Ironsocket review: is deze VPN aanbieder de moeite?

9

Met een VPN zorg je ervoor dat je anoniem over internet kunt surfen. Erg belangrijk in deze tijden waar er niet zo nauw wordt omgegaan met onze privacy. VPN wordt om die reden ook steeds populairder, want het is één van de weinige manieren waarop jij je nog veilig kunt voelen op het internet en niet bang hoeft te zijn dat er gegevens van jou worden weggekaapt. Maar er zijn veel verschillende soorten VPN-aanbieders. De een is bijvoorbeeld weer beter dan de ander op een bepaald aspect. Bovendien zitten er ook weer verschillen tussen de verschillende VPN-aanbieders. In dit artikel gaan we dieper in op de VPN-aanbieder Ironsocket.

ironsocket

Voordelen

Ironsocket heeft veel verschillende voordelen in vergelijking met andere VPN-aanbieders en we zullen de belangrijkste voordelen nu eerst even behandelen. Ben jij een liefhebber van het downloaden van torrents? In dat geval kan dit echt een aanrader voor jou zijn. Deze is daar namelijk zeer geschikt voor, aangezien je volledig anoniem torrents kunt downloaden en je dus ook geen risico loopt. Daarnaast is er een zeer geavanceerd systeem waar je gebruik van kunt maken. Dit is aan de ene kant een nadeel te noemen. Bijvoorbeeld voor mensen die weinig verstand hebben van IT en het technische aspect van een VPN. Maar juist voor mensen die daar veel verstand van hebben, kan dit ideaal zijn. Juist omdat ze er dan veel meer kanten mee op kunnen en dat is een groot voordeel te noemen.

Een ander belangrijk voordeel is dat er bij deze VPN helemaal geen logs worden bijgehouden. Je denkt misschien dat dit gebruikelijk is, aangezien we met een VPN te maken hebben. En die zou juist de focus moeten leggen op het niet opslaan van gegevens. Maar toch zijn er verschillende VPN-aanbieders die wel logs bijhouden, dus het is wel fijn om te weten dat Ironsocket dit niet doet en je daar gewoon kunt genieten van een extreem goede veiligheid. Deze VPN is dan ook volledig gericht op anonimiteit en vandaar ook dat er zoveel geavanceerde functies zijn, alwaar je gebruik van kunt maken.

Wij raden Ironsocket niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Nadelen

Zoals al eerder geschreven, is Ironsocket een beetje een vreemde eend in de bijt. Een van de redenen daarvoor is dat deze VPN meer is bedoeld voor de technisch onderlegde mensen. De reden hiervoor is dat de installatieprocedure nogal omslachtig is als het gaat om deze VPN. Dus een nadeel is dat mensen die niet technisch onderlegd zijn veel moeite hebben om Ironsocket aan de praat te krijgen. Daarnaast is er ook vaak een probleem met de snelheid als het gaat om Ironsocket. Voor een VPN-gebruiker is de snelheid natuurlijk hartstikke belangrijk. Je wil namelijk anoniem over het internet surfen, maar daarnaast ook wel een beetje met het tempo dat past bij het hedendaagse internet. Meestal werkt deze VPN goed, maar in sommige gevallen kan het zijn dat er enige gebreken zijn als het gaat om de snelheid.

Een ander nadeel is dat Ironsocket slechts voorzien is van een beperkt aantal servers. Dit is natuurlijk een probleem, maar het is gelukkig iets wat ze aan het bevorderen zijn. Dat is ook wel belangrijk, aangezien er veel VPN-aanbieders zijn met zeer veel servers en Ironsocket moet daar natuurlijk wel op een goede manier mee kunnen concurreren. Een punt is namelijk dat je een wereldwijde dekking moet hebben. Zeker als je wereldwijde klanten wil bedienen. Hoe verder een server af staat bij de plek waar de gebruiker woont, hoe slomer de VPN over het algemeen werkt. Daarom hebben veel VPN-aanbieders ook veel servers, zodat ze al hun klanten een sneller server kunnen aanbieden.

Privacy & Security

Als het gaat om de privacy, dan kan er worden gesteld Ironsocket echt de daad bij het woord voegt. Er is namelijk een hoge mate encryptie mogelijk bij deze VPN-aanbieder. Het punt is wel dat je meestal meer moet betalen wanneer je wil profiteren van een goede encryptie. Dus er zit een soort laddersysteem in. Hoe meer je gaat betalen, hoe veiliger jij bent. Bij andere VPN-aanbieders werken ze meestal niet op deze wijze, maar natuurlijk heeft elke aanbieder het recht om een eigen businessmodel te kiezen.

