ExpressVPN Review: Voor-en nadelen besproken

71

Express VPN is een rasecht VPN-bedrijf dat sinds 2009 opereert vanuit de Britse Maagdeneilanden. ExpressVPN beweert dat het de snelste VPN ter wereld is, een gedurfde claim in de zeer competitieve VPN-wereld. Vooraf kunnen we zeggen dat je nu inderdaad gaat lezen over een topbedrijf in de business. Naast snelheid, besteedt ExpressV PN veel zorg aan zijn netjes ontworpen en betrouwbare desktop client software en apps met de juiste beveiligingsinstellingen. Hun servernetwerk strekt zich uit over een indrukwekkend aantal van 87 landen met een grote dekking en toegankelijkheid over de hele wereld. Het enige opvallende nadeel van hen is dat het een beetje duur is, maar Express VPN is bedoeld om te draaien wanneer je apparaat is ingeschakeld, en met snelheden die inderdaad heel goed zijn. Je zou een ongehinderde tijd op het internet moeten hebben met Express VPN.

Expressvpn

De belangrijkste kenmerken van Express VPN

Er werden testen uitgevoerd bij klanten die Express VPN draaien op Windows 7 en latere versies. De meeste functies kunnen worden ingesteld om zelf te beginnen door simpelweg een vakje aan te vinken. Deze omvatten een auto-start optie en ook een auto-connect optie. Je kunt zelf geen bepaalde server selecteren om verbinding mee te maken als de ExpressVPN-client eenmaal actief is. In plaats daarvan wordt je aangeboden om de laatste VPN-locatie te bezoeken waarmee je verbinding hebt gemaakt.

Het VPN-netwerk

ExpressVPN heeft verbindingen naar 87 landen en over ongeveer 136 servers. Dit is vrij goed, omdat de meeste andere bedrijven stoppen bij ongeveer de dertig servers. Het is ook waar dat een paar andere top VPN-aanbieders meer dan honderd verschillende staten op hun lijsten hebben staan. ExpressVPN geeft automatisch alle verbindingen weer van de beste tot de slechtste in aflopende volgorde. De waarden die daar worden weergegeven zijn eerder gemiddeld.

Dat is zo omdat de verbindingen van ExpressVPN inderdaad allemaal snel zijn en even snel zijn in vergelijking met elkaar. Ze hebben echter tijd nodig om op snelheid te komen. We willen je ook waarschuwen dat landen met slechtere internet mogelijkheden van nature een maximumsnelheid hebben. Als je een snellere internetverbinding ervaart dan de mogelijkheden van een bepaald land toelaten, raden we je aan om die server niet te gebruiken.

Bescherming van de privacy

Het privacybeleid van ExpressVPN is niets bijzonders. Over je connecties worden de volgende gegevens opgeslagen, volgens de officiële website: tijdstippen waarop de verbinding met onze dienst tot stand komt, de keuze van de serverlocatie en de totale hoeveelheid overgedragen gegevens per dag. Dit is prima, maar in tegenstelling tot andere organisaties wordt er niet uitdrukkelijk vermeld dat er geen aandacht wordt besteed aan de websites die je bezoekt. Daarom is het beleidsmatig nog steeds mogelijk dat ExpressVPN de domeinen die je bezoek wel controleert maar niet opslaat.

Voor de bescherming van de verbindingen zelf krijg je volledige service. Er is een goede variëteit aan encryptie protocollen beschikbaar voor gebruik. OpenVPN is tegenwoordig het meest veilig, maar voor mobiele apparaten wordt L2TP over het algemeen aanbevolen (in ieder geval tot er enige vooruitgang wordt geboekt met de hardware in de toekomst). SSTP en IPSec liggen ook op de tafel, maar gebruik geen PPTP, het is onveilig in vergelijking met de rest.

Apparaatondersteuning

De apparaatondersteuning is meer dan behoorlijk met ExpressVPN. Voor Windows heb je verschillende software beschikbaar voor Windows 7-8-10. Mac-clients zijn ook talrijk, met vier verschillende opties, afhankelijk van het type Mac dat je van plan bent te gebruiken. Voor Linux worden de Ubuntu/Debian/Fedora/CentOS setups ondersteund, dit is ook indrukwekkend. Mobiele apparaten zijn onder andere iOS en Android, elk met hun eigen prettig te gebruiken native mobiele app die net zo soepel loopt als de desktop client. We moeten de setup gidsen ook op dit punt prijzen, want ze zijn gesorteerd en verdeeld op basis van de versie van het mobiele apparaat dat je gebruikt. Dit is een zeldzame, maar nuttige toevoeging. Amazon Kindle Fire is ook welkom, samen met Apple TV. De gameconsoles omvatten PS 3&4 en Xbox One en Xbox 360.

Is Express VPN goed voor torrenting?

ExpressVPN heeft onbeperkte datalimieten en een grote bandbreedte waardoor volledig onbeperkte torrent-downloads mogelijk zijn. Maar het maakt ook het delen van torrents en P2P tussen alle servers mogelijk. Express VPN maaktt torrenting mogelijk via al zijn servers. U kunt torrenting toepassing op een van de duizenden ExpressVPN-servers wereldwijd. Aangezien Express VPN geen logboeken bijhoudt en zich op een privacyvriendelijke plaats bevindt, wordt jetorrent-activiteit of geschiedenis naar niemand gelekt. Het is veilig te gebruiken met uTorrent of een andere BitTorrent-client en anonimiteit is gegarandeerd.

