Livestorm review: Voor-en nadelen doorgelicht

75

Je kunt zeggen dat je Livestorm gebruikt voor klanttrainingen, voor demo’s, online cursussen en andere online communicatieactiviteiten. Met deze provider wordt het online hosten van evenementen wel heel erg gemakkelijk. Dat zie je ook terug aan het aantal gebruikers. Het cijfer met gebruikers stijgt namelijk heel behoorlijk en dat zegt toch wel iets. Met deze provider maak je elk webinar een stuk efficiënter, en dat allemaal in een browser en in realtime. Je hoeft dus niets te downloaden verder, iets dat ongetwijfeld heel veel mensen aan zal spreken.

Door te kiezen voor Livestorm maak je de leukste product presentaties. Heel mooi en buitengewoon praktisch zijn de tools die je beschikbaar hebt voor bijvoorbeeld een analyse na de webinar, maar ook tools voor doelgroep segmentatie en leadbeheer. Ja, de term veelzijdig, met de nadruk op veel, is dus zeker van toepassing op deze aanbieder. Livestorm zit uitstekend in elkaar en ondanks de geavanceerde opties van het systeem is het voor de gebruiker buitengewoon gemakkelijk werken. Niet voor niets wordt de gebruiksvriendelijkheid eigenlijk door elke gebruiker nadrukkelijk geroemd.

livestorm

Wat deze aanbieder vooral biedt is een zeer krachtige videocommunicatie-tool, geschikt voor zowel grote als kleine bedrijven. Ondertussen laten al duizenden bedrijven via een livestream hun webinars en online vergaderingen met behulp van deze provider vlekkeloos verlopen. De aanbieder wordt beter en beter. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat het platform gebouwd is met innige samenwerking met en feedback van CMO’s en VP’s. Bij deze provider is alles verzorgd. Bedrijven worden door de provider nadrukkelijk geholpen om elke webinar eenvoudiger, slimmer en efficiënter te maken. En dat lukt deze aanbieder zeer goed.

Features

Met Livestorm heb je ongekend veel mogelijkheden om elke webinar speciaal te maken. In elk geval werkt alles in een browser, in real time dus en je hoeft niets te downloaden. Je kunt met Livestorm werken met gesplitste en meerdere schermen en er kan gebruik gemaakt worden van meerdere camera feeds. Bovendien kun je modereren, is multi streaming een optie en kun je elke sessie opnemen. Je kunt ook gaan voor een toevoeging van een mediabibliotheek of een zoekfilter als je dat wenst. Je kunt de desktop browser delen, schermopnamen maken en via de sociale media aan promotie doen. Houd je een webinar, dan kun je kiezen voor de optie live chatten en kun je peilingen onder de gebruikers houden. Wat is eigenlijk niet mogelijk met Livestorm? Want de mogelijkheden zijn gewoon heel erg groot bij deze provider.

Voor- en nadelen

Groot voordeel is dat je door gebruik te maken van deze provider elke webinar zo inricht zoals jij dat wenst. Dus met live chat en andere handige en leuke features. Wat zeker ook ten opzichte van de concurrentie een voordeel is, is dat je via deze aanbieder zowel live inhoud kunt streamen maar even goed vooraf opgenomen en dus bewerkte en gecontroleerde inhoud. Livestorm maakt het aanbieden van on-demand webinars eveneens mogelijk. Bovendien zorgt de provider voor bestemmingspagina’s en e-mailmeldingen. Nadelen? Die heeft elke provider en dus Livestorm ook. Zo mag je het aantal uren dat je op kunt nemen beslist beperkt noemen. De bandbreedte is bovendien wat zwaar en het laten zien van dia’s is lastig. Aan de andere kant heeft de provider zoveel opties, dat je ook dit nadeel prima kunt tackelen.

