De beste blender voor ijsblokjes bekeken

268

Als je blender voldoende kracht en sterke bladen heeft, kan hij ook worden gebruikt om ijs te breken in kleine stukjes die in elk cocktailglas passen. De blender moet aan bepaalde eisen voldoen om voor deze werkzaamheden te kunnen worden gebruikt, anders wordt het apparaat beschadigd.

De blender moet voldoende vermogen hebben. Ijsblokjes kunnen niet onder 900 watt geplet worden. De reden hiervoor ligt in het kristalrooster van het ijs dat alleen boven een bepaalde snelheid kan worden verpletterd. De fabrikanten herkenden dit toen en pasten zich aan aan de behoeften van mensen die geen koelkast met een ijsblokjesmachine hadden. Dankzij de blender konden ze de hete dagen overleven en zonder complicaties verpletterd ijs verkrijgen.

Veel toestellen hebben het probleem dat ze er tijdens het gebruik te lang over doen om de ijsblokjes te versnipperen en een te  hoge warmte ontwikkelen. Het resultaat is water in het mengvat. Scherpere messen en meer vermogen voorkomen dit probleem, want een blender moet in een mum van tijd kunnen hakken en niet voor altijd aan een ingrediënt blijven hangen.

De Philips 5000 HR3571/90

De eerste indruk

Het toestel ziet er misschien wat licht uit naast de zware, professionele blenders. Het lijkt echter goed gewapend om zijn plaats in te nemen tussen de krachtige blenders die geen moeite hebben om ijs te breken.

Kracht en snelheid

Het toestel ontwikkelt een vermogen van 1000 Watt dat voldoende is om ijs te verpletteren. Om dit in te stellen heeft Philips gekozen voor een knop die een grotere precisie in de keuze van de bladsnelheid mogelijk maakt. Net als de overgrote meerderheid van de betere  mengers op de markt heeft de Serie 5000 HR3571/90 uiteraard een pulsfunctie: het mes draait op maximale snelheid zolang het speciale wiel in stand wordt gehouden. Er is ook een "crushed ice" programma voorzien. Je zult gemakkelijk je  dus je eigen  koude smoothie kunnen maken.

Een sterke glazen mengbeker

De mengbeker van de Serie 5000 HR3571/90 is gemaakt van glas, een materiaal dat minder gevoelig is voor krassen dan het soms gebruikte plastic. Het heeft een totale capaciteit van 2 liter (1,5 liter bruikbaar), wat genoeg moet zijn voor een meerpersoonshuishouden. Aan de onderkant van deze container zit een zesbladig mes (ProBlend Crush systeem) dat van de wanden kan worden verwijderd voor eenvoudig onderhoud.

Besluit

Zoals je ziet is de Serie 5000 HR3571/90 waarschijnlijk niet de technisch meest geavanceerde blender, maar dit maakt het mogelijk om hem aan een betaalbare prijs aan te bieden. Het wordt geleverd met een kleine kom voor het hakken van kruiden of het malen van zaden. De doos bevat ook een Mix&Go-kolf: vervang na het mengen gewoon het blokje messen door een deksel, zodat je je drankje mee kunt nemen zonder dat jeu het hoeft te decanteren.

AEG SB 7500

De eerste indruk

De AEGSB 7500 is een hoogwaardige blender  met vijf snelheidsinstellingen. De mengkan kan flexibel worden ingesteld, zodat het handvat naar rechts of naar links wijst. De blender is geschikt voor rechts- en linkshandigen.

De royale thermo-glaskan houdt warme en koude vloeistoffen vast zonder de glasbak aan te tasten. Het volume is maar liefst 1,65 liter. De blender is geschikt om te mengen, te pureren en te hakken. AEG geeft de blender een modern ontwerp. De levering omvat het motorblok met roestvrijstalen behuizing en de glazen kan met deksel.

De belangrijkste eigenschappen op een rijtje

  • De vier True-Flow bladen met robuuste titanium coating zijn geïntegreerd in de bodem van het mengvat. Ze zijn bijzonder scherp en hakken het voedsel  en ijs bijzonder efficiënt door elkaar vanwege hun vorm en snelheid.
  • De glazen kan van thermoglas is hittebestendig tot 90 °C en ook geschikt voor diepvriesproducten.
  • Er is een meetschaal aan de zijkant.
  • De vier rubberen voetjes voorkomen dat het toestel op het werkblad gaat schuiven. De complete mixer weegt 4,5 kg. Het gewicht van de glazen kan is 1,8 kg.

Het crush-programma

De afzonderlijke mengfasen kunnen worden aangepast aan de consistentie van het voedsel. Voor zachte voedingsmiddelen wordt de snelheid geregeld. Harde producten zoals noten of ijsblokjes worden met meer kracht en met het Crush-programma gehakt. De mixer kan gebruikt worden om ijs en sorbet te bereiden of om gekookte groenten te pureren tot een groentesoep. De selectietoetsen zijn ergonomisch geplaatst.

Bij hard voedsel dat gemengd moet worden duurt het langer tot het geplet wordt, omdat de stukken later op de bodem van de bak tot aan de messen komen. Hier kan de Pulse-knop helpen.

Besluit

De AEG SB 7500 scoort met een modern ontwerp en veel kracht en is daarom in onze ogen de beste blender voor ijsblokjes. De snelheid kan in twee stappen en met vier programmaknoppen worden geregeld. De glazen kan biedt meer comfort dan een plastic kan.

Het tovert heerlijke smoothies, soepen, rauwe groenten en gehakte ingrediënten voor muesli in enkele seconden tevoorschijn. Met een enorme kracht is de bereiding van gemalen ijs kinderspel. Het is een moderne huishoudhulp die enkele bereidingswijzen aan de keuken toevoegt. Het draagt bij aan de gezonde voeding van het hele gezin.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten