De 5 beste wasmachines van 2022 doorgelicht

1255

Een leven zonder dit huishoudelijke apparaat is waarschijnlijk ondenkbaar en zou ook vervelend zijn. In sommige huishoudens wordt het dag in dag uit gebruikt, niet alleen om kleren te wassen, maar ook om vuile dekens, handdoeken, gordijnen, het beddengoed en veel ander textiel schoon te maken.

De gewone machines worden meestal aan de voorkant gevuld door een ronde opening en worden voorlader wasmachines genoemd. Er zijn daarentegen ook wasmachines waarbij je de vuile kleren van boven inlaadt. Deze worden bovenlader machines genoemd. Deze bovenlader wasmachines zijn door hun compacte afmetingen geschikt voor kleine, smalle ruimtes. De wasmachine met voorlaadsysteem is gemakkelijk te vullen omdat de opening vrij groot is. Wasmachines met voorlader hebben het voordeel dat ze op elkaar kunnen worden gestapeld met bijvoorbeeld een droger. Zo kunnen de wasmachine en de droger in de keuken of de badkamer worden geplaatst om ruimte te besparen. In onze wasmachinevergelijking behandelen we uitsluitend voorlader wasmachines.

AEG L9FENS96

Als je op zoek bent naar een  luxe wasmachine met het meest energiezuinige label A, waterverzachter en stoomfunctie dan is deze AEG  geschikt voor je. De wasmachine heeft een ruim draagvermogen van negen kg en draait op 1600  toeren per minuut.

Het water dat de wasmachine binnenkomt, wordt gefilterd om alle schadelijke stoffen, zoals kalk, te verwijderen. Daardoor behouden je kledingstukken beter hun kleur.

De belangrijkste eigenschappen

Als je niet veel tijd hebt om je kleding te wassen dan is het ÖKOPower programma geschikt voor deze situatie. Met het ÖKOPower-programma kun je je kleding in maar 59 minuten grondig reinigen. Je kunt dit programma ook gebruiken om minder energie te verbruiken. Het  is het ideale programma voor dagelijks gebruik.

Met de stoomfunctiekun je elk wasprogramma met stoom beëindigen, de kleding wordt zachter en de kreukels op de kleding worden tot een derde verminderd. ProSteam®-technologie zorgt niet alleen voor het verminderen van kreukels in kleding, maar elimineert ook onaangename geurtjes. Wil je je kleding opfrissen zonder te wassen, dan is de stoomfunctie de ideale oplossing, zodat je je kleding er direct weer in kunt doen. Minder wassen en minder strijken betekent langere mooie kleding.

Het wasprogramma is afgestemd op de kleding in de wasmachine. Dit vermindert slijtage, houdt kleding langer mooi en bespaart water en energie.

Technische kenmerken

 • De machine is uitgerust met een protex trommel om je was te beschermen.
 • Voorzien van  een slang- en overloopbeveiliging.
 • Gemiddeld energieverbruik per jaar is 76 kWh.

De wascapaciteit is negen kilogram bij een maximale temperatuur van 95 graden

Miele WWR 760 WPS

Als je deze Miele gebruikt, kun je erop vertrouwen dat je jarenlang schone en frisse kleding zult dragen. Deze machine kan snel, goed en energiebesparend wassen. Daarnaast kan deze Miele altijd op zijn eigen manier wassen: bij elk programma kies je zelf de temperatuur en rotatiesnelheid via het toegankelijke touchscreen. Met andere innovatieve features zoals automatische vloeistofvulling en PowerWash 2.0 was je bij elke wasbeurt op een manier die bij je past.

De belangrijkste eigenschappen

Deze machine maakt gebruik van  innovatieve wastechnologie en van een extra pomp die water in het wasgoed spuit. Hierdoor hoeft er minder water opgewarmd te worden en kan de machine efficiënt gereinigd worden.

Als je een of ander kledingstuk vergeten bent kun je dit nog aan je was toevoegen tijdens het wasproces.

Deze machine kan via wifi verbonden worden met een app op je telefoon of tablet. Zo kun je van voor je tv zien wanneer je was klaar is. De app geeft ook aan wanneer er een probleem is en helpt je eraan te herinneren dat je reinigingsmiddel moet toevoegen.

De honingraatstructuur op Miele SoftCare-trommel vormt een dun laagje water tussen de trommelwand en het textiel. Vervolgens glijdt het wasgoed voorzichtig over de trommel voor optimale bescherming. Omdat de lichtgevoelige trommel van roestvrij staal is gemaakt, zal deze niet slijten en zal deze bescherming nooit verzwakken.

Gebruiksgemak is kenmerkend voor alle Miele toestellen. Zo kun je de machine tot wel 24 uur voorprogrammeren en laat de wasmachine een geluidssignaal horen als het programma eindigt. Op het bedieningspaneel zie je hoe lang de wasbeurt duurt. Bovendien moet het wasmiddelbakje tijdens elk reinigingsproces grondig worden gereinigd om zeepresten te vermijden.

Het Miele-katoenhygiëneprogramma verhoogt de vermindering van bacteriën terwijl de temperatuur tot 60 minuten wordt gehandhaafd.

