WebinarGeek Review: Voor-en nadelen doorgelicht

127

Tegenwoordig maken ondernemers steeds meer gebruik van webinars om hun publiek te vergroten of de verkoop van producten of programma’s een boost te geven. Het woord webinar is een samenvoeging van de woorden ´seminar´ en ‘web’ en staat voor een online seminar of college waarbij live vragen kunnen worden gesteld.

Als jij op zoek bent naar een geschikte tool om je webinars te streamen, dan is WebinarGeek misschien wel iets voor jou. Met deze tool bouw je binnen handomdraai een webinar én koppel je deze gemakkelijk aan al je communicatiekanalen. is een Nederlands bedrijf dat in Zoetermeer gevestigd is. Ze verlenen hun support dan ook in het Nederlands, wat hen in vergelijking tot andere tools uniek maakt.

webinargeek

Features

WebinarGeek is een aantrekkelijke manier om met webinars aan de slag te gaan. Dit zijn de belangrijkste features die je krijgt als je voor WebinarGeek kiest.

  • Nederlandse support

De website is geheel in het Nederlands gemaakt, waardoor je gemakkelijk hulp kunt krijgen wanneer je vragen hebt. Daardoor is de tool voor Nederlandse klanten zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is de supportafdeling goed bereikbaar via de handige chatfunctie, waarmee je binnen enkele minuten verder bent geholpen.

  • Eigen registratiepagina

Ook kun je de registratiepagina voor jouw webinar zelf inrichten en daarbij meteen zien hoe deze eruit komt te zien voor jouw potentiële deelnemers. Daarnaast krijg je gemakkelijk inzicht in de statistieken. Er wordt een overzicht gegeven van het aantal inschrijvingen, en na het webinar van het aantal mensen dat aan jouw webinar heeft deelgenomen.

  • Live of automated webinar

Voor het webinar kun je kiezen uit een live webinar of een automated webinar. Bij een live webinar ga je live presenteren, waarbij je je camera of scherm kunt delen. Dit betekent dat je ook live op vragen van deelnemers kunt reageren. Wil je je webinar aanhoudend delen om de verkoop van jouw producten te vergroten, dan kun je kiezen voor een automated webinar. Deze neem je dan van tevoren op en uploadt deze dan via de knop ‘automated’.

  • On demand

Overigens kun je je webinar ook eerst live geven en deze dan later beschikbaar stellen. Hiervoor kies je achteraf voor de optie ‘on demand’. De opname is dan later te raadplegen via een nieuwe registratiepagina. Handig om aan te bieden aan deelnemers die er live niet bij konden zijn.

  • E-mails aan deelnemers

Ook beschikt het over de mogelijkheid om reminders te sturen naar deelnemers die zich hebben ingeschreven. Op deze manier voorkom je dat mensen jouw webinar vergeten. Ook kun je je deelnemers gemakkelijk benaderen voor andere zaken, zoals nieuwe webinars en betaalherinneringen. Het systeem is te koppelen aan marketingtools als Mailchimp en Activecampaign.

Probeer Webinargeek 14 dagen gratis

Waarom WebinarGeek?

Gebruiksvriendelijk. Zoals gezegd, een van de grote voordelen van het werken met WebinarGeek is de gebruiksvriendelijkheid. Ook wanneer je nog nooit een webinar hebt gegeven, is het met deze website niet heel moeilijk om er eentje op te zetten. Je kunt daarvoor zelfs een gratis webinartraining volgen. Daarnaast is de supportafdeling volledig in het Nederlands en via een handige chatfunctie direct bereikbaar. Over het algemeen is het een heel intuïtieve tool die niet veel vraagtekens geeft.

  • Statistieken

Een ander voordeel is dat je inzicht kunt krijgen in je inschrijvingen. Via een simpele klik kun je zien hoeveel deelnemers zich al hebben ingeschreven. Daarnaast kun je achteraf met statistieken ook het kijkgedrag inzien: van kijktijd tot reactiegedrag en uitgebreide rapportages die je kunt exporteren naar een .CSV bestand.