Daarnaast heeft Ironsocket dus geen bewaarplicht. Er worden dus geen logs bijgehouden, wat we al even hadden opgesomd bij de voordelen van deze VPN-aanbieder. Daar kun jij dus ook echt van profiteren en dat is dan ook zeer positief te noemen. De reden hiervoor is dat het bedrijf in Hongkong is gevestigd.

Dit ligt echter wel iets genuanceerder, aangezien ze dus wel enige gegevens bewaren, maar dat geven ze ook ruiterlijk toe en daar verantwoorden ze zichzelf voor. Ze stellen namelijk dat ze enkel gegevens onthouden, zodat ze de service van VPN kunnen verbeteren. Waarschijnlijk kloppen deze goede intenties wel, maar toch vinden mensen het juist geen fijn idee dat de gegevens worden bewaard. Dat is doorgaans het gehele punt waarom mensen ervoor kiezen om een VPN te installeren.

Snelheid en prestatie

Hier hebben we het al even over gehad in dit artikel. Als het gaat om de snelheid, dan kan gesteld worden dat er nog enige problemen zijn maar die kunnen in de toekomst worden verbeterd. Er zijn twee redenen waarom de snelheid en prestaties worden beperkt bij Ironsocket. Een van die redenen heeft dus te maken met het beperkte aantal servers, waardoor klanten die ver weg wonen van een bepaalde server snelheidsproblemen kunnen ervaren. Tegelijkertijd heeft dit met de veiligheid te maken. Hoe meer encryptie er wordt gebruikt, hoe groter de kans is dat dit problemen gaat opleveren met de veiligheid. Het is dus ook belangrijk om daar rekening mee te houden.

Entertainment

Een punt is dat je heel gemakkelijk torrents kunt downloaden met deze VPN. Daarbij wordt de snelheid ook gegarandeerd. Ben je echter een fanatieke liefhebber van Netflix. Dan wordt het lastig om deze streamingwebsite daar tegelijkertijd mee te gebruiken. Je hebt geen toegang tot de Amerikaanse content van de streamingsdienst Netflix en dat is een groot probleem. In sommige landen is het echter wel mogelijk, maar het wordt je niet gemakkelijk gemaakt in ieder geval. Naast Netflix kun je gelukkig wel gebruikmaken van HBO GO als streamingsdienst. Wellicht zijn er ook andere streamingdiensten die werken, maar daar wordt verder niet heel veel informatie over verstrekt en daarvoor kun je beter contact opnemen met de klantenservice.

Klantenreviews

Als het gaat om de klantenreviews, dan kan gesteld worden dat Ironsocket gemiddeld aan het scoren is op veel fronten. De servers scoren bijvoorbeeld gemiddeld, maar dit is gelukkig iets waar ze aan werken, dus de kans is groot dat dit in de toekomst beter wordt. Dan krijgen ze namelijk meer servers die ook nog eens optimaler gaan functioneren en dat is een groot voordeel te noemen. Ook als het gaat om de veiligheid, dan wordt er gemiddeld gescoord. Sommige mensen zijn zeer tevreden over de veiligheid, maar anderen hebben er toch nog enige problemen mee dat er gegevens worden opgeslagen. Dus daar zijn de reacties gemengd over, maar ze zijn gelukkig wel overwegend positief.

Ook als het gaat om de snelheid wordt er gemiddelde gescoord. Het gebruikersgemak zorgt echter voor de laagste score, maar dat is ook wel enigszins logisch te noemen. De meeste consumenten hebben weinig ervaring met IT. En deze VPN heeft een heel geavanceerd systeem wat niet voor iedereen gebruikersvriendelijk is. Dus voor veel consumenten is er een veel ‘simpelere’ VPN’ op de markt. Maar juist de geavanceerde gebruikers vinden het fijn dat ze meer mogelijkheden hebben. Dus het is een beetje dubbel.

Prijs

Een voordeel van Ironsocket is dat deze niet heel duur is. Het ligt een aantal euro’s onder het gemiddelde als het gaat om de abonnementsprijzen. Dat is natuurlijk zeer aangenaam. Net als bij andere VPN-aanbieders geldt doorgaans het volgende systeem. Hoe langer je een abonnement afsluit, voor hoe goedkoper jij de VPN kunt gebruiken. Neem je bijvoorbeeld een abonnement voor slechts één maand? In dat geval betaal je een hoger bedrag dan wanneer je bijvoorbeeld een abonnement van een jaar afsluit.

Conclusie

Al met al kan gesteld worden dat deze VPN gemiddeld scoort en vele positieve punten heeft, maar ook enkele negatieve punten. Daarbij springt vooral het gebrek aan gebruikersgemak en de (nu nog) beperkte servers waarvan de consument gebruik kan maken.

Ironsocket is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022