Everwebinar Review: Voor-en nadelen van deze software

15

Als je een blik werpt op de aanbieders van webinarsoftware, dan stuit je op een grote groep aanbieders die in essentie ongeveer allemaal hetzelfde doen. De een biedt net wat meer features dan een ander, de ander is in prijstechnisch opzicht juist weer aantrekkelijker. Meer verschillen zijn er niet, Everwebinar is dan ook een vreemde eend in de bijt. Het werkt niet met live presentaties, maar met vooral vooraf opgenomen webinars, die je vervolgens door gebruik te maken van tools verandert in een marketinginstrument dat zijn weerga niet kent.

Zeker voor de echte commerciële bedrijven is er anders een betere optie denkbaar. Niet voor niets lees je in de reviews en ervaringen termen als een betere ROI, meer conversies en minder restitutie terug. Het levert je dus gewoon geld op als je investeert in de diensten van Everwebinar. Bijzonder is de live chat simulatie en het gebruik van bots. Daardoor lijkt het of de rooms van de webinars altijd helemaal vol zitten, terwijl dit dus in werkelijkheid helemaal niet het geval is. Het zijn tools die de webinar meer kracht en uitstraling geven. En dat ga je merken aan je portemonnee. Let maar op.

everwebinar

Everwebinar is allesbehalve standaard

Nee, Everwebinar is allesbehalve standaard. Het pakt het verzorgen van webinars net even anders aan. Je verzorgt nu niet de live presentaties zoals je die van heel veel andere aanbieders al krijgt. Webinar doet het liever met een vooraf opgenomen webinar, een webinar die je dus verschillende keren kunt gebruiken. Nee, Everwebinar is iets anders dan een video-on-demand presentatie. Bij deze aanbieder lijkt een vooraf opgenomen webinar op een live show met de daarbij horende interactieve elementen.
De aanbieder biedt een browser based webinar simulator en werd al eerder bekend van het maken van Webinarjam, een meer traditionele wijze van het verzorgen van webinars. Everwebinar biedt tools, integraties en opties die je op de vooraf opgenomen webinar toe kunt passen.

Wat je dus doet is een video PowerPoint Presentatie of andere presentatie opnemen. Die wordt vervolgens in het systeem bewerkt. Aan die opgenomen webinar kun je vervolgens realtime en interactieve elementen toevoegen. Daardoor lijkt het sterk op een live presentatie. Daardoor heb je ook de optie om zelf een webinar te filmen, en vul je nadien nog eens de rol van moderator in. Zo maak je precies die webinar zoals jij die in je hoofd hebt en kun je dus prima zelf verschillende rollen op je nemen. Je optimaliseert je webinar naar perfectie. En dat gaat je uiteindelijk geld opleveren.

Voor- en nadelen

De voordelen van Everwebinar zijn talrijk. De presentaties lijken sterk op een live show vanwege het gebruik van bijvoorbeeld een gesimuleerde live chat. De aanbieder maakt het mogelijk om aanbiedingen die vertoond worden direct te activeren en met de Just in Time optie kunnen gebruikers al heel erg snel starten. Voordeel is ook dat je de presentaties achteraf kunt customizen. Everwebinar maakt het mogelijk om een enkele webinar jarenlang te presenteren. Ook een voordeel is dat door de inzet van bot deelnemers het lijkt alsof er sprake is van een volle room. Ook al is er slechts een bezoeker aanwezig.

Nadelen? Ja, die zijn er ook. Zo moet je als je het maximale uit het project wilt halen tijdelijk ook een Webinarjam abonnement afsluiten. Bovendien is het zo dat je eerst een presentatie maakt met andere software die je daarna kunt importeren en aanpassen.

