VyprVPN Review: de complete gids

31

Beveiliging en privacy op internet zijn tegenwoordig grote zorgen. We bewaren tenslotte veel persoonlijke informatie op onze telefoons en computers. Als privacy belangrijk voor je is, raden we je echt aan om een ​​VPN (Virtual Private Network) te gebruiken. Het is een term die u waarschijnlijk heeft gehoord in de context van privacy, en misschien zelfs geolocatie. Maar wat is een VPN en wat kan het voor u betekenen? Laten we kijken.

Waarom heb je een VPN nodig?

Voordat we ingaan op wat een VPN doet, eens kijken waarom u er een nodig heeft. Het meeste van wat mensen op internet doen, hoeft niet te worden verborgen. Maar wat als u toegang zou willen krijgen tot iets dat wat gevoeliger is? Stel dat u informatie opzoekt over een ziekte of een emotioneel probleem, of een onderwerp dat in uw land taboe is? Uw internetprovider laten weten welke websites voor volwassenen u bezoekt, is ook niet ideaal. Ineens is het idee van een beetje privacy belangrijker.

vyprn vpn

Er is ook de kwestie van openbare Wi-Fi-hotspots. In veel landen is toegang tot wifi overal en vaak gratis beschikbaar. Of het nu een school of universiteitscampus is, een winkelcentrum of coffeeshops en restaurants, online gaan is gemakkelijker dan ooit. Veel van deze gratis Wi-Fi-hotspots zijn echter volledig open en zonder enige codering.

U weet niet welke apparatuur wordt gebruikt of wat er aan de hand is. Wat echter veel erger is, is het feit dat het verrassend gemakkelijk is voor iemand om alle pakketten die worden overgedragen vast te leggen door verbinding te maken met hetzelfde open netwerk. Het is mogelijk om een ​​wachtwoord uit te trekken en een lijst vast te leggen met websites en services die u gebruikt. Meer kwaadwillende actoren kunnen zelfs nep-hotspots opzetten om uw informatie te stelen.

Als u geen VPN gebruikt, mag u nooit zoiets doen als toegang tot internetbankieren of PayPal wanneer u bent verbonden met openbare wifi!

Wij raden Vypr VPN niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Voordelen en nadelen

Hieronder staat een samenvatting van de sterke en zwakke punten die ik ontdekte tijdens de tijd die ik besteedde aan het beoordelen.

Voordelen:

 • Is eigenaar van het servers
 • Houdt geen logboeken bij
 • Biedt sterke beveiligingsfuncties
 • Staat maximaal vijf gelijktijdige verbindingen toe
 • Biedt een 30 dagen geld-terug-garantie
 • Biedt 24/7 live chat-ondersteuning

Nadelen:

 • Niet de snelste VPN
 • Relatief klein servernetwerk
 • Volledige naam vereist voor registratie
 • Geen betalingsopties voor cryptocurrency

Security, privacy, and logging

Veel VPN’s beweren niet te loggen, maar de realiteit komt niet altijd overeen met de marketinghype. Als u om uw privacy geeft, moet u zich zorgen maken over het logboekbeleid van uw VPN.

We hebben in het verleden bedenkingen gehad bij het registratiebeleid van VyprVPN en ik was benieuwd of de recente verbeteringen mijn zorgen hadden weggenomen.

VyprVPN is gevestigd in Zwitserland, een land dat bekend staat om zijn strenge privacywetten. Als zodanig is het nooit nodig geweest voor de VPN-provider om logboeken met gebruikersgegevens bij te houden. Tot eind 2018 was het bedrijfsbeleid van VyprVPN echter om enkele identificerende metadata vast te leggen, waaronder “het bron-IP-adres van de gebruiker, het door de gebruiker gebruikte VyprVPN IP-adres, de start- en stoptijd van de verbinding en het totale aantal gebruikte bytes.”

Hoewel IP-adressen doorgaans niet worden beschouwd als persoonlijk identificeerbare informatie (PII), kunnen en zijn ze gebruikt om personen te identificeren via hun internetprovider (ISP). Daarom proberen we te voorkomen dat we providers aanbevelen die dergelijke logboeken bijhouden.

Gelukkig heeft VpyrVPN zijn beleid in 2018 herzien en houdt het nu helemaal geen logboeken bij. Het bedrijf onderwierp zich zelfs aan een onafhankelijke audit om te bewijzen dat er geen logboeken worden bijgehouden.


Als het gaat om beveiligingsfuncties, bieden ze standaard bescherming plus een paar extra’s:

 • Sterke encryptie: VyprVPN gebruikt 256-bit AES-CBC-encryptie met 2.048-bit RSA-sleutels en SHA256-authenticatie. Perfecte voorwaartse geheimhouding zorgt ervoor dat een gecompromitteerde coderingssleutel niet kan worden gebruikt om eerdere sessies te bekijken.
 • Een kill-schakelaar (in de desktop-apps): dit zal de internetverbinding verbreken als de VPN-verbinding om de een of andere reden wegvalt, om datalekken te voorkomen. Merk op dat dit standaard is uitgeschakeld.
 • Openbare Wi-Fi-beveiliging: als u dit inschakelt, zorgt u ervoor dat uw apparaat automatisch verbinding maakt met de VPN wanneer u verbinding maakt met een niet-vertrouwd wifi-netwerk.
 • Protocolopties: kies tussen IKEv2, Chameleon en OpenVPN, afhankelijk van uw behoeften.

VyprVPN verschilt van de meeste providers in die zin dat het al zijn eigen servers bezit. De norm voor de branche is dat providers hun servers huren bij externe hostingservices. Het bezit van zijn servers geeft de provider meer controle over de beveiliging en zorgt voor betrouwbare snelheden en een uitstekende uptime.

