Webex Review: Voor-en nadelen van deze webinar software

69

Als het om webinar software gaat, heb je zeker iets te kiezen want het aantal aanbieders is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Met Webex heb je een product in handen van Cisco Systems. Webex is een product dat door jarenlang door ontwikkelen geworden is tot toonaangevende software die bijzonder veelzijdig is. Je hebt de optie te integreren met Office 365, Google Drive, GitHub en Salesforce. De webinar software is ondertussen zo geliefd, dat het maar de vraag is of elk bedrijf nog wel een groot kantoorpand nodig heeft in de nabije toekomst. Waarom zou je elke dag eerst in de file staan om je werk te bereiken terwijl je ook een team meeting met dergelijke software kunt bewerkstelligen, gewoon thuis in je werkkamer of aan de keukentafel?

webex

Samenwerken kan prima met dit platform, dat bovendien steeds uit te breiden is en in verschillende pakketten beschikbaar is. Om alvast een ‘geheim’ te verklappen, er is ook een gratis versie beschikbaar. Ideaal als je eerst toch even wilt testen voor je deze software aanschaft. Het is maar een tip. Je leest hier alles over Webex, een ondertussen zeer geliefd product van Cisco Systems. En van Cisco Systems weet je dat het altijd technisch in orde is en dat jij je over de werking en de betrouwbaarheid nooit zorgen hoeft te maken. Check hier alles over Webex, vergelijk en maak vervolgens een weloverwogen keuze. Want uiteindelijk is en blijft het maatwerk en een kwestie van smaak. Maar wij wisten het wel als we zochten naar software voor webinars. Met deze aanbieder heb je een zeer krachtig platform, speciaal voor videoconferentie.

Het platform geldt als zeer gebruiksvriendelijk en dan speciaal voor de grotere bedrijven die een meer uitgebreide versie van een videoconferentie oplossing zoeken en daar ook budget voor beschikbaar hebben. Webex wordt aangeboden in verschillende pakketten een er is ook een gratis versie beschikbaar. Je leest hier onder andere over de gehanteerde prijzen, de techniek en de features die van dit platform een heel bijzonder platform maken.

Features

Welk pakket je ook kiest, je kunt standaard beschikken over functies als schermdeling, oproepplanning, een agenda-app en een bestandsindeling. Je kunt eveneens gebruik maken van in-call polls. Uiteraard heb je met het met het meest uitgebreide pakket ook de meest geavanceerde features. Dan moet je denken aan MP4 oproepopname, aan aangepaste koppelingen voor oproepen en gecodeerde opslag in de cloud. Met Webex is het eveneens mogelijk om rechtstreeks vanuit een oproep bij de deelnemersinformatie te komen. Handig, want zo zie je meteen wie er allemaal in de vergadering aanwezig zijn.

Voor en nadelen

De voordelen zijn nadrukkelijk in de meerderheid als we kijken naar de voor- en nadelen van het gebruik van het platform. Het feit dat er duizenden mensen gebruik kunnen maken van het platform is een van de voordelen, zoals er met live chat, audio, video, schermdelen en nog heel veel andere tools interactie gegarandeerd is. Het platform is perfect voor het werken in teams en het is ook gewoon zeer prettig werken met Webex. Ook het feit dat je zelf een abonnement kunt kiezen en er een gratis pakket beschikbaar is spreken in het voordeel van de aanbieder. Voorts werkt het platform ook al perfect op mobiele apparaten. Nadelen? Dan kom je toch uit bij de prijs, die inderdaad best aan de hoge kant is. Ook daarom is het een perfect platform voor met name de wat grotere bedrijven. Nog even over de voordelen; dat is ook zeker de flexibiliteit die de aanbieder biedt, uiteraard met de mogelijkheid om te groeien. De beveiliging is ook een voordeel van het gebruiken van juist dit systeem zoals je ook verzekerd bent van doorlopende innovaties.

Technisch

Bij deze aanbieder heb je de mogelijkheid te integreren met Office 365, Google Drive en Salesfore. Je gebruikt het systeem met alle mogelijke apparaten en je doet mee gewoon via een browser of op je smartphone en eventueel videosoftware. Het is technisch mogelijk om tijdens een sessie de spreker te volgen en door auto-framing in te schakelen kun je slim inzoomen en concentreer jij je op de spreker. De kwaliteit is technisch steeds uitstekend en met Cisco Spark creëer je een veilige, virtuele ruimte om content te maken of te delen.

Customer reviews

De gebruikers van deze aanbieder van Cisco zijn ondertussen laaiend enthousiast over werken me het platform. Ze roemen nadrukkelijk de gebruiksvriendelijkheid van het platform en maken gretig gebruik van de interactieve opties die er zijn in de vorm van bijvoorbeeld live chat en scherm delen. Ook de gratis versie maakt Webex populair, zoals ook de ondersteuning als zeer goed ervaren wordt. De support is bovendien in de Nederlandse taal. Ondernemers roemen met feit dat er altijd ruimte is voor iedereen om deel te nemen aan een vergadering. Veel gebruikers denken dan ook dat de ontwikkeling van de software ten koste zal gaan van kantoorpanden, want het is straks niet nodig om elkaar daar nog te ontmoeten op het te dure kantoor. Dan gebruik je gewoon Webex. Ook nu wordt gesteld dat de kosten wel snel op kunnen lopen. Het is ook meteen het enige waar de gebruikers (een beetje) over vallen.

Prijzen

Webex is verkrijgbaar in vier pakketten. Je kunt het gratis pakket gebruiken voor vergaderingen tot 100 mensen. Dit aantal was aanvankelijk 50 maar is nu dus verhoogd. Webex biedt vervolgens het Starter pakket. Sluit je een abonnement voor een jaar af dan betaal je omgerekend 13,50 euro poer maand. Het geprezen Plus pakket is met 17,95 euro iets duurder. Dan heb je echter wel de beschikking over geavanceerde analyses en ben je eveneens verzekerd van 24/7 support.

Het meest uitgebreide pakket is het Business pakket, dat je met een jaarabonnement per maand 26,95 euro kost. Meteen kun je het aantal deelnemers verdubbelen, heb je een behoorlijk grotere cloud opslag en met dit pakket kan gericht aan branding gedaan worden. Sluit je voor de drie betaalde abonnementen geen contract voor een jaar maar gewoon los voor een maand, dan betaal je respectievelijk 14,95, 19,95 en 29,95 euro.

Conclusie

Wat je met Webex feitelijk in huis haalt is een platform dat decentraal werken in team meetings prima mogelijk maakt. De standaard uitrusting, de basis features, zijn al een groot pluspunt. Het is daarnaast een zeer robuust platform dat integreert met belangrijke platformen. De oplossing is zeer veelzijdig en er is altijd een pakket dat precies aansluit bij jouw specifieke wensen en eisen. Webex is van het wereldwijd bekende Cisco Systems.

Dit bedrijf werd in 1984 opgericht en produceerde in eerste instantie alleen routers. Nu echter is het een verkoper en producent van netwerkapparatuur voor grote bedrijven en grotere telecombedrijven. Dan moet je denken aan ethernet switches, routers, IT-beveiliging, datacenter en draadloze netwerkproducten. Cisco Systems was de eerste producent van de multi protocol router. De producten van Cisco Systems zijn niet goedkoop. Wel kun je zeggen dat je altijd waar voor je geld krijgt.

Webex is een degelijke maar zeker niet de beste webinar software. Wij raden daarom Webinargeek aan als #1 webinar programma

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022