  • Koppelingen

Je kunt deze tool heel gemakkelijk koppelen aan vervolgstappen. Zo kun je de e-mailadressen van deelnemers exporteren naar jouw mailingsysteem. Daarnaast kun je ook binnen het programma zelf al zorgen dat jouw kijkers betrokken worden door bijvoorbeeld een automatisch evaluatieformulier op te stellen. Ook maak je gemakkelijk calls to action of een salespagina aan waarmee je je deelnemers van begin tot eind betrokken houdt en tot potentiële klanten maakt. Een leuke bijkomstigheid is daarbij dat je tijdens het webinar je kijkers ook betrokken kunt houden, bijvoorbeeld door middel van een vraag of poll. Super leuk om gebruik van te maken, en ook hiervan kun je later de statistieken bekijken.

  • Ruimte voor verbetering

Hoewel het er bij WebinarGeek wel veel zijn, zijn er natuurlijk nooit alleen maar voordelen. Een van de nadelen is bijvoorbeeld dat de mogelijkheid tot het maken van een gepersonaliseerde lay-out vrij beperkt is. Zo is de registratiepagina beperkt vorm te geven en kunnen bijvoorbeeld het lettertype en de knoppen niet worden aangepast. Daarbij laat vooral de personalisatie van de mailings te wensen over.

Het programma werkt niet met software die je moet downloaden maar met webpagina’s waarop een webinar wordt uitgezonden. Dat is op zich heel handig, alleen ben je hierdoor erg afhankelijk van je eigen internetverbinding. Als deze hapert, hapert hij dus bij de ontvangers ook. Je moet zeker weten dat je een goede en stabiele verbinding hebt om een geslaagde webinar te geven.

Nu zijn er nog een hele hoop andere webinar tools die meer mogelijkheden bieden. Het grote voordeel van WebinarGeek is dan ook dat het een Nederlands bedrijf is. Dit maakt het voor jou en je deelnemers een prettige ervaring. Ben je op zoek naar iets met meer functionaliteiten, dan zul je dus naar een tool moeten die in het Engels fungeert.
Technisch

WebinarGeek is een web-based webinar platform. Dat houdt in dat je voor het gebruiken ervan niet eerst een bepaalde software hoeft te downloaden. De opname en uitzending van het webinar gebeuren allemaal op een webpagina. De inschrijfpagina, die je zelf kunt inrichten, kun je vervolgens embedden op je eigen website of delen op je socialmedia-kanalen.

Ook kun je via het systeem een autoresponder instellen. Dat betekent dat je mails kunt klaarzetten voor de mensen die zich inschrijven. Daarvoor is het met veel van de systemen die jij gebruikt te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan FacebookPixel, Mailchimp, ActiveCampaign, LinkedIn, Moneybird en nog veel meer.

Ook kun je de gegevens synchroniseren met je andere tools, je contacten segmenteren op kijkgedrag en gepersonaliseerde e-mails versturen met unieke kijklinks. Tenslotte kun je automations starten naar aanleiding van jouw webinar. Denk bijvoorbeeld aan een e-mailcampaing die automatisch start na inschrijving voor het webinar.

Wat zeggen anderen?

Onder ondernemers is WebinarGeek over het algemeen heel goed gewaardeerd. Dat komt met name doordat het bedrijf Nederlands is, en ook nog eens heel gebruiksvriendelijk is. Webinars geven is dankzij dit systeem kinderspel geworden. Gemiddeld scoort de tool dan ook tussen de vier en vijf sterren onder gebruikers. De tool is er zowel voor de beginnende ZZP-er als voor het MKB en grootbedrijven.
Prijs

Een abonnement bij WebinarGeek begint bij €9,- per maand. Voor €29,- per maand kun je niet alleen tot honderd deelnemers bij je webinar toelaten, ook krijg je een grotere bandbreedte en beschikking over allerlei extra tools zoals eigen branding, automated webinars en SEO instellingen. Voor een compleet pakket voor MKB- en grootbedrijf en een toelating van meer dan 500 deelnemers neem je een advanced pakket, waarvoor de prijzen op aanvraag beschikbaar zijn.

Conclusie

Ga jij voor het eerst een webinar geven, dan is WebinarGeek een heel geschikte tool om mee te beginnen. Dankzij de behulpzame Nederlandstalige support en een gratis introductie heb jij binnen no-time je eerste webinar opgezet. Maar ook voor een gevorderde organisator van webinar is het zeer geschikt. Dit omdat het vele opties biedt waarmee jij je klantenkring en je klantenbetrokkenheid kan uitbreiden. Nog niet overtuigd? Je kunt dan WebinarGeek eerst 14 dagen gratis uitproberen. Veel succes!

Probeer Webinargeek 14 dagen gratis

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022