De 5 beste muizenvallen voor in je huis

564

Muizenvallen worden al heel lang ingezet om muizen te vangen en effectief uit de weg te ruimen. Muizen zijn ongewenste gasten die allerlei soorten producten in huis aantasten. Helaas komt een muizenplaag in huis vaak voor en om dit probleem op een effectieve manier op te lossen, kun je een muizenval gebruiken. Dit kleine apparaatje is er in veel verschillende soorten te verkrijgen, waarbij hier de vijf beste muizenvallen voor iedere muizenplaag zullen worden besproken. Ook worden de vragen beantwoord hoe je een muizenval eigenlijk gebruikt en welke soorten er zijn.

Wat is een muizenval precies en hoe werkt het?


Een muizenval is, zoals zijn naam al zegt, een val voor muizen om deze in huis (of buiten) te vangen. Het is een effectieve manier van bestrijding en er zijn dan ook diverse soorten op de markt gebracht.

Klassiek


Het klassieke model is goedkoop en makkelijk en maakt gebruik van een stukje eten om een muis te lokken. Hierbij gaat de muis in één klap dood door de automatische klem die omslaat. Deze klapval zorgt ervoor dat muizen in één keer dood zijn en ze zijn vaak gemaakt van hout en ijzer. De klemmen zijn daarnaast vaak eenvoudig schoon te maken en her te gebruiken.

Elektrisch


Een tweede variant is het elektrische model, waarbij muizen worden gedood via een elektrische schok. De val werkt op batterijen of een accu en is veilig te gebruiken in combinatie met kinderen en huisdieren. Ook deze val is gemakkelijk te legen zonder dat je de muis aan hoeft te raken.

Levende val


Nu hoef je een muis niet altijd te doden om een plaag te bestrijden en zo zijn er ook levende vallen ontwikkeld. Dit maakt het een diervriendelijke optie, echter, alleen als je de muis snel weer vrijlaat en stress zoveel mogelijk voorkomt. Ook is het belangrijk de muis op een grote afstand van je huis los te laten, zodat hij niet terugkomt.

Plakstrip


De laatste optie is de plakstrip, waar muizen tegenaan lopen en aan vast blijven zitten. Het is een erg dieronvriendelijke manier, aangezien de muizen niet doodgaan en los willen komen door aan ledenmaten te knagen van de stress. Het gebruik van deze manier van bestrijding wordt dan ook over het algemeen verboden.

Het belangrijkste bij het gebruiken van een muizenval is dat je ze regelmatig controleert, op een aantal plekken neerzet waar muizen vaak komen en let op de veiligheid voor bijvoorbeeld huisdieren en kinderen. Ook het lokaas dat wordt gebruikt, moet soms vervangen worden om het aantrekkelijk te houden voor de muizen. Tot slot is de reiniging van de apparaatjes belangrijk.

De 5 beste muizenvallen voor iedere muizenplaag


Een muizenval is dus een handige tool om problemen met muizen in huis mee aan te pakken. Welke vijf modellen zijn hierbij echter de beste?

Hendrik Jan muizenval hout 10 cm 2 stuks

Op nummer vijf staat het traditionele model van Hendrik Jan, welke is gemaakt van een plateau van hout en een verkoperd draad om de muis in één keer mee te doden en een muizenprobleem aan te pakken. Voor slechts 5 euro krijg je twee modellen, beide met een afmeting van tien centimeter. Het apparaatje is gemaakt van sterk materiaal en kan onder goede spanning gezet worden bij het plaatsen van de muizenval.

Voor- en nadelen


Een groot voordeel van deze val zijn de stevige materialen en de hoge spanning, waardoor muizen effectief gevangen kunnen worden. Daarnaast krijg je voor 5 euro twee muizenklemmen, wat het een goedkope deal maakt.

Echter, het houten plankje is iets te klein voor de klem, waardoor er een grotere kans is dat de muis niet gelijk dood gaat. Tevens kunnen de muizenklemmen niet opnieuw gebruikt worden, door het materiaal dat is gebruikt, waardoor je ze dus wel gelijk moet weggooien. Ook zou het handiger zijn als het aas voor de muis vastgezet kan worden, waardoor dit moeilijker is los te krijgen. De muis moet immers niet gevoerd, maar gevangen worden.

Diervriendelijke muizenval met gratis E-book - 2020 versie

De tweede soort muienval is het diervriendelijke model van RiverWorkX, welke je kunt aanschaffen voor ongeveer 16 euro per stuk en welke muizen vangen in een speciale buis. Je kunt hiermee één muis per keer vangen en als de muis naar binnen gelopen is, valt het klepje dicht en is het dier gevangen. Na het vrijlaten van de muis kan het hergebruikt worden. Tevens is er gebruik gemaakt van duurzaam materiaal, de vallen zijn overal inzetbaar en je krijgt bij je aankoop ook een gratis E-book cadeau. Hierin worden tips vermeld om je succes nog meer te vergroten.

Niet alleen kunnen de vallen worden gebruikt voor het vangen van muizen in huis, ook in de garage, schuur, auto, kelder of op open veld kan het gebruikt worden.

Voor- en nadelen


De voordelen van deze muizenval zijn dat je niet in contact komt met het dier, de dieren op een vriendelijke manier verwijderd worden, het duurzame materiaal en de mogelijkheid tot hergebruik. Ook het E-book met de tips kan van pas komen voor onervaren muizenvangers. Een nadeel is het enigszins fragiele materiaal, waardoor toch snel schade kan ontstaan en de val niet meer gebruikt kan worden. Daarnaast zijn de vallen aan de dure kant.

Pest Tech™ - Premium Diervriendelijke en Humane Muizenval

Op de derde plaats van beste muizenvallen staat een vergelijkbare, diervriendelijke val als de vorige, ontwikkeld door Pest Tech. Dit model vangt de muizen ook in een buis, waarbij muizen levend teruggezet kunnen worden in de natuur. De afmetingen van de val bedragen 31,5 bij 8 bij 7 centimeter. Het is de bedoeling een beetje aas in het apparaatje te plaatsen, waarna de muis hier op afkomt en gevangen wordt door het automatisch sluiten van het poortje. Controleer hierbij regelmatig of je een muis gevangen hebt om deze zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten.

Na het vrijlaten van de muis, op een afstand van minimaal vier kilometer van je huis, kun je het apparaatje makkelijk opnieuw gebruiken. Schoonmaken is hierbij niet echt nodig, wellicht alleen als de muis zijn behoeftes heeft gedaan in de val. Ook is de val te gebruiken wanneer je kinderen en huisdieren hebt.

Voor- en nadelen


De voordelen betreffen de diervriendelijkheid, de prijs van slechts 12 euro per stuk en het veilige aspect. Minpunten aan deze muizenval zijn echter dat de val soms minder goed zijn werk doet bij muizen met een lichter gewicht.

Wonact Muizenval - Rattenval - 6 stuks - 100% pakkans – Voor binnen en buiten

Hierop volgend is de muizenval van Wonact als tweede geëindigd. Deze wordt geleverd in zes stuks met een totale prijs van ongeveer 17 euro. De vallen betreffen een klassiek model, waarbij een klem de muis in één keer dood. Er is hierbij een heel gevoelig plateau ontwikkeld, waardoor muizen snel en effectief gevangen worden. De val is tevens herbruikbaar en gemakkelijk schoon te maken door het onderhoudsvriendelijke materiaal.

Ook hierbij wordt een gratis E-book aangeboden met tips en informatie over muizen vangen. Bij het opruimen van de muis hoef je het dier niet aan te raken, waardoor het ook een hygiënische oplossing biedt. Tot slot kan het apparaatje gebruikt worden voor binnen en buiten.

Voor- en nadelen


Voor deze lage prijs krijg je wel zes vallen van een hoge kwaliteit. Tevens zorgt de gevoeligheid voor het zoveel mogelijk voorkomen van muizenleed en gaat de val jaren mee. Het nadeel aan deze val is het harde geluid dat het maakt.

GuardX® 6 stuks Premium Muizenvallen inclusief E-Book

Op de eerste en beste plaats zijn de vallen van GuardX geëindigd met een prijs van 19 euro, waarvoor je eveneens zes vallen krijgt. Deze klassieke val heeft een moderne tint door de gesloten klem, waardoor je het hoofd van de dode muis niet hoeft te zien. Ook is de klem eenvoudig te installeren. Daarnaast is ook dit model duurzaam en hygiënisch, omdat je de muis bij het opruimen niet hoeft aan te raken en omdat het jaren mee kan gaan. Tips en informatie kun je vinden in het gratis meegeleverde E-book.

Het ontwerp is veilig in gebruik en heeft een sterke precieze werking, waarbij slechts vijf gram al voldoende is om de val te activeren.

Voor- en nadelen


Een nadeel van deze val is zijn relatief hoge prijs. Aan de andere kant krijg je hier veel voordelen voor terug, waaronder de goede kwaliteit en snelle werking, de veilige werking en de duurzaamheid. Daarnaast is voedsel er makkelijk in te leggen en zorgt de goede spanning van de val voor het efficiënt uit de weg ruimen van iedere muis.

Gerelateerde berichten