SaferVPN review: snel, eenvoudig en uiterst betaalbaar

17

Als je op zoek bent naar een snelle, eenvoudige en zeer gebruiksvriendelijke VPN, dan is SaferVPN de beste keuze als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding. Deze provider maakt absoluut zijn belofte waar dat het de snelste en eenvoudigste VPN-service is die er is. De apps zijn heel eenvoudig en zonder toeters en bellen, en het is heel gemakkelijk om er een te installeren en verbinding te maken met de VPN. De snelheden zijn ook zo snel, zo niet sneller, dan duurdere opties.

SaferVPN is een relatief nieuwe speler op de VPN-markt. Deze provider heeft zijn diensten snel verbeterd en uitgebreid. Het is overall de snelste en eenvoudigste VPN-service die er is, zonder dat er concessies worden gepleegd op het gebied van veiligheid en privacy. Bij topprestaties zijn de snelheden fantastisch.

SaferVPN Review

Voor- en nadelen van SaferVPN

Voordelen

 • Hoge snelheden bij topprestaties
 • Eenvoudige en zeer gemakkelijk te gebruiken apps
 • Goedkoper dan services zoals ExpressVPN
 • Kill Switch en Wi-Fi Security zijn goede toevoegingen
 • Streamingservers in de VS en het VK werken zoals verwacht
 • Maximaal 5 gelijktijdige verbindingen
 • Gratis proefperiode van 24 uur en 30 dagen geld-terug-garantie

Nadelen

 • Consistentieproblemen
 • Logboekregistratie van verbindingen
 • Eenvoud is geweldig, maar het heeft niet zoveel functies als andere providers
 • Slechts één locatie voor P2P
 • Werkt niet in China

Privacy & Security

safervpn

SaferVPN is gevestigd in Israël, waar er zeer strenge privacywetten zijn en beperkingen gelden voor de bevoegdheid van de overheid om activiteiten te controleren. Wat voor privacyliefhebbers zorgwekkend kan zijn, is de betrokkenheid van Israël bij de Five Eyes-overeenkomst voor het delen van inlichtingen, die de VS, het VK, Australië en Nieuw-Zeeland omvat. Regionale wetten zouden echter voldoende moeten zijn om je online privacy te waarborgen.

Een diepe duik in het privacybeleid laat zien dat SaferVPN minimale gebruiksstatistieken verzamelt om de kwaliteit van de service te behouden en te helpen bij het voorkomen van fraude. Dit omvat de datum en tijd waarop een sessie begint en eindigt, de hoeveelheid gegevens die tijdens een sessie wordt verzonden, met welke VPN-locatie je bent verbonden en het land waarin je je bevindt. Deze provider slaat overigens geen IP-adressen of browseactiviteit op. Het houdt dus geen activiteitenlogboeken bij, maar het bijhouden van verbindingslogboeken kan sommige gebruikers zorgen baren.

De provider gebruikt een AES-256-bit encryptie, die wordt beschouwd als een uitstekende dataversleuteling. Bovendien is er keuze uit een aantal protocollen zoals OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec en PPTP. Van deze is vooral het OpenVPN protocol heel veilig. Het L2TP/IPsec protocol kan dan wel weer hogere snelheden behalen dan OpenVPN. Beveiligingsfuncties zoals de Kill Switch en Wi-Fi Security zijn leuke toevoegingen, maar services als NordVPN bieden veel meer mogelijkheden.

Snelheid

SaferVPN is een van de snelste als het gaat om verbinding maken met een server en heeft hiervoor slechts twee tot vijf seconden nodig. Bij elke andere VPN duurde het gemiddeld 10 seconden. Deze VPN-provider heeft hiermee zijn belofte om de snelste en eenvoudigste VPN-service te zijn zonder meer waargemaakt. Eenvoud heeft echter ook zijn minpunten. SaferVPN werkt namelijk niet in China en is dus ook niet de VPN voor jou als je deze in China zou willen gebruiken.

Dat het de eenvoudigste VPN-provider is, wordt ook duidelijk wanneer je je voor het eerst aanmeldt bij de Windows-app. Nadat je je hebt aangemeld met je e-mailadres en wachtwoord, wordt je begroet met een kleine, statische wereldkaart die de automatische locatie (beste server) aangeeft die de app voor je kiest. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen, is op de groene Connect-knop klikken om aan de slag te gaan.

Prestatie

Als je op het locatieaanwijzerpictogram naast de knop Verbinden klikt, wordt de lijst met landen weergegeven. SaferVPN heeft meer dan 700 servers in 34 landen, hoewel je op de lijst alleen kunt selecteren met welk land je verbinding wilt maken, in plaats van een specifieke server. Er zijn ook geen sorteeropties op basis van serverbelasting of pingtijd. Kortom, de app doet al het zware werk bij het vinden van de beste server voor jou. De enige controle die je hebt, is met betrekking tot het land waarmee je verbinding wilt maken.

De gebruikersinterface van de Android-app lijkt grotendeels op de Windows-app. Het enige opvallende verschil is dat het locatiepictogram naar de linkerbovenhoek is verplaatst. Er is ook geen apart instellingenmenu. Het hamburgermenu geeft in plaats daarvan de opties voor VPN-protocol, Kill Switch en Wi-Fi-beveiliging weer. Het wordt trouwens nergens specifiek in de app vermeld, maar SaferVPN staat slechts één server toe voor P2P – Nederland. Deze informatie is weggestopt in de ondersteuningspagina’s op de website.

