De 5 beste ergonomische muizen voor achter de pc

1238

Ben je op zoek naar een ergonomische muis? Dan ben je zeker niet de enige, we zien namelijk dat veel mensen nadenken over deze aankopen. De reden hiervoor is echt ontzettend eenvoudig, het is namelijk zo dat er veel voordelen zitten aan het kopen van een ergonomische muis. Toch zien we dat nog lang niet iedereen op de hoogte is van deze voordelen. Om je hier wat meer over te laten zien hebben we hieronder alles op een rijtje gezet als het aankomt op het maken van deze aankoop. Door dit artikel goed door te nemen krijg je een veel beter beeld bij het kopen van een goede ergonomische muis voor bij het werken.

Het belang van een ergonomische muis

Laten we eerst eens kijken naar het belang van een goede ergonomische muis voor bij het werken. Een ergonomische muis is een muis die is ontworpen om te passen bij het menselijk lichaam. Het stelt je in staat om je handen, ellebogen, polsen en armen in een natuurlijke positie te houden. Sommige hebben een klassieke vorm die ontworpen is om de hand te spiegelen in een gewichtloze omgeving. Met een verticale muis hou je hem vast als een soort joystick. Beide typen kunnen je productiever maken en je vermoeidheid verminderen. Daar komt bij dat ze je beschermen tegen veelvoorkomende aandoeningen zoals muisarm syndroom, carpale tunnel en RSI voorkomen. Het is moeilijk te geloven dat zoiets simpels als een ergonomische muis je productiever en energieker kan maken, maar het is echt noodzakelijk voor je algemene gezondheid. Wanneer je slechte spullen vervangt door iets beters gedrag kun je echt veel prettiger werken.

Je had waarschijnlijk niet verwacht dat je kantoorwerk je het risico op letsel zou opleveren, maar vaak doet het gebruik van een gewone computermuis dat helaas wel. Een van de vele ergonomische voordelen van ergonomische muis is dat je letsel kunt voorkomen. Muisarm is een algemene term die verwijst naar verschillende soorten letsel die pijn in de nek, armen, schouders en handen veroorzaken, wordt veroorzaakt door het gebruik van een verkeerde muis. Een ergonomische muis houdt die ontsteking tegen. Je houdt je pols, vingers, arm en schouders niet meer verkrampt vast. Op die manier kan je jezelf echt een hoop gedoe besparen.

Top 5 ergonomische muizen

Het is dus echt geen verkeerd idee om ook een goede ergonomische muis te kopen. Nu is het alleen wel zo dat er echt ontzettend veel muizen te vinden zijn op de markt. Het is hierdoor lastig om een aankoop te maken, voor welke zou je namelijk moeten kiezen? We hebben hieronder een selectie voor je gemaakt door de beste ergonomische muizen van dit moment voor je op een rijtje te zetten. Wanneer je kiest voor een van deze ergonomische muizen zal ook jij voorzien zijn van een muis die erg lang mee zal gaan:

Trust Verto Wired Ergonomic Mouse

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor deze Trust Verto Wired Ergonomic Mouse. Met deze ergonomische muis zal je ook een prima aanwinst in handen hebben voor bij het werken. Het speciale ontwerp en de duimsteun maken het mogelijk om een natuurlijke houding aan te nemen bij het gebruik van de computer. Hierdoor kan je zonder klachten aan het werk gaan. Sluit de muis aan via de USB-A-aansluiting van uw laptop of PC en gebruik hem op een manier die jij prettig vindt. U kunt de knop boven op de muis gebruiken om de DPI naar wens in te stellen. Daarnaast is het mogelijk om met de twee duimknoppen door je webbrowser te navigeren.

Voordelen

 • Voorkom RSI en andere klachten dankzij het ergonomische ontwerp
 • Navigeer eenvoudig door uw programma's met de 2 duimknoppen
 • Pas de DPI aan je voorkeuren aan met de knop boven op de muis.

Door middel van een ergonomische muis zal ook jij in staat zijn om op een prettige manier te kunnen werken achter je computer. Zonder een ergonomische muis is de kans groot dat je na verloop van tijd last krijgt van bepaalde klachten, al helemaal als je al wat ouder bent. Door te kiezen voor een ergonomische muis van onze selectie zal ook jij een prima kwaliteit in huis hebben. hier op de site zijn er overigens nog veel meer andere artikelen te vinden die je zeker even zou moeten doornemen. Dankzij onze handige site is het maken van miskopen nergens meer voor nodig!

Logitech Wireless Trackball M570

We komen toch weer terug bij het merk Logitech, het is nu eenmaal echt het beste merk wat je maar kunt vinden als je op zoek bent naar een ergonomische muis. De rechtshandigen zullen met de Logitech Wireless Trackball M570 echt een prima aanwinst in handen hebben. Met deze trackball kun je urenlang comfortabel werken. Zijn ergonomische vorm en stabiele basis zorgen ervoor dat je voorzien bent van een gezonde werkhouding. Ook wordt de rechterhand van de gebruiker ondersteund bij het werken. Een trackball is ook handig als je maar weinig bureauruimte hebt of op een bewegend oppervlak werkt. In het geval van deze Trackball beweeg je de cursor door de blauwe bal te draaien, zodat het toestel zelf op dezelfde plaats blijft staan. De USB-ontvanger is zo klein dat hij nauwelijks uit de USB-poort steekt. Dit maakt het een stuk makkelijker om hem in gebruik te nemen.

Voordelen

 • Geef een ergonomisch verantwoorde design heb je veel minder klachten
 • Dankzij de trackball kan je snel door alle programma’s navigeren tijdens het werken

Trust Vergo Wireless Ergonomic Mouse

Hoewel dit merk iets minder bekend is dan het merk van hierboven is het alsnog een erg goede optie om te kiezen als je op zoek bent naar een goede ergonomische muis. Met de Trust Vergo Wireless Ergonomic Mouse ben je voorzien van alles wat je maar nodig kunt hebben voor bij het werken. De muis plaatst je hand in een hoek van 60 graden en is uitgerust met een afneembare polssteun. Hierdoor kan je pols- en peesproblemen super eenvoudig voorkomen tijden het werken. Daar komt bij dat je met deze muis ook nog eens in staat bent om efficiënter aan het werk te gaan. Met de 5 duimknoppen kan je veel sneller door Windows navigeren en veelgebruikte programma's opstarten. U kunt ook de DPI-instellingen van de muis aanpassen. Hiermee zal de muiscursor in kleinere bewegingen over het scherm bewegen. Deze personaliseerbare opties komen zeker van pas voor bij het werken.

Voordelen

 • Met de 5 extra knoppen kun je  sneller door Windows en andere programma's navigeren
 • Maak draadloos verbinding met je laptop of desktop met de handige nano-ontvanger

Logitech MX Master 2S

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is de Logitech MX Master 2S het vorige model wat echt ontzettend populair is geworden binnen het assortiment van Logitech. De Logitech MX Master 2S is een uitstekende muis als he aankomt op ergonomie en functionaliteit. Naast de standaard duimknoppen heeft de muis een horizontaal scrollwiel en een handige knop. Hiermee is het mogelijk om snel en eenvoudig te navigeren door grote Excel-bestanden of 3D-projecten. Daarnaast krijg je dankzij de knop toegang tot geavanceerde functies om het werk net even wat prettiger te maken. Dankzij de Logitech Flow-software is het mogelijk om met de muis tot wel 3 computers tegelijk te gebruiken. Hoe doe je dit precies? Sleep de muiscursor gewoon naar de rand van je scherm. De muis verschijnt automatisch op het scherm. Via het rechtermuisklikmenu kun je bestanden uitwisselen tussen de aangesloten computers. In tegenstelling tot zijn voorganger gaat de batterij nu tot 70 dagen me. Je hoeft hem ook maar 3 minuten op te laden om hem de hele dag te gebruiken. Dit maakt dit een prima ergonomische muis om te gebruiken.

Voordelen

 • Met Logitech Flow kun je jouw muis met wel 3 computers tegelijk gebruiken
 • Dankzij de verbeterde levensduur van de batterij gaat hij wel 70 dagen mee
 • Door de sterke materialen is dit een ergonomische muis die prettig aanvoelt

Logitech MX Master 3

Het merk Logitech staat echt aan de top als het aankomt op het kopen van alle mogelijke soorten ergonomische muizen voor bij het werken. De Logitech MX Master 3 is de opvolger van de succesvolle MX Master 2S. Het MagSpeed-scrollwiel stelt je in staat om super snel te kunnen scrollen over het scherm. Dit maakt het mogelijk om door al die Excel-rijen heen te gaan tijdens het werken. De Logitech Flow-functie kan ook gebruikt worden op deze muis. Dit maakt het mogelijk om de muis op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken door op de knop te drukken. Het ontwerp is echt ontzettend comfortabel om vast te houden. Dit maakt het nog makkelijker om mee te werken. Tot slot is de muis voorzien van een Darkfield-sensor. Hiermee kan je over ieder soort oppervlak bewegen. Je kunt de muis gebruiken op een glazen tafel, maar ook op je schoot als je even onderweg bent. Sluit de muis aan via een USB-ontvanger of via Bluetooth om hem gelijk te gebruiken.

Voordelen

 • Met het MagSpeed scrollwiel kun je super snel scrollen bij het werken
 • De Darkfield sensor zorgt ervoor dat je nauwkeurig kunt bewegen op elk oppervlak
 • Je kunt de muis zowel via Bluetooth als via de USB-ontvanger aansluiten
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten