IPVanish review: is deze VPN aanbieder je geld waard?

73

IPVanish is een Amerikaanse VPN-service die sinds 2012 op de markt is. Sinds die tijd heeft het bedrijf een behoorlijk marktaandeel kunnen veroveren dankzij een goede dekking en een stevige beveiliging. Het is vandaag de dag één van de grootste spelers op de markt en biedt enkele unieke toepassingen aan. IPVanish is misschien wel de beste keuze op de markt voor wie op zoek is naar een VPN-provider met snelle en stabiele servers. Het is niet de goedkoopste optie, maar wel een bijzonder betrouwbare.

ipvanish 1

De voordelen


IPVanish heeft eerst en vooral een enorme dekking. Het bedrijf heeft meer dan 1300 servers die verspreid zijn over meer dan 70 landen. In elk continent vind je wel een server terug en dat betekent ook dat er altijd een goede snelheid gehaald wordt. Die snelheid en de betrouwbaarheid van de verbinding zijn twee van de grootste pluspunten van deze provider. Het is een tier 1 netwerk wat betekent dat de servers rechtstreeks gekoppeld zijn aan hoofdaansluitingen van het wereldwijde web. Alles hoeft dus niet eerst nog langs een andere server gestuurd worden wat de hoge snelheid en stabiliteit van de verbindingen verklaart. Daarnaast is één abonnement voldoende om maar liefst tien apparaten te registreren en heeft het bedrijf een soepel torrentbeleid. Dat maakt het één van de beste opties om illegaal bestanden mee te downloaden.

De nadelen


IPVanish heeft een bijwijlen verwarrend privacy beleid. Zo is het niet geheel duidelijk van wat er nu exact logs bij worden gehouden. Ze hebben in principe een no log policy, maar het IP adres wordt bijvoorbeeld bijgehouden. Bovendien is het ook zo dat de Amerikaanse overheid meer en meer bevoegdheden heeft om data op te vragen. Je moet er dus rekening mee houden dat jouw data wel degelijk bewaard blijft. Daarnaast is ook de interface van IP redelijk tot zeer rommelig te noemen en zijn er relatief weinig extra privacy opties. Wil je 100% zeker zijn van anonimiteit op het internet? Dan is deze VPN-service waarschijnlijk niet jouw eerste keuze.

Wij raden IP Vanish niet aan omwille van privacy & security problemen. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN Service

Privacy en beveiliging


IPVanish maakt zich dus sterk dat ze een no-log policy hebben. Er is echter een goede kans dat dit een loopje met de waarheid nemen is. Zo was er in 2016 al bewijs dat deze VPN-service gegevens van een bepaalde gebruiker doorgaf aan de autoriteiten. Een precedent dat vast en zeker tot voorzichtigheid noopt. Wil je dus zeker zijn van jouw privacy dan laat je deze service best links liggen. Wel is het zo dat je anoniem kunt betalen. Het enige dat je nodig hebt is een e-mailadres en Bitcoin. Zelfs als jouw gegevens worden bijgehouden heb je op deze manier dus niets te vrezen.

Wat de verbindingen betreft gebruikt IPVanish de protocollen van PTPP, L2PT en OpenVPN. Deze encrypties zijn zeker voldoende sterk om een goed niveau aan veiligheid te garanderen. Bovendien wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van shared IP’s. Dat betekent dat zelfs met logs het niet mogelijk is om specifiek internetverkeer aan een specifieke gebruiker te koppelen. Heb je deze VPN-service op Windows geïnstalleerd? Dan kan je automatisch verbinden met de server bij opstarten. Vreemd genoeg bieden de andere versies dit niet aan. Wel is er een functie die zorgt voor een automatische herverbinding wanneer de verbinding met de server even wegvalt. Zo ben je altijd beveiligd.

De kill switch


Ook kan je bij IPVanish genieten van de kill switch. Een kill switch is een optie die alle verbindingen met het internet automatisch verbreekt wanneer de verbinding met de VPN-server wegvalt. Zo ben je er altijd zeker van dat je niet onbewust gevoelige data onbeschermd blootgeeft wanneer je ongemerkt overschakelt naar een gewone internetverbinding omdat de verbinding met de VPN-server is weggevallen.

IP wisselen


Wil je nog extra privacy? Dan kan je bij deze VPN service instellen dat jouw IP adres om de paar minuten veranderd. Dit is natuurlijk het basisprincipe van een VPN, maar door deze optie in te schakelen wissel je in feite constant van IP adres. Een leuke extra om dat tikje meer anonimiteit te garanderen, maar geen wereldschokkende optie.

Snelheid en prestatie


Het sterke punt van IPVanish is de grote snelheid en de indrukwekkende stabiliteit van hun verbindingen. Ook vanuit Nederland houdt de snelheid en de verbinding goed stand. Net zoals elke VPN-service heeft het inschakelen van de VPN een impact op de snelheid, maar bij IPVanish valt dit goed mee. Dit heeft natuurlijk te maken met de vele servers die deze provider heeft. De afstand tot de VPN-server is immers één van de determinanten van de snelheid van jouw verbinding. Een leuk pluspunt van deze aanbieder is het feit dat de software je automatisch toont welke server in jouw regio de snelste is. Door deze optie ben je eigenlijk altijd verzekerd van voldoende snelheid om te downloaden, te streamen of eender wat online te doen. Bovendien mag je er zeker van zijn dat je bij deze provider een stabiele verbinding hebt. In vergelijking met de meeste concurrenten valt de verbinding ontzettend weinig weg en is deze bovendien snel hersteld.

IP Vanish kan je op alle grote besturingssystemen downloaden en ook op heel wat kleinere. Zo zijn er handleidingen beschikbaar voor het downloaden op Fedora, Linux of op routers. De handleidingen zijn wel in het Engels geschreven, maar zijn op zich vrij duidelijk.

Entertainment


We haalden al aan dat je met deze VPN service vast en zeker kunt downloaden en streamen. Het downloaden van torrents via IP Vanish is geen probleem en kan bovendien vrij intensief zonder veel snelheid te verliezen tegenover een standaard internetverbinding. Als jij dus iemand bent die zijn of haar entertainment vooral haalt uit het downloaden van torrents dan is deze VPN service een goede keuze. Dankzij de Socks5 proxies ben je er bovendien zeker van dat dit geheel anoniem in zijn werk gaat.

Ben je eerder een streamer die de programma’s van streamingsdiensten wilt bekijken zonder rekening te houden met geografische blokkades? Dan ben je bij IP Vanish ook aan het juiste adres. De Amerikaanse Hulu vanuit jouw zetel bekijken? Geen probleem. Ook Netflix en Amazon Prime vallen vlot te streamen met de servers van IP Vanish. Toch is het opletten geblazen. Zeker Netflix is de laatste jaren ontzettend snel in het aanpassen van hun protocollen en VPN-providers buiten te houden. Het is een kat-en-muisspel.

Customer review


IPVanish staat consequent in de top vijf van beste VPN’s die je kunt downloaden. Het houdt geen logs bij en werkt even goed bij BitTorrent als bij streaming. Ik heb de software voor zowel Windows, iOS, Android en MaciOS uitgetest en weinig verschil gevonden. Op elk systeem is de snelheid en stabiliteit van de verbinding uitstekend. Op elk systeem kan ik vlot kiezen vanuit welke stad ik wens te surfen. Het is een gemakkelijk te installeren service die zeer betrouwbaar is.

De prijs


IPVanish heeft een beperkt aantal opties qua abonnement. Je kunt ervoor kiezen om één maand, drie maand of één jaar lang van deze VPN-service gebruik te maken. Het spreekt voor zich dat hoe langer de verbintenis hoe lager de maandelijkse kosten liggen. Kies je voor één maand dan betaal je 10 dollar per maand. Voor drie maanden betaal je 26,99 dollar of 8,99 dollar per maand. Kies je voor één jaar? Dan betaal je 77,99 dollar per jaar of 6,49 dollar per maand. Dat maakt van IP Vanish één van de duurdere spelers op de markt. De meeste VPN-services vragen een lagere prijs. Dat gezegd zijnde is de service van IP Vanish wel bovenmaats en je krijgt bovendien een gratis trial. Je kunt de volledige service van IP Vanish zeven dagen lang gratis uitproberen. Een beetje jammer is wel dat het onder de vorm van een niet goed, geld terug garantie is. Dat betekent dat je eerst moet betalen om nadien jouw geld terug te vragen als je niet tevreden bent. Ze storten effectief het geld terug als dit het geval is, maar dat is toch een extra drempel die wordt opgeworpen. Daarnaast is het voor Nederlandse klanten ook jammer dat heel wat gemakkelijke betalingsopties geen mogelijkheid zijn. Zo kan je niet vbia iDEAL of een debitkaart betalen.

De conclusie


IPVanish is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een kwaliteitsvolle verbinding en daar gerust iets meer voor wilt betalen. Het biedt een breed scala aan servers met een goede geografische diversiteit. Het heeft een gebalanceerd gamma aan opties en je kunt bovendien tot tien apparaten verbinden zonder extra te registreren. Daar staat tegenover dat de interface stilaan verouderd is en er zeker vragen kunnen gesteld worden wat betreft het privacy beleid. Het lijkt erop dat ze bij IPVanish ermee bezig zijn, maar echt bewezen kan dat niet worden. Er is weinig documentatie en er zijn geen audits om dit na te gaan. Al bij al is het een degelijke service met een hoge prijs-kwaliteitsverhouding die naar de toekomst toe vooral werk moet maken van transparantie.

IP Vanish is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022