Technische kenmerken

 • Er is een overloopbeveiliging die werkt via een bodemsensor.
 • Het energieverbruik blijft beperkt tot 130 kWh per jaar.
 • Een standaard wascyclus duur 179 minuten bij een maximale temperatuur van 90 graden.
 • Specifieke programma’s voor wol, katoen, fijne was ….
 • De centrifuge haalt een maximale snelheid van 1600 toeren per minuut.

AEG L7FE96ES

Als je een machine nodig hebt met een grote vulcapaciteit die toch een hoge snelheid ontwikkeld en voorzien is van een stoomfunctie is dit model zeker iets voor je. De snelheid van 1600 toeren per minuut zorgt ervoor dat je wasgoed bijzonder droog uit de wasmachine komt.

De belangrijkste eigenschappen

Een van de belangrijkste eigenschappen die een grote invloed heeft op de wasresultaten is de beschermende ProTex trommel. De trommel is  speciaal ontworpen om kleding te verzorgen en ze er mooier uit te laten zien. De zachte waterstroom tilt de kleding op en beschermt zo de kleding tegen slijtage. De trommel heeft meer gaten dan traditionele trommels, waardoor de stof minder uitrekt en zijn vorm en textuur behoudt tijdens het draaien.

Met het reinigingsprogramma kan de machine op hoge temperaturen worden gereinigd. Hierdoor blijft de lichtgevoelige trommel fris en schoon.

Technische kenmerken

 • De waterbeveiliging wordt verzekerd door een slang- en overloopbeveiliging.
 • Het jaarlijks energieverbruik is berekend op 152 kWh per jaar.
 • Bij normaal gebruik zal het waterverbruik ongeveer tienduizend liter bedragen.
 • De machine kan met een maximale wastemperatuur negen kg was tegelijk verwerken.
 • Er zijn specifieke programma’s voor donker textiel, delicate stoffen, jeans, …
 • Het instelbare toerental van de centrifuge haalt een maximum van 1600 toeren per minuut en produceert een maximaal geluid van  77 decibels.

Whirlpool FSCR70410

Ben je op zoek naar een wasmachine met een kleine capaciteit  dan is deze Whirlpool een goede keuze. Met behulp van beladingssensoren kan de wasmachine de volheid van de trommel meten en het watervolume en het wasprogramma daarop aanpassen. Kies een kort wasprogramma om in korte tijd schone kleren te krijgen.

De voordelen van dit model

Deze machine detecteert zelf wanneer ze moet worden gereinigd. Zo blijft je machine in goede conditie. Daarnaast heeft de wasmachine een beladingssensor. Deze slimme sensoren passen programma's en instellingen aan op basis van de grootte van de machine en het soort lading De machine heeft een Freshcare + functie. Met deze functie kan stoom worden gebruikt om te wassen. Zo kreukt je kleding minder dan na een normaal wasprogramma. Omdat de trommel van zeven kg relatief klein is, is hij niet geschikt als je veel kleding in een keer wilt wassen.

Technische kenmerken

 • Het waterverbruik is berekende op negenduizend liter per jaar.
 • Het energieverbruik wordt geschat op 175 kwh
 • Het laadvermogen is maximum zeven kg
 • De duur van een standaard wascyclus is 210 minuten met een maximum watertemperatuur van 95 graden.

AEG L7FE84ES

Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasmachine met een ruime laadcapaciteit dan is deze machine je ideale keuze.

De snelheid van 1400 toeren per minuut zorgt ervoor dat je wasgoed behoorlijk droog uit de wasmachine komt. Met de ProSense beladingssensor kan de wasmachine de volheid van de trommel meten en het watervolume en het wasprogramma daar op aanpassen. De ProSteam® functie zorgt ervoor dat je niet hoeft te strijken omdat je kleding niet kreukt als ze uit de wasmachine komt.

De belangrijkste eigenschappen

De zuinige motor met variabele frequentie is efficiënt, duurzaam en levert uitstekende prestaties bij elke wascyclus.

ProSense®-technologie zorgt ervoor dat alle kledingstukken automatisch worden gewogen. Het wasprogramma is afgestemd op de kleding in de machine. De machine was in de kortst mogelijke tijd om een ​​volledig reinigend effect te bereiken. Dit vermindert slijtage, houdt kleding langer mooi en bespaart water en energie.

Naast energie bespaart de Eco TimeSave op deze machine ook tijd. Met dit programma kun je tegelijkertijd de ECO- en TimeSave-opties selecteren om een ​​energiebesparende reiniging te bereiken  en de reinigingssnelheid is ook hoog.

Met de optie "stoom toevoegen"  kun je elk wasprogramma met stoom voltooien, de kleding wordt zachter en de kreukels op de kleding worden met maar liefst een derde verminderd.

Na het wassen van kleding zul je merken dat het zachter en gladder is dan ooit. SoftPlus zorgt ervoor dat de wasverzachter elk deel van de stof bereikt zodra deze in de trommel komt.

Technische kenmerken

 • De De ProTex-beschermingstrommel is speciaal ontworpen om kleding te verzorgen en ze er mooier uit te laten zien. De zachte waterstroom tilt de kleding op en beschermt zo de kleding tegen slijtage.
 • Voor een gemiddeld gezin is het waterverbruik berekend op tienduizend liter.
 • Het gemiddelde energieverbruik is geschat op 136 Kwh.
 • Het maximale laadvermogen is acht kg.
 • Voorzien van slimme functies zoals startuistel, beladingssensor, watersensor, ...

Gerelateerde berichten