Technisch

Uiteraard werkt Everwebinar browser-based en hoeft er dus niets gedownload te worden. Wat de aanbieder ook biedt zijn integraties met onder andere Kartra, Aweber, iContact, Get Response en Zapier, dat op zijn beurt weer gebruik maakt van 750 geïntegreerde apps. Je kunt steeds je eigen bestemmingsprogramma’s gebruiken, die je eenvoudig toevoegt. Alle apparaten bieden een HD beeld- en geluidskwaliteit. Er is nooit sprake van korrelige streaming of van instabiele frame rates. Er is een planningssysteem beschikbaar. Je selecteert gewoon een tijd of datum in de agenda of dagen en tijden van de week en herhaalt zo je opgenomen webinar. Uiteraard doe je dat op voor het publiek geschikte tijden.

Prijzen

Wil je gebruik maken van de diensten van Everwebinar, dan kun je dat aanschaffen met het afbetalingsplan. Je krijgt dan geautomatiseerde webinars, geavanceerde simulatietools en vooraf gemaakte bestemmingspagina’s. Daarnaast heb je 24/7 ondersteuning. Voor het afbetalingsplan betaal je 3 keer 199 dollar voor een jaarabonnement. Het Jaarplan biedt je hetzelfde als het afbetalingsplan. Nu betaal je eenmalig 499 dollar per jaar. Je kunt daarnaast ook kiezen voor het 2-jaarlijks plan. Je betaalt dan 799 dollar per twee jaar. De pakketten zijn inclusief onder andere een live chat simulator, klikbare aanbiedingen, Just in Time webinars, een paginabouwer, flexibele planning, e-mail en sms-systeem, opiniepeilingen en reviews, dynamische deelnemersschermen en gedetailleerde analyse.

Customer reviews

Ondertussen zijn de gebruikers van Everwebinar razend enthousiast over de verleende diensten. Zo reppen divers gebruikers over extra ROI door het gebruik van de diensten van deze aanbieder. Een ander zegt weer dat de restitutie gehalveerd is en geroemd wordt steeds de software. Ook het eenvoudige gebruik wordt alom geprezen, net als de krachtige functies die je kunt toepassen. Het leverde, zo lezen we, diverse ondernemers al een heleboel extra conversie op. Het feit dat je live kunt communiceren via de chatroom is ook iets dat door gebruikers gewaardeerd wordt. Een andere enthousiasteling zegt dat het gebruik van Everwebinar een game-changer is op het gebied van automatisering.

Geroemd wordt ook de eenvoudige wijze waarop je kunt configureren. Het moge duidelijk zijn dat de gebruikers van erg tevreden zijn met de diensten die deze aanbieder aanbiedt. Dat zijn ze ook over de extra’s die je krijgt als je onderdeel wordt van de groeiende familie. Je kunt dan namelijk gebruik maken van het platform waarop duizenden ondernemers actief zijn. Ook kun je gratis trainingen volgen, trainingen die je webinars transformeren naar heuse marketingmachines. Je kunt eveneens lid worden van de Facebook community met 35.000 andere leden en krijgt steeds onbeperkte ondersteuning.

Conclusie

Zeker vanuit commerciële overwegingen zou je als ondernemer toch echt aan moeten kijken naar de mogelijkheden dier deze aanbieder je kan bieden. Everwebinar behoort zeker tot de beste webinar software programma’s van 2020.  Een webinar tover je met de beschikbare tools om in een marketingtool die zijn weerga niet kent. Het programma is betaalbaar; zit je als ondernemer even wat krap bij kas, dan kies je gewoon voor het afbetalingsplan. Het is toch bijzonder hoe jij een vooraf opgenomen webinar voorziet van een live chat simulatie.

Dat geeft het een levendiger karakter en door de inzet van bots lijkt het altijd vol te zitten in de rooms, ook als dat helemaal niet het geval is. Je plant de webinars op vaste dagen en tijden in voor uitzending en hebt een uitstekende marketingtool. Niets voor niets wordt Everwebinar geprezen door de gebruikers. En nu eens niet vanwege de leuke tools, maar simpelweg omdat het de gebruikers geld oplevert. Voor meer conversies zorgt. Door een geautomatiseerde webinar te maken bespaar je kostbare tijd, tijd die je nu in je onderneming kunt steken.

Everwebinar is een degelijke maar zeker niet de beste webinar software. Wij raden daarom Webinargeek aan als #1 webinar programma

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022