Laten we het vooral persoonlijk en gemakkelijk maken. Dat moet wel de insteek zijn geweest van de mensen achter Join.me, een aanbieder van software voor webinars, vergaderingen en andere meetings. Het is verbazingwekkend hoe gemakkelijk je met deze aanbieder je scherm deelt en hoe handig je van elke meeting iets persoonlijks kunt maken. Een persoonlijk tintje doet het altijd goed. Met deze specialist is het bovendien buitengewoon gemakkelijk om het scherm te delen. Dat kan weer handig zien als je iets aan je collega of aan de klant wilt laten zien. Het mooie van Join.me is wel dat je voor de talloze tools en opties allesbehalve de hoofdprijs betaalt. Het is prima betaalbaar en je krijgt gewoon heel erg veel voor je geld. Of anders; de prijs- kwaliteitsverhouding is uitstekend als je kiest voor de diensten van deze aanbieder.
Altijd een sterk gepersonaliseerde meeting
Een webinar of meeting organiseren met Join.me is een persoonlijke kwestie. Want bij deze aanbieder krijg je de kans een persoonlijke touch te geven aan elke meeting. Ja, noem de aanbieder maar gerust veelzijdig. Bovendien is de software relatief goedkoop en zeer gebruiksvriendelijk. Wil je een productie lanceren, een verhaal vertellen of is een vergadering noodzakelijk, dan kun je prima met deze aanbieder uit de voeten. En dat wordt nooit een dertien in een dozijn meeting, maar altijd een sterk gepersonaliseerde meeting. Join.me is uitermate geschikt ook om een product aan collega’s en klanten te showen. Je deelt gewoon je scherm van je eigen computer, bijvoorbeeld door de koppeling join.me/jouwbedrijf aan te maken. Zo geef je andere toegang tot jouw scherm en zien anderen wat je doet. Je moet dan wel een keer een app downloaden, gesprekspartners hoeven dat niet. Join.me biedt talloze opties. Dat doet het met een duidelijke interface en met de nodige gebruiksvriendelijkheid.
Join.me is een degelijke maar zeker niet de beste webinar software. Wij raden daarom Webinargeek aan als #1 webinar programma
Features
Deze aanbieder maakt het claimen van een eigen URL mogelijk. Je kunt simpel de vergaderkoppeling aan de eigen wensen aanpassen. Je kunt dan bijvoorbeeld gebruik maken van de bedrijfsnaam of je eigen naam. Het maakt elke meeting, elke webinar en elke vergadering meteen een stuk persoonlijker. Ook de achtergrond van de vergadering is steeds te veranderen. Ook daarmee geef je elke meeting weer een persoonlijk tintje. Dat doe je helemaal als je en een eigen URL claimt en de achtergrond aanpast. De inbelopties zijn overigens steeds gratis en scherm delen kan al met een simpele druk op de knop van de muis. Druk op start van de software van deze aanbieder en de wereld ligt aan je voeten. Opvallend en positief is de extreem goede integratie die er tot stand gebracht kan worden met andere programma’s. Dat maakt dat je behoorlijk effectiever kunt werken met onder andere Chrome, Outlook, Office 365, Trello, Slack, G-Suite, Zapier en HubSpot.
Voor- en nadelen
Voordeel van het gebruiken van deze aanbieder is de veelzijdigheid, de talloze mogelijkheden die je hebt. Zo kun je met deze aanbieder video vergaderen, audio vergaderen, zijn er whiteboard functies en maak je steeds persoonlijke koppelingen. Je kunt schermen overnemen en delen en zo mensen laten meekijken naar wat je doet. Zo kunnen vraagstukken dus snel visueel toegelicht worden. Ook een voordeel van het gebruik van de software van deze specialist is dat de prijzen zeer betaalbaar zijn en dat jij je steeds snel kunt activeren. Nadelen? Die zijn er altijd. Een daarvan moet echter uit de wereld geholpen worden. Voorheen namelijk werd nog wel eens getwijfeld aan de veiligheid en privacy. Dat is niet meer nodig, want er wordt tegenwoordig juist extra veel aandacht aan beide aspecten besteed.
