De 5 Beste Dumbbells om je armen te trainen

125

Wil jij jouw sportspullen uitbreiden met goede Dumbells? Het is nog niet zo eenvoudig om direct het juiste exemplaar te selecteren. Daarom hebben wij een uitgebreide koopgids voor je opgesteld. Er is weinig vervelender dan met Dumbells zitten die niet passen bij wat jij nodig hebt. Daarom is het inwinnen van informatie noodzakelijk. Als je het juiste exemplaar koopt, kun je jarenlang gebruikmaken van goede Dumbells.

Hier vertellen we je allereerst wat een Dumbell eigenlijk is en waarom jij er dus 1 of meerdere wilt aanschaffen. Daarnaast gaan we in op belangrijke criteria die jij in acht wilt nemen bij deze aankoop. Verder gaan we natuurlijk in op onze favoriete producten. We vertellen waarom we voor deze gekozen hebben. Na het lezen van deze gids beschik jij over alle informatie die je nodig hebt om een nieuwe Dumbell te kopen.

Wat is een Dumbell nu precies?

Een Dumbell is een soort buis met handvaten die komen met een bepaald gewicht. Het wordt veel gebruik in sportscholen. Afhankelijk van het gewicht zijn ze zowel geschikt voor tieners als voor volwassenen. Je kunt er tientallen oefeningen mee uitvoeren.

Waar wil je op letten bij het kopen van een Dumbell?

Er zijn belangrijke aspecten die je altijd in je achterhoofd wilt houden:

1.         Allereerst wil je nadenken over het gewenste gewicht. Het kan zijn dat je direct een complete serie wilt aanschaffen en veel merken bieden hiertoe de mogelijkheid. Weet daarnaast dat het middels de bijgeleverde schakels mogelijk is om gewichten met elkaar te combineren. Daarnaast zijn er sets beschikbaar die tegen een voordelige prijs een combinatie van Dumbells leveren.

2.         Uiteraard speelt de prijs een rol. Een goede Dumbell, of zelfs een complete set, kost nu eenmaal geld. Als je een beperkt budget hebt, kun je beter een goed product kopen in de aanbieding, in plaats van dat je kiest voor een B-product.

3.         Daarnaast kan het uiterlijk van de Dumbell een rol spelen. Zo wil je dat de Dumbell misschien wel past bij jouw andere sportuitrusting. Gelukkig zijn er veel soorten producten beschikbaar, waarbij er ook wordt gedacht aan het uiterlijk en ontwerp.

4.         Het is verstandig om voor de definitieve aanschaf te voelen hoe de Dumbell in jouw hand ligt. Zo weet je of je er langere tijd met plezier mee kunt werken. Dit is voor iedereen anders, dus een bedrijf kan jou hier niet goed over adviseren.

5.         Tenslotte kan het zo zijn dat jij de voorkeur hebt voor een bepaald merk. Dat hoeft geen bezwaar te zijn, want veel merken brengen een breed assortiment aan Dumbells op de markt met verschillende gewichten en in diverse prijsklassen.

Dit zijn onze favoriete Dumbells

Om het jou allemaal wat gemakkelijk te maken hebben wij alvast onderzoek voor jou gedaan. Zo hebben we beschikbare exemplaren op de markt beoordeeld op kwaliteit, merknaam en algemene beoordelingen. Op basis daarvan hebben we deze vijf Dumbells gekozen die wij van harte aanraden voor Nederlandse gebruikers.

Focus Fitnes set

Deze Dumbells van Focus Fitness onderscheiden zich omdat de gewichten de unieke vorm van een hexagoon hebben. Je ontvangt een set van twee keer tien kilo.  De vorm draagt bij aan het gebruiksgemak en ze glijden niet snel uit je handen. De recensies van eerdere kopers zijn over het algemeen positief. Niet alleen worden deze Dumbells gebruikt bij het sporten, maar ook in de fysiotherapie. Ze zijn gemaakt van materiaal dat je zowel eenvoudig schoon kunt houden, als dat het duurzaam is. Ze zijn goed geprijsd. Al met al kunnen we geen enkel nadeel van deze gewichten van Focus Fitness bedenken.

Ga nu op zoek naar de beste Dumbell voor jou

Het moge duidelijk zijn, de beste Dumbell voor jou is niet zomaar gevonden. Het loont de moeite om niet alleen te kijken naar prijs, maar ook om de kwaliteit te vergelijken. Desondanks is het aanbod in Nederland dermate groot dat er altijd wel een Dumbell tussen zal zitten die past bij jouw persoonlijke wensen en behoeftes. Tenslotte kunnen Dumbells voor een relatieve lage prijs jou de mogelijkheid geven tot het doen van tientallen oefeningen. Geen enkele reden dus, om niet gelijk tot deze aanschaf over te gaan!

Hierboven hebben we je vertelt waar je op wilt letten bij deze aanschaf en wat een Dumbell nu precies is. Daarbij hebben we onder andere gewezen op het belang van een Dumbell. Onze favoriete exemplaren zijn besproken, waarbij we onder andere hebben gekeken naar kleur, merk, functionaliteit en gewicht. Het is nu aan jou om de nodige tijd te besteden aan het vinden van een goede Dumbell. Het goede nieuws is dus daarbij dat er in Nederland nette producten op de markt zijn, die mooi zijn om te zien en die tegelijkertijd voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. 

Tunturi dumbell set

Eerder in deze koopgids, vertelde we al over de 1 kilo Dumbells van Tunturi. We zijn dermate tevreden over dat product dat we ook graag het alternatief van twee kilo aan je voorstellen. Ze hebben een felle groene kleur en zien er strak uit. Ze zijn redelijk geprijsd en zien er gewoon vrolijk uit. Omdat elk gewicht een andere kleur heeft, kun je een bonte verzameling samenstellen. Je maakt ze eenvoudig schoon en ze zijn klein genoeg om makkelijk op te bergen. Tenslotte is Tunturi dus een prima merk, dat je wilt overwegen en dat gelukkig breed door Nederland verkrijgbaar is

Focus Fitness dumbbell

Als je op zoek bent naar een simpel product, dat eenvoudigweg doet wat het moet doen, dan kun je dit exemplaar van Focus Fitness zeker overwegen. Het is populair bij sporters en gemaakt van duurzame materialen. Focus Fitness staat erom bekend dat het producten op de markt brengt zonder te veel franjes. Je ontvangt twee Dumbells van ieder 15 kilo. Dankzij de bijgeleverde halterschijven kun je dit gewicht eenvoudig uitbreiden. Je ontvangt een garantie en dit product is geschikt voor zowel thuisgebruik, als bij de fitness. We zien al met al geen enkele reden om dit product niet van harte aan te raden

Echogoods dumbbells

Dit is nog een Dumbell set dat enthousiast werd ontvangen door gebruikers. Ze zijn zwart met felgroene accenten. Het product ziet er stoer uit. EchoGoods kennen wij als een deskundig merk, dat weet wat voor producten het op de markt moet brengen. Het gaat hier om een product met twee Dumbells van ieder 15 kilo. Bij dit product ontvang je een lijst met oefeningen die je er mee kunt doen. Alle spiergroepen komen hierbij eenvoudig aan bod. De handgrepen zijn gemaakt van PVC, waardoor ze niet weg glijden. Je kunt ze eenvoudig even schoonmaken met een doekje en water. Deze Dumbell set is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Het product is gemaakt van duurzaam materiaal, dat geschikt is om jarenlang mee te gaan. Je ontvangt tenslotte ook een halterstang en Dumbellstang.

Tunturi dumbbell

Deze Dumbell set onderscheidt zich door de kenmerkende paarse kleur. Ze zijn gemaakt van vinyl. Beide Dumbells hebben een gewicht van een kilo. Deze Dumbells zijn eenvoudig schoon te maken en elk gewicht heeft een andere kleur. Je kunt ze thuis gebruiken in je eigen sportkamer, of eenvoudig mee nemen naar de sportschool. De koppen zijn gemaakt in een speciale vorm, zodat de Dumbells niet weg rollen. Je kunt deze set eenvoudig aanvullen met andere producten van Tunturi. Dit is een goed merk dat we kennen van uitstekende producten. Deze exemplaren zijn al wat langer op de markt en hebben vele lovende reacties ontvangen.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten