WebinarJam review: Voor-en nadelen van deze software

103

Ben je op zoek naar een tool waarmee je een webinar kunt geven? Dan is WebinarJam wellicht een goede optie. Met deze tool hoeven jouw deelnemers aan het webinar geen software te downloaden en dit maakt het wel zo gebruiksvriendelijk. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over WebinarJam; de voor-, en nadelen, de features, hoe het precies werkt en natuurlijk de prijs.

Wat is WebinarJam en hoe werkt het?

webinarjamWebinarJam is een webinar software, waarmee je webinars kunt geven die voornamelijk gericht zijn op het verkopen van je product of dienst. Het is een mega compleet programma en biedt je alle functionaliteiten die je zou mogen verwachten van webinar software. Je kunt met dit programma een webinar aanmaken, vragen activeren, aanbiedingen instellen en meer.

Het basispakket van dit software programma loopt via YouTube. Dit betekent dat het gebruik maakt van de live functie van YouTube en daar een WebinarJam frame omheen bouwt. Als je op zoek bent naar een dienst die iets stabieler is, dan kun je gebruik maken van JamCast.

Om gebruik te kunnen maken van deze webinar software heb je een sterke computer nodig; een sterke chip en minimaal 8 GB RAM. Is dit niet het geval, dan loop je de kans dat je webinar vastloopt en dat je het vertrouwen verliest van je kijkers. Om WebinarJam goed te kunnen gebruiken is het dan ook aan te raden om ruim van tevoren te testen of alles goed werkt.

Wat zijn de voor- en nadelen?Een groot voordeel van deze webinar software is dat jijzelf, maar ook de mensen die deelnemen aan je webinar, geen installatie hoeven te regelen. Het enige wat ze hoeven te doen is een link volgen en ze doen mee aan het webinar. Dit zorgt ervoor dat de drempelvrees om mee te doen direct wordt weggenomen.

Daarnaast is het zeer eenvoudig te gebruiken en is het lager geprijsd dan vergelijkbare webinar software programma’s. Je kunt gebruik maken van trainingsvideo’s die je stap voor stap uitleggen hoe je het programma moet gebruiken. Als je hier niet voldoende aan hebt, kun je ook gebruik maken van de servicemedewerkers die 24 uur per dag beschikbaar zijn.

Een ander groot voordeel is de grote hoeveelheid aan features die het programma biedt. Denk dan bijvoorbeeld aan pop-up knoppen, countdowns en aanbiedingen. Dit alles is erop gericht om de deelnemers van het webinar actie te laten ondernemen, zodat je er meer verkopen uit kunt halen. Het is ook mogelijk om tijdens het webinar openbare en privé berichten te versturen naar de deelnemers.

Een nadeel van WebinarJam is dat het basispakket via YouTube loopt. Dit kan ervoor zorgen dat de deelnemers afgeleid raken. Ook is het programma niet heel erg soepel en heb je een sterke laptop nodig om het programma te laten draaien.

De features


Het webinar programma converteert erg goed en dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat WebinarJam er niet hip en modern uitziet. Binnen de marketing is dit een best practise; lelijk zorgt voor meer verkopen dan mooi. De interactie mogelijkheden en de call to actions zijn op zo’n manier ontworpen dat ze zorgen voor een maximale conversie.

De eenvoud van dit programma zal veel mensen aanspreken; binnen twee minuten kun je namelijk al een webinar aanmaken. Je hoeft helemaal niet technisch te zijn om gebruik te kunnen maken van dit programma. Het enige dat je hoeft te doen is het webinar een naam geven en een tijdstip waarop je het wilt uitzenden, en vervolgens volg je gewoon de stappen die aangegeven worden. Heel simpel, maar toch met enorm veel mogelijkheden. Alles kun je bijvoorbeeld in WebinarJam zelf doen. Je hoeft geen website code te hebben en je hoeft niets te installeren. Alles werkt out-of-the-box.

De deelnemers kunnen ook op een hele simpele manier het webinar volgen. Ze krijgen een unieke link toegestuurd waarmee ze zich voor het webinar kunnen aanmelden. Vervolgens worden ze op de hoogte gehouden via e-mail en sms notificaties, zodat ze het webinar niet missen.

Live offers en scarcity

Wat ook fijne features zijn van dit programma, zijn de scarcity mogelijkheden en live-offers. Wanneer je een webinar aanmaakt kun je live-offers aanmaken, deze zullen dan automatisch tevoorschijn komen tijdens je webinar. Dit is natuurlijk ideaal als je tijdesn je webinar iets wilt verkopen. Het enige wat je hoeft te doen is op een knop drukken en je aanbieding zal dan getoond worden aan de deelnemers van je webinar. Ze worden op deze manier extra aangemoedigd om tot aankoop over te gaan. Met de countdown timer kun je nog wat extra scarcity toevoegen. Dit heeft als effect dat de deelnemers als het ware ‘bang’ worden om die speciale aanbieding mis te lopen.

Evergreen webinars


Een andere mooie optie is het aanmaken van evergreen webinars. Deze optie maakt het mogelijk om je georganiseerde webinar gewoon door te laten lopen. Het lijkt dan alsof het live is, maar dit is niet het geval. Het biedt mensen die het webinar gemist hebben de mogelijkheid om het alsnog te volgen.

Het is heel gemakkelijk in te stellen en het is zelfs mogelijk om het zo in te stellen dat je zowel de inleiding en de afsluiting gewoon live doet, en het webinar zelf laat afspelen als video. Dit zorgt ervoor dat je niet telkens opnieuw hetzelfde verhaal hoeft te vertellen.

Wat zijn de kosten?


Ben je enthousiast geworden en wil je gebruik maken van WebinarJam? Dan zijn er drie prijsopties:

Basis

Het basisplan kost omgerekend ongeveer 450 euro per jaar. Je kunt dan gebruik maken van twee presentatoren per webinar en er kunnen maximaal 500 mensen aan deelnemen. Je webinar kan maximaal twee uur duren.

Pro

Wil je een iets groter webinar organiseren? Dan kun je kiezen voor het Pro Plan. Dit plan kost ongeveer 630 euro per jaar. Je kunt hierbij gebruik maken van vier presentatoren, het maximaal aantal deelnemers is 2000 en het webinar kan maximaal drie uur duren.

Enterprise

Tot slot is er het Enterprise plan. Dit plan is met name geschikt voor grote organisaties. Je betaalt hiervoor zo rond de 900 euro op jaarbasis. Als jouw bedrijf marketingtechnisch afhankelijk is van webinars met een groot publiek, dan kan dit echter een goede investering zijn. Je kunt met dit plan gebruik maken van zes presentatoren, er kunnen 5000 deelnemers deelnemen aan het webinar en het webinar kan tot 4 uur lang duren. Daarnaast is er altijd toegang tot de paniekknop, het controlecentrum en de ‘altijd aan’ live ruimte, zodat jouw collega de achterkant van het webinar kan beheren terwijl jij spreekt.

Conclusie


Wil je een betaalbare en eenvoudige tool met functies die de conversie verhogen en urgentie creëren voor jouw klanten? Dan is WebinarJam zonder twijfel de beste webinar software. De software heeft een niet-goed-geld-terug garantie van 30 dagen, dit geeft je de mogelijkheid om het programma zonder risico uit te proberen. Je kunt 30 dagen lang aan de slag met het webinar programma en wanneer je er niet tevreden over bent, of als het gewoon niets voor je is, kun je gewoon je geld terugvragen.

Webinarjam is een degelijke maar zeker niet de beste webinar software. Wij raden daarom Webinargeek aan als #1 webinar programma

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022