De beste beamers voor bij daglicht die je kan kopen in 2022

4696

Het kan moeilijk zijn om met een beamer een duidelijk herkenbaar en vooral groot beeld buitenshuis te creëren. Een daglichtbundel zorgt voor voldoende stralingsvermogen voor deze taak. Een bijzonder heldere lamp onderscheidt hem van normale projectoren.

Een helderheid van 4000 lumen is ruwweg de ondergrens voor gebruik bij daglicht. De structuur van het oppervlak en de grootte van een scherm hebben een sterke invloed op de representatie van de projectie.

Een daglichtprojector is een geweldig hulpmiddel voor iedereen die grote, heldere beelden wil kunnen projecteren in een buitenomgeving. Deze projectoren maken gebruik van zeer heldere lampen, waardoor ze zelfs in direct zonlicht kunnen functioneren. Bovendien hebben ze vaak Full-HD mogelijkheden, waardoor ze ideaal zijn voor films of TV-uitzendingen.

Als u beelden moet projecteren in een buitenomgeving, is een daglichtprojector de juiste keuze.

Optoma EH461

DLP-technologie voor de Optoma EH461

Er zijn twee hoofdtechnologieën die de videoprojectormarkt verdelen: DLP en LCD. Dit is de reden waarom Optoma deze EH461 nodig heeft om DLP te gebruiken. Als het gaat om contrast en helderheid is DLP de beste technologie. Technisch gezien bestaat het systeem uit talloze spiegels. Afhankelijk van de te projecteren kleur kan de spiegel wel of niet weerkaatsen. Omdat de projector heel weinig licht genereert, leidt dit tot diepere zwarttinten. DLP is nu de meest geavanceerde technologie voor videoprojectoren voor privé- of commerciële doeleinden.

Uitstekende beeldresolutie

In de meeste gevallen zijn de resolutie en de gebruikte technologie de sleutel tot het bepalen van de prijs. Dit is natuurlijk niet zo eenvoudig, er zijn meer factoren waarmee je rekening moet houden. Hoewel resolutie niet de enige parameter is waarmee rekening moet worden gehouden, kan het ervoor zorgen dat de scherpte van het beeld nauwkeurig is. Er moet ook rekening worden gehouden met de schermgrootte. Hoe groter het scherm, hoe minder nauwkeurig de beeldkwaliteit. Daarom moet  je  de juiste  afstand tot het scherm vinden.

Intense helderheid

Met 5000 lumen hoort de Optoma EH461 tot het topsegment en produceert een lichtintensiteit die voor elk type toepassing, is het beeld nog steeds duidelijk zichtbaar.  In een donkere kamer kun je doen wat je wilt. Pas bij daglicht op  dat je het de afstand tussen de projector en het scherm niet te groot maakt.

De Optoma EH461 is zeer stil

Dankzij zijn 29,0 decibel is dit model bijzonder stil. Om je een idee te geven, een druk restaurant genereert ongeveer 80 db, en in een dag is het minimale geluidsniveau ongeveer 30 db. Wat het geluid betreft, staat het aan de top!

Besluit

De optima EH461 is de ideale projector die zowel in het donker, bij schemering of daglicht gebruikt kan worden. Je kunt volop van de projectie genieten zonder een vervelend ruisend geluid van het toestel.

Epson EB-2250U

Twee projectietechnologieën domineren nu de totale markt: DLP en LCD. Beide kunnen hun sterke en zwakke punten hebben. Het is daarom nodig om te begrijpen welke van deze technologieën het meest geschikt zijn voor uw gebruik. Epson heeft daarom voor deze EB-2250U gekozen voor LCD. In tegenstelling tot de DLP die met een set spiegels werkt, werkt het LCD, of vooral de tri-LCD, op de polarisatie van het licht. Naast de polarisatiefilters zullen de kristallen het mogelijk maken om de as van de lichtstralen aan te passen aan de elektrische intensiteit impulsen. Uiteindelijk is deze techno veel resistenter dan DLP en genereert geen enkele display bug. Bovendien is de beeldweergave iets aangenamer.

Een uitstekende resolutie

Net als bij televisies is resolutie een van de belangrijkste aankoopcriteria. En in de meeste gevallen zullen de resolutie en de gebruikte technologie de factoren zijn die de prijs bepalen. Natuurlijk is dit niet zo elementair, er zijn nog een paar factoren waarmee rekening moet worden gehouden. De Epson EB-2250U heeft een resolutie van 1920 × 1200 WUXGA. Het zal in staat zijn om video's weer te geven over de volle breedte van het scherm, en is ook geschikt voor het projecteren van computerinhoud.

Een intense helderheid

Dit is een ander element dat niet altijd gemakkelijk te begrijpen is omdat de capaciteiten kunnen schommelen. Ter informatie: het lumen is een waarde-eenheid die wordt gebruikt om de lichtintensiteit te meten. Met zijn 5000 lumen staat de Epson EB-2250U bovenaan de lijst en produceert hij een lichtsterkte die ruimschoots voldoende is voor alle soorten gebruik. Bij het projecteren in het midden van de dag, zal het beeld nog steeds duidelijk zichtbaar zijn. Helderheid is niet alles. Er moet ook rekening worden gehouden met de contrastverhouding. Ook hier zullen de waarden niet dezelfde gevolgen hebben, afhankelijk van de omgeving. De contrastverhouding op dit model is 15000 : 1, wat echt goed is.

Connectiviteit

Een van de belangrijkste  factoren die niet over het hoofd mag worden gezien is de connectiviteit. Dit bepaalt of de EB-2250U geschikt is voor al uw randapparatuurHier zijn de connectoren in detail.

  • HDMI: De HDMI-interface is nu een vaste favoriet. Het is een digitale audio- en video-interface waarmee je media in Ultra-HD kunt overbrengen.
  • VGA: Het is per definitie de video-interface. VGA is een goede manier om gegevens in HD over te dragen, met lange kabels zonder kwaliteitsverlies.
  • USB: Geen behoefte om het te introduceren. USB zal vooral nuttig zijn voor powerpointpresentaties. Je  hoeft je computer niet aan te sluiten, een usb-stickl werkt zeker.

Besluit

Met  29,1 cm diepte, 37,7 cm breedte, 10,1 cm hoogte en 4,8 kg gewicht is de Epson EB-2250U een echte standaard. Hij is makkelijk te verplaatsen omdat het geen zwaargewicht is. Met de aanwezig kwaliteiten is deze projector zeker geschikt om te gebruiken bij daglicht.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

Inhoudsopgave

Beamers voor bij daglicht
bol3daagse 2022bol3daagse 2022