Hoe indrukwekkend de snelheden ook zijn als alles goed werkt, het enige probleem is wel consistentie. Met de apps kun je verbinding maken met een land, zonder enige informatie over de specifieke server en serverbelasting. Het is voor het grootste deel de beste keuze, maar er zijn gevallen geweest waarin de snelheid erg laag was en de verbinding moest worden verbroken om opnieuw verbinding te maken met dezelfde locatie.

De eenvoud die de provider biedt heeft overigens ook zijn nadelen. Je kunt alleen een land kiezen om verbinding mee te maken. Sommige gebruikers geven er de voorkeur aan te weten wat de specifieke servers en informatie zijn, zoals serverbelasting en ping-tijden. De app doet over het algemeen goed werk bij het kiezen van de beste optie, maar er komen af ​​en toe problemen met de consistentie voor. Het is ook niet geweldig voor torrenting, aangezien er slechts één locatie voor P2P is toegestaan.

Belangrijkste kenmerken:

 • Staat maximaal vijf gelijktijdige verbindingen toe
 • Een gratis proefperiode van 24 uur en een niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen zijn beide beschikbaar
 • Geen activiteitsregistratie, maar verbinding en locatiegegevens (geen IP-adressen) worden gelogd
 • Meer dan 1.300 serverlocaties in 50 landen
 • Torrenting werkt prima, maar staat P2P toe vanaf slechts één locatie (Nederland).
 • U kunt geolocatiebeperkingen voor verschillende streamingwebsites zoals Netflix, Hulu en BBC iPlayer deblokkeren of omzeilen door de specifieke Amerikaanse streaming- en Britse streamingservers te gebruiken.
 • Beveiligingsfuncties zijn onder meer Kill Switch en Wi-Fi-beveiliging. 24/7 klantenservice beschikbaar.

Entertainment

Met SaferVPN krijg je toegang tot talloze sites. Hierdoor mis je nooit meer je favoriete media. Hieronder een greep van beschikbare sites:

 • Sling TV
 • Netflix
 • Kodi App
 • Amazon Prime
 • YouTube TV
 • ESPN
 • Chromecast
 • WATCH ABC and NBC TV
 • HBO Now
 • Showtime
 • Sky Go
 • BBC iPlayer
 • DAZN
 • Zattoo
 • ZDF
 • NRK
 • SVT Play
 • Vimeo

Klantenbeoordelingen

Review 1

Biedt hoge en stabiele snelheden, een naadloze interface en goede klantenservice, allemaal voor een heel goede prijs. Het bedrijf zou er zeker op vooruit gaan als ze haar Torrenting-capaciteit en loggingbeleid verbetert. Op dit moment biedt bijvoorbeeld NordVPN vergelijkbare functies, maar is deze provider wel torrentvriendelijker.

Review 2

SaferVPN is over het algemeen gemakkelijk te gebruiken. Maar als je van locatie verandert, moet je de verbinding met je huidige server verbreken en vervolgens een nieuwe verbinding tot stand brengen. Ik hoop dat ze dat veranderen. Anders dan dat, is het een betrouwbare en transparante provider. Het beleid inzake logboekregistratie is identiek aan dat van ExpressVPN, maar van ExpressVPN is niet te zien wie de eigenaar is.

Review 3

Niet duur en heeft een mooie interface, maar het werkt helemaal niet in China. Ik wou dat ik het had geweten. Ik ben nu in China en bedank mijn gelukkige sterren. Ik heb een roaming-simkaart als back-up ingepakt!

Review 4

Werkt goed, maar het wordt automatisch ingeschakeld bij het inloggen en ik kan het programma nooit verlaten. De eerste keer dat ik mijn computer probeer uit te schakelen, wordt het afsluiten geannuleerd.

Review 5

Deze VPN is behoorlijk goed, het is vergelijkbaar met enkele van de andere goede die er zijn. Ik vind het leuk dat het geen logboeken bijhoudt en een goede snelheid heeft met aanwijzingen die gemakkelijk te begrijpen zijn voor beginners, dus het zou een goede VPN zijn voor beginners. Ik gebruik echt geen torrents en ik ben niet in China. Ik doe niets illegaals online, dus dat heeft niet echt invloed op mij, mijn mening over de VPN.

Prijs

SaferVPN heeft zonder twijfel een van de beste prijzen die je zult tegenkomen voor een premium VPN-service. Om aan de slag te gaan, moet je eerst een betalingsplan selecteren, je aanmelden met een e-mailadres en vervolgens je betalingsgegevens toevoegen. Het e-mailadres is vereist om in te loggen op de apps. Deze informatie wordt met niemand gedeeld en alleen wordt gebruikt voor klantenservice.

Afgezien van geweldige prijzen, is de proefperiode van 24 uur ook een van de voordelen die deze provider biedt. Je hoeft pas betalingsgegevens op te geven nadat de proefperiode is afgelopen. Dit is echt leuk, want niet veel premium VPN-services bieden een gratis proefperiode aan. Verder geeft SaferVPN ook een 30-dagen-geld-terug-garantie.

Betalingsmethoden zijn beperkt tot creditcards, Paypal en Bitcoin. Deze opties zijn standaard en zouden voor bijna iedereen mogelijk moeten zijn, maar degenen die op zoek zijn naar alternatieve cryptocurrencies kunnen voor wat dit stukje betreft ietwat teleurgesteld raken.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022