, haar, slaapritme en stofwisseling verbeteren. Of dit echt zo is, is nog maar de vraag. Wetenschappelijk zijn er nog geen hele harde bewijzen, maar het is zeker niet schadelijk. Je kunt ten minste genieten van een lekker bruisend glas water en alle andere voordelen zijn mooi meegenomen.

Je vult deze fles met water en hij gaat automatisch aan de slag wanneer je op een knop drukt. Binnen 3 minuten is het water klaar. Dit apparaat is klein en compact en kun je overal mee naar toenemen. Wanneer hij bijna leeg is, kun je hem opladen met een USB kabel.

Voordelen

+ Gebruikt waterstof in plaats van koolzuur

+ Klein en compact model

+ Makkelijk opladen met USB kabel

Nadeel

  • Gezondheidsvoordelen zijn niet bewezen

SodaStream Spirit One Touch

De SodaStream Spirit One Touch is elektrisch en daarom nog makkelijker in gebruik. Het grote verschil is dat deze voorgeprogrammeerde programma’s heeft. Je kiest dus of je een lichte, medium of sterke bubbel hebt. Je hoeft hiervoor de knop niet meer handmatig meerdere keren in te drukken. Hierdoor heb je iedere keer het perfecte bruisniveau en hoef je dit niet meer zelf in te schatten.

Dit apparaat werkt verder precies hetzelfde als de SodaStream Spirit. Je vult de bijgeleverde fles met water en plaatst deze in het apparaat. Door de knop in te drukken zal het water automatisch omgetoverd worden naar bruiswater. Dit apparaat moet wel in een stopcontact omdat deze elektrisch is. Je kunt hem dus niet overal neerzetten. Ook deze SodaStream komt met een koolzuurcilinder waarmee je 60 liter water kunt maken. De cilinders kun je omwisselen als deze leeg zijn.

Voordelen

+ 3 voorgeprogrammeerde bruisniveaus

+ Nog makkelijker in gebruik

+ Elektrisch

Nadeel

  • Moet wel in het stopcontact

SodaStream Spirit bruiswatertoestel

Met deze compacte SodaStream kun je met een druk op de knop kraanwater omtoveren in bruisend water. Hier wordt een fles en een koolzuurcilinder bijgeleverd. Door de koolzuurcilinder hoeft dit apparaat niet aan de stroom. Je hebt dus geen last van irritante kabels.

Je hoeft de fles alleen te vullen met kraanwater en je klikt deze op zijn plaats. Door de knop 2 seconden ingedrukt te houden heb je een lichte bubbel. Wil je nu een sterkere bubbel? Dan druk je de knop nogmaals 2 seconden in totdat je de perfecte bruis bereikt hebt. Na een aantal seconden haal je de fles eruit en je bent al helemaal klaar. Met de bijgeleverde cilinder kun je 60 liter bruisend water maken.

Voordelen

+ Zelf het bruisniveau bepalen

+ Geen stroom nodig

+ Makkelijk en snel in gebruik

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten