De Beste camera voor vogelfotografie doorgelicht

888

Wil je graag starten met het fotograferen van vogels en het dierenrijk? Weet je niet goed waar te beginnen? Om je resultaten aan te scherpen, wordt een HQ-camera sterk aangeraden. De ene camera werkt echter niet even optimaal als de andere. We nemen je hieronder graag mee doorheen de twee beste camera’s voor vogelfotografie…

Canon EOS 250D

Canon EOS 250D is een multifunctionele kit. Het is bijzonder geschikt voor fotografen die veelvuldig reizen en dit doorheen het hele jaar. Het biedt werkelijk alles waar je naar op zoek bent, en nog zó veel meer. Aarzel niet en verkies Canon EOS250D boven aparte onderdelen waar je minder voordelig mee uitkomt. Hieronder ontdek je alles wat je moet weten omtrent Canon EOS 250D…

Welke voordelen biedt Canon EOS 250D?

Hoewel het een exceptioneel geavanceerde camera is, ben je er ook als beginnende fotograaf, erg mee gediend. Dankzij enkele specifieke functionaliteiten, zoals een visuele gids en Creative-Assist, word je in een mum van tijd op weg geholpen.

Wanneer je het vogel- en dierrijk fotografeert, bots je ongetwijfeld op unieke aspecten. Eye AF zorgt ervoor dat je automatisch scherpstelt op ogen. Een macrostand legt voorbijvliegende insecten en omringende bloemen vast. Zelfs de kleinste details ontsnappen niet aan de verfijnde kwaliteit van Canon EOS 250D.

De camera beschikt over verscheidene, voorgeprogrammeerde standen. Je kan hier erg fijn mee experimenteren.

Het biedt een ideale middenweg voor zij die ermee beginnen en zij die er net dat tikkeltje verder mee gaan. Werkelijk iedereen kan er zijn gading in vinden.

Welke nadelen zijn verbonden aan Canon EOS 250D?

  • Het is zover - je camera werd geleverd. Je zal er echter niet onmiddellijk mee aan de slag kunnen, aangezien de batterij onopgeladen werd meegeleverd. Wanneer je circa twee uur geduld opbrengt, zal je ontdekken dat dit het meer dan waard is.
  • Canon EOS 250D is niet spatwaterbestendig. Dit kan enkele ongemakken met zich meebrengen, binnen bepaalde omgevingen. Je lost dit gemakkelijk op door het aanschaffen van een regenhoes.
  • Het ontwerp bestaat uit kunststof en dit oogt, esthetisch gezien, iets minder klassevol.

Wat zijn de belangrijkste specificaties van Canon EOS 250D?

Beeldsensor: APS-C
Doel: vakantie, (wilde) dieren, portret
Objectief: Canon EF
ISO-gevoeligheid: 100-25600
Beeldprocessor: DIGIC 8
Megapixels: 24,1MP
FPS: 5
Scherpstelpunten: 143
Richtgetal: 9,8
Dioptrie: -3 - 1 δ
Belichtingscompensatie: 5
Beeldstabilisatie? Ja
Autofocus? Ja, Phase Detection
Viewfinder? Ja, Pentaspiegel
Wi-Fi? Ja
Bluetooth? Ja?
NFC? Ja
Waterbestendig? Neen

Nikon D7500

Nikon D7500 is een spiegelreflexcamera, waarmee je verrassend scherpe beelden schiet. Deze camera is de beste camera voor vogelfotografie. Het is geschikt voor vrijwel iedereen met een passie voor fotografie en de wens er op regelmatige basis mee bezig te zijn. Nikon D7500 onderscheidt zich door een uitgebreid zoombereik - hierdoor is het één van de meest geschikte camera's voor vogel- en dierfotografie. Hieronder ontdek je een brede waaier aan mogelijkheden die Nikon D7500 met zich meebrengt…

Welke voordelen biedt Nikon D7500?

  • Acht tot negen beelden per seconde kunnen magnifieke parels opleveren. Dankzij enkele hoogtechnologische functionaliteiten, zoals een EXPEED5-processor en een autofocussysteem met maar liefst 51 scherpstelpunten, mis je geen enkele kans.
  • De kwaliteit van het zoombereik zorgt ervoor dat je ook timide, schuwe dieren in beeld brengt - dit gebeurt zonder hun habitat te verstoren.
  • Dankzij een kantelbaar, touchscreen scherm, stel je alles volledig naar wens in. Het scherm is bovendien voldoende groot en hierdoor krijg je zicht op de details van je beelden.
  • De camera ligt aangenaam in de hand en is erg compact. Je hoeft je bijgevolg geen zorgen te maken om een zwaargewicht waar je telkens mee te maken krijgt.
  • Met een maximaal ISO-bereik van 51.200, ontdek je ook 's nachts hoe verrijkend fotografie kan zijn.
  • Verlang je naar meer actie? Een 1080p60 video-feature speelt hier ontzettend mooi op in.

Welke nadelen zijn verbonden aan Nikon D7500?

Ben je een beginnende fotograaf? Wanneer je Nikon D7500 instelt, verlies je mogelijks het overzicht doorheen alle functionaliteiten. Er zijn veel zaken die je kan instellen, maar die dit zeker en vast niet behoeven. Gelukkig bestaan er verscheidene gebruiksvideo's die je verder op weg helpen, alsook een heldere handleiding.

Met slechts één SD-slot, blijven je aantal bewaarde beelden beperkt. Je lost dit uiteraard gemakkelijk door je foto's over te plaatsen naar een computer of harde schijf. Er wordt daarnaast geen SD-kaart meegeleverd. Hoewel het scherm kantelbaar is en je hier veel mee kan verkennen, is het uitsluitend verticaal kantelbaar. Dit beperkt je mogelijkheden.

Bevestig je een objectief en aparte flitser? Hierbij wordt het geheel mogelijks wat zwaarder.

Wat zijn de belangrijkste specificaties van Nikon D7500?

Lenstype: groothoek
Lenscompatibiliteit: spiegelreflex
Lenssoort: zoom
Cameracompatibiliteit: APS-C
Doel: landschap en natuur, (wilde) dieren, actie en beweging, architectuur
Objectief: Nikon F (DX)
Lensfiltermaat: 72mm
Lensserie: Tamron Di II
Diafragma: 3.5-40
Diafragmalamellen: 7
Maximalisatiefactor: 22.2
FPS: 8-9
Glaselementen: Asferisch, LD
Minimale brandpuntafstand: 18mm
Maximale brandpuntafstand: 400mm
Korte scherpstelafstand: 45cm
Scherpstelmotor: HLD
Scherpstelpunten: 51
Focus-override? Ja, handmatig
Beeldstabilisatie? Ja
Autofocus? Ja
Schokbestendig? Neen
Stofbestendig? Neen
Waterdicht? Ja, spatwaterdicht

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten