Hotspot Shield Review: Voor-en nadelen van deze VPN

37

De VPN-service wordt ons aangeboden door AnchorFree, een Amerikaans bedrijf met hoofdkantoor in Californië. Het grootste voordeel van deze VPN is de stabiele snelheid van de wereldwijde servers van het bedrijf en de aantrekkelijke prijs van de verschillende abonnementen. De desktopprogramma’s van het bedrijf voor computers en applicaties voor mobiele apparaten zijn ook gemakkelijk te gebruiken. De service kan op twee manieren gratis worden gebruikt: door een gratis proefversie van zeven dagen van de volledige versie te gebruiken tijdens de installatie, of een gratis versie met enkele beperkingen. Maar voor degenen die hebben overtuigd en een besluit hebben genomen, biedt AnchorFree hen de mogelijkheid om te kiezen tussen het driemaandelijks factureringsprogramma of een levenslang abonnement.

De belangrijkste kenmerken

Hotspot Shield

Hotspot Shield moet worden beoordeeld als een van de beste VPN-providers die er zijn. Zowel vanuit esthetisch en praktisch oogpunt. In feite kan de hele ervaring worden beschreven als op een knop drukken om verbinding te maken. Het is wel zo dat het systeem van “connect and run” de mogelijkheid uitschakelt om bepaalde instellingen aan te passen die elke gemiddelde gebruiker wil.

Torrenting is toegestaan, maar je dient de server die je hiervoor gebruikt zorgvuldig te kiezen, want er is geen indicatie dat een server dedicated is.

IP-lekpreventie en automatische wifi-bescherming

Helaas kunnen gebruikers geen andere protocollen kiezen. Ze kunnen niet eens het protocol of de poort zien die ze gebruiken. Ook heb je in ieder geval toegang tot hun lijst nadat je verbinding hebt gemaakt met een van de servers. Deze overdreven eenvoud heeft lijkt misschien wat minimalistisch, maar er zijn ook enkele verborgen pareltjes.

Wij raden Hotspot Shield niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Hotspot Shield aansluiten

Er zijn enkele leuke bewerkbare opties: voer Hotspot Shield uit op je computer om IP-lekken te voorkomen, selecteer je taal en enkele andere functies die de VPN automatisch kunnen openen bij het maken van een virtueel particulier netwerk. Maak verbinding met openbare wifi-hotspots. Dit laatste wordt erg belangrijk wanneer je verbinding maakt met een problematisch netwerk, maar zelfs voor die beveiligde netwerken kun je ervoor kiezen om de VPN automatisch in te schakelen om uitgebreide bescherming op openbare plaatsen te bieden.

Hotspot Shield prijzen

Basic

Gratis

  • Eerste ervaring met VPN

Premium

$

7,99

/maand

  • Voor Netflix, Disney+ en andere streamingdiensten

Premium Family

$

11,99

/maand

  • Premium voor heel de familie

Je kunt de Hotspot Shield-service op twee manieren gebruiken: gratis en betaald abonnement. Sommige bedrijven bieden een tijdelijke proefversie van hun volledige versie van VPN aan, terwijl anderen ervoor kiezen geen tijdslimiet te hebben. Er zijn slechts een paar blokkeerfuncties en Hotspot Shield kan je het beste van twee werelden bieden. Bezoek gewoon de site, je kunt het apparaat kiezen waarop je de software wilt downloaden en je onbeperkte gratis versie zal onmiddellijk starten. Zoals je inmiddels weet, ondersteunt gerichte reclame deze versie echter, maar gelukkig niet veel. Bovendien is je bandbreedte bij gebruik van deze versie beperkt tot 500 MB per dag en kun je slechts een van de twintig beschikbare landen gebruiken, standaard de Verenigde Staten.

Vreemd genoeg wordt je bij de installatie gevraagd om een 7-daagse gratis proefversie te activeren. Deze proefversie is voor de volledige Elite versie van Hotspot Shield, wat betekent dat je een hele week lang kunt genieten van onbeperkte bandbreedtes en toegang hebt tot de volledige set servers van het bedrijf zonder dat je wordt gestoord door advertenties.

Voor betaalde abonnementen kun je kiezen drie betaalmethoden, en hoe langer je betrokken blijft, hoe meer je bespaart op je uiteindelijke factuur. Het abonnement van één maand kost $ 12,99, terwijl het abonnement van zes maanden al 31% goedkoper is voor $ 8,99 per maand. Maar het meest interessante plan is het jaarplan, met maandelijkse kosten van $ 5,99, 53% korting voor een totale prijs van $ 71,88. En als je denkt dat dat oké is, totdat je een levenslange aanbieding vindt voor slechts $ 119,99, minder dan de waarde van twee jaarlijkse lidmaatschappen. Hoewel dit verbeteringen zijn vergeleken met de gratis versie, verschillen de betaalde abonnementen alleen in prijs, wat welkom is omdat er nooit servicebeperkingen zijn onder de “lagere” abonnementen, zelfs niet in termen van bandbreedtelimiet Je kunt betalen met credit/debitcards of PayPal en alle transacties hebben recht op een 45-dagen geld terug garantie

Het VPN-netwerk

De VPN van Hotspot is niet de grootste op de markt. Er zijn maar twintig verschillende landen beschikbaar zijn, maar dat is nog steeds meer dan genoeg om een ​​wereldwijd bereik te bieden dat groter is dan veel leveranciers, soms zelfs met meerdere servers. Europa heeft bijvoorbeeld servers van Spanje tot Rusland, met servers in andere belangrijke gebieden ergens anders in de wereld. Dit omvat Australië, Japan, India, Turkije en verrassend genoeg China en Hong Kong. Het is jammer dat de keuze beperkt is tot een lan en er niet voor een regio of stad kan gekozen worden. De exacte locatie van de servers kunnen kiezen kan handig zijn om een ​​service te ontgrendelen die beschikbaar is in een land, maar met exclusieve functies voor verschillende steden, zoals YouTube TV.

De VPN-snelheden van Hotspot Shield is ook afhankelijk van externe factoren die geen enkele VPN-providers kan aanbieden, zoals de afstand tot verschillende servers en de snelheid van de internetverbinding van elke gebruiker. Dit leidt tot hoge pings en daardoor langzamere verbindingen, maar met Hotspot Shield wordt deze hindernis verrassend overwonnen omdat de snelheden altijd constant zijn, ongeacht met welke server je verbinding maakt. Natuurlijk zal je ping nog steeds hoog zijn in verre landen. Uit testen met een verbinding met Australië bleven de download- en uploadsnelheden zijn meestal op hetzelfde niveau voor de meeste landen op de lijst, wat eerlijk gezegd indrukwekkend is.

Bescherming van de privacy

Enerzijds vertrouwt VPN niet alleen op HMAC-berichtverificatie, maar ook op sterke TLS 1.2, 256-bits codering, wat betekent dat je gegevens, wachtwoorden, online transacties en chatberichten altijd veilig zijn. Hotspot Shield biedt ook actieve bescherming tegen websites met schadelijke software. Zowel de gratis als betaalde versies van de software zorgen daarvoor.

Het is het belangrijk om te onthouden dat een belangenorganisatie Hotspot Shield in augustus 2017 beschuldigde van het bespioneren van zijn gebruikers, en dat de organisatie deze kwestie aan de FTC meldde.

Bovendien zeggen sommige mensen dat AnchorFree deze informatie gebruikte om zijn diensten te verbeteren en om je algemene locatie te bepalen of advertenties te optimaliseren. Dit geeft het bedrijf het recht om gegevens uit cookies te verzamelen en deze te gebruiken om gerichte advertenties op advertentie-ondersteunde gratis versies te plaatsen. Bovendien, als de gebruiker daarmee instemt, kan informatie ook worden gedeeld met een derde partij, wat niet bijzonder gunstig is voor de privacybescherming. Gewoonlijk is je toestemming gebaseerd op een melding op het installatiescherm. Weinig mensen merken het, geven erom of begrijpen het goed, en stellen dat je door gebruik te maken van de service automatisch akkoord gaat met de praktijken van het bedrijf.

Vanwege de kritiek heeft het bedrijf zijn privacy-beleid aangepast en zijn er geen uitwisselingen meer van gebruikersgegevens.

De ondersteuning op jouw apparaat

Hotspot Shield ondersteunt al veel apparaten: naast de gangbare Windows (7, 8 en 10) en Mac (OS X) besturingssystemen zijn er ook applicaties voor Android en iOS. Al deze applicaties werken perfect en hebben dezelfde eenvoudige interface op elk apparaat, waardoor het gemakkelijk is om VPN onder de knie te krijgen op elk apparaat. De setup-opties werken ook op dezelfde manier, er zijn dus niet veel wijzigingen. Je kunt dus gemakkelijk verbinding maken. Het is vermeldenswaard dat automatische Wi-Fi-bescherming voor veilige en onbeveiligde netwerken hier een totaal ander belang heeft, omdat mensen eerder smartphones en tablets gebruiken om verbinding te maken met openbare hotspots.

Browsers werden ook niet vergeten, met add-ons en extensies voor Firefox en Chrome die, nogmaals, er hetzelfde uitzien en zich hetzelfde gedragen. Het maximum aantal gelijktijdige verbindingen is vijf.

Klantenservice Hotspot Shield

Hotspot Shield biedt je verschillende manieren om contact op te nemen met het team als je hulp nodig hebt. De meest directe manier om dit te doen, is door te vertrouwen op de goede oude methode om tickets te verzenden, aangezien er nergens telefoonlijnen of livechat zijn, wat jammer is. Toch is er ook een fatsoenlijke pagina met veelgestelde vragen waar gebruikers antwoorden op hun meest elementaire vragen kunnen vinden, en een blog waar het bedrijf een reeks service-updates en relevante nieuwsartikelen publiceert. De socialmedia-pagina’s van Hotspot Shield worden regelmatig bijgewerkt en bevatten dezelfde inhoud als de blog, maar klanten kunnen ook naar deze pagina’s gaan om vragen te stellen. Facebook Messenger is eigenlijk een veel gebruikte ondersteuningstool en het bedrijf reageert meestal binnen enkele uren.

Beoordeling van deze VPN

Als je Hotspot Shield nog niet hebt is het zeker het proberen waard, want de software is meer dan 500.000.000 keer gedownload en het bedrijf blijft je eraan herinneren. Het programma is geschikt voor iedereen, maar gezien de eenvoud van het programma is het uiteraard ontworpen om beginnende gebruikers aan te spreken.

Hotspot Shield is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022