Eigen DNS op elke server beschermt je verder tegen mogelijke lekken. ExpressVPN is de beste keuze voor P2P-torrenting en -deling omwille van de snelheid en de beveiligheid.

De prijzen

ExpressVPN heeft zeker zijn prijs, en niet aan de goedkope kant. Natuurlijk kun je stellen dat de organisatie met zulke uitzonderlijke snelheden terecht meer eist. Het kan gezegd worden dat ExpressVPN geschikt is voor streaming, zelfs voor full HD-kwaliteit, waardoor het niet nodig is om een aparte slimme DNS aan te schaffen voor hogesnelheidsstreaming.P>Een maand ExpressVPN kost $12,95. Een half jaar is ingesteld op $9,99 per maand ($59,95), wat de standaard maandelijkse uitgaven ergens anders zijn. Een jaarabonnement van hoge kwaliteit VPN zal je portemonnee verlichten met $ 8,32 per maand ($ 99,95) . Bij hun beste aanbod krijg je een korting van 35 %. Al met al is dit ongeveer twee dollar per maand meer dan de maandelijkse kosten van andere vergelijkbare VPN-oplossingen. Alle pakketten hebben een 30-dagen terugbetaaltijd. Het moet echter worden benadrukt dat Express VPN geen gratis proefabonnement heeft.

Je betalingsopties zijn onder andere Visa, MasterCard, American Express, Discover, Visa Electron, PayPal, Bitcoin, WebMoney, Giropay,… sommige debetkaarten en nog veel meer.

Iets meer over de streaming

Express VPN kan worden gebruikt met Netflix, Amazon en andere services. Er is geen probleem met toegang tot de Netflix-bibliotheken in het VK en de VS. Tests uitgevoerd op meer dan twintig servers van Express VPN in de Verenigde Staten hebben aangetoond dat inhoud eenvoudig vanaf elke server kan worden ontgrendeld en gestreamd in HD.

Vreemd genoeg lijkt de toegang tot Netflix Duitsland iets moeilijker. Bij sommige servers stoot je op geo-blocks. Toch zijn er mogelijkheden. Via de Neurenbergse server kun je vrijelijk streamen. Er zijn nog enkele andere servers in Duitsland die het probleem van de geo-block kunnen omzeilen.

Je krijgt ook probleemloos toegang tot Netflix Australië, Braziliië, Peru….zonder last te hebben van buffering, vertraging of pixel-achtigie beelden.

Express VPN is blijkbaar in staat om alle laste geo-block van Netflix te omzeilen en geo-restricted content te ontgrendelen, waar je ook bent. Met zijn indrukwekkende ontgrendelingsmogelijkheid staat ExpressVPN de lijst.

Niet alleen Netflix maar ook Hulu, Disney Plus, Amazon Prime, HBO Go…..kunnen Full HD gestreamd worden. Express VPN is ook betrouwbaar voor het deblokkeren van YouTube, Google, Facebook die op sommige plaatsen geblokkeerd worden. Zelfs toegang in zwaar gecensureerde landen als China en Rusland is mogelijk.

De klantenservice

ExpressVPN heeft een van de meest complete klantenservice systemen in de huidige VPN-wereld. Je kunt contact met hen opnemen via alle andere conventionele middelen die in gebruik zijn. Dit zijn onder andere live chat, mail en hulp bij het indienen van tickets, maar ook de nauwelijks geziene telefonische en remote desktop georiënteerde bijstandsmogelijkheden. Tijdens tests toonde ExpressVPN ongeëvenaarde reactietijden met stellaire assistentie over de verschillende ondersteuningskanalen. Het bedrijf gedijt ook in social media: je kunt ze vooral vinden op Facebook en Twitter en in het geval van een laatste reageert de organisatie op vragen op het prikbord. ExpressVPN heeft ook een eigen blog die grotendeels is voorbehouden aan VPN een internet beveiligingsnieuws, variërend van politiek en de effecten daarvan tot sportnieuws of zelfs wedstrijden.

Besluit

Express VPN scoort op alle afdelingen geweldig. Een “kill switch” of meer automatisering is altijd welkom, en met zo’n fantastisch service en software zal je VPN-ervaring zeker voldoening geven. Al deze grootsheid komt wel met een iets hogere prijs dan de prijs die je ziet bij andere top VPN-bedrijven. Met ExpressVPN’s functies waarmee je content met indrukwekkende snelheden kunt streamen, voel je misschien niet langer de noodzaak om te betalen voor een aparte slimme DNS om van te genieten, wat dan verder de premiumprijs rechtvaardigt. Bovendien is de beschikbaarheid en kwaliteit van de klantenondersteuning van zo’n hoog niveau dat je het waarschijnlijk niet erg vindt om een paar euro meer te betalen.ls streaming je belangrijkste drijfveer is om voor een VPN te kiezen, dan is Express VPN zeker een slimme keuze.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022