WebinarNinja review: Voor- en nadelen van deze software

28

Steeds meer evenementen verplaatsen zich naar de virtuele wereld. Dit zorgt voor vraag naar krachtige webinar software. Webinar Ninja stelt je in staat om in 10 seconden een webinar te creëren. Behalve de snelheid en het gebruiksgemak is de webinar software breed inzetbaar. Zo zijn marketing tools geintegreerd in de software. Dit stelt ondernemers onder andere in staat om webinars te gebruiken als tool om nieuwe deelnemers aan te trekken.

webinarninja

Alle webinars in een centraal overzicht

Webinar Ninja maakt het mogelijk om alle webinars op één pagina te zien en te organiseren. Daardoor wordt het onwaarschijnlijker dat je afspraken mist. Het webinar tool is vanuit alle apparaten te gebruiken aangezien er vanuit de cloud wordt gewerkt. Daardoor is data altijd toegankelijk, ook bij het falen van lokale servers. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een back-up van data in deze webinar tool.

Webinar Ninja inzetten bij affiliate marketing activiteiten

Nu we in een tijd van thuiswerken leven is een sterke online vertegenwoordiging belangrijker als ooit. Letterlijk alle activiteiten lopen tegenwoordig via het internet. Het affiliate marketing is daarom een groeiende bedrijfstak waar goed geld te verdienen is. Om succesvol te worden in deze bedrijfstak moet je communicatie met de doelgroep optimaliseren. De doelgroep moet zich betrokken voelen en vertrouwen krijgen in jouw bedrijfsactiviteiten. Daarvoor is een webinar uiterst geschikt, dit is namelijk het meest complete virtuele communicatie tool .

Wat een goed webinar kenmerkt

Een webinar moet een aantal doelen bereiken om effectief te zijn. Zo moet het meer bewustzijn creëren over de dienst of het product dat je wilt aanbieden. Zodra mensen bewust zijn van het bestaan is het tijd om ervoor te zorgen dat mensen het ook daadwerkelijk willen hebben. In een effectief webinar wordt het aanbod op een subtiele manier naar voren gebracht zodat iedere deelnemer er eigen invulling aan kan geven. Dit zorgt voor een win-win-situatie waarin klanten de verkoper inspireren om nog beter na te denken over individuele toepassingen. Zo houdt je deelnemers betrokken en daardoor wordt de kans groter dat ze uiteindelijk klant worden. Webinar Ninja is het go-to ideale platform om multiplicatoreffect te realiseren. Ideen kunnen effectief overgedragen worden door ingebouwde functionaliteit zoals screenshare. Daarmee kan een boodschap helder en duidelijk overgebracht worden en dit bevorderd multiplicatie (i.e. aanbevelingen door deelnemers).

Webinar vormen

Er kan gekozen worden tussen verschillende soorten webinars. Zo kun je kiezen uit live webinars, geautomatiseerde webinars, een serie webinars, of een hybride webinar. De mix van webinar vormen wordt als een innovatieve tool ervaren die helpt om webinar activiteiten tijdefficienter te plannen. Sommige webinar vormen zoals bijvoorbeeld een serie workshops kunnen bijvoorbeeld geautomatiseerd worden. Daarvoor is vooraf opgenomen video content nodig en dit kan vanuit deze webinar tool gemakkelijk toegevoegd worden middels een YouTube link. Deelnemers ontvangen dan precies op het juiste tijdstip een notificatie om deel te nemen aan de webinar. In de webinar bestaat de mogelijkheid om commentaar achter te laten voor de organisator. Soms is er tijdens een geautomatiseerde webinar meer interactie nodig. Dan kan er gekozen worden voor een hybride webinar waarin de deelnemers direct via chat kunnen communiceren met de organisator. Is face-to-face communicatie gewenst, dan kan er natuurlijk een live webinar ingepland worden. Webinars kunnen individueel ingepland worden of als een serie. Daarbij is het mogelijk om in de serie de verschillende webinar vormen te combineren.

Wat onafhankelijke reviews zeggen

Webinar Ninja tool heeft een aantrekkelijk design en overzichtelijk dashboard van waaruit makkelijk genavigeerd kan worden. Een serie workshops kan in verschillende vormen met het grootste gemak ingepland worden. Bij het aanmaken van een webinar kan een template gebruikt worden waarmee iedere webinar presentatie uniek vormgegeven kan worden. Wat reviewers op prijs stellen is het gemak waarmee een landing page aangemaakt kan worden waarop deelnemers zich kunnen registreren. In een onafhankelijk zakelijk review kwam naar voren dat geautomatiseerde webinars oftewel everwebinars de potentie hebben om meer als het dubbele aantal deelnemers aan te trekken in vergelijk met live webinars. Daartegenover staat dat everwebinars iets minder effectief zijn in het transformeren van bezoekers in klanten (6:5 verhouding). De zakelijke reviewer is daarmee tot de conclusie gekomen dat everwebinars een goede aanvulling vormen op het marketingprogramma.

Managen van webinar

Een groot voordeel van Webinar Ninja is het gemak waarmee een webinar opgezet en gemanaged kan worden. Alle functionaliteiten van het programma zijn direct klaar voor gebruik en waar nodig van duidelijke omschrijvingen voorzien. Dankzij de overzichtelijk en uitleg kunnen zelfs dummies gebruikmaken van alle geavanceerde webinar features. Zo is het bijvoorbeeld een eitje om zowel online als offline content in webinars in te voegen. Met een aantal clicks kun je bijvoorbeeld een powerpoint presentatie uploaden of een YouTube link invoegen. Een nadeel bij het invoegen in Webinar Ninja is dat slides met meerdere bulletpoints moeten worden geupload als aparte slides.

Het gebruik van Webinar Ninja

De snelheid van webinars blijft onaangetast tot 500 bezoekers per sessie. Zodra dit aantal wordt overschreden kunnen er vertragingen optreden. Daarom moet er voor grootgebruikers een aparte technische oplossing gevonden worden. Dit kan een nadeel zijn aangezien het niet altijd makkelijk is om in contact te komen met technische ontwikkelaars van Webinar Ninja. Op het moment dat er veel traffic naar een landingpage gaat dan kan het voorkomen dat de landingpage wat langzaam laadt. Vertragingen op de landingpage kan als irritant worden ervaren door de kritische gebruiker. Een ander nadeel voor sommige gebruikers is dat webinar sessies maximaal twee uur kunnen bedragen. Dit hoeft echter geen nadeel te zijn als het binnen de strategie van de gebruiker past.

Voor- en nadelen bij analyse en follow-up

Geintegreerde emailmarketing is een voordeel van Webinar Ninja. In de webinar tool kan ingesteld worden wanneer email herinneringen verstuurd worden naar deelnemers. Verder is het mogelijk om na de webinar de bezoekers die daadwerkelijk deelgenomen hebben te targeten voor een email follow-up. De email follow-up kan echter alleen gepersonaliseerd worden op basis van informatie over wie wel en niet deelgenomen hebben. Het komt echter voor dat mensen die niet deelgenomen hebben wel een replay bekeken hebben. In Webinar Ninja kan deze data niet verzameld worden en daardoor is het lastig om de mensen die de replay bekeken hebben een gepersonaliseerde boodschap te sturen. Data-analyse omtrend emailmarketing is beperkt aangezien het ook niet mogelijk is om data te verzamelen over: wie de emails opent, hoeveel emails geopend worden, en hoe vaak er op een link geklikt wordt. Voor bepaalde gebruikers zijn dit soort details juist belangrijk.

Is deze webinar solution de moeite waard?

Uit vergelijk met andere webinar aanbieders blijkt dat Webinar Ninja een eerlijke prijst vraagt voor de service. Abonnementen beginnen bij een bedrag van 39 dollar per maand. Daarvoor krijg je een webinar tool waarin het makkelijk is om systematisch een serie webinars op te zetten. Doordat er uit verschillende types webinars gekozen kan worden en dankzij customizing tools kan er aan iedere webinar een eigen twist worden gegeven. Voor geavanceerde en grootschalige gebruikers zijn er een aantal analystische features die missen. De tool is dus met name aan te raden voor prive gebruik of voor een kleine zaak waarbij het analyseaspect geen primair belang heeft.

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022