Beveiliging
Wat Join.me webinars maken en meetings beleggen ook al bijzonder maakt is de geboden veiligheid. Beveiliging wordt erg serieus genomen en dat is volkomen terecht. De software is gemaakt met dezelfde beveiligingstechniek als die wordt gebruikt voor bijvoorbeeld internetbankieren en online shoppen. Er is sprake van 256-bits TLS-codering en dan weet je dat je veilig kunt werken. Bovendien wordt niets door deze specialist opgeslagen en is sprake van willekeurige beveiliging.
Mobiel/app
Heb jij een iPhone of een iPad in je bezit? Dan kun je een meeting starten en kun je ook al prima documenten delen en geef je presentaties in real-time. Met oogcontact kun je ook onderweg vergaderen, als je althans beschikt over de nieuwe videofunctie voor iOS 9. Ook met Android kun je prima uit de voeten. Ook dan kun je meteen vergaderen als je onderweg bent heel simpel door oogcontact te maken. En ook met Android kun je prima samenwerken met schermen, apps, documenten en websites. Ook dat is de kracht van deze aanbieder, technologisch zeer sterk en innoverend.
Prijs
Join.me biedt de diensten in verschillende pakketten aan. Dat maakt dat er altijd een geschikt pakket is voor jouw specifieke wensen. Met Lite heb je in elk geval alle basisopties voor meetings tot 5 deelnemers. Je betaalt voor deze dienst slechts 9 euro per maand. Je hebt dan overigens geen streaming via de webcam, maar wel een onbeperkt aantal meetings en van een tijdslimiet is eveneens geen sprake.
Je kunt ook kiezen voor de Pro, voor als je slagkracht en flexibiliteit wenst en je weet dat je veel meetings gaat organiseren. Deze dienst kost je 17 euro per maand. Je krijgt dan alle Lite functies met een maximum van 250 deelnemers per meeting. Je krijgt tien streams voor webcam opnames en 50 GB cloudopslag. Ook krijg je en handige tool om te plannen. Tenslotte is er nog een Business pakket beschikbaar. Je krijgt dan ook nog eens belangrijke functies die de grotere ondernemer van pas komen, cloudopslag van 1TB, functiebeheer en SSO. Zo zie je, er is voor iedereen een geschikt pakket.
API’s
Join.me biedt ook API’s voor ontwikkelaars. Dat kan door simpel lid te worden van de community van ontwikkelaars. Samen bouwen ze aan een manier om samenwerken te transformeren. Je meld je gewoon aan, je registreert je aanvraag en schakelt in op de app. Zo kun je bijvoorbeeld verbinding maken met gebruikers in een Join.me meeting vanuit je product. In de praktijk start een gebruiker de vergadering en waarschuwt de API anderen om toch ook vooral lid te worden.
Conclusie
Join.me heeft heel erg veel te bieden. Met name de simpele manier van schermdeling wordt geroemd, maar daar doe je de andere features mee te kort. De prijs is aantrekkelijk en je kunt heel erg snel met Join.me aan de slag. De activatie kan heel erg snel tot stand gebracht worden namelijk. De persoonlijke tint die je geeft aan je presentaties en meetings maakt het een bijzondere aanbieder. En dat is ook de eerder genoemde schermdeling die je eenvoudig tot stand brengt.
Je drukt gewoon op de oranje knop in de werkbalk van de Join.me applicatie. Dan al zien alle deelnemers van een meeting de inhoud van je scherm. Wil je nou alleen een bepaald scherm delen, dan houd je de muis gewoon stil boven de monitor knop, klik je op het witte pijltje en selecteer je vervolgens de optie ‘venster delen’. Dat scherm dat je wilt delen, krijgt dan een oranje kader. En dat is echt alles. Het is wel tekenend voor het gemak waarmee je gebruik maakt van de diensten van deze aanbieder.
Join.me is een degelijke maar zeker niet de beste webinar software. Wij raden daarom Webinargeek aan als #1 webinar programma