VyprVPN gebruikt ook zijn eigen privé DNS-servers, hoewel de app je toestaat om over te schakelen naar een DNS van een derde partij als je dat wilt.

Bescherming tegen DNS-lekken is ingebouwd in de apps. De provider claimt niet IPv6- of WebRTC-lekbescherming te bieden, hoewel ik tijdens mijn meest recente tests geen problemen heb gezien.

IPv6- en WebRTC-lekken zijn voor de meeste mensen geen probleem, namelijk omdat niet veel mensen IPv6 hebben, en ook omdat niet veel webpagina’s WebRTC gebruiken. Bovendien kunnen zowel IPv6 als WebRTC indien nodig worden uitgeschakeld.

Deze service maakt gebruik van een NAT-firewall die voorkomt dat ongevraagde verzoeken of datapakketten uw systeem binnendringen, hoewel deze beperkingen hebben.

Ze gebruiken gedeelde IP-adressen. Dit betekent dat elke gebruiker die op een bepaalde server is aangesloten, hetzelfde IP-adres krijgt toegewezen. Dit maakt het moeilijker voor iemand die activiteit probeert te herleiden tot een persoon.

Een andere functie die er bij een abonnement wordt geleverd, is VyprVPN Cloud. Dit is een implementatieoplossing die u extra beveiliging biedt bij het openen van cloudservers. Het werkt momenteel met Digital Ocean, VirtualBox en Amazon Web Service (AWS).

VyprVPN snelheidstests

ze beweren “razendsnelle snelheden” te bieden op hun netwerk van 700+ servers in 60+ landen over de hele wereld. We hebben onze eigen snelheidstests uitgevoerd met een startsnelheid van 70 Mbps.

We gebruikten eerst de snelle verbindingsoptie van VyprVPN om automatisch verbinding te maken met de snelst beschikbare server in de buurt van onze locatie. We hebben zeer indrukwekkende snelheden van 50-60 Mbps.


Niet alle servers in onze omgeving gaven ons echter dezelfde snelheden. We hebben slechts 10-15 Mbps op de Canadese server.


Onze snelheidstests in het VK en Duitsland resulteerden beide in gemiddelde snelheden van

minder dan 15 Mbps.

Over het algemeen waren we enorm onder de indruk van de Amerikaanse servers van VyprVPN, maar we vonden inconsistenties in serversnelheden in het hele netwerk.

Kan gebruikt worden voor Netflix, Streaming en online shoppen

Dit is een andere plaats waar het extra waarde toevoegt aan het feest. Succesvol verbinding maken met streamingdiensten zoals Netflix is ​​een uitdaging die de meeste VPN’s niet kunnen aangaan. Toch blijft VyprVPN werken met Netflix. Niet alleen dat, maar ze zijn erin geslaagd om nog een aantal Netflix-regio’s aan hun repertoire toe te voegen.

Dat gezegd hebbende, zult u waarschijnlijk contact moeten opnemen met de VyprVPN-ondersteuning om de exacte server (s) te vinden die u zou moeten gebruiken om verbinding te maken met US Netflix.

Vanwege de goede snelheden en het premium netwerk van VyprVPN is het ook een solide keuze voor andere streamingdiensten. Op het moment van deze recensie kon VyprVPN streamen: talloze Netflix-regio’s, BBC iPlayer, Amazon Prime en meer.

Review conclusie

Over het algemeen is het een snelle, veilige VPN van hoge kwaliteit die goed presteerde bij het testen voor deze recensie. Het biedt een groot aantal applicaties die gebruiksvriendelijk, veilig en betrouwbaar zijn. De live chat-ondersteuning is ook handig als je hulp nodig hebt bij het instellen van iets.

Nu het officieel een VPN-service zonder logboeken is en publiekelijk is geauditeerd, is het zelfs beter voor privacygerichte gebruikers dan voorheen. Dit verplaatst het naar de elite-groep van door derden gecontroleerde VPN’s zonder logs naast producten zoals NordVPN en ExpressVPN, de twee meest populaire VPN-services. En laten we hun steun voor het nieuwe WireGuard-protocol niet vergeten, een prestatie die hen in de elitegroep of vroege WireGuard-supporters plaatst.

VyprVPN is een zeer goede prijs, en de verlaagde prijzen hieronder, samen met hun 30 dagen geld-terug-garantie, maken het een nog betere waarde.


Wordt een gratis proefperiode aangeboden bij VyprVPN??

VyprVPN biedt geen gratis proefperiode. Vóór juli 2019 boden ze een gratis proefperiode van drie dagen aan, maar die is inmiddels afgebouwd. Tegenwoordig worden alle VyprVPN-abonnementen geleverd met een volledige 30 dagen geld-terug-garantie. Hiermee kun je de VPN zonder risico testen en op elk moment binnen 30 dagen annuleren om een ​​volledige terugbetaling te krijgen.

Pricing

Ze hadden vroeger twee prijsniveaus, maar is nu teruggebracht tot één. Sinds de planstructuur is gewijzigd, is het goedkoper dan vroeger. De maandelijkse prijs is vrij hoog met $ 12,95 per maand, maar er zijn forse kortingen als je voor een langere termijn gaat. Een eenjarig abonnement kost $ 45 ($ 3,75 per maand) en een termijn van twee jaar is $ 60 ($ 2,50 per maand).

U heeft een aantal betalingsopties: de belangrijkste creditcards, Union Pay en PayPal. Ik was teleurgesteld dat ik de optie van bitcoin of andere cryptocurrencies niet zag, omdat dit wat meer privacy kan bieden.

Vyprn VPN is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022