Technisch

Ook op het gebied van de techniek staat de provider zijn mannetje. Je kunt bijvoorbeeld verbinden met meer dan duizend verschillende apps. Je integreert die apps die je leuk vindt en die iets toevoegen. Dan kan het gaan om CRM maar ook om bijvoorbeeld automatiseringstools. Om de privacy en de veiligheid tijdens het gebruik te waarborgen wordt gebruik gemaakt van GPPR-richtlijnen. Het is technisch eveneens mogelijk om bijvoorbeeld YouTube en Twitch te integreren in je speciale webinar room. Via CRM-integratie kun je ook bijvoorbeeld Google Analytics, Intercom en Drift toevoegen aan de registratieprogramma’s. Livestorm werkt prima met onder meer Safari, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera en Google Chrome. Wil je live streamen, dan is de iOS versie van minimaal 12.1 geschikt, zoals ook Android geschikt is om in realtime te streamen. Livestorm werkt met een open TCP-poort 443 en met WebRTC.

Prijs

Livestorm biedt een gratis versie aan en uiteraard een betaalde versie. Ga je voor de gratis versie dan gelden wel enige beperkingen. Zo mogen er maximaal tien registraties zijn, is er ruimte voor maximaal vier deelnemers en mag het webinar hooguit twintig minuten duren. De betaalde versie heb je vanaf een bedrag van 89 euro per maand. De kosten stijgen op basis van het aantal deelnemers aan een webinar. Ga je voor de maximale 1000 deelnemers dan komt de prijs uit op 199 euro.

Customer reviews

Niets dan lof valt de provider ten deel als je kijkt naar de ervaringen die gebruikers met de aanbieder hebben. Het feit dat je kunt kiezen voor een realtime stream, maar ook voor een vooraf opgenomen stream bij Livestorm terecht kunt wordt door de gebruikers als zeer prettig ervaren. Dat zijn ook de talloze mogelijkheden die er zijn om een webinar aan te passen aan de gebruikers en ter ondersteuning gebruik te maken van een live chat bijvoorbeeld. ‘Je kunt met Livestorm meer met je webinar doen’, is een kreet die je regelmatig tegenkomt als het over deze aanbieder gaat. Ook over de interface zijn gebruikers tevreden, die wordt als veilig en duidelijk ervaren. Ook de optie om andere apps te integreren wordt als een groot voordeel gezien, net als het feit dat je elk apparaat kunt verbinden en over elke tool die je wenst kunt beschikken wordt geprezen.

Over deze aanbieder zijn de gebruikers in elk geval tevreden. Nadelen? Er is welgeteld een gebruiker die zegt dat de opnametijd beperkt is. Maar om dit meteen te bestempelen als een groot nadeel, dat gaat uiteraard veel te ver. Oh ja; het feit dat er geen software geïnstalleerd hoeft te worden en dat het allemaal prima werkt in elke omgeving worden nadrukkelijk als voordelen opgevoerd. Dat geldt ook voor het feit dat je al met een druk op de knop al live kunt gaan.

Conclusie

De conclusie is dat je met deze provider inderdaad meer met je webinar kunt doen en je er meer uit kunt halen bovendien. Van een webinar kun je elke keer weer iets bijzonders maken. De integratiemogelijkheden zijn zeer groot en zeer divers en elke tool die je wenst is beschikbaar. Daar kan het dus niet aan liggen, want de aanbieder biedt alles om van elke webinar een succesvolle webinar te maken.

Met deze provider kan iedereen uit de voeten. En hoewel je de mogelijkheden best geavanceerd kunt noemen, is het allemaal zeer gebruiksvriendelijk. Het is gewoon goed wat deze provider je te bieden heeft. Dat de provider nu dus rustig achterover leunt, is overigens ver bezijden de waarheid. Want achter de schermen broedt het alweer op verbeteringen. In een wereld die wat betreft de concurrentie moordend is, moet dat ook gewoon. Want ook bij deze provider beseffen ze dat je zo goed bent als je laatste product en dat stilstand achteruit gang is.

Livestorm is een degelijke maar zeker niet de beste webinar software. Wij raden daarom Webinargeek aan als #1 webinar programma

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022