Zoom review : waarom is deze webconferentiesoftare zo populair

14

In 2011 probeerde Cisco’s toenmalige VP engineering, Eric Yuan, zijn collega-leidinggevenden ervan te overtuigen dat ze dringend WebEx, Cisco’s webconferentieproduct, moesten verbeteren. Op dat moment was Cisco’s strategie voor webconferenties niet gericht op het verbeteren van bestaande producten. Ondanks het feit dat WebEx een dure acquisitie was geweest, en het product een belangrijk onderdeel was van Cisco’s activiteiten. Cisco luisterde niet. Onverschrokken deed Yuan wat elke zelfverzekerde ondernemer zou doen, hij nam onmiddellijk ontslag om zijn eigen bedrijf te starten. Dat bedrijf was Zoom. In slechts vier jaar tijd veranderde het product voor videoconferenties van Zoom van scrappy nieuwkomer in gebruik door tientallen miljoenen mensen over de hele wereld. Niet alleen dat, maar het bedrijf behaalde ook zeer snel winstgevendheid, dankzij Yuan’s slanke, gerichte benadering van productontwikkeling en zijn klantgerichtheid.

zoom

Wat is zoom?

Als u een programma nodig heeft om u te helpen bij het online organiseren van vergaderingen en conferenties, dan is het Zoom-platform wat u zoekt. Via de link die u genereert, kan uw team deelnemen aan de sessie met behulp van de audio van hun apparaat of een audio-videosysteem. Bovendien zijn er openbare en privéchatrooms beschikbaar en kan, indien nodig, iedereen de vergadering opnemen.

Omdat het een ​​cloudgebaseerd systeem is, is het ongelooflijk eenvoudig te gebruiken, zelfs voor beginners. Er zijn twee belangrijke dingen die u moet weten: de Meeting en de Room. De eerste is de telefonische vergadering zelf en de tweede vertegenwoordigt de virtuele “plaats” waar uw vergadering plaatsvindt. U kunt hier vanuit uw account toegang toe krijgen om uw vergaderingen te plannen en vergaderinformatie te bewerken.

De basisfuncties ervan zijn vergelijkbaar met die van andere videochat-apps. Deze omvatten audio- en videoconferenties, de mogelijkheid om een ​​groot aantal leden te hosten tijdens de vergadering, een chatbox en het delen van schermen. Dit platform toont echter zijn echte waarde via enkele andere geavanceerde en unieke functies.

U zult verrast zijn door de mogelijkheid om brainstormruimten te creëren. Dit is de perfecte manier om sessies met verschillende leden te creëren en met succes te beheren tijdens één enkele Zoom-sessie. Tijdens een gesprek kan men tot 50 kamers hosten.

Hoe werkt Zoom?


Het implementeert het freemium-marketingmodel dat een bewezen model is dat heel efficiënt is. Het basisprincipe van de strategie is om een ​​gratis versie van de services aan te bieden, evenals meerdere betaalde versies met verschillende functies.

Met 4 verschillende abonnementen is het geschikt voor verschillende budgetten en wensen. Als u tot de miljoenen gebruikers wilt behoren, moet u de planopties kennen die u heeft.

Naast het Room-abonnement zijn er vier andere prijsniveaus:

 • Zoom gratis: maak en neem gratis deel aan vergaderingen. Na 40 minuten wordt de vergadering automatisch beëindigd als u niet upgradet naar een betaald abonnement.
 • Zoom Pro: voor slechts $ 14,99 / maand kunt u gemakkelijker repetitieve vergaderingen plannen dankzij het aanmaken van persoonlijke ID’s. Bovendien biedt dit u de mogelijkheid om de vergadering op te nemen en op te slaan in uw cloudopslag.
 • Zoom Business: dit plan heeft veel geavanceerde functies, waaronder persoonlijke branding voor uw URL’s en bedrijf. Het abonnement van $ 19,99 / maand omvat alles wat eerder is genoemd, plus spraaktranscriptie en speciale klantenondersteuning. Deze is geschikt voor kleine bedrijven, met minimaal 10 meetings per maand. Zoom
 • Enterprise: dit is een plan voor grote bedrijven die minimaal 100 vergaderingen houden en meer dan 1.000 werknemers hebben. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de cloudopslag, want dit draagt ​​bij aan de Dedicated Customer Success Manager en de kortingen die u ontvangt voor een Zoom Room-abonnement.
 • Zoom Rooms: dit plan is optioneel en je kunt de mogelijkheden zien door 30 dagen gratis te betalen. Als je besluit om het abonnement voort te zetten, kost het je $ 49 / maand / kamer bovenop je basis Zoom-abonnement.

Dit is de apparatuur die u nodig heeft om het Room-systeem voor uw bedrijf te laten werken:

 • Een computer met Windows of iOS, of een mobiel apparaat.
 • Tablets voor uw toekomstige leden. Zorg ervoor dat u Zoom Meetings erop hebt geïnstalleerd.
 • Invoer- en uitvoerapparaten voor audio en video – microfoon, webcamera en luidsprekers.
 • Minstens één monitor. U toont de deelnemers op hen voor een betere controle over de sprekers. Een tweede monitor zou je ook helpen als je de functie Screen Sharing wilt gebruiken.
 • HDMI-kabels om uw computers op de monitor aan te sluiten.

Zoomcompatibiliteit met besturingssystemen, apparaten en browsers

Het doel is om mensen die ver van elkaar verwijderd zijn, met elkaar in contact te brengen, ongeacht hun besturingssysteem, apparaten of technische mogelijkheden. Daarom hebt u gratis toegang tot een vergadering vanaf uw Android-, iOS-, Windows- of Linux-apparaat.

De Room is even gemakkelijk te installeren en te openen. Als je echter bang bent om tot een bepaald punt vast te lopen, gebruik dan de alles-in-één apparaten. Het heeft een intuïtieve interface die u door alle stappen leidt.

Zodra alles actief is, zult u veel plezier beleven aan het gebruik ervan. U kunt de sessies nog aangenamer maken door een virtuele achtergrond toe te voegen. Upload een landschaps- of strandfoto zodat uw collega’s niet naar de saaie muur van uw thuiskantoor hoeven te kijken. Ondanks de moeilijke tijden waarin we leven, moeten we de moed erin houden en plezier hebben.

Voordelen voor het gebruik

 • De interface is heel eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken.
 • De leercurve is erg kort dankzij de platforminterface.
 • Het is heel gemakkelijk om de Zoom-link te delen om deel te nemen aan de videoconferentie.
 • De kwaliteit van het delen van schermen is uitstekend.

Nadelen voor het gebruik

 • De manier waarop videogesprekken worden weergegeven wanneer er te veel mensen zijn, is een beetje vreemd.
 • Met een slechte verbinding kon het videogesprek zonder problemen worden bekeken, maar nu kan in dit geval de audio of de video worden geplakt.
 • Het is nogal verwarrend hoe u het geluid kunt laten werken tijdens een videogesprek.

Hoe nuttig is Zoom for Business Owners?

Het beste ervan is dat het gemakkelijk te gebruiken is en geen grote hard- of softwarevoorbereidingen vereist. Dit is de reden waarom de meeste ondernemers de voorkeur geven om dit app te gebruiken.

gebruikers hoeven het volgende niet:

 • Zorg voor onderhoud voor een complex aanvullend systeem naast degene die ze al gebruiken
 • Zorg voor trainingen voor medewerkers of andere eindgebruikers
 • Betaal voor de updates, foutcorrecties en andere onderhoudsproblemen
 • Huur extra IT-medewerkers in
 • Het is zo gemakkelijk om mensen samen te brengen om lopende problemen op te lossen en het werk op de goede weg te houden met deze cloudgebaseerde software.

Andere belangrijke voordelen die het aan bedrijven geeft, zijn de mogelijkheid om:

 • Organiseer bijeenkomsten in korte tijd
 • Nodig klanten en medewerkers uit voor de conferentie via een simpele link
 • Deel schermen met de deelnemers
 • Neem het gesprek op en gebruik het daarna opnieuw
 • Wordt gebruikt als een schermopnameprogramma voor tutorials en seminars


Integreer Zoom voor een betere ervaring

Het kan u de basisfuncties bieden die u nodig hebt om op een efficiënte manier op afstand te werken. Maar voor een betere ervaring helpt het integreren ervan met andere apps enorm.

Voor geavanceerdere acties en soepelere samenwerking installeren de meeste gebruikers plug-ins. Daarom willen we u Amelia aanbevelen, een door ons gemaakte plug-in die helpt om beter te presteren en geweldige resultaten te garanderen.

Zoom is een degelijke maar zeker niet de beste webinar software. Wij raden daarom Webinargeek aan als #1 webinar programma

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022